לחמניות לבנות נפלאות

לחמניות לבנות

 לחמניות לבנות נפלאות (כ- 20 לחמניות)

חומרים:

קילו קמח לבן ללחם (אני השתמשתי בשטיבל)

2 כפות שמרים יבשים

3 כפות סוכר

כף מלח

3 כוסות מים פושרים

5 כפות שמן

לקישוט:

ביצה טרופה

סומסום / פרג

אופן ההכנה:

1.      בקערה גדולה מערבבים את הקמח, המים, הסוכר, השמרים, השמן והמלח. מומלץ להוסיף את הקמח בהדרגה. לעיתים צריך טיפה יותר קמח, אני יודעת שזה מעצבן, אבל תרגישו את הבצק. אתם כבר תדעו מתי הוא כבר לא מבקש שום דבר מלבד מקום חמים ושקט.

2.      הבצק צריך להיות נעים למגע ולא להדבק לכם לידיים.

3.      כאשר הבצק מתנהג למופת ולא נדבק לשום דבר, משמנים טיפונת את הקערה בה לשתם, מחזירים אליה את הבצק, עוטפים את הקערה בשקית ניילון מהסופר ועליה מניחים מגבת.

4.      תנו לבצק להרהר בעתידו כשעה.

5.      ואז, פתחו את הניילון, תנו לבצק כמה "לטמות" על הראש, הוציאו ממנו את האוויר ושילחו אותו לתפיחה נוספת, כי זה יותר טוב בשבילו ובשביל עתידו.

6.      מדליקים תנור ומכוונים חום של 170 מעלות.

7.      לאחר התפיחה השניה והכפלת הנפח, צובטים כדורים בגודל של אגרוף, מגלגלים אותם יפה בידיים טיפונת משומנות ומניחים על תבנית מצופה בנייר אפיה להתפחה. מניחים במרווחים, כדי שהלחמניות לא ידבקו זו לזו.

8.      מכסים את הלחמניות במגבת ומחכים שיתפחו שוב כחצי שעה. כדאי להניח באיזור התנור המתחמם.

9.      מורחים את בלחמניות בביצה טרופה ומפזירם שומשום או פרג.

10.  אופים בחום של 170 -180 מעלות כעשרים דקות עד שהלחמניות מקבלות גוון חום בהיר.

הערה: ללחמניות בריאות יותר – ניתן לחליף חצי קילו קמח לבן בחצי קילו קמח מלא ולהוסיף זרעי פשתן שלמים לתערובת הבצק.

אוכלים עם חמאה, ריבה, גבינות, דבש, שקשוקה ובחברת אנשים טובים ויפים.

אם מתחשק לכם לקבל את פרס ההורים המצטיינים, אפו את הלחמניות הלבנות ושילחו אותן עם הילדים לבית הספר. הן עוברות מצויין הקפאה.

בתיאבון!

.

לחמניות לבנות

כל כך יפות שבא לבכות

.

לעוד מתכוני לחמניות לחצו כאן:

מתכון ללחמניות קוטג' מעולות

מתכון ללחמניות סלק

מתכון ללחמניות שום

מתכון הלחמניות של אמא של טדי (לחמניות מעולות!)

מתכון ל-buns לחמניות מאודות מהמזרח הרחוק

מתכון לבייגלה ירושלמי

מתכון ללחמניות ממולאות שוקולד

מתכון לבואיקוס – לחמניות גבינה בולגריות

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: כללי

אודות הכותב:

RSSתגובות (2)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת אליאור:

    כמה זמן ההתפחה השנייה?
    מתכוון להכין מחר בשביל "צ'ורי-פאן" – לחמניות עם צ'ימיצ'ורי וצ'וריסוס…
    תודה

  2. מאת אסף:

    שלום, אם אני מחליף את הלחמניות בקמח מלא או שיפון מה הכמות מים?
    והאם יש להכין סטרטר לפני? ואיך?

השארת תגובה