סקונס יוגורט ושבולת שועל של פורמלג

עזבו עכשיו הכל, ורוצו להכין את הסקונס האלה. יש הרבה מתכונים שונים לסקונס, אבל זה הכי מוצלח בעיניי – במינימום מאמץ מובטחות לכם לחמניות קטנות, גבשושיות, עסיסיות, ריחניות, עמוסות גושים קטנים של חמאה שכלואים בין קירות הקמח והיוגורט הקריר, שהופכים אותן למפתיעות ונמסות בפה בכל ביס. שבולת השועל תעניק מימד נוסף של לעיסות כיפית בפה, והשימוש ביוגורט הממותק יעניק ניחוחות משכרים של וניל מתוק-ילדותי למאפה. עוד מתכון פשוט שיטריף לכם את החושים.

סקונס שבולת שועל וריבת רימונים

מצרכים:


1.5 כוסות קמח רגיל

חצי כוס שבולת שועל

כחצי כוס סוכר

כף אבקת אפייה

100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות קטנות

גביע יוגורט ממותק (200 גרם, אני השתמשתי בסוג הממותק והונילי של יופלה, אפשר רגיל)

ריבת רימונים או איזו שאתם מעדיפים, ויוגורט להגשה.

הכנה:

חממו תנור ל-190 מעלות. ערבבו את היבשים בקערה היטב.

לנגיסות כיפית, אל תותרו על שבולת השועל. גם אם אינכם מהחובבים.

לנגיסות כיפית, אל תותרו על שבולת השועל. גם אם אינכם מהחובבים.

הוסיפו את החמאה והתחילו למולל אותה עם האצבעות לתוך הקמח למרקם פירורי-גושי לא אחיד. הוסיפו את היוגורט וערבבו עד לקבלת מרקם דביק, גושי ולא אחיד.

דביק וגושי

דביק וגושי

קמחו משטח עבודה והניחו את התערובת. קמחו את הידיים היטב ושטחו בלחיצות קלות את התערובת לגובה של כ-4 ס"מ (או בגודל שאתם מעדיפים). קרצו בעזרת כוס או חותכן עוגיות באיזו צורה שתרצו (אני בחרתי כוכב, אהאהא!) והניחו בתבנית במרווחים של 3 ס"מ (הן תופחות).

אפשר עם כוס, ואפשר גם סתם ליצור כדורים עם הידיים.

אפשר עם כוס, ואפשר גם סתם ליצור כדורים עם הידיים.

אפו לכ-20 דקות או עד שמזהיב קלות. אפשר להגיש גם עם דגלים פירטיים.

הגישו חמימים בליווי עוד קצת יוגורט או שמנת חמוצה, עם כף גדושה של ריבת רימונים משובחת.

 אתם תקללו אותי אחרי שתגלו את התענוג הזה.

פורמלג

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: כללי

אודות הכותב:

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה