במקום סופגניות – צַפִּיחִיות בתות

התכתשות חסרת תכלית הקיצה אותי ערב אחד לאחר חיבוטי אין סוף האם לאכול סופגניה או לא. אינני באמת אוהבת סופגניות, גמלה בי ההחלטה. הבצק המחניק אינו אלא אמתלה לשאיבת ריבת תות סמיכה ודביקה, או ריבת חלב. כלי קיבול ל-Good stuff האמיתי שבפנים. את מרבית הסופגניה אני משליכה, כמו שהייתי משליכה את עוגת הסברינה הנוסטלגית של ילדותי, לאחר שחיסלתי ממנה את כל הקצפת והדובדבן המסוכר.

החלטתי לנסות להכין משהו אחר – בצקניות תפוחות, שמזכירות מאד בטעמן את טעם הסופגניה, אך הרבה יותר אווריריות, ללא הטיגון, וללא הטרחה שבבצק שמרים הדורש המתנות אין סוף לתפיחות, כאשר בתוכן מתחבא התענוג האמיתי – תותים טריים, שמחום האפייה הפכו כמעט לריבה. כמובן שניתן לחזק את הטעם עם עוד קצת ריבת תות מעולה קנויה, או כזו שמכינים ברגע בבית.

התוצאה מזכירה מאד את הטעם שכולנו רוצים להתרפק עליו בחנוכה: ריחות הוניל, הבצק השזוף והתפוח, אבקת הסוכר המחניקה והדביקה וכמובן הריבה המיתולוגית והעסיסית.

צַפִּיחִיות (קלות) בתות

למה צפיחיות ולא פשוט סופגניות אפויות? כי אלו אינן סופגניות, ואינני רוצה להטעות או חלילה לפגוע בכבודן של המטוגנות. אלו הן צַפִּיחִיות, מכיוון שהן מסיבות עונג מתוק רב למשך שני ביסים וחצי (מדוד לפי הפה שלי) וזה בדיוק מה שכולנו בסך הכל רוצים. הצפיחיות קורצות במידה מסויימת לספר הילדים האהוב והמוכר "אבא עושה בושות" שכל-כך אהבתי בילדותי. לכאורה, מבחוץ נראות כמו סתם עוד עוגות וניל ננסיות, אך למעשה טומנות בחובן אוצר תותים משגעים ועסיס מתוק-דביק שעושה חגיגה בפה לשומרי המשקל כמו גם לחוגגי המשקל.

מצרכים עבור 12 מנות אישיות קטנות

כוס וקצת קמח + כפית אבקת אפייה, מנופים (או קמח תופח)

3 כפות סוכר

כפית תמצית וניל טובה

2 ביצים

170 מ"ל יוגורט  (3%)

40 גרם חמאה רכה/מומסת

סלסילת תותים

3-4 כפות קונפיטורת תות טובה

אבקת סוכר להגשה

כלים: תבנית שקעים קטנה (12 יחידות)

הכנה:

חממו תנור ל-180 מעלות. ערבבו את היבשים והרטובים היטב בשתי קערות נפרדות (השאירו כפית חמאה מומסת לשימוש מאוחר יותר). משהגיע התנור לטמפ' הרצויה, ערבבו בין שתי התערובות, אך לא יותר מידי. שמנו מעט בתרסיס או חמאה מומסת (בעזרת מברשת) את תבנית השקעים ומזגו מהתערובת עד לשלשת רבעי גובה השקע.

 

הטביעו תות שלם או קצוץ פנימה והכניסו לתנור לכ-20 דקות (תלוי בתנור שלכם) עד התיצבות ושיזוף קל. 5 דקות לפני היציאה מהתנור משחו מעט את הצפיחיות בחמאה והכניסו לשיזוף אחרון.

 

הוציאו מהתנור והניחו להתקרר לכ-5 דקות. אבקו אותן באבקת סוכר והגישו עם כפית קונפיטורת תותים שדוללה במעט מים (ו"נפתחה" לכדי רוטב דליל), או כמה תותים טריים שבושלו במעט מים וסוכר והפכו לרוטב תותים חם – מומלץ!

תענוג ב-90 קלוריות ליחידה. מומלץ בחום להכין בסמוך לזמן ההגשה ולהגיש חם/חמים .

שיהיה חג מתוק!

קטגוריות:: FeaturedPorMelegאוכל צמחוניחנוכה וטיגונים לרובכלליכשרמאפיםמתוקיםעוגותשיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (35)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת אלנה:

    חגיגה לעיניים ולנשמה.
    איזה רעיון נפלא, בדיוק כשאני נלחמת על כל קלוריה ..
    הצילומים מדהימים ומפתים.
    עושה בטוח!!
    תודה

  2. מאת עדי בורלא:

    אלוהים! הגאונות בדברים הפשוטים.

  3. נהדרות הצפיחיות שלך, אוהבת מאוד והצילומים…. שפתיים ישקו.

    שבוע טוב,

    מגי

  4. מאת טובה:

    למרות שאני טיפוס של מלוחים, סופגניה טובה באמת עם ריבת תות פשוטה, בטעם של פעם, יכולה ממש לכבוש אותי. אולם אם לומר את האמת – הזדהתי לגמרי, התירוץ הוא באמת המילוי, ועוד קצת מסביבו. כל השאר הופך להיות סתם בצק מתוק…

    המתכון הזה מגניב!
    מה מגניב? גאוני!!!
    תודה ((:

    חנוכה שמח

  5. מאת שיר:

    פשוט נראה מדהים!

    אפשר בבקשה לציין את כמות הקמח בגרמים?

  6. מאת טל:

    אפשר להכין הכל, להשאיר את התבנית מכוסה במקרר ולאפות ביום למחרת?

    • מאת Pormeleg:

      התשובה היא לא. ההשפעה של אבקת האפייה תהרס אם תעמוד זמן רב עם החומרים הרטובים ואז המאפה לא יהיה אוורירי.

      • מאת טל:

        תודה! לא התשובה שלה קיוויתי אבל זה מה יש ועם זה ננצח!
        ובאותה הזדמנות- הפוסטים שלך נפלאים! אז בעצם שוב תודה :)

  7. מאת רחל:

    אמאלהההההה
    זה נראה מצ'ו מצ'ו..

  8. מאת עירית:

    מוותרת בזאת על הסופגניות שאני כלכך אוהבת!
    טוב, אולי אוכל אחת או שתיים…:) אבל בהחלט אאמץ את צפיחיותייך .
    תודה.

  9. מאת ניבה:

    באיזה פרי ניתן להחליף את התותים?
    הילדה המוזרה שלי לא אוהבת פירות אדומים.

    • מאת Pormeleg:

      לא שניסיתי, אבל אני די בטוחה שעם בננה קצוצה או תפוחים קצוצים זה יעבוד נפלא. במקבץ הבא שאני מתכננת להכין השבוע, אני מתכוונת להטביע פנימה קובית שוקולד מריר, ו/או חתיכת בננה.

  10. מאת Pormeleg:

    תודה לכולם.
    בקשר להמרות – אני לא ניסיתי להכין את זה בגרסת הפרווה, אז השידרוגים הם באחריותכם. אפשר להשתמש במיץ תפוזים במקום היוגורט, כ-3/4 מכמות היוגורט, שכן הוא סמיך יותר. במקום החמאה שמן קנולה ילך נהדר. אני רק חוששת שתצא לכם פשוט עוגת תפוזים :) במקום צפיחיות יצאו פצלוחיות…

  11. מאת רוחלה:

    נראה טוב וכבר אצלי בתנור
    האם 15 דקות ואח"כ 5 דק לאר מריחת החמאה או 20 דק+5?
    תודה ותמישכו בדרך הטובה והשמחה החיים זה ים ולפעמים יש גל גדול אז גולשים איתו ואח"כ צפים
    כך צומחים ומתפתחים בנשמה

  12. מאת רמית:

    דחפתי גם קוביית שוקולד בכל אחד כמו שהמלצת יצא פיצוץ!!

  13. מאת פנינה:

    נראה מעולה. לא ברור לי האם הקונפיטורה במתכון נכנסת לבצק או משתמשים בה רק לרוטב.
    תודה

    • מאת Pormeleg:

      הקונפיטורה היא הרוטב איתו מגישים את המנה, אבל אני מניחה שאפשר אם רוצים להוסיף איזו כפית לתוך הבלילה.

  14. מאת יניב:

    פשוט מקסים.
    ישר עלה לי ריח של ריבת תות ביתית טריה באף.

    אגב,
    יש קינוח דני (דנמרק) ששכחתי את שמו שהוא בעצם מיני פנקייק ממולא בריבה או כל Good Stuff אחר ויש מחבת פנקייק עם שקעים עמוקים במיוחד עבורו

  15. מאת ליאור:

    בדיוק סיימתי להכינם, יצאו מדהימים.
    שילבתי את התותים המדהימים שלך וכן ריבת תות.
    חג שמח.

  16. מאת נירה:

    עשיתי אתמול ניסוי – יצא נהדר, ניסיתי חלקם עם קוביית שוקולד
    במקום התות והילדים מאוד אהבו. קל, נחמד וטעים. יופי

  17. מאת יריב:

    הכנתי לאכול במקום סופגניות ליד הנרות. הכנסתי במקום תות שדה קוביית רחת-לוקום (מין שיגוע שכזה). בכל צפיחית לוקום בטעם אחר. יצא טעים ביותר. תודה על המתכון ועל הרעיון.

  18. מאת אביגיל:

    עשיתי ויצא לי מדהים!
    תודה וחג שמח
    :)

  19. מאת כרמית:

    הרגע הנגלה עם התותים יצאה מהתנור והיא נראית סוף הדרך..הנגלה של השוקולד כבר בפנים :) המון המון תודה!!!

  20. מאת motek:

    מצטרפת לחגיגה.. יצא מעלף ואיזה ריח. נגלה עם תותים, ונגלה עם שוקולד-בננה ורוטב שוקולד חם בהגשה … תודה !

  21. מאת יערה:

    עשיתי עכשיו, החלפתי את היוגורט בחלב קוקוס וחמאה במחמאה, אבל הם צנחו לי אחרי שהוצאתי מהתנור.. למה?!

  22. מאת נעה:

    מעולה, יצירתי וטעים להפליא

השארת תגובה