TEST

חריימה של רפי כהן בחמישה צעדים

אתמול היה ערב ראש השנה הראשון שלנו בלי סלים. עברה שנה בדיוק מהרגע שהאיש הזה, ראש המשפחה, עמד מעל צלחות הלוביה, הדבש, הסלק והחלה ובירך וקילל לפי מיטב המסורת, בלי משקפיים. 

צילום וידאו: יוםטוב משה

"אתה זוכר שבראש השנה שעבר סלים, הבררן הגדול, נצמד לסיר החריימה שהכנת, בצע מהחלה המתוקה שאני אפיתי וזה מה שהוא אכל כל הערב?" שאלה אותי נעמה, ואני זכרתי. הוא כל כך אהב את הדג הזה ואני חושב שאתמול הוא גם היה אוהב את השולחן, את החלה הענקית, את התפוחים המתוקים של לוריס, את העוף הממולא בכל טוב ובעיקר את עופר שהנהיג את סדר הברכות, בירך כמו שצריך ואסף אותנו כשהתחלנו לדבר.

הגיע הזמן להעלות את החריימה המנצח הזה על הכתב, למרות שהוא לא "שלי". יוצרו הוא השף רפי כהן, איש שמאמא מרוקאית גרה לו ביד ומכוונת לו את התנועות.

בכל רפרטואר המתכונים שלי יש מתכון אחד ויחידי שלא שיניתי בו כלום ושבכל פעם שאני מבשל אותו הוא מוכיח לי מחדש שאין צורך לשנות בו כלום. זהו המתכון לחריימה של רפי כהן, שהיא חריפה במידה, לימונית במידה וטעימה בלי גבולות.

לפני שאתם מתחילים קבלו אזהרת מסע, בעיקר אם אתם מתכוונים להכין את החריימה מלוקוס, מלך הים.

לבקש להזמין לוקוס טרי שלושה ימים לפני ראש השנה זה בבחינת wishful thinking במקרה הטוב. במקרה הרע, כמו שחוויתי לא מעט פעמים ב 4 דייגים בבן יהודה, אתה הופך למושא לדאחקות בין יהודה האנטיפט המקצועי ולעזרא המפלט החייכן. שניהם אגב, חברים שלי, מסתכלים עליך כעל חייזר ונחנקים מצחוק. לוקוס הוא מבקש לעצמו, חבל שלא ביקש מן מהשמיים, שלום עולמי או שאריאלה מהלוטו תתקשר. כל אלה אפשריים בדיוק כמו לוקוס לפני החגים.

חסכתי את זה מעצמי ושמתי פעמי למשה גלקופ, הבן של זלמן מהבשרים של זלמן, שמכיר את כולם, מבין גדול באוכל ועם קשרים של מימו ממילכוד 22.

"אתה יכול לארגן לי לוקוס של שני קילו?" שאלתי בלי בושה.

"תבוא מחר" ענה לי הקצב בלי להריץ עליי דחקות עם אף אחד. "וואלה" חשבתי לעצמי "יש מצב שזמשה מהזלמניה מארגן פה גם שלום עולמי…".

למחרת הוא התקשר והודיע לי בצחוק שהתחרט ושהוא משאיר את הדג לעצמו.

כשהגעתי לחנות של זלמן הבנתי. למשה היה ביד את הלוקוס הכי מושלם וטרי שאי פעם פגשתי.

 

חריימה טריפוליטאית לפי מתכון של רפי כהן מרפאל

מצרכים:

דג:

  • לוקוס לבן בן 2.5 קילו, רוצים להתפשר על דג אחר? זו זכותכם.

לרוטב:

  • 1/2 כוס שמן זית
  • 6 כפות פלפלצ'ומה
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • כף פפריקה חריפה
  • 10 שיני שום קצוצות
  • 1 כף קימל טחון
  • 1/2 כף כמון
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 כף פלפל לבן
  • 1 כף מלח
  • 1 קופסת עגבניות מרוסקות
  • 2 כוסות מים (או מיץ עגבניות)
  • 1 כפית פלפל שאטה גרוס
  • 3/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי

מה עשיתי:

הכנתי פלפל צ'ומה טרייה מ:

  • עשר שיני שום
  • חמש כפות של פפריקה מתוקה
  • חצי כף פלפל שאטה טחון
  • כף כמון
  • חצי כף קימל
  • מיץ מלימון
  • חצי כוס שמן (זית)

כמה פולסים עם הבאמיקס וזה מה שתקבלו

 

מתחילים?

  1. חיממתי את השמן במחבת רחבה ועמוקה והוספתי אליו את הפלפלצ'ומה ואת התבלינים היבשים. מטגנים כדקה תוך עירבוב ונותנים להם להיפתח.
  2. הוספתי את השום לכ-3 דקות נוספות.
  3. הוספתי את שאר המרכיבים, חיכיתי לרתיחה והנמכתי את האש ובישלתי עוד כ 10 דקות עם מכסה.

זה הבסיס לחריימה (וגם לשקשוקה אם תחליטו):
4.  הוספתי את שני חצאי הראש לעשרים דקות על אש קטנה.

