עוד מקבץ מתכוני דבש, שלא יחסר מתוק השנה

הבטחות צריך להבטיח ו… לקיים.

אז הנה מקבץ המתכונים השני של זוכי תחרות מתכוני הדבש בחסות יד מרדכי. מתכונים שיבטיחו יופי של חג ויופי של שנה. מתוקה, טעימה ושופעת.

למה אתם מחכים? רוצו למטבח!

סיגר במילוי פרגיות בדבש וקינמון – טובה יוסף

המצרכים:

  • 700 גר' בשר פרגיות טחון
  • חופן צימוקים בהירים קטנים
  • חופן צנוברים
  • 2 כפיות קינמון
  • קמצוץ פלפל שחור
  • 2 כפות דבש [אפשר להשתמש בדבש עם נגיעות ג'ינג'ר, אני פשוט לא מצאתי אותו בחנויות אז השתמשתי בדבש מפרחי בר]
  • 2 כפות שמן זית
  • בצל בינוני קצוץ דק
  • קמצוץ מלח גס
  • 9-10 עלים להכנת סיגרים מרוקאיים [קפואים]
  • כף קמח מנופה
  • שתי כפות מים
  • שמן קנולה לטיגון עמוק

ההכנה:

במחבת רחבה קולים את הצנוברים ללא שמן. קוצצים את הצימוקים [אפשר להשאיר שלמים] ומוסיפים למחבת. מוסיפים כפית מלאה קינמון + קמצוץ פלפל שחור טחון. מנמיכים להבה. מערבבים בנפרד שתי כפות מלאות דבש ושתי כפות שמן זית, מוסיפים אותן למחבת, ומערבבים יחד עד לקרמול. מוציאים מהמחבת לכלי נפרד. מוסיפים למחבת מעט שמן, מטגנים את הבצל על להבה נמוכה על לשקיפות וריכוך [מקבל טעם מתקתק], מגבירים את הלהבה ומוסיפים את הבשר הטחון. מערבבים היטב רק עד שהבשר מתפורר ומוכן [לא לבשל יותר מדי]. מוסיפים כפית קינמון ומלח גס ומערבבים. מוסיפים את הצנוברים המקורמלים ומערבבים היטב יחד. מורידים מהאש ומוציאים לכלי אחר, עד שיתקרר.

בקערית קטנה מערבבים יחד את הקמח והמים, ממלאים בכ-3 כפות מהמילוי כל עלה סיגר ומגלגלים לסיגרים שמנמנים, כמו אגרול. על הקצה העליון מורחים מעט מתערובת הקמח-מים, כדי להדביק את השוליים לסגירה.

מחממים בסיר קטן שמן קנולה בגובה 2 ס"מ בערך. מטגנים את הסיגרים בזהירות והופכים במהלך הטיגון. מוציאים לנייר סופג.

אפשר להגיש על מצע עלי חסה ו/או עם צלוחית דבש מתובל בצד.

תפוחים אפויים ממולאים בפירות מיובשים עם דבש – אינה פיינרמן

החומרים:

  •  4-6 תפוחים (מומלץ להשתמש בתפוחים מזן גרנד סמיט)
  • 1 כוס צימוקים, קצוצים
  • 1 כוס פיסטוקים, אגוזים או שקדים (מה שאוהבים) ללא מלח, קצוצים
  • 4-5  שזיפים מיובשים, קצוצים
  • 4-5  משמשים מיובשים, קצוצים
  • 4 כפות דבש נוזלי
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1 כוס מים

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות)

2. מוציאים את ליבות התפוחים, כך שנוצר חלל במרכז כל תפוח. בעזרת סכין קטנה חורטים קו סביב אמצע קליפת כל תפוח, חותכים רק לעומק הקליפה כדי למנוע ממנה להתבקע בעת האפייה.

3. מערבבים צימוקים עם אגוזים, שזיפים, משמשים, דבש וקינמון. ממלאים את התפוחים בתערובת.

4. מניחים את התפוחים בתבנית חסינת חום בגודל מתאים ויוצקים לתוכה מים לגובה של 1 ס"מ. מכסים את התפוחים ביריעת נייר אלומיניום, לא מהדקים אלא מניחים חופשי על התפוחים.

5. אופים במשך 40-30 דקות, עד שהתפוחים מתרככים.

6. בעשר הדקות האחרונות מסירים את נייר הכסף.

7. מוציאים מהתנור ומגישים חם. אפשר ללוות את התפוחים בקרמל, יוגורט, גלידה או קצפת .

מאפה תאנים פיסטוק וגורגונזולה דולצ'ה – רחלי אורן

החומרים:

  • בצק עלים מעולה על בסיס חמאה בלבד,לא להתפשר על איכות
  • תאנים טריות כמספר המאפים הרצויים, אלו מאפים אישיים – תאנים כמספר ריבועי ,כ-5 או 6 ס"מ כל ריבוע, לקמח ולפזר סוכר דמררה

כל מאפה זקוק ל2 ריבועים, העליון,יש להעיזר בסכין ןליצור "איקס" במכרזו, לחבר את הריבוע עם האיקס לריבוע התחתון בעזרת ריבהת משמש מדוללת עם מעט מים

לאפות כ-5 דקות

במרכז כל ריבוע חצי אפוי יש להניח :

1 כפית חמאת-תאנים או ריבת תאנים, כפית אבקת פיסטוק, מעל המרקחת להעמיד תאנים

לשים במרכז התאנה החצויה ריבוע של 1.5 גורגנזולה דולצ'ה

ולמרוח בריבה המדוללת – לאפות 2 דקות נוספות, להוציא מהתנור. לפזר מעט אבקת פיסטוק מסוכרת

הרוטב:

להכין סירופ סוכר (½ כוס מים + ½ כוס סוכר+ 1 כפית דבש מעולה) והכניס ענץ אחד של רוזמרין טרי ולהוציא אחרי ֿ – להוסיף 2 עלים מרווה טריים קצוצים כשהנוזל מתחיל להיות צמיג יותר

להוסיף תוך כדיי הקצפה 1/2 כוס שמנת מתוקה ולהביא להסמכה נוספת,לא לתת לנוזל לגלוש או חלילה להישרף ! להמשיך להקציף כל עוד הנוזל מבעבע על כיריים

לערבב והניח מעט במקפיא לייצוב

מאפינס דבש – תמר געש

מצרכים:

  • 2 כוסות קמח תופח או שתי כוסות קמח רגיל + שקיק אבקת אפייה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3 כפות דבש (השתמשתי בדבש הדרים)
  • שתי כפיות קינמון
  • טיפונת מלח
  • 1 ביצה
  • 125 ג חמאה רכה מאד
  • 1/4 כוס חלב

הכנה:

  1. מערבבים חומרים יבשים ורטובים לחוד – בשתי קערות
  2. מאחדים את שתי התערובות ומערבבים רק עד שמתאחדות
  3. שופכים לתבנית שקעים משומנת או למנג'טים שמונחים בתוך תבנית השקעים
  4. מפזרים עוד קצת קינמון ואפשר להניח על הבלילה חצי אגוז מלך או אגוז פקאן
  5. אופים בחום של 170 מעלות כ20 -25 דקות.

קונכיות דבש – בלהה יצקן

מצרכים:

  • 350 גר קמח לבן – לנפות
  • 1 אב אפיה
  • 150 גר סולת
  • 1 כוס שמן חמניות
  • חצי  כוס מים חמימים (לעיתים יש להוסיף עוד כ שליש כוס…)
  • 1 כף גדושה דבש
  • 1 סוכר וניל

לערבב במהירות הכל יחד

ליצור בצק רך וגמיש

מלית

  • 300 גר קוקוס
  • חצי כוס דבש
  • חצי כוס אגוזי מלך טחונים גס
  • מעט הל לגרוס
  • גרידה מחצי לימון

לאחר שהבצק נח כמחצית השעה

לחלקו לשלושה חלקים

כל חלק לרדד וליצור עיגולים

למלא במלית ולסגור

בהחלט ניתן להכין כרוכיות ולחתוך ואז לאפות

עוף בחרדל טרגון ודבש – נורית פלד

מצרכים:

  • 8 מנות
  • 8 ירכיי עוף גדולות עם העור
  • 8 גזרים חתוכים למקלות
  • 8 בצל ירוק מחולקים לאורכם
  • שמן זית בטעם ג'ינג'ר ובצל ירוק *לערבב למשחה
  • 7כפות דבש
  • 7 כפות חרדל טרגון
  • 2 כפיות פפריקה
  • פרוסות דקות אלכסוניות של 6 ארטישוק ירושלמי על קליפתו.

