פריים ריב לזוג של בועז כץ

מקום ראשון בתחרות מתכוני הבשר של בועז כץ, הקרניבור של המדינה.

 

 

פריים ריב לזוג – בועז כץ

תמיד מבאס אותי במתכונים ברשת זה שנורא מסובך להכין אותם, או שאין לך את כל המצרכים בבית וצריך ללכת לסופר עם רשימה מדוייקת..
לכן החלטתי ללכת על המתכון עם רשימת המצרכים הקטנה ביותר שיש לי, אבל שעדיין יהיה גן עדן (לקרניבורים).

מצרכים:
1. פריים ריב 800 גרם (אם אתם אני ואישתי אז צריך 1200 גרם..).
2. מלח גס.
3. פלפל שחור גרוס.
4. שמן זית.
5. גריל פחמים.
בונוס – שתי עצמות רגל עם מח עצם.
בונוס – ענף רוזמרין.

מדריך הכנה מצולם (כולל כל הסודות שלי..).
טיפ1-מדליקים את הפחמים בחצי של הגריל (ככה נוכל לשלוט בטמפרטורה שהבשר מקבל ע"י העברת הפחמים לצד השני לפי הכמות הרצויה).

דואגים להוציא את הבשר מהמקרר לפחות שעתיים לפני שלא יהיה קר.

ממש לפני ששמים את הבשר על הגריל, מעסים באהבה את הבשר בשמן זית מפזרים הרבה פלפל ומלח מכל הצדדים.
את אותו תהליך עושים לעצמות מח.

כאשר הגחלים לוחשות, מעבירים שכבה דקה של גחלים לצד של הבשר. רצוי שיהיה מרווח מינימום של כ15 ס"מ בין הגחלים לרשת.
טיפ2 -מדידת הטמפרטורה בגריל – מניחים יד מעל הרשת. אם אפשר לספור עד 5 ואז חייבים להוריד את היד, זו הטמפרטורה הנכונה.
לוקחים את הנתח והעצמות. מניחים אותם על הגריל (את העצמות באזור היותר חם, ואת הנתח באזור עם הטמפרטורה הנכונה).
כאן מגיע שוב המרכיב בונוס – אני מניח את הנתח על הענף רוזמרין, כלומר מלמטה למעלה – פחמים, רשת, רוזמרין, בשר, עשן.

אחרי כ 5 דקות, הופכים את הנתח לצד השני, הפיכה כפולה (למעלה למטה וימין לשמאל) ככה שכל צד יקבל את אותה טמפרטורה.
חוזרים אחרי כ20 דקות (סה"כ 25 דקות על האש עד עכשיו). והופכים את הבשר לצד הראשון ואת העצמות גם.
טיפ 3 – לא לחורר את הבשר עם סכין כדי לראות כמה הוא עשוי.
אחרי עוד 15 דקות מורידים את הכל מהאש. (סה"כ 40 דקות על הגריל). הבשר יראה חרוך מבחוץ, אך אדום דם מבפנים.

טיפ 4 – תנו לבשר לנוח כ7 דקות לפני שאתם חותכים אותו, זה מאפשר לנוזלים שבתוך הבשר להתפשט חזרה.

טיפ 5 – תמצאו בן זוג שיודע להנות מבשר כזה.

בתאבון!
בועז.

קטגוריות:: כללי

אודות הכותב:

RSSתגובות (1)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת לאה קניג:

    הילדים שלי בני 13 ו-8 יכולים להיות שותפים מעולים. כשאני מכינה העצם נשארת לבנה לגמרי.

השארת תגובה