קיש כרישה ובטטה של דקלה רוזנפלד פירסט

נתחיל בהקדמה עם סיפור, כשעברנו לעמק יזרעאל התלהבנו מקנייה של ירקות ופירות אורגנים בדמיוננו ראינו את הילדים שלנו גדלים על מזון אורגני שמחים, בריאים ומאושרים.

אבל מה, חלומות לחוד ומציאות לחוד, המחיר והטרטור של לקנות ירקות במקום אחר עשו את שלהם ודי מהר הפסקתי את ההרגל, לאחרונה חזרתי לזה ולו בזכות העובדה שאחת החוות האורגניות באיזור עושות משלוחים עד הבית של סל ירקות שבועי, מגיע ארגז נאה ובו מגוון של מוצרים שנקטפו באותו היום בשדה וזה גם גורם לי להכין מאכלים מדברים שבדרך כלל אני לא קונה ומבשלת איתם.

וככה הגעתי לקיש הזה,קיבלנו במשלוח השבועי כמה בטטות וכרשות ולא התחשק לי להכין קציצות פראסה אז הגעתי לשילוב בין הבטטה המעט מתוקה ולכרישה שהיא מעט דומיננטית זה פשוט מצוין וקיצור הדרך עם הבצק עלים עשו את חיי ליותר קלים.

אפשר להשתמש בתבנית פאי גדולה או בתבניות אלומיניום אישיות.

קיש כרישה ובטטה

המצרכים:

  • חבילה 1 של בצק עלים
  • 2 בטטות בינוניות
  • 2 גבעולי כרישה

ההכנה:

מתחילים בבישול של הבטטות עם הקליפה, מחכים שיתקררו ומקלפים את הקליפה, חותכים לקוביות.

במקביל חותכים את הכרישות לטבעות עד החלק הירקרק ואת הטבעות חוצים לחצאים ומטגנים עם מעט שמן זית עד שהם נהיים שקופים.

משמנים את התבנית ומניחים עליה את הבצק עלים.

מערבבים את הכרישה עם הבטטות עם מעט מלח ופלפל ומנחים על הקיש אך משאירים מקום לציפוי.

הציפוי:

  • 1 שמנת מתוקה
  • 3 ביצים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל לבן
  • 1 כף גדושה קמח תופח
  • כחצי כף  טימין או עירית קצוצה.
  • כחצי כוס גבינה צהובה או חצי חבילת קוטג'

מערבבים הכל בקערה ושופכים משהו כמו 3-4 כפות על כל קיש חשוב שזה לא יזלוג מעבר לקיש וגם לא יתקרב לשפה.

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות הקיש מוכן כשבצק העלים והציפוי משנים את צבעם לחום בהיר.

Ask Dikla הבלוג של דיקלה

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: כללי

אודות הכותב:

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה