משולשי בצק ממולאים של אורלי כהן

 

הזוכה בתחרות מתכוני הפיקניק של בייגלה

משולשי בצק ממולאים של אורלי כהן

2 הצעות תוך שימוש באותו בצק ואותה טכניקה: אחת בשרית ואחת חלבית

משולשי בצק במילוי בשר וערמונים

המרכיבים

לבצק

2 כוסות קמח

1 חלמון

1/4 כוס מים

2 כפות חומץ הדרים

1/8 כפית מלח ("קורט")

150 גרם חמאה או מרגרינה קרה (לשומרי הכשרות), חתוכה לקוביות.

למלית

2 בצלים קצוצים דק

1 שן שום קצוצה

500 גר' בשר בקר טרי טחון

1/4 חב' פטרוזיליה שטופה וקצוצה דק

1/2 כוס צנוברים קלויים קלות על מחבת

1 חבילת ערמונים קלויים וקלופים (בואקום), קצוצים גס

1 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

1 כף רסק עגבניות

1 ביצה טרופה

לציפוי המשולשים

ביצה טרופה

תערובת של שומשום לבן, שומשום מלא, שומשום שחור ומלח גס

אופן ההכנה

נתחיל עם הבצק:

  1. מכינים את הבצק תוך ערבוב כל החומרים במעבד מזון (או במערבל עם וו גיטרה).
  2. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה – שעתיים.

בינתיים נכין את המלית:

  1. מטגנים את הבצלים במעט שמן עד שמזהיבים (לא להשחים). בדקה האחרונה מוסיפים את השום ומטגנים קלות תוך כדי ערבוב.
  2. מוסיפים למחבת את הבשר הטחון ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו והופך לפירורים.
  3. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, רסק העגבניות, הצנוברים, הערמונים, המלח והפלפל. טועמים ומתקנים תיבול.
  4. מקררים לטמפרטורת החדר ומוסיפים את הביצה הטרופה ומערבבים (האמת שלא חובה, אבל זה מדביק את כל העסק בפנים ומונע דליפות).

הרכבת המשולשים:

  1. מרדדים את הבצק בעדינות עם מעט קמח. הבצק מאד גמיש ונוח לעבודה. חותכים לריבועים.
  2. מניחים באמצעו של כל ריבוע בצק כפית מהמלית ומקפלים ל- 2 ליצירת משולש.
  3. צובטים היטב את שולי המשולש, כדי "להדביק" את הקצוות. מניחים בתבנית המרופדת בנייר אפיה.
  4. מורחים בביצה הטרופה וזורים מעט מתערובת השומשום והמלח הגס.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 15 דקות – (שימו לב, עשוי להשתנות מתנור לתנור).

משולשי בצק במילוי גבינות ואנטיפסטי

המרכיבים למלית

250 גרם גבינה לבנה

100 גרם גבינה בולגרית מפוררת

50 גרם גבינת פרמזן מגוררת

2 פרוסות חציל – קלויות בתנור (או בטוסטר) קצוצות

1 פלפל אדום קלוי, קלוף וקצוץ

5  עלי אורגנו טרי קצוצים דק  + 1 עלה מרווה קצוץ

1 כף קמח

מלח  + פלפל שחור גרוס לפי הטעם

1 ביצה טרופה

אופן ההכנה

זהה למעט המלית.

המלית: מערבבים את כל חומרי המלית לתערובת אחידה.

ממלאים את הבצק במלית הגבינות והאנטיפסטי, יוצרים משולשים, מצפים ואופים.

 

קטגוריות:: כללי

אודות הכותב:

RSSתגובות (1)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת תמר פוקס:

    שלום,
    האם אפשר לצרף הנחייה מה בערך גודל הריבועים וכמה משולשים צפויים לצאת?

השארת תגובה