ליל כל הכתומים

תעלול, גמול או סתם סיפתח לפורים? הלואין (ליל כל הקדושים) אינו בדיוק החג שלנו, ובאמת שקשה לי להבין מה עניין שמיטה אצל הר סיני עם כל הפטפוט הממתקי והתחפושתי, אבל אם אתם חובבי בזינגות מהסוג ומחפשים סיבה למסיבה (עוד הזדמנות להתחפש), זו אחת היותר כיפיות ומוצדקות שאפשר להתקין. אין סוף יצירתיות בקישוט, בישול ואפייה. הנה כמה רעיונות.

פיצת רוחות!

לא קשה כמו שזה נראה. מכינים פיצה באופן רגיל, את הבצק אופים רק עם רוטב העגבניות. את המוצרלה שקונים פרוסה, חותכים בעזרת שבלונה שיוצרים מדף נייר (עדיף נייר אפייה), עיניים יוצרים מחתיכות קטנות של זיתים שחורים או צלפים. לא מחזירים לתנור כדי שישאר לובן המוצרלה.

מאפינס דלעת ותבלינים חמים!

מצרכים: עבור 13 מאפינס קטנים: 100 גר' קמח, 100 גר' סוכר חום, כפית קנמון, חצי כפית ג'ינג'ר יבש, מעט אגוז מוסקט, קמצוץ ציפורן, רבע כפית צ'ילי חריף יבש (נותן קיק נעים בפה!), כפית שטוחה אבקת אפייה, 2 ביצים בינוניות, 70 גר' חמאה מומסת (או שמן קנולה), 150 גר' דלעת מגורדת, 3 כפות אגוזים קצוצים, 3 כפות חמוציות או צימוקים. לציפוי: כף שטוחה יוגורט, 80 גר' אבקת סוכר.

הכנה: חממו תנור מראש ל-170 מעלות. ערבבו בקערה את כל הרכיבים היבשים (פרט לסוכר) יחד עם האגוזים והחמוציות. הקציפו הביצים עם הסוכר עד לבלילה תפוחה ובהירה, הוסיפו חמאה/שמן וערבבו, הוסיפו את תערובת היבשים והדלעת המגורדת וערבבו בעזרת לקקן היטב. מלאו מנג'טים עד לשלשת רבעי הגובה מפני שהבלילה תופחת, ואפו לכ-30 דקות. קררו היטב.

לציפוי – ערבבו כף יוגורט עם אבקת הסוכר וערבבו היטב היטב לקבלת ציפוי סמיך ולבן. במידה והציפוי דליל מידי הוסיפו אבקת סוכר. סמיך מידי – הוסיפו טיפונת יוגורט וערבבו. משהתקררו לגמרי המאפינס, הזליפו כמה פסים דקיקים ולבנבנים.

יאמ! אפשר גם לאפות את הבלילה בתבנית גדולה. מתוקה עשירה, עסיסית, מלאה ניחוחות של תבלינים חמים ובציפוי חמצמץ-מתוק ונעים שעושה כיף בכל ביס.

מומיות משה בתיבה!

רות סירקיס מתהפכת במטבחה! לוקחים בצק עלים מופשר וחותכים אותו בעזרת סכין (עדיף גלגלת פיצה) לפסים דקים, אותם כורכים מסביב לנקניקיות. אופים בתנור עד הזהבה. עיניים יוצרים בעזרת קצת קטשופ או מיונז וקיסם. טראשי וטעים בטירוף.

קאפ-קייקס ג'ק!

מכינים בלילת שוקולד פשוטה לעוגה, אופים במנג'טים ומקררים. מכינים אייסינג מהיר מחלבון ואבקת סוכר, ומציירים פנים מפחידות במיוחד בעזרת שוקולד מומס ושקית זילוף עם חור קטנטן. אפשר גם לצייר את פניו של קדאפי, משה קצב או כל מה שעושה לכם את זה. FUN.

מרק כתום שצבר קורי עכביש מרוב שמפחיד!

סופר קל. מכינים מרק כתום וסמיך, שופכים שני עיגולים של שמנת מתוקה במרכז ובעזרת קיסם או סכין יוצרים פסים שחוצים את העיגולים.

מומיה בריזר – אמאל'ה!

עוטפים את המשקאות בפיסות נייר ארוכות המשוחות בדבק, עדיף מסוג פרגמנטי, חצי שקפקף, או בד גזה/חיתול, מדביקים עיניים ומגישים חנוט היטב.

שדוני פירה מרושעים!

הפירה השדוני יכול ללוות כל מנה עיקרית שתבחרו (המארחת לוותה זאת ב"כנפי עטלפים ברוטב מדמם" – כלומר, כנפיים של דיקסי). בעזרת שק זילוף, מזליפים את השדונים המרושעים (הפירה) בצורה שמזכירה קצת… ובעזרת מעט קטשופ וקיסם יוצרים עיניים.

ועדת קישוט איז און!

*רוב תודות למיה שפר, דודי שפר (מזל טוב!) ורותם.

קטגוריות:: PorMelegאוכל שילדים אוהביםשיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (19)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת שימי:

    COOL !!
    איזה יצירתיות, גאונה.

  2. מאת דלית:

    מאמצת את הרעיון הנהדר !
    תענוג לעין ולחיך

  3. מאת motek:

    זה ממש התעללות!

  4. מאת סמדי:

    אצלינו אכלו כנפי עטלפים ברוטב
    אורז עם עניים אדמדמות
    אצבעות אדם על שיפודים
    ואונות מוח בתנור

    הייה טעים

  5. מאת שייש:

    את חייבת למגנב גם את הטבסקו שמתלווה לארוחה!

  6. יצירתיות משגעת.

    מגי

  7. מאת יובל:

    גדול!
    אין מצב שיש לך ילדים לאור כמויות הזמן הפנוי לביצוע שטויות מהנות שכאלה.

  8. מאת אירינה:

    חמוד!:))))

  9. מאת Tsvia:

    Like. Great ideas.

  10. מאת רוטב:

    משגע!
    ביג ביג לייק

  11. מאת Ari:

    אח.. לתת ביס למשה בתבה.
    יופי.
    צילומים ורעיונות נפלאים

  12. מאת Pormeleg:

    תודה לכולם!

  13. מאת דניאל:

    גדול! איזה רעיונות מצחיקים, אהבתי במיוחד את הפיצת רוחות.

  14. מאת קרן:

    ביג לייק על השימוש ב"בזינגה" ועל הסרטון המצורף! :)

השארת תגובה