מעמול תמרים ועוגיות מלוחות מהמטבח המצרי

אתי ולינעמת היא קונדיטורית מוכשרת מבית שאן.

שני המתכונים הבאים מגיעים היישר מבית אמה של אתי, אמא פורטונה שאפתה ובישלה מעדנים מהמטבח המצרי. הפעם אתי הביאה שני מאפים מנצחים.

שבת שלום ותהנו!

כעכים מלוחים

מצרכים:

 כוס מים

כוס שמן

200 גרם מרגרינה מומסת

כף שטוחה מלח

כף שטוחה שמרים יבשים

שקית אבקת אפיה

750-800 גרם  קמח לבן מנופה

לקישוט: ביצה טרופה ושומשום

אופן ההכנה:

לערבב בקערה את כל המצרכים ביחד, חוץ מהקמח.

להוסיף קמח בהדרגה עד לקבלת בצק רך ונעים.

להכין נקניקים ארוכים מהבצק ולחתוך עם סכין או חותכן חתיכות שוות.

בעזרת הידים ליצור כעכים בגודל ועובי שווה.

לטבול בביצה ושומשום.

לאפות בחום 180 מעלות בערך 15-20 דקות.

לשמור בקופסה אטומה לשמירת הטריות.

מעמול תמרים:

מצרכים:

 כוס מים

 כוס שמן

 חבילה מרגרינה רכה מאוד או מומסת

2  שקיות אבקת אפיה

 750-800  גרם קמח לבן מנופה

 קופסה ממרח תמרים או / תמרים בוואקום במשקל 500 גרם

אגוזים/ קינמון /שקדים – לא חובה

אבקת סוכר לזריה

אופן ההכנה:

בקערה גדולה לאחד את כל המצרכים לאחד ולהוסיף קמח בהדרגה עד לקבלת בצק רך ונעים.

לרדד בחלקים – פס ברוחב 7-8 ס"מ על משטח מקומח.

למרוח ממחית התמרים ולפזר תוספות אם רוצים.

לגלגל בעדינות ולחתוך ברוחב שווה.

להניח על נייר אפיה

לאפות בחום 180 מעלות כ- 20-25 דקות עד שנהייה זהוב.

לקרר 10 דקות ולזרות אבקת סוכר .

הערה: אמא היתה קורצת עיגולים – מניחה כפית מילוי ומגלגלת וצובטת עם פינצטה צורות , זו הגירסא המקוצרת והמהירה.

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: כללי

אודות הכותב:

RSSתגובות (1)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת דנה:

    אפשר להחליף את המרגרינה בחמאה מומסת?

השארת תגובה