סקונס של ליאורה ירדן

סקונס (scones)

לכמות של כ 10 עוגיות

מצרכים:

 

  • כוס ו – 3/4 קמח תופח (לנפות את הקמח)
  • 1/2 כפית אבקת אפיה (לא חובה, אבל עוזר להתפחה)
  • 1 כף סוכר
  • חצי כפית מלח
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות (ממליצה להשתמש בחמאה טובה. אני השתמשתי בחמאה אירית)
  • 2 ביצים
  • 1/3 כוס חלב

אופן ההכנה:


מחממים תנור לחום של 200 מעלות. חשוב שהתנור יהיה חם לפני שמכניסים את העוגיות לתנור.

  1. מערבבים בקערה קמח מנופה, אבקת אפיה, מלח וסוכר.
  2. מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים עם הקמח , בידיים, עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  3. בקערה נפרדת טורפים את הביצים. להוסיף לביצים את החלב ולטרוף יחד. שומרים בצד כף או שתיים מהתערובת להברשה על העוגיות.
  4. שופכים על תערובת הפירורים בהדרגה ומערבבים עם מזלג עד שכל תערובת הפירורים מתאגדת לבצק רטוב. (בדרך כלל אין צורך בכל הכמות של החלב והביצים ). לא לערבב יותר מדי. הבצק צריך לצאת סמיך ורטוב אבל לא נוזלי.
  5. מעבירים למשטח מקומח ולשים לקבלת בצק אחיד. לא ללוש יותר מדי כדי לא לייבש את הבצק.
  6. מרדדים לעלה בגובה של 1 ו 1/2 ס״מ .
  7. קורצים עיגולים ומברישים עם תערובת הביצה והחלב ששמרנו בצד.

ניתן לפזר מעט סוכר למעלה.
לשים דף אפיה על תבנית התנור ולסדר את העוגיות ברווחים אחת מהשניה.
אופים בין 12-14 דקות.

ניתן להוסיף צימוקים (כוס) . אם מוסיפים צימוקים יש להוסיפם לאחר שלב החלב.

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: כללי

אודות הכותב:

RSSתגובות (3)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת שלומית:

    ממש מקצועיים!

  2. מאת Liora Yarden:

    תודה רבה

  3. מאת Liora Yarden:

    ספרי איך יצא יאנה

השארת תגובה