למרוח על העור של את המשחה. להרים את העור, לפעור מעין כיס בין העור לבשר הירך, למרוח משחה על הבשר שמתחת. להניח מתחת לעור בזהירות פרוסות של הארטישוק הפרוס, לכסות היטב בעור.  להניח בתחתית תבנית גדולה. לסדר ב-2 פינות מקלות גזר וב-2 פינות מקלוני בצל. לצקת מעט שמן זית. לצקת בזהירות לתחתית 2 כוסות מים לכסות ולאפות בחום בינוני שעה וחצי. אחרי, להסיר כיסוי ולהמשיך לאפות כרבע שעה. יוצא שחום מבריק.

להגשה: לסדר ירך עוף ולצידה מקלוני גזר ומקלוני בצל ירוק אפויים.

עוגיות ים תיכוניות – מרב אדלר

המרכיבים:

  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 1/2  כוס דבש
  • 130  גרם שמן זית
  • 3  כוסות קמח
  • 1  כפית אבקת אפיה
  • שקדים לנעיצה בכל עוגיה

אופן ההכנה:

מערבבים את החומרים ומוסיפים מעט קמח אם הבצק דביק. צובטים כדורים במשקל כ-20 גרם. צרים עיגולים משטחים מעט ונועצים שקד במרכז כל עוגיה. אופים בחום בינוני נמוך כ-20 דקות- העוגיות צריכות להשחים קמעה והן מתקשות לאחר צינון.

גאלט גבינת עיזים תאנים טריות סלק ודבש – רחלי אורן

הבצק:

  • 1 כוס קמח לבן
  • כוס קמח אפייה מלא 1
  • 1.5       סוכר דמררה
  • מעט מלח
  • ¼ כוס שקדים או אגוזי מלך טחונים דק לאבקה
  • 200 גרם חמאה

במעבד מזון:

קמח + אגוזים וחמאה וסוכר לעבד בפולסים להוסיף את המלח והמים ולעבד מעט עד להווצרות ,

פרורים שנראים יותר כמו כדור בצק, א לעבד יותר מדי. לאחד לבצק על משטח,

לרדד לבצק כמעט עגול,הצורה לא באמת חשובה היות והמאפה לא צריך להיות מדויק – מה שנקרא "רסטיק" – מאפה ביד חופשית :)

על הבצק לפזר מעט אגוזים טחונים וכף סוכר, 2 סלקים בינוניים אפויים וקלופים, לחתיכות וחופן תאנים טריות לרבעים.ֿ להוסיף ביניהם שברי גבינת עיזים-דבש או עיזים רגילה, לטפטף דבש על הפירות ולסגור את קצוות המאפה כלפיי פנים.

להבריש את המאפה בחלב, או ביצה מהולה בחלב ולפזר מעט סוכר דמררה על הדפנות

לאפות בחום בינוני כ-45 דקות, המאפה צריך להראות שזוף אך לא שחום.

בתאבון.

גאלט נקטרינות משמש ורימונים

הבצק זהה לבצק במתכון הקודם

המלית:

חופן גרעיני-רימון טריים, 2 נקטרינות לפרוסות, ומשמש פרוס

בקערה – לשים את הפירות החתוכים, להוסיף כף אחת דבש (אפשר דבש בטעמים) מעט מיץ לימון טרי ומרווה קצוצה טריה (2 עלים בלבד) – לערבב ולחכות כמה דקות לספיגת הטעמים.

