אמא של שבת: אורלי כהן מבשלת מרק שורשים תפוזי ונודלס

מאז שאני זוכרת את עצמי, נמשכתי למטבח. כבר בגיל 12 היית ממונה על האפייה לשבת.

פקאל שבועי:  שתי עוגות ושני מאפים מלוחים.

עוגות – הספר שאותו הכנתי (ממש כך, הכנתי את כל הספר! כל שבוע שתי עוגות שונות מהספר עד לסיומו) היה "עוגות לכל עת" של נירה שויאר.

במלוחים – היתה לי יד יותר חופשית, לא עבדתי עם מתכונים, אלא לפי הרגש עם הכוונה של אמא. אולי אלו היו הניצנים הראשונים של משיכתי לכימיה. אלו היו  תמיד גלילות של בצק עלים בייתי (שהכנתי יום קודם) עם מליות שונות. הלהיט היה תפוחי אדמה עם גריבלך.

מהם גריבלך אתם שואלים? ובכן, גריבלך מתקבלים אחרי טיגון ממושך של בצל בתוך שמאלץ (שומן אווז). אני הכנתי גריבלך עם שומן ועור, קצוץ דק, של עוף. בימים ההם לא חשבנו על אוכל בריאותי. היום אני מודה שלא הייתי נוגעת בזה, אבל זה טעם הילדות שלי ואני מתגעגעת לטעום את זה לפחות עוד פעם אחת.

במשך למעלה מ- 20 שנה עבדתי בחברת תרופות, בתפקידים מאד תובעניים עם שעות מטורפות, תוך כדי ניהול חיי משפחה וגידול 2 ילדים נפלאים! כך שלא יכולתי לפתח ולטפח את הבישול והאפייה מעבר להכרח.

ואז קרה לי נס – יצאתי לחופשי.

כיום אני עצמאית, משמשת כיועצת לחברות תרופות בשיווק ובמחקרי שוק, כך שאני אדון (בעצם גברת) לזמן שלי. לכן יש באפשרותי להשקיע יותר זמן באהבתי לתחום הקולינארי. כך הפכתי לבלוגרית, בעלת הבלוג "חיים וטעים" בו אני משתפת במתכונים ובחוויות שלי הקשורות לעולם האוכל ומשתדלת לשלב בין אוכל, תזונה ובריאות.

מה שאני הכי אוהבת לאכול זה אוכל אסייתי – בעיקר מוקפצים בבישול מהיר. אך לא רק, אני מתה גם על אוכל איטלקי, צרפתי, סטייקים ארגנטינאיים… בקיצור – כל מה שטעים לי.

תמיד יהיה לי במקרר – מרק בחורף, ויוגורט בקיץ.

בארון: עוגיות (בד"כ שוקולד צ'יפס, או גרנולה) ובראוניז, תוצרת בית.

במזווה שלי תמיד יש עגבניות משומרות החל מעגבניות תמר שלמות קלופות (מאיטליה), דרך עגבניות  מרוסקות וכלה ברסק. ופסטות שונות: החל מספגטי, דרך פנה, מסולסלים, אטריות ביצים – נודלס להקפצה, אטריות אורז, דפי לזניה, ניוקי, ואפילו פתיתים.

אוכל בלתי נשכח: פד תאי שאכלתי בעגלות ברחובות של תאילנד ואננס קר לקינוח.

אני מאד פתוחה וסקרנית באוכל, ואין לי בעיה לאכול דברים חדשים. מה שלא הייתי אוכלת זה חיות מחמד – חתולים וכלבים.

אולי זו תשובה נדושה, אבל האמת היא שהייתי שמחה לאכול עוד פעם אחת ארוחת ערב עם אבא שלי  ז"ל– ולהכין לו גלילת בצק עלים עם תפוחי אדמה וגריבלך.

לגבי מסעדות ממש קשה לי לבחור, אני מאד אוהבת לנסות את כל המסעדות החדשות, אולם אם צריך לבחור אחת אז אני בוחרת במסעדת תיתורה– במודיעין. אנו מגדירים אותה כמסעדת הבית שלנו. האוכל נפלא והמחירים שפויים. אנחנו אוהבים את האוכל, את האווירה, את השירות וגם את זה שזה קרוב לבית.

אנחנו אוהבים להזמין שם אוסף של מנות ראשונות ולחלוק בינינו:

המנה הטובה ביותר היא: שרימפס פסיפלורה – מנה מדהימה עם שילוב טעמים מדהים של פסיפלורה, נענע ושמנת. המנה מגיעה עם סלט עלי בייבי בתיבול מעולה, הרוטב נפלא ואנחנו מספיגים אותו בלחם הפרינה הנפלא שאופים במסעדה.

אם בא לנו עוד פירות ים, אנחנו מזמינים גם את השרימפס היזאקי ברוטב שמנת סמיך עם טעם דומיננטי של האצות השחורות. מעדן!

מתחום הראשונות הבשריות, אנחנו אוהבים את הקרפצ'יו פילה בקר, מנה קלאסית וטעימה. מנה נהדרת נוספת היא טרטר פילה בקר עם טחינה.ואם אנחנו ממש רעבים, אז לזה אנחנו מוסיפים אחת העיקריות – למשל שרימפס קלמרי ופרוטבלו  - ברוטב שמנת שמגיעה עם אורז.

יחד עם כוס יין, ואספרסו יש לנו חגיגה אמיתית.

הייתי רוצה ללכת לסדנא להכנת אוכל מולקולרי, כי דם של כימאית עדיין זורם בעורקי. שינוי מרקמים של אוכל באמצעות תהליכים כימיים מתוחכמים,  זו דרך מפלאה לשלב בין המקצוע שלי לבין התחביב שלי.

מתכונים לשבת:

מרק שורשים תפוזי

המרכיבים (ל-10 מנות):

  • 2 בצלים קצוצים גס
  • 2 כרשות גדולות פרוסות לטבעות
  • 1 שן שום פרוסה
  • 4 גזרים קלופים ופרוסים לטבעות
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים חתוכות לקוביות
  • 2 בטטות חתוכות לקוביות
  • 2 שורשי פטרוזיליה קלופים ופרוסים
  • 1 שורש סלרי ענק (או 2 בינוניים)
  • 4 גבעולי סלרי פרוסים לטבעות קטנות
  • 1/2 פלפל צ'ילי (לאוהבי החריף, לא חובה)
  • 1 פקעת שומר (לא חובה)
  • 1 חופן עדשים אדומות (או בורגול או קינואה – להסמכת המרק)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף דבש
  • פלפל שחור  + מלח

להגשה

  • גרד של קליפת תפוז (אני השתמשתי בתפוז סיני –קומקווט ויצא מדהים)
  • מעט שמן זית עם בניחוח תפוז (להשיג בחנויות המתמחות או להכין לבד מקליפת תפוז (כתום בלבד) בשמן זית)

אופן ההכנה

  1. מטגנים קלות בשמן את הבצל והכרשה וכשהם הופכים לשקופים מוסיפים את השום ומטגנים תוך ערבוב עוד דקה.
  2. מוסיפים את שאר הירקות, וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב למשך מספר דקות.
  3. מכסים את הירקות במים ומבשלים עד לריכוך (כחצי שעה).
  4. מוסיפים מלח, פלפל ודבש וממשיכים לבשל 10 דקות נוספות.
  5. מסירים מהאש, וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת מרק סמיך. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מעט מים רותחים ומערבבים.
  6. להגשה, למזוג מהמרק לקערות, לזלף על כל מנה מעט שמן זית תפוזי ולזרות מעט מגרידת התפוז.

טיפים ועצות שוות

  • לגיוון פיקנטי (אם לא הוספתם צ'ילי למרק), ניתן להחליף את הדבש ברוטב צ'ילי מתוק.
  • לקבלת טעם אסייתי, ולאירוח חגיגי, ניתן להוסיף למרק (בשלב 3) קופסה של מי קוקוס (חלב קוקוס).
  • ניתן להגיש עם קרוטונים או שברי קרקרים איכותיים

שיהיה חיים וטעים!

נודלס וירקות ברוטב חריף

המרכיבים

  • 500 גר' אטריות – נודלס
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 1 סלסלת נבטים סיניים

לירקות

  • חצי כרוב סגול פרוס דק
  • 2 פלפלים אדומים (מתוקים) פרוסים לרצועות
  • 3 גזרים חתוכים לגפרורים
  • 2 בצלים פרוסים לאורכם דק לפלחים
  • 1 כרשה חתוכה לאורכה ופרוסה דק
  • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ דק
  • 2 שיני שום (או קוביות של דורות)
  • 1 פלפל אדום חריף קצוץ לטבעות דקות
  • 2 כפות שמן קנולה לטיגון

לרוטב

  • 5 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 1 כף סוכר חום
  • מיץ מ- 1/2 לימון

להגשה

  • בצל ירוק קצוץ גס
  • פלפל צ'ילי גרוס

אופן ההכנה

  1. לבשל את הנודלס לפי הוראות היצרן. בגמר הבישול, לסנן, לשטוף ולהוסיף את שמן השומשום. להקפיץ את האטריות כדי שיצופו בשמן, להיזהר לא למעוך אותן.
  2. לחמם ווק (או מחבת) ולטגן בו כדקה אחת את הבצל והכרשה עד לשקיפות. להוסיף שום, ג'ינג'ר ופלפל חריף ולטגן-לערבב יחד במשך דקה נוספת.
  3. להוסיף לווק את שאר הירקות ולטגן תוך כדי ערבוב בשמן למשך 4-5 דקות.
  4. לערבב את חומרי הרוטב ולהוסיף לווק. להביא לרתיחה ולבשל 3 דקות.
  5. להוסיף את הנודלס המבושלים למנה ולבשל תוך ערבוב עדין 2-3 דקות.
  6. להוסיף את הנבטים, לערבב מעט ולהגיש עם בצל ירוק וצ'ילי גרוס.

הערות:

  • זו לא טעות: את הנבטים לא מבשלים! הם מתחממים בתוך המנה אך נשארים פריכים.
  • ניתן להגיש עם רבעי לימון
  • ניתן להכין גם עם קוביות חזה עוף – אותן יש לטגן עד לשינוי בצבע, לפני שלב הקפצת הירקות ולהוסיף  למנה יחד עם הרוטב.

שיהיה חיים וטעים!

שיר לשבת:

מוקדש באהבה למלך שלי

לפרופיל של אורלי בפייסבוק 

.

המליצו גם לחברים

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: אמא ואבא של שבתכללימתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (13)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת נתנאלה:

    איזה מדור מקסים!!!
    מכירה את הבלוג של אורלי כהן ונהניתי לקרוא עליה עוד קצת.

  2. מאת אורלי:

    תודה לך נתנאלה, שמחה שאת אוהבת לקרוא את הבלוג שלי :)
    אורלי

  3. מאת ניב גורן:

    רעיון פנטסטי בייגלעך. וכל הכבוד לך אורלי. את באמת נשמעת כמו אשת חייל מי ימצא. אשרי המלך שלך (:

  4. מאת עדי בורלא:

    איך אפשר להיות אמא של שבת גם? אני רוצה

  5. מאת שיר-לי:

    אהבתי את הבחירה שלך להיות "גברת" לזמנך… זה השיחרור האמיתי!!!
    תודה על טור מעניין ועל המתכונים שבטח אנסה בקרוב.

    • מאת אורלי כהן:

      שיר-לי, אין כמו להיות "גברת" לזמן! נותן כל כך הרבה אפשרויות :) שמחה שאהבת את המתכונים

  6. מאת אילנה:

    אני אורזת את 5 ילדי ועוברת לגור איתכם, ממש אשת חייל, אני לאחרונה ממצא בקריאת הבולג ופחות עושה, זה כנראה החורף, הקור, והזיקנה (51). כה לחיי!!

    • מאת אורלי כהן:

      אילנה – אני מצדיעה למי שיש 5 ילדים! את בעצמך אשת חיל!
      ו-51 זו לא זיקנה!!! ויש לי מניעים אגואיסטיים להגיד את זה…חחח :)

  7. מאת אביטל:

    פק"ל, לא פקאל

  8. מאת טלי ג.פ.:

    מקסים!
    ומהיכרות אישית – אורלי אכן מלכה!

השארת תגובה