פאי דבשמנתפוח של צבי וויג

פאי דבשמנתפוח – צבי וויג

מצרכים:

לקלתית:

  • 275 גרם קמח
  • 35 גרם סוכר
  • חצי כפית כוסברה
  • 1 כפית ג'ינג'ר
  • חצי כפית מלח
  • 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות (שומרים במקרר – חייבת להיות קרה)
  • 75 גרם דבש
  • 35 גרם חלמון (2 חלמונים –L)
  • 1 כף מים (אם נצטרך)

ג'לי תפוחים:

  • 5 גרם ג'לטין
  • 25 גרם מים
  • 250 גרם מחית תפוחים בוארון/ 200 גרם מיץתפוחים + 50 גרם רסק תפוחים
  • קוביות תפוחים (1X1 ס"מ) מתפוח גרני סמיט אחד
  • 7 גרם קינמון  (כפית וחצי)
  • כף חמאה

מוס שמנת – שוקולד – לימון:

  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 2 מיכלים שמנת חמוצה 15% שומן (500 מ"ל)
  • 1 שמנת מתוקה 38%
  • מיץ מלימון גדול
  • גרידה מ-2 לימונים
  • כף דבש
  • כף סוכר
  • 7 גרם ג'לטין
  • 40 גרם מים
  • דובשניות

למרנג:

  • 4 חלבונים (ביצה L)
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית מיץ לימון
  • 120 גרם סוכר
  • 40 גרם דבש

הוראות הכנה:

לקלתית:

  1. מדליקים תנור ל-170 מעלות
  2. מערבבים את החלמונים עם הדבש עד לאחידות.
  3. מערבבים יחד – קמח, מלח, סוכר, תבלינים ושמים בקערת המעבד. מוסיפים חמאה ומעבדים בפולסים עד שנוצרים פירורים. מוסיפים את החלמונים והדבש בהדרגה תוך כדי פעולה של המעבד על מספר נמוך עד שנוצרים פירורים שנראה לנו שיתאחדו אם נוציא אותם ונאסוף ידנית
  4. במידה וצריך, מוסיפים עד כף מים (לא צריך להגיע לבצק אחיד במעבד – בצק כזה רטוב מדי, לא יהיה פריך כנדרש ויהיה קשה לרדדו)
  5. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה
  6. מרדדים את הבצק על משטח מקומח קצת ומניחים בתבנית 28 של פאי.
  7. מהדקים את תחתית הדפנות (ע"מ שלא יצנח) ומחוררים את התחתית (שלא יתפח ויהיו כיסי אוויר)
  8. מכניסים להקפאה של 10-15 דקות ושמים בתנור לאפייה עיוורת למשך של 10-20 דקות עד להזהבה.
  9. מוציאים ומצננים.

לג'לי תפוחים:

  1. שמים את הג'לטין במים ומערבבים היטב. מניחים בצד לעשר דקות.
  2. מקפיצים במחבת את התפוחים עם הקינמון והסוכר עד לריכוך (אני רימיתי ושמתי במיקרו בפולסים של חצי דקה וערבבתי כל פעם כדי שהסוכר/קינמון לא ישרפו)
  3. מחממים את המחית (או המיץ והרסק) לטמפ' של 50 מעלות. מוסיפים את הג'לטין ומערבבים היטב לאחידות
  4. מצפים רינג קוטר 18 בניילון נצמד (צד אחד שלו) מוזגים את המיץ ומסדרים בפנים את התפוחים
  5. שמים במקרר ל-שעה.

למוס:

  1. שמים את הג'לטין במים ומערבבים עד לאחידות. מניחים בצד.
  2. ממיסים במיקרו בפולסים את השוקולד
  3. מערבבים לתוכו את השמנת החמוצה, הלימון וגרידת הלימון, הסוכר והדבש עד לאחידות
  4. ממיסים במיקרו בפולסים את הג'לטין (לא לתת לזה לרתוח – ג'לטין שמחומם יותר מדי, גם אם לא נשרף , מאבד מיכולת הקשירה שלו). מוציאים מהתערובת לתוך הג'לטין ומערבבים היטב (השוואת טמפ') מוזגים את תערובת הג'לטין חזרה לתערובת השוקולד ומערבבים היטב. מקציפים את השמנת למרקם יוגורט ומקפלים פנימה את השמנת.

הרכבה:

  1. לוקחים את הקלתית הקרה, שמים בתחתית את הג'לי שיצא מקירור. מוזגים מעל את המוס.
  2. שמים במקרר לחצי שעה
  3. מפוררים את הדובשניות ושמים מעל לעוגה
  4. מחזירים את העוגה לקירור של כמה שעות

מכינים את המרנג:

מקציפים חלבונים ומלח בקערת המיקסר במהירות איטית, כשמתחילות בועות מוסיפים את הסוכר בהדרגה, באמצע מוסיפים את הדבש בהדרגה עד שמגיעים למרקם יציב (כשמרימים את המטרפה, נשארות גבעות קשות)

מזלפים בצורה שרוצים את המרנג מעל פירורי הדובשניות (אני עשיתי עם צנטר חלק בקוטר 9 – נשיקות) ושמים בתנור במצב גריל עיון לחצי דקה עד דקה להשחמה.

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: כללי

אודות הכותב:

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה