אבא של שבת: סתיו אדם מבשל ממולאים בסגנון סתווי

כאשר שואלים אותי מה אני,  חיוך עולה על השפתיים שלי יחד עם המילה "אבא". אחר כך אני בן זוג לאנושקה היפה שלי ומתוך כך אני כול הדברים האחרים שמרכיבים את הפסיפס שלי. כותב את דרכי הטעימה בבלוג עם קצת יותר מ13,000 מנויים, טבח ובשלן בפיצוצריה בישוב שלי, המשך התשובה הוא תמיד מה שאתם רואים זה מה שאתם מקבלים. אני כותב כפי שאני מדבר וחושב. תתמודדו!

מה הדבר שאני הכי אוהב לאכול:

בשר. כאילו אין ספק בכלל. אני קרינבור ידוע ואבחר בנתח בשר עסיסי ומדמם על פני כול אוכל אחר.

מה תמיד ניתן למצוא אצלי במקרר ובארונות?

פסטות מכול הסוגים (אבא כבר אמרנו?),  נקניקים ונקניקיות שמנמנות לבישול, מעדנים, חמאה ביתית, חמוצים ריבות ומחמצים ביתיים, תמציות אפייה, רכז רימונים ותבלינים מכול מיני סוגים.

לא הייתי אוכל בחיים:

לא מאמין בלא הייתי אוכל. אם זה הישרדותי אז השאלה לא רלוונטית, אבל אם הייתה לי בחירה אז אדם/קוף לא באמת מעניין מושך או אפילו קרוב למשהו שהייתי נוגס בו.

ספר בישול שאני ממש ממש אוהב:

ניר דגן השף המאוד מוערך עלידי כתב ספר שנקרא פיאסטה. מומלץ בחום!

בלוג בישול שאני אוהב:

בלוג הבישול שהכי אהבתי אי פעם היה של מסלנסקי. הבלוג היה מפורסם בתפוז ובעצם היה מי שגרם לי להתחיל לכתוב סיפורי מתכון. כולי תיקווה שיצא ספר או שכל הפוסטים שלו יעלו במסגרת בלוג אחר שלא בתוך תפוז.

הייתי מת ללמוד לבשל:

בישול קוראני מאוד מושך אותי לאחרונה ואני מחפש איך ללמוד עליו יותר.

הייתי שמח לאכול איתו/איתה ארוחת ערב:

יש כמה אנשים שהייתי שמח לאכול איתם: מסלנסקי מפני שהכתיבה שלו הייתה השראה גדולה מבחינתי, בעדיפות שנייה אריק שרון. האיש הבין בבשרים.

מנה בלתי נשכחת במסעדה:

נתח קצבים במסעדת אלבמה בנתניה, היה כול כך טוב שכמעט בכיתי.

ה-שף הכי טוב בעיניי הוא:

ניר דגן, האהבה שלו לבישול, שמחת החיים בה התברך והיצירתיות שלו, אנחנו עוד נשמע עליו והרבה.

מסעדה מומלצת בארץ:

אלבמה בשכטרמן 26 נתניה. מסעדת בשרים בלי פויילשטיק, את השתייה תביאו מהבית. פה אוכלים בשר והרבה ובאיכות הכי טובה שטעמתי בארץ ותתפלאו גם בחו"ל. אכלתי בכמה וכמה מסעדות בשרים אבל פה גרמו לי פעם ראשונה בחיי לומר 'זהו לא מסוגל יותר! טוב עוד קצת, עוד קצת… עוד… אוי לא נכנס!'.

הילדים שלי אוהבים לאכול:

אלי – כמעט כל מה שאני מכין ובעיקר בשרים.

טאי – לביבות של אבא, ממולאים ודייסת סולת עם שוקולד.

סער – שניצל של אבא וצ'יפס אישי.

תומי – כל דבר שאני מכין ובעיקר גפילטעפיש.

בת זוגתי היפה שלי מאוהבת בכדורי בשר מפולפלים ברוטב שמנת. התשבוחות לדודי.

הרבה מהמתכונים שילדיי אוהבים תוכלו למצוא בבלוג שלי.

