שבלולי גבינה עם פסטו וזיתים של דיקלה רוזנפלד פירסט

 

שבלולי גבינה עם פסטו וזיתים של דיקלה רוזנפלד פירסט

הרעיון נולד ממש במקרה, התארחו אצלנו חברים לערב ביום שבת ונאלצתי לאלתר משהו טעים ממה שיש במקרר, ברגע שפתחתי את המקרר רוחות עזות של ריק נשבו בתוכו וכמעט שלא נשארו מצרכים.אפילו ליוגורט השתמשתי באקטיביה…אבל..למרבה ההפתעה מכל המשחקים הללו יצא בצק משובח ומילוי מדהים.

הכמות הספיקה לתבנית מלבנית גדולה. שמספיקה לכ-6 אנשים רעבים.

מבחינת הגבינות אני מציעה לכם לעשות ניסיונות כל מה שיש במקרר ונראה לכם טעים הולך כאן, לי היו גבינות יחסית פשוטות אבל פרמז'ן, רוקפור ואפילו קממבר יכולות ללכת טוב, מבחינת תבלינים, כל תערובת תיבול תתאים או תבלינים טריים כמו עירית ובזיליקום.

המצרכים לבצק הבסיסי:

• 1 קופסת יוגורט לא הרגשתי בהבדלים בין 0 אחוז ל 3 אחוז.
• 1 ביצה
• 1 כוס חלב
• 70 גרם חמאה מומסת
• 5 כוסות קמח
• 1.5 כפות סוכר
• 1 כף מלח
• 1.5 כפות שמרים יבשים.

ההכנה של הבצק:

1. מערבבים את החומרים היבשים ומוסיפים להם את הרטובים, מוסיפים עוד כחצי כוס מים חמימים – עד שמתקבל בצק נוח ללישה ולא דביק.
2. לשים את הבצק ידנית או במערבל למשך 5 דקות.
3. יוצרים כדור  שמים בקערה ומעבירים למקרר למנוחה של בין שלוש שעות לחמש – עד לילה שלם.
4. כשרוצים להכין את המאפה מכינים קודם את המלית, במקרה הזה אני הכנתי על כמות הבצק הנ"ל 2 סוגי מליות:
5. מלית גבינות, זיתים ואורגנו שהייתה מורכבת מ:
6. חצי קופסא של קוטג'.
7. חצי קופסא גבינה לבנה 5%.
8. 150 גרם גבינה בולגרית 5% מפוררת.
9. מערבבים הכל ולזה מוסיפים חצי כוס של זיתים ירוקים  קצוצים, חצי כפית מלח, קצת פלפל וכף אורגנו.

מלית גבינה ופסטו:

• 150 גרם גבינה בולגרית מפוררת.
• 150 גרם גבינת שמנת 5%
• חצי מיכל גבינה לבנה
• פרוסות עמק או פתיתים של גבינה צהובה (כחצי כוס)
• כפית וחצי תערובת פסטו יבשה או פסטו מוכן מקופסא.
• מלח ופלפל לפי הטעם.

הרכבה:

1. מחלקים את הבצק לשני חלקים וכל חלק מרדדים למלבן בעובי של פחות מחצי ס"מ.
2. מורחים על הכל את המלית הרצויה ומגלגלים לרולדה.
3. כששתי הרולדות מגולגלות חותכים את הבצק לפרוסות כמו שחותכים לעוגיות שושנים..
4. מניחים על תבנית משומנת את השושנים במרחק של כמה מילימטרים אחד מהשני אני שמתי אחד זיתים, אחד פסטו, אחד זיתים , אחד פסטו וכן הלאה..
5. מזליפים מעט שמן זית מעל, שמים חתיכת גבינה צהובה מעל כל שושנה ומפזרים טיפה שומשום, קצח או שומשום שחור.
6. נותנים לזה לתפוח מחוץ לתנור עוד חצי שעה ובינתיים מכוונים את התנור לחום של 180 מעלות.
7. מכניסים לתנור למשך כחצי שעה.
8. מגישים חם.

 

קטגוריות:: כללי

אודות הכותב:

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה