מי מתחזה לדוקטור סעדיה?

לכבוד: דוקטור סעדיה

מאת: חיליק גורפינקל

הנידון: התחזות

אדון נכבד

שלום דוקטור סעדיה. תרשה לי בבקשה להציג את עצמי. שמי חיליק גורפינקל ואני מכור. זה בסדר דוקטור, אתה לא צריך לקום עכשיו ולהגיד לי שאתה אוהב אותי. אתה הרי ממילא עומד כל הזמן. אחרי מה שאכתוב כאן אתה גם לא תאהב אותי.

בשנה האחרונה אני כותב באתר אוכל ושמו בייגלה.  כן, גם נסיך פולני כמוני צריך לעשות משהו. אבל אני לא מתלונן. אופס, הרגע התלוננתי. טוב, אחרת איך תדע שאני פולני אמיתי ולא מתחזה.

נכבדי, התחזות היא אכן הנושא עליו רציתי לשוחח.

במסגרת כתיבתי באתר התוודעתי לכתיבתה של הגברת גוני היימס. בניגוד אלי, הגברת היימס אכן יודעת לכתוב. כל כך טוב כותבת הגברת היימס הזו עד שלראשונה בחיי ההולכים ומתארכים משום מה, למרות מאמצי הכנים לקצרם ככל האפשר, מאמצים במסגרתם אני משתמש בכל חומר אפשרי המוכר לאדם, כולל כמובן פלאפל.

אבל עוד נגיע לזה.

ובכן, כל כך טוב כותבת הגברת היימס הנ"ל, עד שלראשונה בחיי כאמור, התעורר בי החשק להגיב איכשהו למאמריה המלומדים. מה שמכונה בלעז – טוקבק.

מכיוון שאני קצין ואציל פולני גאה, לא רציתי לחשוף את זהותי האמיתית. אין לדעת מתי ועל מה תתעורר חמתו של הגנרל ירוזלסקי הממונה עלי.

החלטתי להשתמש בזהות בדויה.

מכיוון שמתוך מאמריה של הגברת היימס, העוסקים כולם באוכל משום מה, השתמע במובלע שהיא אינה מחבבת – בלשון המעטה – פלאפל, בחרתי בשמך אתה.

דוקטור סעדיה.

אני מכיר ומוקיר כמובן את המוסד הוותיק והמכובד שלך השוכן כבר שנים רבות לא הרחק מהמקום בו אני מוצב כרגע, בסיס סודי של הצבא הפולני תחת פיקודה של גנרלית ותיקה.

אלא מאי. מכיוון שאני אדם של כבוד ושל הרגלים, לא עלה בדעתי לאכול אצלך מעולם.

אני, כמו צפון תל אביבים רבים, גדלתי על ברכיו של הפלאפל של מבורך. דומני שתוכל להעריך את נאמנותי. אין לך פלאפלייה הגונה ללא קהל נאמן.

כשרצו הוריי הפולנים לפנק אותי ואת אחיי, היו לוקחים אותנו כמובן לטיול לשוק בצלאל.

לימים, כשהשוק הפך לזיכרון עצוב לפלאפל של עצמו, עברתי גם אני בביקורי במרכז העיר, לפלאפל של ג'וני הסמוך. מפעם לפעם הייתי מגוון בשוק הכרמל בפלאפל של ידיד מנוחתו עדן.

כשלא הכרתי יותר אף אחד אצל מבורך, עברתי לשלמה בשדרות נורדאו. אני אוכל שם עד היום מדי פעם עם הילדים.

כשהתחלתי לכתוב בבייגלה הגיע אלי שמעו של הקוסם. טעמתי ונכבשתי. נפלתי קורבן גם אני לשלל האפקטים של האיש הצעיר והנחמד. חציל מטוגן, חמוצים מיוחדים, נדמה לי שאפילו שום כתוש ועמבה יש שם. אלוהים ישמור. אבל זה היה כל כך טעים, והוא גם מזג לי אוזו יווני על חשבון הבית עד שנכנעתי. ולא בכדי.

כן, אני מניח שאתה מתחיל לזהות כאן אלמנטים שאינם מעידים על נאמנות יתר, אלא דווקא על בוגדנות ופיזור נפש. אבל מה לעשות דוקטור יקר, אני, כמו שאמרתי בהתחלה, מכור. מכור לאוכל. וחוץ מזה, זו העבודה שלי. לאכול כל פעם במקום אחר. עבודה קשה, אבל מישהו צריך לעשות אותה.

