Bakewell tart – טארט שקדים וריבת תות

שנים אני מחפשת אחר ה- Bakewell tart האולטימטיבי. אותו פאי ריבה ושקדים בריטי, שאי אפשר להפסיק לאכול. עשיתי מספר ניסיונות ואני חושדת שהגעתי למשהו שמזכיר את מאפה המעולה של נורה, האופה האגדית. טארט שקדים וריבה ששווה הרמת זרת, מבט חסוד, שיחות על מזג האוויר ועגילי קליפס צמודים.

לזכר נורה שהלכה לעולמה, והיתה האופה הכי עסיסית שאני מכירה.

Bakewell tart – טארט שקדים וריבת תות

חומרים לבצק הקלתית:

  • ביצה בטמפרטורת החדר
  • 100 גרם חמאה רכה
  • כף חלב
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 2 כפות שקדים טחונים
  • גרד לימון מחצי לימון
  • 2 כוסות קמח

מלית:

  • 200 גרם חמאה
  • כוס סוכר זהוב
  • 4 ביצים
  • 2 כוסות שקדים טחונים
  • גרידה מלימון אחד
  • כף קמח
  • כפית תמצית וניל
  • 5 כפות גדושות של ריבת תות טובה
  • 3 כפות שקדים מולבנים

וכך תעשו:

הכנת הבצק:

1. להכניס לקערת לישה את הביצה, החמאה, החלב,  אבקת הסוכר, השקדים וגרד הלימון. להוסיף כוס קמח ולהתחיל ללוש. להוסיף לאט לאט את שארית הקמח עד שמתקבל בצק חלק, נעים ולא דביק.

2. לכסות בנילון נצמד ולהכניס לקירור.

3. לשמן תבנית פאי בגודל 24 ס"מ.

4. לרדד על משטח מקומח את הבצק ולרפד את תבנית הפאי.

5. לחתוך את קצוות הבצק העודפים.

6. לחורר את תחתית הפאי ולאפות בחום בינוני כרבע שעה.

הכנת המלית:

1. להקציף את החמאה עם הסוכר עד שמתקבל קרם בהיר וחלק.

2. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה תוך כדי הקצפה.

3. להוסיף את השקדים הטחונים, כף הקמח ואת גרידת הלימון ותמצית הוניל ולערבל.

4. למרוח על הקלתית האפויה את הריבה.

5. לשפוך על הריבה את מלית השקדים.

6. לפזר מעל שקדים מולבנים.

7. לאפות בחום בינוני (160 מעלות) עד שהמלית מתייצבת. בערך 40 דקות, תלוי בתנור.

8. להגיש עם תה וקצפת לא מאד מתוקה, אבל אפשר גם בלי.

קטגוריות:: כללי

אודות הכותב:

RSSתגובות (1)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת אווה:

    עוגה מעולה !!!אני מכירה את הטארט הזה בשם "טארט פרנגיפאן עם ריבת תפוזים במקום תותים.

השארת תגובה