הוספתי את שאר נתחי הדג לרוטב לעוד 10 דקות בישול וכיביתי את האש.


כיביתי את האש, השארתי מכוסה וכשהתקרר הכנסתי למקרר ללילה. אין זה אומר שאי אפשר לאכול מיד. רפי כהן ממליץ לסחוט עוד לימון על התבשיל לפני ההגשה.

שנה טובה.

חריימה של רפי כהן בחמישה צעדים
Author: בייגלה
Ingredients
  • לוקוס לבן בן 2.5 קילו, רוצים להתפשר על דג אחר? זו זכותכם.
  • לרוטב:
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 6 כפות פלפלצ'ומה
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • כף פפריקה חריפה
  • 10 שיני שום קצוצות
  • 1 כף קימל טחון
  • 1/2 כף כמון
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 כף פלפל לבן
  • 1 כף מלח
  • 1 קופסת עגבניות מרוסקות
  • 2 כוסות מים (או מיץ עגבניות)
  • 1 כפית פלפל שאטה גרוס
  • 3/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
Instructions
  1. פלפל צ'ומה טרייה:
  2. עשר שיני שום
  3. חמש כפות של פפריקה מתוקה
  4. חצי כף פלפל שאטה טחון
  5. כף כמון
  6. חצי כף קימל
  7. מיץ מלימון
  8. חצי כוס שמן (זית)
  9. כמה פולסים עם הבאמיקס וזה מה שתקבלו
  10. מתחילים?
  11. חיממתי את השמן במחבת רחבה ועמוקה והוספתי אליו את הפלפלצ'ומה ואת התבלינים היבשים. מטגנים כדקה תוך עירבוב ונותנים להם להיפתח.
  12. הוספתי את השום לכ-3 דקות נוספות.
  13. הוספתי את שאר המרכיבים, חיכיתי לרתיחה והנמכתי את האש ובישלתי עוד כ 10 דקות עם מכסה.
  14. זה הבסיס לחריימה (וגם לשקשוקה אם תחליטו):
  15. הוספתי את שני חצאי הראש לעשרים דקות על אש קטנה.
  16. הוספתי את שאר נתחי הדג לרוטב לעוד 10 דקות בישול וכיביתי את האש.
  17. כיביתי את האש, השארתי מכוסה וכשהתקרר הכנסתי למקרר ללילה. אין זה אומר שאי אפשר לאכול מיד. רפי כהן ממליץ לסחוט עוד לימון על התבשיל לפני ההגשה.
  18. שנה טובה.

קטגוריות:: Featuredדגיםדודי כליפאכשרמתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (12)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת לבנה שמש:

    כל כך טעים שבא לטבול
    ולזלול
    שנה טובה ומבורכת

  2. מאת רדה שלום:

    טעים מאוד, אני מוסיפה חומוס לרוטב וקוסברה בסוף
    שנה טובה וטעימהההההההה

  3. מאת נחום כהן:

    זה תבשיל טעים.יש גם תבשילים אחרים למשל אוכל אירופהי שגם מעוד טעים. באתר http://www.legros.co.il

  4. מאת ,תמר לוינסקי:

    כבר מחר עלהשולחן.

  5. מאת ציפי:

    ינוסה.
    ואם אין לוקוס, ומשה גלקופ לא מכיר אותי,ואני לא מאזור תל אביב,על איזה דג אתה ממליץ?

  6. מאת איל שמיר:

    אוי כמה שזה נראה טוב. אני חושב שכל דבר שנכניס לסיר עם הרוטב הזה יהיה נפלא. אפילו נעליים צבאיות … :-)
    שנה טובה ומתוקה.

  7. מאת טובה:

    עושה חשק לתת ביס בלבן של הדג, ככה, כמו שהוא.
    ולקרוא את המתכון?
    הציף את פי…
    התרגשתי מאוד לצפות בסרטון!
    גמר חתימה טובה לכולנו

  8. מאת ,תמר לוינסקי:

    מה אגיד לכם? חשבתי אולי ישאר משהו כדי להגניב חזרה הביתה, אבל לא נשאר כלום. הלכתי לארוחת הערב אצל החברים ,לפני ההכתרה, כשהתבשיל בקערה מדיף ריח עדנים,וחזרתי מלכה. איזה תבשיל מדהים החוריימה . הפלפל צ'ומי מעדן מלכים.

  9. מאת רותי:

    הדג נראה מעלף ובטח הכי טעים. חבל שאני לא יכולה לאכול כל כך חריף. אני פשוט לא יכולה.

  10. מאת נורית:

    אני עושה בדיוק כך רק מוסיפה על גבי הדג רצועות פלפל אדום מתוק, עגבניות מיובשות וכוסברה. סחיטת הלמון בסוף היא חובה להדגשת הטעמים

  11. מאת li:

    איזה יופי של פוסט! נהניתי לקרוא!

    ושאלה קטנה, איך כדאי לחמם ביום ההגשה בלי לייבש לדג את הצורה? תודה! :)

השארת תגובה