סמבוסק בג’בן של ליטל ירון

סמבוסק בג’בן-(עם גבינה)-עירקי של סבתא שלי

מאת: ליטל ירון

מצרכים

לבצק:

  • 1 שקית שמרית (50 גרם)+משפר אפיה
  • 1 ק"ג קמח לבן
  • 1 חבילה מרגרינה
  • 3 כפות שמן
  • 1/2 1 כוסות מים פושרים.
  • חצי כפית מלח

מלית גבינה:

  • 100 גר’ גבינה לבנה קשה מגוררת
  • 100 גר’ גבינה צהובה מגוררת
  • 2 ביצים

להברשה:

  • ביצה טרופה

אופן ההכנה

  1. ממיסים את המרגרינה במיקרו עד שהיא רכה ומעבירים לקערה.
  2. מכניסיםאת כל החומרים, חוץ מהמים לקערה גדולה, מערבבים טוב טוב ואז מוסיפים את המים.
  3. מתחילים ללוש. אם הבצק נדבק לידים מוסיפים מעט קמח.
  4. מכסים את הקערה במגבת ומניחים במקום חם למשך כשעה.
  5. לאחר שעה בערך, הבצק מכפיל את נפחו.
  6. על משטח עבודה מקומח מתחילים לעצב צורות עגולות עם כוס קטנה .
  7. מערבבים את חומרי המלית היטב וממלאים כמות קטנה בעזרת כפית.
  8. סוגרים היטב עם מזלג או עם הידיים כמו חצאי ירח כדי שהמילוי לא יברח החוצה באפיה.
  9. מברישים בחלמון ביצה ולתנור.

20 25 דקות בחום של 180 מעלות עד שהמאפה מזהיב.

  


קטגוריות:: כללי

אודות הכותב:

RSSתגובות (9)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת מוטי ג י-ם:

    מתכון מצויין אבל חבילה מרגרינה? זה המון לרעל הזה. אפשר עם שמן קנולה במקום?

  2. מאת amit cohen:

    אפשר להחליף את המרגרינה בחמאה?

    • מאת מירי:

      כן אפשר עם חמאה אני עשיתי שבוע שעבר עם חמאה יצא מעולה ובמלית שמתי רק גבינה צפתית .מיצא מעדןןןןןןןןןןןןןן

  3. מאת ענת:

    אני גרה בארצות הברית
    ידוע לך אולי איזו גבינה לבנה קשה תתאים פה?

  4. נראה תענוג!

    אצלי בבית לא כ"כ אוהבים גבינה לבנה, האם לדעתך אפשר להשתמש במקום במוצרלה או פשוט לשים כמות כפולה של גבינה צהובה?

  5. מאת בת 10:

    אחלה סמבוסק אני מכירה את זה מהבית של סבתה שלי אבל אוהבת יותר את זה עם הבשר מה דעתכם ? על מלוי סמבוסק בירקות זיתים ופטריות עמבה סחוג ופסטה ? תודה

השארת תגובה