וכך קרה שפסחתי עלייך. נדמה לי שגם המיקום  הכל-כך מרכזי שלך בלב ליבו של רחוב קינג ג'ורג', גרם לכך שפיתחתי מעין 'בליינד ספוט' בכל הקשור לפלאפלייה המכובדת שלך. נדדתי בין ג'וני לקוסם והתעלמתי ממך באלגנטיות.

בשבוע שעבר, אחרי שסיימתי את המשמרת הכפולה שלי, בזמן האחרון החיים שלי נראים קצת כמו המקצוע שלך – משמרת אחת ארוכה ליד שמן רותח, עברתי ליד המקום שלך. איני יודע מה גרם לי לעצור לרגע אבל עשיתי זאת, נכנסתי והזמנתי חצי מנה.

מה אומר ומה אדבר.

סליחה דוקטור, סליחה.

סליחה שקראתי לעצמי דוקטור סעדיה.

למרות שבכל הטוקבקים הנלוזים הללו, היללתי ופיארתי אותך, בעודי מטנף על דרך ההלצה את הגברת היימס הנ"ל, הרי שאחרי שטעמתי ממעשי ידייך אני בוש ונכלם.

מי אני ומה אני, יבחוש בן שלולית, שאעיז לקרוא לעצמי, ולו רק בצחוק, על שמו של רב-אמן דגול כמוך.

כי תבין דוקטור. אני אולי איש של כבוד ושל התמכרויות ותיקות, אבל טמבל אני לא. לפחות לא במה שנוגע לאוכל. וכמו שאחרי שאכלתי את החומוס של אבו טהאר בעיר העתיקה בירושלים הבנתי שיש חיים אחרי אבו חסן, וכמו שאחרי שטעמתי בפעם הראשונה בירה סטלה, הבנתי שגם פרחות בלגיות זה בסדר, ולא רק גולדסטאר. וכמו שאחרי שביקרתי בפעם הראשונה אצל מתי הבנתי שאלימלך זה נחמד, אבל לא הכי טוב, שדג כבוש מלופו בסמטת מרחביה זה בסדר, אבל זה לא הדג הכבוש של מתי, שוויברובה בבית זה טוב, אבל זוברובקה אצל ליאור במנזר זה עוד יותר טוב, כך הבנתי בשבוע שעבר שג'וני וידיד והקוסם ושמקוסם זה אולי פלאפל ואולי אפילו טוב, אבל זה לא אתה.

כי אתה דוקטור, אתה באמת, ובכן, דוקטור. מה דוקטור, פרופסור. פרס נובל לפלאפל מגיע לך.

עם כל הכבוד, ויש כבוד, במיוחד לקצין פולני כמוני, ובכן עם כל הכבוד שיש לי לג'וני וידיד, לקוסם ולמבורך, לשלמה משדרות נורדאו ואפילו למישל והזקנים מחיפה, ובכן אתה דוקטור, אתה יודע משהו. אתה יודע לעשות את הכדור המושלם. כדור ירוק, עסיסי, שמנוני, כזה שמשאיר צרבת קלה אך משום מה נעימה להפליא. ואתה יודע שרק ילדים נותנים לך לקחת לבד סלטים. ואפילו טחינה וחריף אתה מוסיף למנה בעצמך. מותר לשים גם קצת לבד אבל לא צריך. כי יש לך יד דוקטור, אתה יודע בדיוק כמה טחינה וכמה צריך. ואין אצלך סלטים מיותרים, קצת ירקות, קצת כרוב כבוש. רק מה שצריך. ולא צריך כלום חוץ מזה.

והחריף שלך חריף. ירוק, למקצוענים, לא אדום חלילה וחס.

בקיצור דוקטור, אתה יודע לעשות פלאפל.

ואני רחמנא ליצלן, לא רק שהתעלמתי ממך, גם התחזיתי לך.

אז תרשה לי להתנצל דוקטור. מה להתנצל, לזחול.

אני עפר לרגלייך דוקטור.

מחל לי כי חטאתי.

ואת גברת היימס, לכי לדוקטור. ויפה שעה אחת קודם.

שלך לנצח,

בהכנעה

חיליק גורפינקל

.

.

.

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הטבות ומבצעים
הכניסו את כתובת המייל בבקשה:

.

קטגוריות:: Featuredאוכל רחובאוכלים בחוץחיליקמסעדותתל אביב

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (23)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת מאיה א.:

    בראבו!!!
    כעובדת לשעבר באותו ביח"ר שאתה וגוני עובדים בו, וכבת זוגו של חצי-תימני שגם הוא גדל באותם המחוזות של הצפון הישן, ושגם הוא אגב עבד באותו ביח"ר – התמוגגתי!
    חותמת בשתי ידי ובעיניים עצומות על הצהרה שאומרת שאין כמו הפלאפל של ד"ר סעדיה!
    כדי לא לצאת חומוס לא אגיד כלום על ג'וני, בכ"ז הוא אוהד של הפועל…
    ואני ברוב טימטומי חשבתי שבאמת ד"ר סעדיה מטקבק פה קבוע לגוני

  2. מאת גוני:

    חיליק, תעשה לי כדור!
    אני המבוכה בציבור שלך :).
    תודה כפרה.

