פשטידות כרובית אישיות עם שקדים ברוטב יוגורט ונענע של אורלי כהן

פשטידות כרובית אישיות עם שקדים ברוטב יוגורט ונענע של אורלי כהן

 

המרכיבים לפשטידות

•           1 כרובית בינונית מפורקת לפרחים

•           100 ג' גבינה צפתית 5% מפוררת

•           50 ג' גבינה בולגרית 5% מפוררת

•           4 כפות גבינת פרמזן מגורדת

•           3 ביצים

•           1 כוס שיבולת שועל

•           1/2 כוס קמח תופח

•           4 כפות שקדים גרוסים

•           1 כף שמן זית

•           מלח ופלפל שחור גרוס – לפי הטעם

המרכיבים לרוטב היוגורט

•           1 גביע יוגורט 3% שומן

•           1 כפית נענע מיובשת ומפוררת

•           1 שן שום כתושה

•           1 כפית שמיר קצוץ

אופן ההכנה

1.         מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2.         מבשלים את הכרובית במי מלח במשך כ- 10 דקות עד שהיא מתרככת (אבל לא מתפוררת) ומסננים.

3.         מועכים את הכרובית בעזרת מועך פירה למחית גסה.

4.         מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה (התערובת צריכה להיות "גושית" ולא מחית חלקה).

5.         משמנים תבנית שקעים בתרסיס שמן.

6.         ממלאים את השקעים כמעט עד הסוף בתערובת ומכניסים לתנור.

7.         אופים במשך 25-30 דקות עד להזהבת הפשטידות.

8.         מוציאים מהתנור ומושחים את פני הפשטידות בשמן זית לקבלת ברק יפה.

9.         לקראת ההגשה – מערבבים את כל חומרי הרוטב.

10.       מגישים את הפשטידות פושרות על מצע רוטב היוגורט ומקשטים בנענע טרייה.

11.       שיהיה בתאבון! – כמו שאני תמיד אומרת: חיים וטעים!

 

חיים וטעים: הבלוג של אורלי כהן 

.

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: כללי

אודות הכותב:

RSSתגובות (1)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת Yaron Peled:

    פשטידת כרובית מדהימה! תודה רבה על השיתוף, זה בדיוק מה שחיפשתי.

השארת תגובה