פאי דבש-שוקולד עם פקאנים קלויים של אינה פיינרמן

פאי דבש-שוקולד עם פקאנים קלויים – אינה פיינרמן

המצרכים:

  • 175 גרם חמאה
  • 2 ורבע כוסות קמח
  • 2 כפות סוכר
  • 3 כפות דבש
  • 1 ביצה ועוד 1 ביצה לזיגוג

למלית:

  • 1 כוס דבש
  • 3 ביצים גדולים
  • 3 כפות חמאה רכה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס אגוזי פקאן, קלוים מעט
  • חצי כוס (75 גרם) שוקולד צ'יפס מריר
  • חצי כפית אגוז מוסקט
  • תבנית פאי משומנת בקוטר 22 ס"מ

אופן ההכנה:

1. מערבבים את החמאה והקמח במיקסר עד קבלת פירורים. מוסיפים את הסוכר, הדבש ווביצה אחת וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק חלק. עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.

2. מחממים את התנור ל-160 מעלות. על גבי משטח מקומח מעט מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 33 ס"מ ובעובי 1 ס"מ. מניחים את העיגול הבצק בתבנית כך שהוא מכסה את התחתית והשוליים.

3. בסיר קטן מביאים את הדבש לרתיחה, מסירים מהאש ומניחים להתקרר כ-2 דקות.

4. בקערה נפרדת טורפים את הביצים, החמאה ותמצית הוניל. ממשיכים לטרוף ומוסיפים בזרם דק את הדבש, ואחריו את אגוזי הפקאן, השוקולש ואגוז המוסקט.

5. יוצקים את התערובת לתוך תחתית הפאי ואופים עד לקבלת גוון חום-זהוב ומרקם יציב כ- 25 דקות.

קטגוריות:: כללי

אודות הכותב:

RSSתגובות (2)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת בלה:

    מה עם הביצה שנועדה לזיגוג? אנה מועדות פניה?

  2. מאת רוחמה:

    שבת שלום
    הכנתי את העוגה לפי המתכון,
    כרגע בתנור
    א. איך סדרתם את הפקאנים אם כתוב להוסיף את הפקאנים לבלילה.?
    ב. מה עם הביצה השניה לזיגוג, לא ברור?
    ג. מעל 35 דקות בתנור ןעדיין נוזלי לגמרי!!!!

השארת תגובה