לערום במרכז הבצק, לפזר אבקת פיסטוק וסוכר דמררה, לחזור על אותו תהליך בדיוק כמו בגאלט הראשון

בתאבון

חזה אווז עם תפוח בדבש – אהוד גל

המצרכים:

  • 1 חזה אווז
  • חמאה מזוקקת
  • 2 תפוחי עץ סמית ירוקים
  • ג'ינג'ר טרי
  • גבעול למון גראס
  • 2 שיני שום

את התבלינים הטריים כותשים במכתש ועלי

  • פלפל גרוס
  • מלח אטלנטי
  • 2 כפות חומץ אורז
  • 4 כפות דבש

ההכנה:

את חזה האווז מכניסים לשקית הוואקום ומבשלים בסלסלת הטרמומיקס 45 דקות ב70 מעלות מהירות 4

חותכים את התפוחים לקוביות

מחממים מחבת עם החמאה המזוקקת ומקפיצים בה את התפוחים.

מוסיפים את התבלינים שכתשנו

מוסיפים את החומץ והדבש ומבשלים מעט עד ריכוך התפוחים.

שמים בצד את התפוחים

טובלים את חזה האווז ברוטב המוכן וישר מעבירים לפלנצ'ה לוהטת לצריבה. במהלך הצריבה של הבשר מורחים בנדיבות מרוטב הדבש.

פורסים את חזה האווז ומגישים

קראמבל תפוחים בדבש – גיל גוטקין

קינוח קל מאוד להכנה וטעים מאוד.

פרוסות דקות ורכות של תפוח עץ בניחוח קינמון ודבש ומעליהן פירורי בצק חמאתי ופריך. מה צריך יותר מזה?

זהו קינוח שלא נחתך בצורה אסטתית וישרה כמו עוגה והוא גם לא ממש פוטוגני, יש לו מראה יותר כפרי והוא מתפרק לערמות חמודות וטעימות ולגמרי מפצה על המראה בקלות ההכנה ובטעם הנהדר.

רשימת מצרכים לתבנית עגולה 24,26 או חד פעמית:

  • 5 תפוחי עץ ירוקים מזן גרנד-סמית (או 6 אם הם קטנים)
  • 1.5 כפות סוכר
  • 1.5 כפות דבש.
  • 1.5 כפיות קינמון +0.5 כפית קינמון(לבצק)
  • 2 כוסות קמח לבן
  • 1.3 כוסות סוכר חום כהה דחוס
  • 150 גרם חמאה

הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מקלפים את תפוחי העץ וחותכים אותם לרבעים. לכל רבע תפוח חותכים את "השפיץ" שבו נמצאים הגרעינים.
  3. משכיבים את רבע התפוח על החלק השטוח שנוצר ופורסים בקלות לפרוסות דקות.
  4. שמים את הפרוסות בקערה גדולה ומוסיפים את 1.5 כפות הסוכר, את הדבש ואת 1.5 כפיות הקינמון.
  5. מערבבים היטב עד שכל הפרוסות מצופות היטב בקינמון.
  6. משמנים את התבנית ושופכים את תפוחי העץ לתוכה.
  7. שוטפים את הקערה במים (לא צריך לצחצח אותה) ומייבשים. שמים בתוכה סוכר חום וקמח ומערבבים.
  8. חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים לתערובת הסוכר והקמח.
  9. בעזרת הידיים, מועכים את קוביות החמאה ומפוררים אותן לתוך התערובת.
  10. ממשיכים למעוך עד שאין יותר חתיכות גדולות של חמאה והתערובת נעשית פירורית.
  11. לא מערבבים יותר מדי, אנחנו לא רוצים לקבל גוש בצק אחיד, לא נורא אם נשארו מעט חתיכות חמאה.
  12. מפזרים את הפירורים שקיבלנו על פרוסות התפוחים שבתבנית בצורה אחידה.
  13. אופים כ-40 עד 50 דקות, עד שהפירורים שחומים מעט, תפוחי העץ מבעבעים, וקשה לעמוד כבר בפני הריח.
  14. מצננים מעט ומגישים חמים, אפשר בלווית גלידת וניל או קצפת.
להרשמה לעדכונים על פוסטים חדשים בבייגלה
הכניסו את כתובת המייל בבקשה:

*

קטגוריות:: אוכל צמחונימתוקיםמתכוניםעוגותתחרות מתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (2)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת חורש מרים:

    המתכונים מגרים ונראים טעימים

  2. מאת sharon:

    dear Belha, what are the baking istructions for these lovely cookies?

השארת תגובה