אמא של שבת: שרית שפן מכינה חריימה לוקוס

זוכרים את ימי הגן? כמה חיכינו כולנו להיות "אמא של שבת" או "אבא של שבת"? אז הנה. הזדמנות. מדי שבוע נארח בפינה מיוחדת את חברי הקהילה שיתנו מתכון לשבת ויענו על שאלון קולינרי.

שרית שפן, חברת סבב בייגלה ותיקה היא האמא של שבת הראשונה.

"השאלות שלך מוזרות ומביכות" היא פותחת, "אבל אני אזרום".

המאכל שאני הכי אוהבת לאכול הוא פול ירוק עם אורז שום וכוזברה עם סלט ירקות טרי.

המאכל שאני לא סובלת, בוטנים. לא כבמבה, לא טחונים ברוטב אסיאתי, לא כפיצוחים. בשבילי בלי בוטנים!

במקרר שלי תמיד תמצאו שמנת חמוצה בגביע וסחוג ירוק.

המסעדה האהובה עלי בני הדייג בנמל תל אביב.

המסעדה שהייתי רוצה לאכול בה ועוד לא יצא לי היא מסעדת כתית.

לא חושבת שיש לי איזו סטייה קולינרית. אני אוהבת את כל הטעמים אבל לא נוטה לערבב.

הייתי שמחה לאכול ארוחת ערב עם חיים כהן הוא מרשים אותי בהכנת האוכל ובטעמים שהוא מייצר מלא בתאווה לאוכל יצרי.

חריימה לוקוס של שרית שפן

מצרכים להכנת החריימה:

  • ראש של שום מקולף וחתוך לפרוסות
  • פלפל חריף ירוק חתוך גס מנוקה מגרעינים
  • פלפל מתוק אדום חתוך לרצועות
  • גזר אחד מקולף וחתוך לטבעות
  • 4 עגבניות מקולפות וחתוכות קטן
  • 4 פרוסות סטייק דג לוקוס
  • כוזברה קצוצה גס
  • מיץ מלימון סחוט
  • מלח, פפריקה מתוקה, כמון ומעט כורכום

ההכנה:

  1. לשים שמן במחבת לזרוק לתוכו את השום והפלפל הירוק החריף.
  2. להכניס את רצועות הפלפל האדום ואת טבעות הגזר ולבשל מעט להכניס את קוביות העגבניות המקולפות, להמליח בלבד ולבשל עד שכמעט מתייבש מנוזלים.
  3. להוסיף תבלינים – פפריקה מתוקה +מעט כמון + מעט כורכום וכחצי כוס מים חמים.
  4. להוסיף את הכוזברה הקצוצה מלמעלה לבשל עוד כמה דקות.
  5. להשקיע במחבת את הדג בשכבה אחת ולכסות אותו בירקות וברוטב להשאיר כ – 5 דקות על אש גבוהה, להעביר לאש נמוכה לבשל כרבע שעה ואז לשפוך את המיץ לימון מעל ולבשל עוד מעט עד שמסמיך הרוטב על אש קטנה. טעם גן – עדן!

ועכשיו קבלו המלצה לעוגה לשבת:

עוגת הפרג של פיס אוף קייק

ביפו, ברחוב יהודה הימית 17, ישנה קונדיטוריה בשם "פיס אוף קייק" שיש בה מבחר מדהים של עוגות ומאפים. כאשר נכנסים לקונדיטוריה יש הרגשה שהולכים לאיבוד ולא יודעים מה לקחת, יש עוגות ועוגיות ועוגות שמרים, ועוגות בחושות, ועוגות קרות ואקלרים, ומה לא?! לאחרונה הם פתחו סניף חדש גם בקינג ג'ורג' בתל אביב כאשר בא לי משהו טעים ולא משנה היכן אני, אני קופצת לשם אליהם וקונה לי איזו עוגה מקסימה או פחזניות ממולאות בקרם פטיסייר או עוגת גבינה. הכל כל כך טרי ועשוי מהחומרים הכי טובים שאין עליהם! פינוק אמיתי, נסו ותהנו.

קטגוריות:: כללי

אודות הכותב:

RSSתגובות (4)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת JOKERIT:

    שמחה להיות הראשונה בשרשרת של "אמא של שבת" … אהבתי מאד …יישר כוח

  2. מאת נועה:

    רעיון מקסים והמתכון נראה יופי טופי. הבעיה עם מתכונים לחריימה היא שלכל משפחה יש את המתכון שאליו רגילים ואסור לסטות ממנו…:)

  3. מאת קרן:

    העוגה ניראית סוףףףףף!

  4. מאת נועם:

    לא מבין אנשים שמתנפלים על כל מי שנותן מתכון
    רק כי זה לא כמו של אימא שלהם
    שרית – הדג שלך ניראה מעולה ואני מתכוון לנסות את המתכון שלך.

השארת תגובה