אמא של שבת: תמר געש מכינה בראוניס ופסטה

הכירו את תמר געש, אמא של שבת, שמאמינה בפשטות. הכי פשוט בסופו של יום זה באמת הכי טעים.

אבל לפני המתכונים, קבלו את התשובות לשאלון הקולינארי של תמר (ואם יש לכם עוד רעיונות לשאלות קולינריות מביכות, אל תתאפקו ושאלו…):

המאכל האהוב עליי: שניצל ופירה ורוסטביף מדמם.

אם תחטטו לי במקרר תמיד תמצאו: לבּנה, חומוס, בצל ירוק, זיתים, חמאה וצנצנת שמרים יבשים.

אני מעדיפה לרעוב ולא לאכול דגים, פירות ים, חלקי פנים, חצילים, מנגו וחמין.

ספר הבישול החביב עליי (זה שהוצאתי ממנו הכי הרבה מתכונים) – כל הספרים של בני סיידא ו"סודות מן המטבח" של נירה רוסו אלילת המטבח שלי.

המסעדה שהייתי ממש רוצה לאכול בה (בארץ או בעולם) – עוד פעם ב"פיטר לוגר" בניו יורק.

מסעדה מומלצת: אנחנו אוכלים במסעדות 'עממיות' לכל המשפחה. ג'ירף, אגאדיר ובאירועים מיוחדים בטפאו אהובתי בהרצליה פיתוח.

הייתי רוצה לאכול ארוחת ערב עם מאיר שלו ואבא שלי זצ"ל.

מנת הדגל שלי: פסטה ברוטב עגבניות ובראוניז (בחורה פשוטה הנני ולא מתוחכמת).

פסטה ברוטב עגבניות שכולם אוהבים

מחממים בסיר 1/4 כוס שמן זית, מטגנים 1 בצל קצוץ + 3 שיני שום קצוצות עד להזהבה.
שופכים קופסא של עגבניות מרוסקות – משתמשת בתוצרת Mutti בלבד (הכי טובות שיש ואף יותר זולות מתוצרת הארץ), מוסיפים 1/4 כוס מים, מערבבים ומבשלים כ10 דקות.
לקראת סוף הבישול מוסיפים חופן של עלי בזיליקום טריים, מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
שופכים על הפסטה המוכנה ומגררים בנדיבות גבינת פרמג'אנו אמיתית.

בראוניס אמריקאים קלאסיים

חומרים:

300 גרם שוקולד מריר משובח

200 גרם חמאה

כוס וחצי סוכר

4 ביצים

כוס וחצי קמח תופח

1/2 כפית אבקת אפיה

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

אופן ההכנה:

ממיסים בבאן מארי 300 ג שוקולד מריר משובח + 200 ג חמאה + כוס וחצי סוכר.
מערבבים בכף עץ עד שהכל נמס והתערובת אחידה – מורידים מהאש ומצננים מעט.
מוסיפים ארבע ביצים שלמות זו אחר זו ומערבבים עד שנבלעות בתערובת.
מוסיפים כוס וחצי קמח תופח + כפית אבקת אפייה ומערבבים.
מוסיפים כחצי כוס אגוזי מלך קצוצים, מערבבים מעט ושופכים את התערובת לתבנית חד פעמית בגודל בינוני משומנת.
אופים כ25 דקות בחום בינוני עד שהעוגה נפרדת מדפנות התבנית.
נזהרים לא לייבש אותה – צריכה להישאר לחה ופאדג'ית.
כשמתקררת חותכים לריבועים.

יאללה, שתהיה שבת שלום!

http://www.youtube.com/watch?v=vts0okzGZUU

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: כללי

אודות הכותב:

RSSתגובות (6)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת מירה עמית:

    העוגה תהיה עוגת השבת שלנו יש לי שוקולד וחשק…
    אך מה גודל התבנית?

  2. מאת ניבה:

    פשוט זה טעים – זאת פילוסופיית החיים שלי.

  3. מאת תמר ג.:

    תודה על השיר!
    ביג לייק

  4. מאת הילה:

    הי תמר,

    לרוטב עגבניות את משתמשת בקופסא אחת של MUTTI? ארבע מאות גרם?

  5. מאת רות:

    אבקת אפיה לבראוניז?….

השארת תגובה