תפוחי אדמה אפויים בשום, שמן זית ורוזמרין

נכון שמדובר בתוספת, אבל אני, פחממנית מצטיינת, חובבת עמילנים, גלוטן וקמח לבן, הם הרבה יותר מ"משהו ליד". תפוחי אדמה מלאי טעם ודברים טובים. הולכים מצויין עם סטייק בצד או דג או סלט או כלום. בעיניי הם לגמרי המנה העיקרית.

מצרכים לששה אנשים חובבי תוספות:

  • 2 חבילות של תפוחי אדמה זעירים.
  • 3 ראשי שום מפורקים.
  • שמן זית (מינימום 1/2 כוס, מקסימום? כמה שמצפונכם מאפשר)
  • חופן עלי רוזמרין
  • מלח גס
  • פלפל גרוס
  • שני קמצוצי צ'ילי יבש (לא חייבים, אבל מוסיף)
  • שתי כפות דבש או סילאן (לא חובה, אבל טעים טעים)

וכך תעשו:

רוחצים היטב את תפוחי האדמה.

מבשלים את תפוחי האדמה בסיר גדול עם מים עד שהם מתרככים.

מסננים את תפוחי האדמה ומייבשים אותם.

מערבבים את שמן הזית עם הדבש, הצ'ילי והרוזמרין.

מכניסים לתבנית רחבה את תפוחי האדמה ומועכים אותם מעט בעזרת האצבעות או מזלג, רק כדי לפתוח ולחצות אותם. מפזירים בין תפוחי האדמה את שיני השום.

שופכים את תערובת השמן על תפוחי האדמה והשום ומערבבים בעזרת הידיים כך שכל תפוחי האדמה ושיני השום יצופו בשמן. מפזרים מעל מלח גס בנדיבות.

מכניסים לתנור שחומם לחום גבוה (180-200 מעלות) ואופים כחצי שעה עד השחמה.

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: Featuredאוכל צמחוניאוכל שילדים אוהביםירקותכללימתכוניםנעמה פלדצמחונישיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (6)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת שרה:

    הבעיה היא שכל נסיונותי עם תפו"א קטנים, מסתיימים באכזבה, כי תמיד יש להם טעם לוואי. כמו לחלק מתפוחי האדמה הגדולים. לכן תמיד כשאני קונה, אני פוצעת טיפה את הקליפה ומריחה, אם יש ריח לוואי, אז אני משאירה בסופר. זה פשוט הרס לי כל כך הרבה ארוחות. וגם במסעדות אני מתאכזבת מצ'יפסים שלפעמים נעשים מתפוחי אדמה שיש להם טעם לוואי.
    חלק מהאנשים בכלל לא מרגישים את טעם הלוואי, גם במשפחתי – בעלי למשל לא חש בטעם הלוואי.
    האם הבעיה מוכרת לכם?

  2. מאת טובה:

    וואוווו… שווה!

  3. מאת ש.ג.:

    כל התפוחונים שנמכרים הם עם טעם לוואי ממש דוחה. שימו לב ותריחו לפני שאתם קונים. הרבה אנשים לא מרגישים את טעם הלוואי אבל יש כאלה כמוני שזה ממש מפריע להם.

  4. מאת Talia:

    למי שלא בא על תפוחוני האדמה הקטנים האלה יכול גם להשתמש בתפוחי אדמה רגילים לגמרי, לבנים או אדומים, לפרוס אותם דק דק ולהניח אותם שלמים אך פרוסים (ככה קצת כמו מניפה בלי הזוית:)על תבנית אפייה משומנת היטב עם שמן זית איכותי, מעל שופכים עוד שמן זית שעורבב עם כל שאר התבלינים וכמובן שלא כדאי לערבב בידיים. אני מכסה את התבנית באלומיניום ואופה כך כשעה בחום די גבוהה באמצע התנור ואז מסירה את הכיסוי, מעלה לחלק העליון של התנור ומפעילה את הגריל לעשרים דקות נוספות, להשחים את תפוחי האדמה. זה יוצא נורא נורא יפה וגם רך וטעים להפליא.

  5. אשמח לקבל מתכונים למייל.

    בתודה מראש אורה נחמיה

  6. מאת דניאל:

    כמה זה "2 חבילות"??? לא עדיף לכתוב מה משקל תפוחי-האדמה???

השארת תגובה