קראמבל תפוחים בדבש של גיל גוטקין

קראמבל תפוחים בדבש.

קינוח קל מאוד להכנה וטעים מאוד. פרוסות דקות ורכות של תפוח עץ בניחוח קינמון ודבש ומעליהן פירורי בצק חמאתי ופריך. מה צריך יותר מזה?
זהו קינוח שלא נחתך בצורה אסטתית וישרה כמו עוגה והוא גם לא ממש פוטוגני, יש לו מראה יותר כפרי והוא מתפרק לערמות חמודות וטעימות ולגמרי מפצה על המראה בקלות ההכנה ובטעם הנהדר.
מצרכים:
(לתבנית עגולה 24 ,26 או חד פעמית)
  • 5 תפוחי עץ ירוקים מזן גרנד-סמית (או 6 אם הם קטנים)
  • 1.5 כפות סוכר
  • 1.5 כפות דבש.
  • 1.5 כפיות קינמון +0.5 כפית קינמון(לבצק)
  • 2 כוסות קמח לבן
  • 1.3 כוסות סוכר חום כהה דחוס
  • 150 גרם חמאה
הכנה:
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מקלפים את תפוחי העץ וחותכים אותם לרבעים. לכל רבע תפוח חותכים את "השפיץ" שבו נמצאים הגרעינים.
  3. משכיבים את רבע התפוח על החלק השטוח שנוצר ופורסים בקלות לפרוסות דקות.
  4. שמים את הפרוסות בקערה גדולה ומוסיפים את 1.5 כפות הסוכר, את הדבש ואת 1.5 כפיות הקינמון.
  5. מערבבים היטב עד שכל הפרוסות מצופות היטב בקינמון.
  6. משמנים את התבנית ושופכים את תפוחי העץ לתוכה.
  7. שוטפים את הקערה במים (לא צריך לצחצח אותה) ומייבשים. שמים בתוכה סוכר חום וקמח ומערבבים.
  8. חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים לתערובת הסוכר והקמח.
  9. בעזרת הידיים, מועכים את קוביות החמאה ומפוררים אותן לתוך התערובת.
  10. ממשיכים למעוך עד שאין יותר חתיכות גדולות של חמאה והתערובת נעשית פירורית.
  11. לא מערבבים יותר מדי, אנחנו לא רוצים לקבל גוש בצק אחיד, לא נורא אם נשארו מעט חתיכות חמאה.
  12. מפזרים את הפירורים שקיבלנו על פרוסות התפוחים שבתבנית בצורה אחידה.
  13. אופים כ-40 עד 50 דקות, עד שהפירורים שחומים מעט, תפוחי העץ מבעבעים, וקשה לעמוד כבר בפני הריח.
  14. מצננים מעט ומגישים חמים, אפשר בלווית גלידת וניל או קצפת.
מבשל ואוכל – הבלוג של גיל גוטקין

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: כללי

אודות הכותב:

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה