עשרת הגדולים בתחרות מתכוני הדבש של בייגלה ויד מרדכי

מי אמר שכאן לא הכל דבש? לא רק דבש, אלא דבש ודברים טובים.

תחרות המתכונים שלנו בחסות מכוורת יד מרדכי ובשיתוף רשת Spices היתה ללא ספק הטובה ועשירה ביותר שידענו מאז שהתחלנו בסדרת תחרויות המתכונים. 12 המתכונאים המצטיינים יצרו לא פחות מ 20 מתכונים מקוריים ומגוונים שיכולים לכבד את שולחן החג וגם להתאזרח בכייף במטבחים שלכם בשאר ימות החול.

המתכונים המנצחים זיכו את יוצריהם בפרס הגדול הכולל:

1. סדנת בישול שמחה ביותר שתועבר על ידי השף הכי שמח שאנחנו מכירים, הרי הוא יוסי אלעד ממסעדת מחניודה. יוסי יבשל וילמד את הזוכים להכין:

  • טחינה ודבש
  • סשימי וינגרט דבש לימוני
  • תבשיל עוף פירות יבשים ודבש פרחי אקליפטוס
  • סלט אנדיב עם פירות העונה ודבש אבוקדו
  • שיפודי סלמון ברוטב דבש וצ'ילי
  • ריזוטו פירות ודבש תפוז

ורק בגלל שאתם מתוקים כדבש יוסי ייתן גם את המתכון הסודי שלו לעוגת גזר ודבש.

2. אורית הטועמת של יד מרדכי תגיש לכם חווית טעימת דבשים מעשירה ומחכימה.

3. שי לחג מתנת יד מרדכי.

4. לקינוח תקבלו 20% הנחה על כל הקניות בסניף נאות אפקה של Spices בערב הסדנה.

בעצם, כל החברים של בייגלה זכו לצ'ופר מ Spices וכל מי שיגיע לסניף בנאות אפקה ביום ראשון 25/9/2011 יקבל את ההנחה המיוחדת לבייגלה. כל אשר עליכם לעשות זה לייק קטן כאן , וכשאתם מגיעים לקופה, זה להזכיר שבאתם מבייגלה. שווה, לא?

קבלו את עשרת המתכונים שזכו במקומות הראשונים לאחר שדורגו באופן עצמאי ובלתי תלוי ע"י 15 שופטים.

מחר בבוקר נפרסם את עשרת המתכונים הבאים.

 

קרם קרמל דבש וטימין – נעמה צפתי

השילוב של טימין,דבש וקרם קרמל נראה בלתי אפשרי אבל הוא מדהים!

המצרכים ל 5 כלים אישיים:

  • חצי ליטר חלב
  • 200 גרם דבש לקרמל
  • 2 חלמונים
  • 2 ביצים שלמות
  • 60 גרם דבש
  • 5 גבעולי טימין טרי

הכנה:

  1. הרתיחו את החלב עם גבעולי הטימין והניחו לחליטה מחוץ לאש כרבע שעה.
  2. חממו את הדבש עד קבלת קרמל ענברי זהוב,זהירות!זה קורה מהר!
  3. שפכו בזהירות לכלים האישיים,חסיני חום כמובן.
  4. במטרפה ידנית הקציפו היטב ביצים עם דבש,הרתיחו שוב את החלב וסננו מעל הביצים.
  5. ערבבו מעט ושפכו לכלים.
  6. הניחיו בתבנית שבה מים רותחים המגיעים עד לגובה של כמחצית מהכלים.
  7. הכניסו לתנור מחוממם ל 120 מעלות עד שהקרם מתייצב כשעה.
  8. כדאי להכין יום קודם להפוך לצלחת ולהגיש.בלי כלום.

פאי דבש-שוקולד עם פקאנים קלויים – אינה פיינרמן

המצרכים:

  • 175 גרם חמאה
  • 2 ורבע כוסות קמח
  • 2 כפות סוכר
  • 3 כפות דבש
  • 1 ביצה ועוד 1 ביצה לזיגוג

למלית:

  • 1 כוס דבש
  • 3 ביצים גדולים
  • 3 כפות חמאה רכה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס אגוזי פקאן, קלוים מעט
  • חצי כוס (75 גרם) שוקולד צ'יפס מריר
  • חצי כפית אגוז מוסקט
  • תבנית פאי משומנת בקוטר 22 ס"מ

אופן ההכנה:

1. מערבבים את החמאה והקמח במיקסר עד קבלת פירורים. מוסיפים את הסוכר, הדבש ווביצה אחת וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק חלק. עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.

2. מחממים את התנור ל-160 מעלות. על גבי משטח מקומח מעט מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 33 ס"מ ובעובי 1 ס"מ. מניחים את העיגול הבצק בתבנית כך שהוא מכסה את התחתית והשוליים.

3. בסיר קטן מביאים את הדבש לרתיחה, מסירים מהאש ומניחים להתקרר כ-2 דקות.

4. בקערה נפרדת טורפים את הביצים, החמאה ותמצית הוניל. ממשיכים לטרוף ומוסיפים בזרם דק את הדבש, ואחריו את אגוזי הפקאן, השוקולש ואגוז המוסקט.

5. יוצקים את התערובת לתוך תחתית הפאי ואופים עד לקבלת גוון חום-זהוב ומרקם יציב כ- 25 דקות.

פאי דבשמנתפוח – צבי וויג

מצרכים:

לקלתית:

  • 275 גרם קמח
  • 35 גרם סוכר
  • חצי כפית כוסברה
  • 1 כפית ג'ינג'ר
  • חצי כפית מלח
  • 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות (שומרים במקרר – חייבת להיות קרה)
  • 75 גרם דבש
  • 35 גרם חלמון (2 חלמונים –L)
  • 1 כף מים (אם נצטרך)

ג'לי תפוחים:

  • 5 גרם ג'לטין
  • 25 גרם מים
  • 250 גרם מחית תפוחים בוארון/ 200 גרם מיץתפוחים + 50 גרם רסק תפוחים
  • קוביות תפוחים (1X1 ס"מ) מתפוח גרני סמיט אחד
  • 7 גרם קינמון  (כפית וחצי)
  • כף חמאה

מוס שמנת – שוקולד – לימון:

  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 2 מיכלים שמנת חמוצה 15% שומן (500 מ"ל)
  • 1 שמנת מתוקה 38%
  • מיץ מלימון גדול
  • גרידה מ-2 לימונים
  • כף דבש
  • כף סוכר
  • 7 גרם ג'לטין
  • 40 גרם מים
  • דובשניות

למרנג:

  • 4 חלבונים (ביצה L)
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית מיץ לימון
  • 120 גרם סוכר
  • 40 גרם דבש

הוראות הכנה:

לקלתית:

  1. מדליקים תנור ל-170 מעלות
  2. מערבבים את החלמונים עם הדבש עד לאחידות.
  3. מערבבים יחד – קמח, מלח, סוכר, תבלינים ושמים בקערת המעבד. מוסיפים חמאה ומעבדים בפולסים עד שנוצרים פירורים. מוסיפים את החלמונים והדבש בהדרגה תוך כדי פעולה של המעבד על מספר נמוך עד שנוצרים פירורים שנראה לנו שיתאחדו אם נוציא אותם ונאסוף ידנית
  4. במידה וצריך, מוסיפים עד כף מים (לא צריך להגיע לבצק אחיד במעבד – בצק כזה רטוב מדי, לא יהיה פריך כנדרש ויהיה קשה לרדדו)
  5. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה
  6. מרדדים את הבצק על משטח מקומח קצת ומניחים בתבנית 28 של פאי.
  7. מהדקים את תחתית הדפנות (ע"מ שלא יצנח) ומחוררים את התחתית (שלא יתפח ויהיו כיסי אוויר)
  8. מכניסים להקפאה של 10-15 דקות ושמים בתנור לאפייה עיוורת למשך של 10-20 דקות עד להזהבה.
  9. מוציאים ומצננים.

לג'לי תפוחים:

  1. שמים את הג'לטין במים ומערבבים היטב. מניחים בצד לעשר דקות.
  2. מקפיצים במחבת את התפוחים עם הקינמון והסוכר עד לריכוך (אני רימיתי ושמתי במיקרו בפולסים של חצי דקה וערבבתי כל פעם כדי שהסוכר/קינמון לא ישרפו)
  3. מחממים את המחית (או המיץ והרסק) לטמפ' של 50 מעלות. מוסיפים את הג'לטין ומערבבים היטב לאחידות
  4. מצפים רינג קוטר 18 בניילון נצמד (צד אחד שלו) מוזגים את המיץ ומסדרים בפנים את התפוחים
  5. שמים במקרר ל-שעה.

למוס:

  1. שמים את הג'לטין במים ומערבבים עד לאחידות. מניחים בצד.
  2. ממיסים במיקרו בפולסים את השוקולד
  3. מערבבים לתוכו את השמנת החמוצה, הלימון וגרידת הלימון, הסוכר והדבש עד לאחידות
  4. ממיסים במיקרו בפולסים את הג'לטין (לא לתת לזה לרתוח – ג'לטין שמחומם יותר מדי, גם אם לא נשרף , מאבד מיכולת הקשירה שלו). מוציאים מהתערובת לתוך הג'לטין ומערבבים היטב (השוואת טמפ') מוזגים את תערובת הג'לטין חזרה לתערובת השוקולד ומערבבים היטב. מקציפים את השמנת למרקם יוגורט ומקפלים פנימה את השמנת.

הרכבה:

  1. לוקחים את הקלתית הקרה, שמים בתחתית את הג'לי שיצא מקירור. מוזגים מעל את המוס.
  2. שמים במקרר לחצי שעה
  3. מפוררים את הדובשניות ושמים מעל לעוגה
  4. מחזירים את העוגה לקירור של כמה שעות

מכינים את המרנג:

מקציפים חלבונים ומלח בקערת המיקסר במהירות איטית, כשמתחילות בועות מוסיפים את הסוכר בהדרגה, באמצע מוסיפים את הדבש בהדרגה עד שמגיעים למרקם יציב (כשמרימים את המטרפה, נשארות גבעות קשות)

מזלפים בצורה שרוצים את המרנג מעל פירורי הדובשניות (אני עשיתי עם צנטר חלק בקוטר 9 – נשיקות) ושמים בתנור במצב גריל עיון לחצי דקה עד דקה להשחמה.

דובשניות סטייל woopies – נעמה צפתי

מצרכים:

  • שלושת רבעי כוס דבש
  • כוס סוכר חום לא הלח
  • כוס שמן
  • 3 בייצים
  • 4כוסות קמח
  • חצי שקית אבקת אפייה
  • כפית אבקת סודה
  • כפית תערובת תבלינים(קינמון,הל,ציפורן,גינגר טחון,…) אפשר להשתולל עם זה
  • אופציה נחמדה תפוזים מסוכרים קצוצים
  • לימון מגורר

ההכנה:

לדבש הנוזלי מוסיפים לפי הסדר ובהדרגה את החומרים מערבבים ומניחים חצי שעה בטמפרטורת החדר.קורצים כדורים קטנים(זה מתנפח)מורחים בחלבון ואופים ב 180 מעלות עד השחמה כ רבע שעה.

כשמתקרר מורחים גבינת שמנת למשל פילדלפיה,בוזקים קינמון קצת דבש ומגישים.כמובן שאפשר למלא כיד הדמיון אניפשוט אוהבת את השילוב הזה.

בתיאבון

חזה ברווז בדבש ותבלינים – נעמה צפתי

מצרכים ל 4 סועדים:

  • 2 חזות של ברווז
  • תערובת של תבלינים שלי כללה כוסברה יבשה טחונה,קינמון,אניס,וציפורן
  • מלח ופלפל
  • 2 כפות דבש
  • 4 כפות חומץ בלסמי
  • 5 כפות מיץ תפוזים

ההכנה

מחממים מחבת,חורצים את עור הברווז ומניחים ללא שמן על צד העור, לאחר 5 דקות הופכים ומטגנים יפה מכל הצדדים,כל התהליך לא אמור לקחת יותר מ 10 דקות.שמרו בנייר כסף עד ההגשה.שפכו את כל השמן שנותר במחבת והכניסו את הדבש ואחריו את שאר חומרי הרוטב בדקו טעמים,המליחו ופלפלו.פתחו את נייר הכסף והוסיפו למחבת את הנוזלים שניגרו לתוכו.העבירו את החזות לסיבוב מהיר ברוטב,פרסו והגישו.אני אוהבת להגיש את המנה הזאת עם משהו ירוק וחלוט(אספרגוס,תרד או אפונה)בתיאבון!!

מיני סופגניות מתוקות (יוניות) לראש השנה  – לבנה רייזר

עם דבש וסירופ הדרים תפוזים … שתהיה לנו שנה טובה ומתוקה.

מצרכים :

  •   כף שמרים יבשים
  • 1+1/4  כוסות מים פושרים
  •   כף שמן קנולה
  •   כפית גרדת קליפת תפוז
  • 1/2   כפית מלח
  •   ביצה אחת
  •  1/3 כוס דבש
  • 4   כוסות קמח
  • שמן לטיגון עמוק
  • סירופ:
  •  כוס דבש
  • כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
  •  1+1/2 כפיות קינמון
  •  כף ברנדי
  • כפית גרדת קליפת תפוז

ההכנה:

  1. לערבב את השמרים ב-1/4 כוס מים חמימים ולתת לנוח כ- 10 דקות שיבצר קצף.
  2. לערבב כוס מים חמימים עם כף שמן, 1/3 כוס דבש ולהוסיף את גרדת תפוז.
  3. לנפות את קמח לתוך מיקסר לצקת את השמרים ואת המים עם השמן.
  4. להוסיף את הביצה והמלח, לערבב טוב (מרקם הבצק קצת דליל ודביק).
  5. לכסות בניילון ועלו מגבת מטבח לתת לתפיחה של שעה במקום חמים.
  6. לחממם שמן בסיר לטיגון עמוק.
  7. להכין בכף כדורים ולטגן לצבע זהב ולהוציא בכף מחוררת לצלחת עם נייר מטבח סופג.
  8. להכין את הסירופ מדבש ומיץ תפוזים טרי בסיר קטן עד שיהיה סמיך ודביק.
  9. ולהכניס את הכדורים לסירופ לספוג את הדבש ולהגיש בצלוחית אישית לכל סועד.

הערה:

אפשר להכין מראש את הסופגניות ולפני ההגשה לחמם את הסירופ במיקרוגל, לטבול בסירופ החם ולהגיש .

שנה טובה ומתוקה

כדורי דבש  – אורלי כהן

המרכיבים ל-30 כדורים קטנים

  • 1 כוס שקדים טחונים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 4-5 כפות דבש טהור (אני השתמשתי יד מרדכי פרחי בר)
  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • 1/2 כוס קוקוס טחון
  • 1 כף ממרח תמרים (100% טבעי)
  • לציפוי  (אופציונאלי) – שברי אגוזים מסוכרים.

אופן ההכנה :

1.         מכניסים את כל המרכיבים (מתחילים עם 4 כפות דבש) למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת עיסה אחידה בסמיכות המתאימה לעיבוד ידני. אם סמיך מדי ניתן להוסיף מעט דבש עד להגעה למרקם הרצוי.

2.         יוצרים כדורים קטנים שומרים בהקפאה ומגישים קר.

3.         אם רוצים לצפות את הכדורים – מוציאים מההקפאה מפשירים 2-3 דקות וטובלים בקערית שברי האגוזים. מכניסים שוב להקפאה עד להגשה.

4.         מוציאים מהקפאה ומגישים – עד שתעבירו לכלי הגשה ותכינו את הקפה וכדורים יהיו מוכנים לאכילה.

כבדי עוף בתפוחי עץ, יין ודבש – טובה יוסף

המצרכים לארבע מנות:

  • 1 ק"ג כבדי עוף צלויים קל
  • 4 תפוחי עץ גראנד [החמוצים] קלופים ופרוסים לפרוסות של 2 מ"מ
  • שמן קנולה
  • 1/2 כוס יין אדום [יבש או מתוק - אני השתמשתי במתוק]
  • 2 כפות מלאות דבש

ההכנה:

  1. בכלי נפרד, אפשר בקנקן, מביאים לרתיחה במשך 5 דקות את היין והדבש, תוך בחישה. מניחים בצד.
  2. במחבת רחבה מטגנים את פרוסות תפוחי העץ עד להזהבה, משני הצדדים ומניחים בצלחת נפרדת עד שמסיימים לטגן את כל הפרוסות.
  3. על הנאגלה האחרונה של פרוסות התפוחים מסדרים יפה את כבדי העוף, מוסיפים מעליהם את פרוסות התפוחים שבצלחת ומוסיפים מעל את רוטב היין והדבש שהכנו מראש.
  4. לנער את המחבת כך שהרוטב יגיע לכל הכבדים, להפוך אותם בזהירות ולנער את המחבת שוב. להסיר מהאש ולהגיש.
  5. להגשה – מסדרים בצלחת מצע של פרוסות תפוחים, עליהם מניחים כבדי עוף, ומעליהם אפשר להוסיף עוד כמה פרוסות ולעטר מעל ומסביב ברוטב שנוצר במחבת. אפשר להגיש גם בתוספת פירה תפוחי-אדמה, או אורז לבן.

הערה: עניין צליית כבדי העוף נועד גם מטעמי כשרות וגם לצורך תהליך ההכנה – מפני שהמפגש בין הכבדים לתפוחי העץ בתוך המחבת הוא קצרצר, וכדי שלא ייווצר "קוואץ'" מתפוחי העץ.

קציצות כבש על מצע מבושם של חבושים ופירות יבשים – אילנה גורן

מצרכים:

  • 1/2 ק"ג צוואר כבש טחון
  • בצל מגורר לתערובת הקציצות
  • מעט פטרוזיליה קצוצה לתערובת הקציצות
  • כחצי כפית בהרט – לתערובת הקציצות
  • 1 בצל בינוני – קצוץ לקוביות
  • 100 גר' משמשים מיובשים +100 גר' צימוקים לבנים
  • 2 חבושים
  • 1/2 כוס דבש
  • 4-5 חוטי זעפרן שהושרו ב-1/4 כוס מים חמים (או 1/4 כפית כורכום)
  • 2-1 מסמרי ציפורן, 1 מקל קינמון
  • 2 זרעוני הל ש"הוכו" בלהב סכין ע"מ לשחרר קצת ארומה,
  • 2-1 כוכבי אניס, 2-3 גרגרי פלפל אנגלי
  • קורט גרידת גי'נגר יבש, קורט גרידת אגוז מוסקט
  • מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

רצוי להכין מראש את החבושים: להרתיח בסיר מים כ-15 דקות. לאחר הקירור לקלף, לחצות ולהרחיק בכפית פריזאית את הליבה העצית. לחתוך לסהרונים.

את הבשר הטחון לערבב עם פטרוזיליה קצוצה ובצל מגורר, לתבל בבהרט, מלח ופלפל לפי הטעם.

לחתוך את הבצל לקוביות, להשחים בסיר עם מעט שמן. לצקת מעל את הזעפרן עם המים כדי שהבצל ייצבע. לפזר את התבלינים (פרט לג'ינג'ר והמוסקט), ולתת להם להיפתח מעט עם הטיגון.

ליצור קציצות (אני מעדיפה כופתאות שטוחות), להניח מעל הבצל השחום את סהרוני החבושים, המשמשים והצימוקים, מעל להניח את הקציצות, לפזר מלח, פלפל שחור, גרידת ג'ינג'ר ומוסקט

לפזר את 1/2 כוס הדבש בטפטוף איטי מעל הכל, כדי ליצור פיזור אחיד.

מבשלים על אש קטנה כחצי שעה.

להגיש יחד עם אורז לבן מקושט בשקדים מטוגנים.

תודה לכל המתכונאים המצטיינים ותודה לכל מי שהשתתף, עודד והחמיא. תענוג גדול לערוך תחרויות כאלה, מלאות תוכן והנאה.

שנה טובה לכולכם, שנה של שפע, בריאות, חברות והמון טעמים ישנים וחדשים.

שלכם, דודי ונעמה – הבייגלים

ולא לשכוח שמחר בבוקר נפרסם עוד עשרה מתכונים נפלאים מהתחרות

להרשמה לעדכונים על פוסטים חדשים בבייגלה
הכניסו את כתובת המייל בבקשה:

*

קטגוריות:: אוכל צמחוניבשרמאפיםמתוקיםמתכוניםעוגותצמחוניתחרות מתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (3)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת דפנה:

    נעמה שלום,

    האם ניתן להקפיא את הקרם קרמל, דבש וטימין? אני צריכה לנייד אותו.

    שנה טובה,
    דפנה

  2. מאת אבי:

    היי
    האם אפשר לפרסם את המתכון של עוגת הגזר ודבש של הסדנה?
    תודה

  3. מאת פיני:

    שלום !
    תגובה ל מתכון פאי דבש-שוקולד עם פקאנים קלויים – אינה פיינרמן:
    1. איך בדיוק הפקאנים מסתדרים מעצמם בעיגול ??
    2. תוך 25 דקות הבצק מוכן אך העוגה אינה מתייצבת כלל !!!
    לסיכום- פשוט בזבוז זמן וחומרים.

השארת תגובה