גרבדלקס טיפה מתקתק של הדר לוי

המתכון שזכה במקום השלישי בתחרות מתכוני הפיקניק של בייגלה.

הגרבדלקס של הדר לוי

מיקס של כמה מתכונים קלאסיים.

לאחר ניסוי וטעייה הגעתי למתכון הזה. בגלל שהדג כבוש אין בעיה לקחת אותו לפיקניק ללא קירור, ואני ממליצה להוסיף לחגיגה גם לחם טוב וגבינה עם אחוזי שומן גבוהים ויחסית קשה- גם כי היא יותר טעימה ככה, וגם כי היא תשמר ליותר זמן מחוץ למקרר.

מצרכים:
  • קילו פילה סלמון טרי (לא קפוא!) עם העור
  • 2 כפות חרדל
  • כף דבש
  • 3 כפות וודקה
  • חצי כוס סוכר
  • חצי כוס מלח
משקולת
קופסה  שתכיל את הדג בשלמותיו
ניילון נצמד
הכנה:
  1. לוקחים את הפילה ו"שוטפים" אותו בוודקה (דואגים שהיא תגיע לכל הדג).
  2. מערבבים בקערית את הדבש והחרדל ומצפים את הדג בשכבה דקה מהמשחה שנוצרה.
  3. מערבבים את המלח והסוכר בתוך קערה.
  4. מצפים את הדג בתערובת המלח-סוכר כמו שניצל (שכבה דקה).
  5. פורסים על משטח עבודה ניילון נצמד עליו שמים תלולית מתערובת המלח סוכר ומפזרים אותה כך הדג לכל אורכו ינוח על שכבת התערובת.
  6. מניחים מעל את הדג, מפזרים את שארית התערובת כך שתצפה את כל חלקי הדג.
  7. סוגרים את הניילון הנצמד כך שיצפה את כל הדג צמוד צמוד (להשתדל שלא ישארו בועות אוויר כלואות).
  8. שמים בקופסא, מניחים מעל את המשקולת ומשאירים במקרר  48 שעות.
  9. כשמוכן, מוציאים מהמקרר ושוטפים את הדג מכל שאריות המלח-סוכר. פורסים לפרוסות דקות אלכסוניות או לרצועות ומאכסנים במקרר בקופסא סגורה.
אני אוהבת לשפוך על רצועות הגרבלקס תערובת של שמן זית עדין ומעט דבש (משהו כמו רבע כוס שמן זית וכף דבש) וכך לאחסן במקרר.
(בתמונה- הצעת הגשה)

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: כללי

אודות הכותב:

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה