עוגת תותים בקרם שוקולד וגבינת שמנת של דנית סלומון

צילום: יהודה סלומון

עוגת תותים בקרם שוקולד וגבינת שמנת של דנית סלומון

כשיש תותים (קילו ב-20 ש"ח) וגבינת שמנת אמריקנית, זה מה שמקבלים:

לעוגה:

3 ביצים גדולות

  • ½ כוס סוכר
  • ½ כפית תמצית וניל
  • 15 גרם חמאה מומסת
  • ⅓ כוס קמח תופח
  • כף גדושה קורנפלור
  • כף מיץ לימון סחוט טרי.

למלית ולקרם:

  • 2 כפות מים
  • 1 כפית ג'לטין
  • 1 מכל שמנת לקצפת
  • 150 גרם שוקולד לבן, קצוץ
  • 175 גרם גבינת שמנת אמריקנית (מסוג "פילדלפיה") בטמפרטורת החדר
  • 2 כפות סוכר
  • כפית תמצית וניל
  • קליפה מגוררת מתפוז שלם
  • 500 גרם תותים יפים

להכנת העוגה:

מקציפים את הביצים עם סוכר ותמצית וניל לקציפה סמיכה ותפוחה מאוד.

מוסיפים את החמאה בזרם דק, תוך הקצפה.

מנפים קמח וקורנפלור על קציפת הביצים.

מטפטפים מסביב את מיץ הלימון ומקפלים פנימה.

יוצקים לתבנית קפיצית 24 ס"מ משומנת ומרופדת ואופים בחום בינוני 15-12 דקות.

מצננים.
מכינים סירופ מ־2 כפיות סוכר; ⅓ כוס מים רותחים וכף ליקר תפוזים ומטפטפים על העוגה.
להכנת קרם הגבינה:

מרככים את הג'לטין במים. מרתיחים חצי מכל שמנת בסיר קטן. מסירים מהאש ומוסיפים מיד את השוקולד הקצוץ. מערבבים עד שכל השוקולד נמס. ממיסים את הג'לטין במיקרוגל, מוסיפים לשוקולד וטורפים היטב.

מערבלים את הגבינה בקערה עם כף סוכר, תמצית וניל וקליפת תפוז ומוסיפים את תערובת השוקולד בהדרגה. מקציפים את השמנת הנותרת עם כף סוכר. מבליעים ¾ מכמות הקצפת לתוך קרם הגבינה. את שארית הקצפת מכסים ושומרים במקרר לעיטור.

שומרים 5-4 תותים יפים לקישוט וחותכים את השאר לקוביות. מפזרים את קוביות התות על העוגה.

מורחים את קרם הגבינה על התותים ומקפידים שיכסה אותם לגמרי. מטלטלים קלות את התבנית כדי ליישר את פני הקרם. מכסים ומקררים 8 שעות לפחות.

משחררים את העוגה מהתבנית ומעבירים למגש. מעטרים בפלחי תותים ובכוכבי קצפת.

מתוך: אופה בקלות / הוצאת קוראים
לפרופיל של דנית בפייסבוק

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: כללי

אודות הכותב:

RSSתגובות (13)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת קריסטין:

    שלום
    יש אפשרות להחליף את התותים , במחית פירות יער שחורים בקופסה . תודה

    • מאת דנית:

      את את מתכוונת ל"פאי פילינג" – אפשר להחליף. הטעם והמראה יהיו שונים, כמובן.

  2. מאת מירב:

    מעולה , רק צריך להרטיב יותר את תחתית העוגה

  3. מאת עירית:

    למרות שמקציפים צריך ג'לטין?

  4. מאת מיכל:

    אם יש לי אבקת ג'לטין, הכמות הנדרשת לעוגה היא כפית ?
    (כי יש כל מיני סוגי ג'לטין)

  5. מאת נועה:

    האם כאשר מוסיפים את החמאה לקציפת הביצים, הבלילה מעט נופלת ?
    אחרי שזירזפתי פנימה את החמאה אז הבלילה פחות תפוחה..
    תודה
    נועה

  6. מאת עמית:

    אם אין לי גבינת שמנת אמריקאית ניתן להשתמש בגבינת שמנת רגילה?

  7. מאת עדי:

    חבל שאי אפשר לעלות לפה תמונות! היא יוצאת מדהימה! החלפתי את גבינת השמנת בגבינה 0% (אני יודעת זה כמו רעל, זה מה שהיה במקרר באותו רגע) ועדיין הקרם יצא מעולה וטעים וזו בעוגת היום הולדת המושלמת לבן הזוג שלי. תודה

  8. מאת רוני:

    נראה מעולה!!
    האם יש תחליף לליקר התפוזים?

  9. מאת רוני:

    ועוד שאלה…
    כתבת "מערבלים" את גבינת השמנת עם גרידת תפוז, סוכר ותמצית וניל.. האם הכוונה היא לעירבול במיקסר או ידנית עם כף? ולכמה זמן?
    תודה רבה.

  10. מאת טניה:

    כמה זה חום בינוני ? 180 ?

השארת תגובה