צפיחיות, סמבוסק, כדורי בשר ואיך אפשר בלי סופגניות – השבוע של בייגלה

במקום סופגניות – צַפִּיחִיות בתות

 | 18 דצמ', 2011 | תגובות 29

התכתשות חסרת תכלית הקיצה אותי ערב אחד לאחר חיבוטי אין סוף האם לאכול סופגניה או לא. אינני באמת אוהבת סופגניות, גמלה בי ההחלטה. הבצק המחניק אינו אלא אמתלה לשאיבת ריבת תות סמיכה ודביקה, או ריבת חלב. כלי קיבול ל-Good stuff האמיתי שבפנים. את מרבית הסופגניה אני משליכה, כמו שהייתי משליכה את עוגת הסברינה הנוסטלגית של ילדותי, לאחר שחיסלתי ממנה את כל הקצפת והדובדבן המסוכר.

פורמלג מאלתרת

*

גדרה 26 – כשעירק ושבדיה נפגשות

 | 19 דצמ', 2011 | תגובות 14

אמיר קרונברג הוא השף של מסעדת 'גדרה 26'. מסעדה קטנה ומקסימה שיושבת ליד שוק הכרמל בשכנות ל'the bun'. אמיר משלב במטבח שלו את הטוב עם הטוב מאד. יש לו קובה סלק וחמוסטה ויש לו כדורי בשר שוודים עם מרקחת פירות יער ופירה, יש קציצות דגים ברוטב חריימה ויש סנדוויץ' שוודי עם שרימפס, מיונז וביצה קשה. בגדרה 26 סילאן וריבת פירות יער יושבים יחד ולא עושים בעיות, כי יש מקום לכולם.

נעמה מבסוטית.

*

אודות או מה זה בעצם בייגלה?

 | 19 דצמ', 2011 | תגובות 5

כל מה שרציתם לדעת על בייגלה. מה זה בדיוק ובאילו זירות פועל בייגלה. מה הוא מציע ולמי, ולמה בכלל כדאי להיות בבייגלה. מה הכללים המנחים את בייגלה ואת חברי הקהילה ומה הכי חשוב לנו.

*

חליל מרמלה נפטר, המסבאחה שלו חיה לנצח

 | 20 דצמ', 2011 | תגובות 13

חליל המיתולוגי מהגטו של רמלה (רחוב "קהילת דטרויט", עוד בדיחה עצובה בטרגדיה חסרת הקטארזיס הזאת) נפטר לפני חודש וחצי. חליל היה ערבי מרמלה, חלק מקהילה נוצרית אורטודוקסית שמקובצת סביב מנזר "הגיוס גיאורגיוס" ברמלה. מקובצים ,דבוקים ולחוצים אחד לשני כמו פרפרים לנורת קוורץ בלילה. המנזר הזה הגן עליהם ועל אמונתם.

חליל הזקן עיצב את טעמיי הבסיסיים ביותר. אצלו אכלתי את החומוס הראשון, את המסבאחה הראשונה ואת שיפודי הכבש והשומן הראשונים שלי.

נדב נזכר

*

לפתן זרים, קסם בצל עצי פקאן

 | 21 דצמ', 2011 | תגובות 5

"הסופגניות של סבתא שרה" חגית הציגה אותן. "אני אוהבת עם ריבה, אבל אנשים מבקשים עם עוד מילויים, אז יש גם עם קרם ועם שוקולד…" היא קצת מתנצלת, כאילו שזה פשע אחרי שבתל אביב לא נרגעים עד שלא מזריקים לסופגניה איזה צייסר או חגיגת.

סו-אלן מופתעת

*

תה של חמש עם אל-נורא-עלילה

 | 22 דצמ', 2011 | תגובות 3

 

בצר לי חיפשתי באינטרנט את ה- Bakewell tart האולטימטיבי. עשיתי מספר ניסיונות ואני חושדת שהגעתי למשהו שמזכיר את מאפה המעולה שלך. הנה, תראי. טארט שקדים וריבה ששווה הרמת זרת, מבט חסוד ועגילי קליפס צמודים.

לזכרך, נורה.

*

וגם חמישה מתכונים

סמבוסק בג’בן של ליטל ירון

משולשי בצק ממולאים של אורלי כהן

טארט קרם בצל של רחל אורן

פאי דבש-שוקולד עם פקאנים קלויים של אינה פיינרמן

ממולאים של סבתא שלי, מאמא פלורה דלאל

 והסקר השבועי

 

קטגוריות:: השבוע של בייגלהכללי

אודות הכותב:

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה