שלושה מתכוני ליצ'י טרי שעושים חשק

יש האומרים על פירות טריים – אכלו ישר, מהיד ולפה. ויש פרי דוגמת הליצ'י שטעמו רק מתחדד, מזדקק ומשתבח, ובשרו מתהדק, מבשיל וממתיק כשמצמידים לו טעמים נוספים ונותנים בו נגיעות חום של בישול. הפעם רקחתי ארוחה שלמה על טהרת הליצ'י הטרי: ראשונה של טרטר טונה אדומה עם ליצ'י בשרני ומתקתק, לעיקרית – מנה בסגנון תאילנדי שאשקול למנותה לאחרונת סעודותיי: קארי אדום לוהט של שרימפס וליצ'י מתפקע מטעם, ולאחרונה – שייק ליצ'י מסאלה, מבושם וקריר.

טרטר טונה וליצ'י (4 מנות):

200 גרם טונה טריה קצוצה

חצי צרור כוסברה

2 כפות שמן אגוזים

2 כפות חומץ בלסמי

כוס בצל ירוק דק או עירית

כ-15 יחידות ליצ'י טרי מקולף וחתוך גס

מלח, ופלפל

1 צ'ילי חריף טרי וקצוץ

אופציונאלי – נבטי חמניה

ערבבו את כל המרכיבים בעדינות. המיצים המתוקים והעשירים של הליצ'י, יבשלו מעט את הדג ויתנו בו נשיקה לבנה של מתיקות. עוד הוא מפליא לאזן את הטעמים החריפים, מלוחים ונהדרים של הדג ויתר הירקות.

קארי אדום ומהיר של שרימפס וליצ'י (4 מנות):

בצל לבן קצוץ

2 צ'ילי אדום חריף

2-3 עגבניות טריות קצוצות

2 כפות גדושות ממרח קארי אדום (או הכינו בעצמכם: כפית זרעי כוסברה, 3 תרמילי הל, 2-3 צ'ילי אדום חריף, 2 עלי קפיר, 2 גבעולי למון גראס, חצי כפית כמון, כף ג'ינג'ר, מלח, 2 שיני שום, 3 כפות רסק עגבניות – כולם טחונים יחדיו)

כ-20 יחידות ליצ'י טרי ומקולף

3 כפות רוטב דגים

כף וחצי שמן

צרור כוסברה

כוס חלב קוקוס או שמנת מתוקה

ניתן להשתמש בשרימפס טריים או קפואים, עוף צלוי/מטוגן וקצוץ, טופו או ללא חלבונים כלל

להגשה: אורז לבן פשוט שתובל בחמאה ומלח

הכנה:

טגנו בשמן רגיל הבצל והצ'ילי הטרי. לאחר כמה דקות של טיגון הוסיפו התבלינים וממרח הקארי. הוסיפו העגבניות, חצי מכמות הכוסברה הקצוצה, ורוטב הדגים. הוסיפו מים, קצת מעל לגובה התבשיל ובשלו לכ-10 דקות.

הוסיפו את הליצ'י ואת כל המיצים שנסחטו בזמן שקלפתם אותם (קלפו מעל קערה וכך ישמרו) והמשיכו לבשל לעוד כמה דקות בחום בינוני.

הוסיפו את השרימפס/העוף הצלוי/הטופו וערבבו היטב, הוסיפו את חלב הקוקוס/שמנת, כסו ובשלו לעוד כ-5 דקות עד שהשרימפס יהפכו ורודים. פזרו עוד כוסברה טרייה מעל והגישו מיד לצד האורז.

גם אם אינכם אוהבים שרימפס, או מערבבים חלב ובשר, אתם מוכרחים לנסות (בגרסא הכשרה/צמחונית) את שילוב הטעמים המופלא הזה של תבלינים חמים ועשירים, צ'ילי חריף ומתיקות הליצ'י שנפתחה, זוקקה והפכה לחומר גלם חדש לגמרי – מתוק, מרוכז, עשיר, שונה ומטריף. חריף ומתוק מעולם לא היו מענגים יותר.

שייק ליצ'י מסאלה (4-6 מנות):

בבלנדר – טחנו בגסות כוס וחצי של ליצ'י טריים, חצי כוס שמנת, חצי כוס חלב (או רק חלב לשומרי המשקל, או מי/קרם/חלב קוקוס), חצי כפית של תערובת צ'אי מסאלה (המורכבת מקנמון, ציפורן, הל, ופלפל שחור) שנחלטה בכמה כפות של מים רותחים (הוסיפו את התמצית המסוננת), הוסיפו עוד חצי כפית ג'ינג'ר טרי או אבקה, 3 כפות סוכר (אופציונלי), כמה פרחים בודדים של לבנדר וחצי כוס קוביות קרח. להגשה – עבור כל כוס הוסיפו ליצ'י אחד חתוך בגסות מעל, כמה פרחי לבנדר בודדים ועלה נענע.

שייק ליצ'י מאסלה, עם חתיכות לעיסות ועסיסיות של פרי, מלא ניחוחות ארומטיים של תבלינים הודיים חמים שעוטפים ונטמעים אל התחליב ומבשמים את הליצ'י המתקתק, משקה שכולו תשוקה ורעננות. אם תוסיפו לזה ג'לטין (בלי הקרח) ותיצבו במקרר תקבלו סוג של פנקוטת ליצ'י-מסאלה מהממת.

.

.

קטגוריות:: FeaturedPorMelegאוכל צמחוניאורזדגיםירקותכללימרקיםמתוקיםמתכוניםסלטיםפירות ים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (11)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת ויקי:

    מופלאה שכמוך.
    הכל כל כך נפלא ומעורר השראה.

  2. מאת רותם:

    מדהים. פשוט הקארי הכי טוב שטעמתי אי פעם.

  3. מאת רותי:

    נהדר!!
    הקארי מהפנט.

  4. מאת נעמה פלד:

    גם אני התמגנטתי על הקארי. יופי, פור'קלה. יופי!

  5. מאת יוני:

    ווה ווה ווי ווהההה!
    מהממת!

  6. מאת פורמלג:

    תודה תודה! נשיקות לכולכן :)

  7. מאת Ravid:

    וואוווו ענק
    את לא מפסיקה להפתיע ואני מתה כבר להכין את המילקשייק צ'אי שלך. גאוני!

  8. מאת רונית:

    מעולה, והכי לקיץ החם.
    איזה יופי של רעיונות ויצא שראיתי זאת היום, לטו באב הכי הכי.
    תודה.

  9. מאת שלום:

    מדהים, מקורי ומעורר תיאבון… כל הכבוד !

  10. מאת א:

    כל הכבוד על היצירתיות המשלבת בריאות בחורה
    כלבבי

  11. מאת לירון:

    איפה קונים לבנדר?

השארת תגובה