בעבע ב'תאמאר של ליהי קרויץ

בעבע ב'תאמאר – ליהי קרויץ

זהו מתכון של עוגיות תמרים של יוצאי עירק שעבר מדור לדור.

יש כאלה שממלאים במקום בתמרים בגבינה.

עוגיות תמרים (באבא בתמר)

החומרים:


• ק"ג קמח
• 25 ג"ר שמרים
• 4 כפיות סוכר
• כפית מלח
• כפיות חוויאג" לאפיה
• חצי כוס שמן
• 200 גרם מרגרינה רכה.
• מים לפי הצורך לקבלת בצק נעים ורך.

למילוי -חבילה וחצי תמרים בוואקום נקיים .ומחולקים לכדורים בקוטר של 2 ס"מ.

אופן ההכנה:

להמיס את השמרים במעט מים חמימים.

לשים בקערת המקסר את הקמח הסוכר החוואיג" השמן.והמרגרינה להתחיל לערבב במהירות איטית להוסיף את השמרים לערבב מעט להוסיף את המלח. ואז להוסיף מים חמימים לפי הצורך לקבלת בצק נעים.

להתפיח מכוסה במגבת. כשעה.

לחלק את הבצק לנקניקים וכל נקניק לחלק לכדורים של 50 גרם בערך (בגודל כדורי פינג פונג) בעזרת האצבע לעשות שקע בכדור לשים כדור של מילוי תמרים לסגור את הבצק מעל המילוי לכדרר בין הידיים.

לשים על השולחן לשטח את הכדור בעזרת כף היד ולאחר מכן קצת בעזרת מערוך לקבלת כמו פיתות קטנות ושטוחות לשים בתבנית מרופדת בנייר פרגמנט. לדקור בעזרת מזלג חורים על העוגיה למרוח בביצה טרופה ולפזר מעט שומשום מעל. לאפות בחום בינוני בתנור שחומם לחום בינוני גבוה בערך 15-20 דקות. עד אשר העוגיה מזהיבה.

(ניתן להקפיא ולחמם קצת לפני ההגשה).

קטגוריות:: כללי

אודות הכותב:

RSSתגובות (17)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת חוה סבן:

    העוגיות הללו הכי טעימות בעולם. אני מכירה אותם בשינוי קל.
    השאלה שלי: לא ציינת כמה כפיות חווייג'.
    אנא עדכונך
    תודה
    וחג חנוכה שמח
    חוה

  2. מאת motek:

    מה זה חוויאג לאפיה?

    • מאת אורנה:

      תבלין של העדה העירקית המיועד לבעבע בתמר ובקעקים ובעבעים בלי כלום. זה נותן את הטעם והריח המדהים. לאכול את זה עם התה ווואאאווווו…

  3. מאת דנה:

    האם אפשר להשתמש בנמלית בממרח תמרים, ואם כן- האם יש לשנות איכשהו את מרקמו וכיצד?

    • מאת אורנה:

      לא ניתן להישתמש בממרח תמרים כי מרקם הממרח ממש דליל לעומת חב' התמרים. אל חב' התמרים מוסיפים מעט שמן ומעט מים פושרים ןלערבב ולמלות בהצלחה

  4. מאת אהרון:

    לא הבנתי איזה חוויאג' משתמשים, של המרק או הקפה???

    • מאת לוסי:

      חוויג' אפיה. יש כזה דבר. חובה בכל ביית. ניתן להשתמש בו למאפים מלוחים,פיתות ועוד…

  5. מאת רביד:

    מניסיון,הולך מעולה גם עם ממרח תמרים.וחוויג זה לא תבלין של תימנים? לעיראקים יש בהרט…

  6. מאת מירי:

    זה עובד גם עם חמאה במקום מרגרינה?

    • מאת לוסי:

      מירי לדעתי לא צריכה להיות בעיה. אולי אפילו יותר משובח. נסי להזיק זה לא יכול.

      • עדיף להתמש בתמרים רכים לחמם מעט במחבת עים טיפה שמן אפשר לשדרג עם מעט קינמון או טיפה חוואג' עיראקי לעוגיות לדעתי לא מתאים ממרח תמרים וגם לא נוח לעבוד איתו בעוגיות הללו

  7. מאת רובי:

    עשיתי את העוגיות ויצאו ל ממש מעולה ,תודה ,אפילו אישתי מרה שהטעם מזכיר לה את הטעם של סבתא שלה.רק שינית קצת בלישת הבצק שמתי את החומרים היבשים בלי המלח והתחתי ללוש והוספתי לפי הצורך(450 מ״ל בערך) לאחר שהבצק מתגבש ממשיך ללוש עד מספר דקות ואז מוסיף את השמן ,מרגרינה ,מלח בהדרגה וממשיך ללוש עד שהבצק מתגבש מחדש והופך להיות נעים ולא דביק ,דרך אגב עם אותו בצק אפשר להשתמש לכל מני מאפים ( גביניות, אמפנדס וכד׳) רק צריך לשנות את כמות הסוכר והמלח בהתאם לטעם שרוצים לקבל

  8. מאת דניאלה:

    שלום ליהי:) רציתי לדעת משהו לגבי השמרים…
    ראיתי שאמרת לשים 25 גרם..
    למה ברוב המתכונים שראיתי זה 50 גרם שמרים?
    וכאן 25?
    יש לך מושג במקרה?

  9. מאת מורן:

    אפשר הסבר לגבי התמרים? מה הכוונה ב: "חבילה וחצי תמרים בוואקום נקיים .ומחולקים לכדורים בקוטר של 2 ס"מ."?
    תמרים בוואקום עד כמה שאני מכירה מגיעים שלמים, עם גרעינים.. איך מחלקים אותם לכדורים? אשמח להסבר

  10. מאת ענת:

    במתכון כתוב "• כפיות חוויאג" לאפיה "

    כמה זה הכפיות ??????
    אני אישיית הכנתי עם 2 כפיות אבל נראה לי שאפשר יותר אבל אני פוחדת לא לשיים יותר מדי.

השארת תגובה