  3. מאת אייל:

    ניסיתי פעמיים ולא הבנתי מה ההתלהבות. בינוני מאד לדעתי. אני ממשיך עם הקוסם או עם פלאפל הככר באבן גבירול

  4. מאת סנפירית:

    תגלו מה הכתובת המדויקת
    כדי שגם חיפאים יוכלו לבדוק אותו ולהנות

    • מאת מאיה א.:

      לא יודעת מה המס'. אבל זה בקינג ג'ורג', לבאים מכיוון גן מאיר – בצד שמאל, הבלוק שלפני הצומת קינג ג'ורג'-בוגרשוב-שד' ציון.
      תקנו אותי אם אני טועה

    • מאת גיל:

      רח' קינג ג'ורג' – תל אביב מול מצודת זאב
      מומלץ בלהט!
      :)

  5. מאת רינה שמיר:

    ידוע לא חידשת כלום
    ד"ר סעדיה הכי הכי הכי!!!

  6. מאת צביקה:

    קינג ג'ורג' 45,,,,,בתיאבון

  7. מאת Paul:

    Why don't you add the address of the places you write about?

  8. מאת שני:

    איך בא לי פלאפל עכשיו. חבל שאין שום פלאפל טוב לרפואה באזור בוסטון!
    כיף לקרוא על הבוקר (זמן מקומי שלי).

  9. מאת אנו נימית:

    בתור פלאפלוגית מושבעת, שגדלה על ברכי מבורך, אני חייבת לציין שג'וני הכי הכי טעים, ומחזיר לי את טעם הילדות של הפלאפל האלוהי המולטי טעים שהיה בבוד'קה שעל חורבותיו מתנוססים היום מגדלי you.
    הקוסם טעים גם, וגם הפלאפל של שמה בבוד'קה של שדרות נורדאו-בן יהודה.
    אני ממליצה בחום גם על הפלאפל בבוד'קה שליד תחנת הדלק סונול בהוד השרון בדרך רמתיים. מסתבר לפי מה שאני כותבת, שאני חובבת בוד'קס, או שבהם פשוט עושים את הפלאפלים הכי טעימים.
    אחלה כתיבה (:

  10. מאת מאיה:

    מסתבר שהעולם קטן. זאת אני מהתגובה הראשונה. ובן זוגי מוסר שגדלתם באותה שכונה. תשאל את גוני, היא כבר תסגיר את השם.
    בקיצור, הרסתי אותו עכשיו עם ד"ר סעדיה, כי אנחנו בצפון (האמיתי, לא של ת"א), וליבנו במערב

  11. מאת יאיר:

    אני אמנם משוחד, אבל הדגים של לופו מצויינים.
    אתה יכול להתרשם בעצמך בפוסט הבא
    http://www.loveinbread.com/?p=63

  12. מאת חיליק:

    כמו שכבר עזרו לי פה-ד"ר סעדיה נמצא ברחוב המלך ג'ורג' 45

  13. מאת motek:

    לפרגן לקולגה זה אחלה, אבל למה תמונות כאלה גרועות :(

  14. מאת shira sh:

    דוקטור סעדיה מלך מלכי הפלאפל ואין בילתו בכל גוש דן!

  15. מאת מתן:

    ליהודה ואבי יש לכם את הסביח הכי טעים שיש ועוד עם הסלט חריף זה יוצא חבל על הזמן

  16. מאת גיא ס.:

    חיליק חברי,

    אני חולק עליך,ג'וני מס' 1 בת"א.

    ממליץ על 2 הפלאיים(לא טעות כתיב)בואדי ניסנאס בחיפה

  17. מאת גיל:

    מי שמבין בפלאפל יודע שהוא לא אמור להיות בצבעים(ירוק,צהוב וכו׳)
    פלאפל ירוק מאבד את טעמו בגלל הדומיננטיות של הכוסברה.
    פלאפל טוב הוא פלאפל נקי מצבעים !

    • מאת חיים:

      טעות ידידי
      ה"פלאפל" המצרי האורגינאלי . המכונה ט"עמייה", הוא ירוק , כך שחובת הכוסברה הטרייה להיות דומיננטית בטעמו.
      חיים

  18. מאת בבושקה.:

    לא היה ולא יהיה כמו פלאפל גולני בעפולה.

השארת תגובה