הנשק הסודי של הגברים החכמים – כדורי בשר מפולפלים בשמנת

גנבתי את כל ההברקות הקולינריות שלי. כן, כל מה שנכנס למדף הלהיטים המצומצם ברפרטואר שלי נולד בגניבה. אף פעם זו לא גניבה של אחד לאחד, אבל תמיד רעיון בסיסי שמקבל טוויסט ועוד טוויסט.

גם הכדורי הבשר המפולפלים המטורפים האלו, שהכנתי לא פחות מארבע פעמים בשבוע האחרון, נולדו בגניבה.

"מה אתה שם בכדורים?" שאלתי את אמיר ,השף השוודי/עירקי של גדרה 26, כשהתמוגגתי לפני שבוע מכדורי הבשר השוודיים שלו. לכדורי בשר כאלו ערגתי ב 15 השנים האחרונות, מאז שביקרתי בפעם האחרונה באיקאה של לונדון. תוך כדי אכילתם של הכדורים הנהדרים של אמיר נזכרתי שהייתי קונה אותם באיקאה ואחר כך משחק איתם בבית עם כל מיני רטבים.

"פלפל שחור, מלח ובצל ופירורי לחם שאנחנו עושים בעצמנו מחלות" היתה התשובה.

"אני הולך לעשות אותם או-פואברה" הודעתי לו. לפחות שתהיה גניבה לאור יום.

וזה מה שיצא לי

וזה היה שמיימי וידעתי ישר שיש לי נשק ביד שאיתו אוכל לפייס את סו-אלן בכל פעם שהיא מתחילה לאכול לי את הראש. עכשיו גם לכם יש.

זו מנה קלה שבקלות ואחת שכל גבר צריך שתהיה באמתחתו כדי לפייס את מי שצריך מתי שצריך.

אז מה צריך בשבילה?

1/2 קילו בשר טחון משובח.

איך יודעים שבשר טחון הוא משובח? בוחרים את הנתחים לטחינה ומסתכלים עליו נטחן.

ואם לא יודעים מה לבקש? מתחנפים לקצב שלכם. בכל הכוונה מתחנפים. זה תמיד טוב שהקצב שלכם אוהב אתכם.

רוצים לדעת איך אני התחנפתי למשה גלקופ, הקצב שלי? בישלתי לו את הכדורים הפליליים האלו. כל אחד והשיטות שלו.

שאלתי אותו מתי הוא מסיים לעבוד וביקשתי ממנו לטחון לי חצי קילו בשר בשביל הארוחת ערב שאני הולך לבשל לו. (למרות שבתמונה הוא נראה מודאג, לא נראה לי שלא קיבלתי את הבשר הכי טוב שהיה לו).

וחוץ מזה מה עוד צריך?

ביצה

פירורי לחם/גריסיני

מלח ופלפל

גרגרי פלפלת (אפשר רק ירוקה ואפשר תערובת של ארבעה סוגים)

בצל אחד קצוץ דק ומטוגן

מיכל שמנת מתוקה 38%

מעט קוניאק משובח

אוקי, אז איך מתקדמים?

קודם כל מכניסים את הידיים לקערת הבשר ומערבבים ומעסים עד שנוצרת תערובת חלקה ואחידה. אז צרים בידים כדורים כדורים. ושכולם יהיו באותו גודל.

מוסיפים קצת שמן זית למחבת לוהטת ומתחילים להכניס את הכדורים אחד אחד ובזהירות. איך שמניחים כדור מזיזים אותו קצת עם כף שלא יידבק. אחרי שכל הכדורים מונחים במחבת זורקים לתוכה כף או שתיים של תערובת הפלפלים.

בעזרת שתי כפות הופכים את הכדורים בעדינות, שלא ייתפרקו. אחרי שהם צרובים אפשר להתחיל לגלגל אותם במחבת כדרכם של השפים שאתם רואים בטלוויזיה.  כשהכל רוחש זה הזמן להכניס את הקוניאק לתמונה (ובזהירות) שופכים מעט מהנוזל לתוך המחבת הלוהטת. אם אדי הקוניאק לא נדלקים מעצמם עוזרים להם בעזרת מצית.

כשהלהבות שוככות והכדורים כבר צבועים בצבע שזוף וסקסי שכזה מוציאים אותם להמתנה בצד.

שופכים לתוך המחבת שעדיין לוהטת את תכולת מיכל השמנת המתוקה ומקרצפים את תחתית המחבת במהירות.

 נותנים לרוטב להצטמצם לכדי כמעט משחה (סבלנות נדרשת כאן, סבלנות) ומחזירים את כדורי הבשר להשתכתשכות אחרונה.

ממשיכים לצמצם עד לקבלת רוטב משחתי.

ועוד קצת

וכשזה מוכן, בנים, אתם שוב המלכים בבית.

תנו להן את זה עם חלה או עם אורז לבן או עם פירה. זה כבר לא חשוב.

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: Featuredבשרדודי כליפאכללימתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (18)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת תמר:

    נראה מעולה!! you had me at the bazal metugan.. יוכן השבת ויוגש עם לזנייטה…

  2. מאת דנה ב:

    נראה טוב!!!

  3. מאת אודי:

    עוד כמה רעיונות כדי לעשות שמח על הלב:

    1. חמאה – בסוף, רגע לפני שסיימתם, סוגרים את האש וזורקים פנימה בלוק קטן של חמאה כדי שיהפוך את הכל לקסום. זה משנה את המרקם של הרוטב וכמובן את הטעם.

    2. צנוברים קלויים – מפזרים מעל אחרי הבישול

    3. חרדל גרגירים – כפית אחת לתוך השמנת בתחילת הבישול. טעים.

    4. בתאבון

  4. מאת דודי:

    מדהים,מדהים!
    פשוט וטעים,
    הולך לשלוף את שקית הטחון של משה מבוקר אתמול,כנראה שפספסנו אחד את השני….
    מנסה את זה כבר מחר על הנסיכה שלי…
    רק איך יהיה לי פלפלת עד מחר איך?
    ואנסה גם אולי את התוספות של אודי,
    חמאה ממש מתבקש לצמצום הסופי….
    יופי של דבר,
    סו אלן תמשיכי לאכול למוריד הגשם את הראש,זה עושה אותו גנב לתפארת!
    יאללה בשמחות!

  5. מאת חן:

    כשגבר אוהב אישה 

  6. מאת רביטל:

    זה עובד גם על גברים? הייתי אוכלת לך את הראש פעמיים ביום!!!!!!!!

  7. מאת אלון:

    מתכון נהדר
    מצטרף לעניין של החמאה בלבד ומוסיף שהקציצות יש לטגן בעדינות. מחבת חמה עם שמן זית כן, אין
    צורך להתלהט.
    מה קורה עם אוכל סיני, בלי קשר

  8. מאת כרמית:

    נראה מיעולה!

  9. מאת שירלי:

    אני כבר מזמן מתכננת על המתכון הזה והיום נראה לי מתאים לשישי!
    רק שאלה אחת יש לי, מאחר ואני מכינה למשפחה די קטנה ונאכל משהו כמו 6 קציצות, יישארו לי די הרבה, האם חימום השמנת בפעם השנייה יכול להחמיץ/להזיק לה באופן כזה או אחר?

    תודה!

  10. מאת יופי:

    אפשר להשתמש בשמנת לבישול שהיא פרווה , לא?

  11. מאת ruty:

    בתמונה האחרונה הרוטב צהוב!! למה צהוב מה הכנסתם שם וגם נראה שיש פיטריות ברוטב ?!

  12. מאת אביבה:

    איזו אישה אפשר לפייס עם שמנת 38 אחוז שומן?? בעלי מכין פעם בשנתיים איזו מנה… תמיד יוצא לו טעים… הוא שם חבילת חמאה לפחות! ברור שיצא לו טעים! בגלל זה הוא לא מורשה להיכנס כל יום (:

  13. […] דודי כליפא איש הביגלה ואהובה של חברה טובה שלי ……. http://beygale.co.il/2011/12/23/%D7%94%D7%A0%D7%A9%D7%A7-%D7%94%D7%A1%D7%95%D7%93%D7%99-%D7%A9%D7%9C… והשתמשתי בו להשראה ….והנה מה שיצא לי …בשונה ( וזה […]

  14. מאת שחר:

    מה עושים אם אין קוניאק? אפשר אולי להחליף בברנדי?

  15. מאת שר:

    הי. נראה סוףףףף. כמה גרגירי פלפלת לשים? האם צריך להוציאם מתישהוא? ומה תפקיד הברנדי ובמה אפשר להחליפו?
    תודהההה

  16. מאת שר:

    עוד שאלונת…
    כמה זמן לוקח לצמצום הרוטב… חשוב לי לדעת כי אני מארחת..
    תודה רבה

  17. מאת שר:

    הכנתי.. יצא פצצה!! מתכון מעולה

השארת תגובה