בורקס תרד. מתכון יווני אותנטי של ויקי פילו

תודה לד"ר משה בוטנסקי, הרופא הטוב שדאג לכך שכולנו נהנה מהפלא הזה.

וכך הוא מדווח:

ויקי פילו היא מטופלת מאד וותיקה שלי, אפשר להגיד שהיא ממש עברה "בירושה" מאבי שהיה גם רופא שיניים.

ויקי היא בשלנית מעולה ובעלת ידע נרחב בכל מה שקשור לאוכל. לפעמים אנחנו יותר מדברים מאשר מטפלים….

המאפה הזה חביב עלי במיוחד מכיוון שהוא אחד הדברים שביתי הגדולה טל אוהבת מאד לאכול,לאורך שנים היא היתה בטוחה שהמלית היא ברוקלי, מכיוון שהיא לא אהבה תרד.

בורקס תרד. מתכון יווני אותנטי של ויקי פילו

מלית התרד:

חבילה של עלי תרד קפואים (לא טחונים).

להכניס לסיר ולבשל ללא מים עד שמפשיר וכל המים מתאדים. לסנן היטב ולחתוך גם בעזרת סכין.

להוסיף קוביית גבינה בולגרית,  2-3 ביצים, לערבב הייטב ולצנן.

הרכבה:

לקחת עלה פילו למרוח בשמן  זית ולפזר קשקבל מגורר, וכך להמשיך עם עוד שישה עלים.

לחתוך 16 ריבועים (חתכתי בעזרת גלגלת הפיצה).

להניח מלית באמצע ולהצמיד את הקצוות.

להניח בתבנית עם נייר אפייה למרוח שוב בשמן.

לאפות בערך 30 דקות חום.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


קטגוריות:: כללי

אודות הכותב:

RSSתגובות (14)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת אביבה:

    אוי, זה נראה מגרה בטירוף !!!!!!

  2. מאת אורלי:

    מאד מומלץ להשתמש בתרד טרי, לפי מתכון של אמי הסלוניקאית שהיתה אלופה בהכנת בורקס ועוד יותר אלופה בהכנת בצק פילו רק תרד טרי

  3. מאת שגית מנשה:

    נראה טוב רק ממליצה להשתמש בתרד טרי לחתוך אותו קצוץ ולערבב עם גבינה בולגרית ולמלות מנסיון זה טעים מאוד.

    • מאת נורית:

      שגית זה מה שאני ממליצה רק תרד טרי אני מוסיפה מעט שמיר קצוץ אפשר גם בצל ירוק קצוץ בולגרית כמו שצריך פלפל גרוס שחור למלות לאפות ובתאבון!

  4. מאת טל:

    באיזה חום?

  5. מאת ניצה:

    מצטערת לא הבנתי את שלב ההכנה,לא טובה בתחום המזון,אשמח לקבל הסבר מפורט,מדוייק,

  6. מאת דני:

    אפשרי להכין את זה עם בצק שמיועד לבקלוואה?

    • מאת צביה באום:

      היי קוראים לי צביה ..אני בת 54..בילדותי בקריית ים כשהייתי בגיל 11-12….היה מגיע אלינו איש עם תלת אופן ומוכר לנו בורקס גבינה שהוא ואנחנו כמובן בעקבותיו קראנו לו"אבאגייה"האיש לצערי הלך לעולמו וכן "הלכה לה תקופת ילדות קסומה"..אך נותרו להם הגעגועים עד היום אחד הזכרונות הנוסטלגיים שמועלים כל פעם מחדש זה הגעגוע "לאבגייה"….עכשיו שראיתי את בורקס הטרד שאתם עושים מפילו זה נראה לי הכי דומה …"לאבגיה"…וואו אני כל כך מתרגשת יכול להיות שהבורקס שלכם זה אבאגייה?.??[הלוואי]איפה אתם נמצאים….אשמח מאוד אם תענו לי ….ותתנו לי "טעימה מילדות קסומה שנעלמנ=ה…..תודה צביה

  7. מאת צבי הצבי:

    רגע שניה כמה הסברים אפשר לקבל ? איזה חום נדרש ? מה כמות גבינת הקשקבל ??? איזה מתכון לא מקצועי זה…

  8. מאת ליאורה:

    רשום ביצים מה הכוונה ? קשות או רכות?

  9. מאת דורית:

    אלווווווו……….ביצים קשות שמים ליד !!!!!!!!!!!!! כשמכינים מלית תמיד אבל תמיד הבצים תהיינה לא מבושלות . גם אם הרופא הנחמד לא ציין וודאי כל אחד ואחת יוסיף תבלינים כתאוותו מלח פלפל ואפילו שום גמישי בקטנה. התרד צריך להיות רך וגמיש ולא להתייבש ולהפוך לדיקט לא אכיל, גבינה יוונית טובה כמו פטה 16 אחוז יכולה להתאים בהחלט ושוב הכמות לפי הטעם שימו ברוחב לב כי ככה אנחנו היוונים אוהבים לשים ולתת הכל ברוחב לב ביד נדיבה ובמאור פנים . אה…. ולא לשכוח לשמן יפה את עלי הפילו שלא יתייבשו אפילו להרטיב בכמה טיפות מים לא יזיק. בתאבון מסתם צברית ממוצא יווני שהאוזו והבורקס אצלה בדם

  10. מאת אורה:

    אפשר לקבל הסבר כיצד והיכן שמים את המילוי לאחר שיצרתי את הריבועי בצק?

    • מאת נוני:

      שימי לב
      אפילו לחתוך לא צריך
      ניתן למרוח את העלה טוב טוב בשמן
      להניח את המלית ולהתחיל לגלגל לסיגר עבה
      ליצור צורה של חילזון
      לפזר מעל גבינת קשקבל מגורדת, ( לא הרבה )
      להכניס לתנור ובתיאבון

השארת תגובה