ממולאים בסגנון סתווי – טעם של בית אבא

החומרים הדרושים:

2 חצילים בינונים מסוג זברה

3 קישואים שמנמנים

כמה עלי כרוב ירוק חלוטים במים רותחים

3-4 פלפלים בעלי בסיס רחב

4 בצלים סגולים – 2 חתוכים לפרוסות 2 קצוצים ומטוגנים עד לכדי שקיפות.

500 גרם בשר בקר (צוואר) טחון

כוס אורז

2 כוסות רסק עגבניות מתובל על פי אהבת ליבכם

2 ביצים

חבילת כוסברה טרייה

2 כפות פפריקה חריפה

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

במחבת נטגן את הבצל הקצוץ עד לכדי שקיפות.

נוסיף את הפפריקה החריפה נערבב היטב נטגן עוד כשתיים-שלוש דקות ונניח לו להתקרר.

נוסיף את הבשר את הביצים, כוס רסק עגבניות מתובל, חצי חבילת כוסברה קצוצה היטב ואת האורז לאחר ששטפנו אותו היטב היטב במים זורמים להוצאת כל הג'יפה. נערבב היטב ונניח במקרר למשך כשעה לאפשר לכל המרכיבים להתחבר להם יחד.

ניקח את פרוסות הבצל שחתכנו קודם ולאחר שנשמן סיר גדול נניח אותן בכדי לכסות את התחתית ומעליהן נניח את מחצית חבילת הכוסברה.

ניקח את החצילים, נחתוך את הראש ונרוקן את התוכן וכך נעשה לפלפלים ולקישואים. כשהכול מוכן ומרוקן, ניקח את הירקות כולל עלי הכרוב ונמלא אותם בבלילת הבשר שלנו ונניח בתוך הסיר.

עכשיו נמזוג את כוס רסק העגבניות שנותרה לנו ומעל מים רותחים עד לכדי כמעט כיסוי של כל הממולאים.

נניח על הגז את הסיר ונביא לרתיחה. נשאיר אותו ברתיחתו כרבע שעה ואז ננמיך את האש למינימום האפשרי וניתן לסיר לנוח כשעתיים לפחות.

המהדרין ישאירו 3 שעות תמימות, המהדרין שבמהדרין יניחו במרכז הסיר בין הממולאים עצם גדולה של רגל עגל עם הרבה מח עצם. הטעם משפר את העניין פלאים.

יצרתי קליפ לאיך עושים את הממולאים האלו. תיהנו:

השיר שבחרתי לסוף השבוע הזה הוא של אריק איינשטיין שבלעדיו אי אפשר, והשיר משקף את אהבתי הגדולה – להיות בבית!

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: Muttiאוכל שילדים אוהביםאורזאמא ואבא של שבתבשרירקותכללימתכוניםרסק עגבניותשיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (8)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת meni shalom:

    אפשר להחליף בפטרוזיליה?

  2. מאת נעמה פלד:

    חבר שלי, מי אם לא אתה יהיה האבא הראשון של שבת, מי?

  3. מאת איילה:

    מקסים ומעורר השראה לבישולי השבת!!
    ד"ש לחבר'ה המקסימים שלך.

  4. מאת לירי:

    איזה ב

  5. נעמה לגמרי צודקת, אתה הכי אבא שיש.
    מלווה את מאבקך לאורך השנים.

    מגי

  6. מאת טליה:

    סתיו הוא השראה לכל אדם באשר הוא : בעל בלוג מעניין,חדשני,אחר במובן הטוב של המילה, איש עם כוחות נפש עצומים ואהבה עצומה יותר לילדיו,פשוט מפעים. ונתינה. נתינה. באלו גדלותו.
    בהחלט איש המעניק השראה,אומץ,כח להתמודדויות קשות בחיים ואופטימיות עד אין קץ.

  7. מאת יוחנן:

    תודה סתיו , אהבתי ונרשמתי לבלג.
    לצערי אני יודע רק לאכול ולקרוא על אחרים כמוך. עלה והצלח.

השארת תגובה