מרק כדורי בשר וגם כמה עולה חליפת משוגעים ליתום?

מכל הנסיכות והכלות שהיו לאליזבת על הראש, נורה הייתה קרועה על פרגי הג'ינג'ית השמנמנה. לא בגלל הג'ינג' וגם לא בגלל מידות גופה, אלא בגלל שהיא עשתה למלכה את המוות. באופן כללי בית המלוכה הבריטי היה משהו שנורה היתה מוכנה להבעיר בעצמה.

כולם נראו לה שם בטלנים, מכוערים ובעיקר משעממים ולכן, כשנכנסו ליידי די ופרגי לארמון, נורה מאד שמחה, במיוחד כשהן התחילו לככב קבוע בטורי הרכילות של hello אותו קראה נורה באדיקות ושאבה ממנו נחת.

"אף יהלום מזויין ואף תואר של התחת שלי, לא שווה את הסיכון שיצאו לך ילדים משעממים עם אזניים כמו של צ'ארלס הדביל!" ככה גרסה נורה ואני תהיתי ביני לבין עצמי אם היא לא עשתה ילדים עם אדי רק בגלל שלא יכלה לקחת את הסיכון שיצאו לה ילדים עם שיני סוס ואף יהודי הישר מהקריקטורות של הפרוטוקולים של זקני ציון.

נורה תירצה את אי הכנת הילדים עם אדי בזה שאי אפשר לברוח איתם ממקום למקום, שהם בוכים ברגע הלא מתאים ושאת נקשרת אליהם ואז בא איזה חרא כמו היטלר ושורף לך אותם. אז היא הסתפקה באחת, וגם זה היה יותר מדי בשבילה.

אז אולי זה באמת בגלל היטלר, אבל גם לעובדה שאדי הצטיין בחכמה ובעושר אך לא ביופי, היה משקל, משקל כבד. האדם היחיד שנורה לא העירה לו על משקלו ותיאבונו היה אדי. "בשביל היופי יש אותי. אני יפה בשביל שנינו!" נורה הביטה במראה, בפעם המיליון באותו יום, מרוצה מעצמה בצדק רב "ואני לא מפריעה לו להיות חכם ולא מתערבת במה שאני לא מבינה כמו נשים אחרות…".

"הדבר המשמח ביותר שיכול לקרות לבית המלוכה זה למצוא בירית תחר מתחת לחצאית הסקוטית המזויינת הזאת!" קבעה נורה. "אני לא הייתי נותנת לו להיות מלך בעד שום הון שבעולם!" לא צריך לשאול את נורה למה, אפשר לסמוך עליה שהיא תגיד לבד, בהתנדבות. "אני פוחדת משליטים שהם זיון גרוע. זה לא אנושי! אני מעדיפה אחד נואף מקצועי, שבגד באשתו, מסתכל בעיתונים עם נשים ערומות או אפילו אחד הומו.

לפחות יהיה פה עליז ואופנתי! הנה תראי את הספר שלי, שאלוהים יברך אותו, מבין בכל דבר. לפחות במה שחשוב, אם את מבינה למה אני מתכוונת" נורה קרצה קריצת רמת משמעות. אם זה היה תלוי בה הפרלמנט היה נראה כמו בורדל ואת הטנקים במצעדים היא היתה מחליפה חופשי במשאיות של מצעדי הגאווה. הכל למען הבידור שלה. נורה באה לעולם כדי להתבדר, הסבל לא מתאים לה לבגדים.

חשבתי עליה השבוע. פרגי, אותה נורה חיבבה מאד, בעיקר מהרגע שבהונות רגליה קישטו כל שער צהובון שלא מכבד את עצמו, נכנסה עם פיאה מכוערת לבית יתומים טורקי וצילמה ילדים רזים מאד ומוזנחים, ילדים שאף אחד לא אוהב, כשהם קשורים למיטות, כסאות או סתם מתגוללים על הריצפה. בעצם לא סתם. מתגוללים בכאב. בעליבות.

הטורקים כמובן נעלבו. ככה הם, נעלבים מפיאות ומכסאות נמוכים. נעלבים מקלה ומחמורה. הם בעיקר רוצים את פרגי, שצילמה את כל הבושות הנוראות הללו במצלמה נסתרת. הם מעדיפים את פרגי חייה, להרבה שנים.

למה הם רוצים את פרגי? לא בגלל שהיא חשפה את ערוותם ברבים והראתה לכל העולם איך הטורקים מתייחסים לחסרי ישע, או בעצם לא מתייחסים. מה פתאום?! מה שעומד לנגד עיניי הטורקים זו טובת חסרי הישע שפרגי והצוות שלה תפסו בתנוחות לא פוטוגניות ובכך חשפו את הקטינים האומללים.

עכשיו כל העולם ידע איך הם ניראים היתומים הטורקים ואולי יצביע עליהם ברחוב או יתייג אותם בפייסבוק. רק בגלל האצבעות המופנות אליהם היתומים הללו לא רואים אור יום. הכל בגלל פרגי והצוות שלה! שתתבייש לה! ככה היא מלבינה פני יתום ברבים!

והעולם? מה אכפת לעולם בכלל מיתומים בכל מדינות העולם השלישי והשני ואולי גם הראשון, שמוזנחים, מורעבים, מושפלים או סתם לא מעניינים אף אחד? בכתבות הוקדש מקום נכבד לסקנדלים ולבושות שעשתה פרגי למלכה ולנסיך וגם מקום בהונותיה לא נפקד. כי הבהונות הן העיקר, והיתומים? כבר שכחנו.

