על שכיות חמדה, מגדנות וכמה כרסומים לציון המולד

בהתאם למסורת השנתית ועל אף ששוב חליתי בדיוק באותה תקופה של השנה, נתכנסנו לטובת צפייה ונישנושים מושפעי אייקונים פגניים שתודלקו היטב על ידי חברת קפאין מוגז, ובליל אגדות וסמלים מעודדיי בולמוס הקניות הכי גדול שידעה האנושות. הו טננבאום!

אשוחון פלסטיק מנצרת

אשוחון פלסטיק מנצרת

אין לי שום דרך הגיונית להסביר, במיוחד אחרי כל ההתחסדות והתוכחה שבהקדמה, את החיבה הבלתי נתפסת הזו שלי לחג הזה. אני פשוט סאקר של כל הקישוטים, השירים, הקיטש, הצבעים ויתר ההבלים הקשורים מסביב. אין לי דרך להלחם בזה.

זה לא באמת עמוס, המצלמה מוסיפה 5 קילו קישוטים.

זה לא באמת עמוס, המצלמה מוסיפה 5 קילו קישוטים.

הכירסומים כללו כמה מנות קטנות, פשוטות ושכיף לדחוס לפה כמו: מאפינס רימון-בננה, סקונס מטריפים עם ריבת רימונים ויוגורט, ריבועים אפויים של ירקות קלויים, עוגיות אנשי הזנגביל, נאצ'וס עם מטבל שעועית וסלסה ועוד מיני חטיפונים וכהילים. את חושי הראייה והשמיעה האבסנו בלקט ספשלים כריסמסיים נבחר, פרקים חדשים לצד קלאסיים כאחד, הנה כמה פריימים משעשעים לחימום האווירה:

עצי אשוח זה רצח. ליסה לא מבינה למה צריך לכרות את כל העצים האלו מהיערות.

אשוח זה רצח. ליסה לא מבינה למה צריך לכרות את כל העצים מהיערות עבור סמל פגני מופלץ.

סטן נופל ברשתם של חיות יער חמודות המתגלות כעוזריו של האנטיכרייסט

סטן נופל ברשתן של חיות יער "חמודות" המתגלות כעוזריו של האנטיכרייסט

ברוח החג, ג'ים ממשיך להתעלל בדווייט ולא מספר לו שהבוס נותן לשניהם בונוס, ללא קשר להתנהגות הבזויה שלהם.

ברוח החג, ג'ים ממשיך להתעלל בדווייט ולא מספר לו שהבוס נותן לשניהם בונוס, ללא קשר להתנהגות הבזויה שלהם.

מאפינס רימון-בננה

לאפקט הכריסמסי, בחרתי להשתמש באחד הפירות היותר מזוהים עם החג, בשל הצבעים הבוהקים האדומים שלו – הרימון, למאפינס עסיסיים ומפתיעים.

מצרכים: 2 כוסות קמח+שקית אבקת אפייה (או קמח תופח), 1 כוס סוכר, 2 ביצים, 100 גרם חמאה, כפית ת. וניל, 4 בננות מעוכות, כוס גרעיני רימון +עוד קצת להגשה, כפית קנמון, קמצוץ מוסקט מגורד, אבקת סוכר להגשה.

הכנה: חממו תנור מראש ל-170 מעלות, ושמנו את תבניות המאפינס (הכמות מיועדת עבור 12 שקעים, או 2 תבניות אינגליש). ערבבו החומרים היבשים היטב בקערה. בקערה נוספת המיסו החמאה, הוסיפו אליה הבננות ומעכו יחדיו, הוסיפו ביצים ווניל וערבבו היטב, הוסיפו גרעיני רימון וערבבו. משהתנור הגיע לטמפ' הרצויה ערבבו בין שתי התערובות, אך לא יותר מידי ומזגו לשקעים. עטרו המאפינס בעוד מעט מגרעיני הרימון ושלחו לתנור לכ-25 דקות.

קררו המאפינס לגמרי בטמפ' החדר ואז שחררו מהשקעים, בזקו אבקת סוכר ועוד מעט מגרעיני הרימון למראה סופר חגיגי וקסום.

נראה לי שהתאהבתי בזווית הצילום הזו

מאפינס סופר עסיסיים ולחים עם מלא הפתעות קטנות ו"מיציות" מבפנים בטעמי רימון ובננה, שנתגלו כשילוב מדהים. לא רק לכריסמס כמובן.