כמעט.

מרק כדורי בשר טורקי, מרק לכל יתום

מצרכים:

לקציצות הבשר:

  • 1/2 קילו בשר טחון – אני השתמשתי בחצי בשר טלה וחצי בשר בקר
  • כוס חומוס מבושל ומעוך במזלג
  • כף בהרט
  • 1/4 כפית פפריקה מתוקה
  • כף פרורי לחם
  • שתי כפות פטרוזיליה קצוצה דק
  • 2 כפות שמן זית
  • פלפל ומלח

למרק:

  • בצל גדול קצוץ דק
  • שלוש שיני שום קצוצות דק
  • ששה עלים יפים של מנגולד – קצוצים
  • 2 כוסות גרגרי חומוס מושרים ומבושלים
  • כוס פטרוזיליה קצוצה
  • כרישה אחת קצוצה
  • שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות
  • שורש סלרי חתוך לקוביות
  • עשרה תפוחי אדמה מזן ראטה קלופים וחתוכים או שלושה תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים
  • מיץ לימון משני לימונים גדולים
  • 2 ליטר מרק עוף (אני הכנתי מאבקה)
  • קופסא של קוביות עגבניות
  • מעט צ'ילי גרוס
  • מלח, פלפל

וכך תעשו:

בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי הקציצות. ללוש היטב, זה קושר את הבשר. מכסים את הקערה ומניחים בצד.

בסיר גדול מחממים מעט שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה, לקראת סוף הטיגון מוסיפים את השום הקצוץ.

מוסיפים לסיר את עלי המנגולד, הכרישה והפטרוזיליה. מאדים כמה דקות. מוסיפים את שאר חומרי המרק, כולל התבלינים ומיץ הלימון. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-30 דקות.

לאחר 30 דקות, כשתפוחי האדמה והשורשים רכים, מגבירים את האש. מכדררים בכפות הידיים את כדורי הבשר ומכניסים אותם אחד אחד תוך רתיחה ערה ומבשלים כרבע שעה.

מגישים עם לחם כפרי ומתפללים לעולם טוב יותר.

ונסיימה בזמר. מי זוכר את מוג'דה, ילדת הפלא הטורקיה ומסחטת הדמעות שאמא שלה ברחה לה ואבא שלה הלך לחפש לה אמא אחרת, בישראל. זוכרים? בבקשה.

http://www.youtube.com/watch?v=3_TOAtBzseI

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: FeaturedMuttipelatiאוכל שילדים אוהביםבשרכלליכשרמרקיםנעמה פלדשיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (15)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת מירה'לה:

    לא מתה על מרקים לימוניים אבל הסיפור, הסיפורים שלך עושים לי את הבוקר. תודה. מ

  2. מאת דנה ב:

    הכתבה בטלוויזיה היתה מזעזעת ואני בטוחה שמה שראינו היה קל יחסית. זוועה!!!

  3. מאת נתנאלה:

    בתי יתומים בכל העולם זה דבר נוראי. היינו בעבר בבית יתומים בסין, מחזה קורע לב. פשוט איום ונורא שאין סיכוי לצאת אדם נורמלי אחרי הטיפול.
    תודה שהעלית את הנושא.

  4. מאת meni shalom:

    אנסה ביום שישי נראה מתאים לשבת חורפית.

  5. מאת יערה:

    נראה טוב :) אם אני לא רוצה חומוס בקציצות עצמן ? במה אפשר להחליף?

  6. מאת אליין:

    אהבתי. פה בהולנד יש הרבה טורקים. אני עושה קניות בסופר טורקי כמעט כל שבוע. אני בהחלט נפגשת עם המנטליות הרבה. מצד שני האוכל שלהם טעים וזה העיקר.

  7. מתה על הסיפורים שלך ועל המתכונים שלך גם, נראה לי שאאמץ עם בשר בקר בלבד (לא משתגעת על בשר כבש/טלה), האוכל הטורקי הוא אוכל נפלא ברובו, חבל שלא כל האנשים כאלו, הכתבה הייתה קורעת לב.

    מגי

  8. מאת מור:

    לפי התמונה יש בצל בקציצות
    ובמתכון הוא לא רשום…
    אז כמה בצל?

  9. מאת רונית:

    הי,
    אין ביצה בקציצות?
    כשמכניסים את הקציצות למרק , המרק לא "מתלכלך" בנוזל שיוצא מהבשר?לא כדאי חצי טיגון לפני?
    תודה

    • מאת נעמה פלד:

      בדיוק בדיוק כמו שכתבתי. המרק לא אמור להיות צלול. אבל הקציצות מודבקות כמו שצריך. כדאי ללוש את השבר היטב. הלישה מדביקה את הקציצות.

  10. מאת עדידה:

    הכנתי את המרק.
    המרק עצמו יצא מדהים,
    אבל הקציצות יצאו קשות נורא וחסרות טעם לחלוטין.
    האם אפשר להכניס למרק קציצות אחרות? כלומר מתכון רגיל של קציצות עם ביצה?
    תודה.

  11. מאת יעל:

    נעמה, לא הסברת על החומוס – האם צריך להשרות יום לפני? איך מבשלים, כמה זמן, תיבול… תודה!

השארת תגובה