סקונס שבולת שועל עם ריבת רימונים – המלצת השף!

עזבו עכשיו הכל, ורוצו להכין את הסקונס האלה. יש הרבה מתכונים שונים לסקונס, אבל זה הכי מוצלח בעיניי – במינימום מאמץ מובטחות לכם לחמניות קטנות, גבשושיות, עסיסיות, ריחניות, עמוסות גושים קטנים של חמאה שכלואים בין קירות הקמח והיוגורט הקריר, שהופכים אותן למפתיעות ונמסות בפה בכל ביס. שבולת השועל תעניק מימד נוסף של לעיסות כיפית בפה, והשימוש ביוגורט הממותק יעניק ניחוחות משכרים של וניל מתוק ילדותי למאפה. עוד מתכון פשוט שיטריף לכם את החושים.

מצרכים: 1.5 כוסות קמח רגיל, חצי כוס שבולת שועל, קצת פחות מחצי כוס סוכר, כף אבקת אפייה, 100 גרם חמאה רכה, גביע יוגורט ממותק (200 גרם, אני השתמשתי בסוג הממותק והונילי של יופלה, אפשר גם רגיל), ריבת רימונים או איזו שאתם מעדיפים להגשה.

הכנה: חממו תנור ל-190 מעלות. ערבבו את היבשים בקערה היטב, הוסיפו את החמאה והתחילו למולל אותה עם האצבעות לתוך הקמח למרקם פירורי-גושי לא אחיד. הוסיפו את היוגורט ובחשו עד לקבלת מרקם דביק, גושי ולא אחיד. קמחו משטח עבודה והניחו את התערובת. קמחו את הידיים היטב ושטחו בלחיצות קלות את התערובת לגובה של כ-4 ס"מ (או בגודל שאתם מעדיפים). קרצו בעזרת כוס או חותכן עוגיות באיזו צורה שתרצו (אני בחרתי כוכב, אהאהא!) והניחו בתבנית במרווחים של 3 ס"מ (הן תופחות).

אפו לכ-20 דקות או עד שמזהיב קלות. אפשר להגיש גם עם דגלים פירטיים.

הגישו חמימים בליווי עוד קצת יוגורט או שמנת חמוצה, עם כף גדושה של ריבת רימונים משובחת.
אתם תקללו אותי אחרי שתגלו את התענוג הזה.

יצורי זנגביל חגיגיים

כפי שציינתי, אני חולה, ואדם חולה בדרך כלל הולך לרופא. מה הבעיה? לצערי (או לשמחתי) מתחת למרפאתה של הרופאה שלי, נמצא סניף "ספייסס" הדר יוסף, מה שלא מאפשר לי לחמוק בלי איזה "סיבוב" שבסופו אני מפצה את עצמי על עוגמת הנפש, בממש הרבה שטויות שאני לא באמת צריכה. למשל – חותכני עוגיות בצורת חזיר, עץ אשוח, כוכב עם שובל, קיסמים עם דגלים של פירטים וכמובן, איך אפשר בלי חותכן מלאך-ישו. אי אפשר בלי זה בבית.

מצרכים: 100 גרם חמאה רכה, 2 ביצים גדולות, כוס סוכר חום לח, 500 גרם קמח, כף גדושה ג'ינג'ר טחון יבש, כפית קנמון, וקמצוץ מוסקט ומלח. לציפוי: 200 גרם אבקת סוכר עם כף (בערך) חלב או סוכריות צבעוניות.

הכנה: מקציפים חמאה וסוכר, מוסיפים ביצים וממשיכים להקציף מעט עד לאיחוד. מערבבים את הקמח והתבלינים יחד ומוסיפים לתערובת הנוזלית, מערבבים (לא מקציפים) עד לקבלת בצק דביק, סמיך וקשה לערבוב. מקררים בניילון נצמד לכשעתיים. לאחר הקירור מחממים תנור ל-150 מעלות, ומרדדים בסבלנות בין 2 ניירות אפייה מקומחים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ. קורצים עוגיות ומניחים במרווחים על גבי נייר אפייה. אופים לכ-10 דקות.

דרך נוספת לקישוט היא פיזור על בצק העוגיות טרם האפייה סוכריות או סוכר גבישי ולאפות יחד.

דרך נוספת לקישוט היא פיזור על בצק העוגיות טרם האפייה סוכריות או סוכר גבישי ולאפות יחד.

רק לאחר קירור מוחלט של העוגיות ניתן לקשט באייסינג: הניחו אבקת סוכר בקערה והוסיפו אליה טיפין טיפין חלב וערבבו עד שתתקבל משחה סמיכה ולבנה. במידה ויוצא דליל מידי הוסיפו עוד סוכר וערבבו היטב עד לטסקטורה דביקה וסמיכה. בשקית זילוף קטנה, ציירו על העוגיות והמתינו שהציפוי יתיבש לגמרי (כ-20 דקות) לפני שתערמו/תגישו אותן. יוצאות עוגיות פריכות, חמאתיות ונהדרות עם הפתעות של תבלינים חמים וריחניים.

שכחתי לקנות שקית זילוף ואיבדתי את הסבלנות בניסיון לזלף יפה עם מזלג. עמכם הסליחה.

נום נום נום

נום נום נום

הערה נוספת: במקרה נתקעתי כמעט בלי קמח לבן והחלטתי להשלים חוסרים עם קמח מלא, ולהפתעתי יצא נהדר. הקמח המלא אפילו תרם לצבע הכהה המסורתי של העוגיה ולמרקמה.

כרסומים קלילים ופריכים עם ירקות קלויים
כל כך קל ופשוט (בצורה מביכה) שבחרתי תחילה שלא להכניס את המתכון כשפורסמה הרשומה, אך לבקשתכם, הנה הוא: 

קחו לכם חבילת בצק עלים, מומלץ מחמאה ולא מרגרינה. חתכו לריבועים בגודל 5X5, או אם בא לכם - גדולים  יותר. קצצו ירקות לפרוסות דקיקות, למשל קישואים, עגבניות ללא הזרעים, בצל, פטריות וכו', הניחו אותם בקערת ערבוב, הזליפו מעל שמן זית (2-3 כפות), מלח, פלפל ומעט תימין או רוזמרין וערבבו היטב בעזרת הידיים, כך שכל ירק יקבל ציפוי דק של שמן זית ותיבול. ערמו מעל כל ריבוע בצק עלים מעט מהירקות המתובלים ופזרו מעט מוצרלה מגורדת (בערך כפית מעל כל ריבוע). שלחו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, לכ-15 דקות, או עד שהירקות נקלים והבצק תופח ומזהיב.

חטיפונים קטנים שכיף לכרסם לנשנש גם בטמפ' החדר. הכי פשוט ומהיר - הכי טעים.

חטיפונים קטנים וטעימים שכיף לכרסם ולנשנש גם בטמפ' החדר. מושלם לאירוח.

 שנה אזרחית חדשה טובה לכולם, הרבה אוכל טוב וסיבות למסיבות.

קטגוריות:: FeaturedPorMelegאוכל צמחוניירקותכלליכשרמאפיםמתוקיםעוגיות

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (14)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת דלית:

    שנה אזרחית מופלאה לכולנו.
    נהדרת, נהדרת ושוב נהדרת.
    האופטימיות, הרוח המתחדשת אצלך תדיר, הצבעוניות, וכתביתך המשובחת.
    כף גדול לקרוא אותך.
    וההצצה אלייך תמיד מרגשת.
    תודה.

  2. מאת תחיה שירן:

    תודה על המתכונים, נראים מבטיחים!
    רק דבר אחד חסר לי (מאוד): מתכון ל"ריבועים אפויים של ירקות קלויים".
    אשמח לקבל!

  3. מאת נועה:

    wowwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww

  4. מאת שייש:

    אהבתי את הבחור עם הראש דשא

  5. מאת חיה:

    המאפינס האלה הן בהחלט הדבר הבא…
    תודה
    חיה

  6. מאת יעל:

    מדהים! העיניים מתרוצצות כמו משוגעות, והסקונס נראות מעולות !
    איך מקבלים הזמנה :) ?

  7. מאת דניאל:

    וואי הסקונס האלה נראים מהדימים, ינוסה בהקדם

  8. מאת ליאור:

    נראה מדהים, גם אני רוצה…

  9. מאת Rum:

    יאמיייייייי ביג ביג ליייק על הכל!

  10. מאת sharon:

    am i blind or something is missing?

  11. מאת דלית:

    והתןספות משגעות, כל כך קל וטעים.

  12. מאת טל:

    שאלות על העוגיות:
    1. כמה זמן אפשר לשמור אותן לפני ואחרי הקישוט-ציפוי? ואיך – במקרר?

    2. לכמה עוגיות הכמויות מספיקות לכמה (בערך)?

    תודה מראש!

השארת תגובה