מוציאה ת'קישקע ומכינה סלט סברס

"אם את כבר עושה לי כאלה בושות ותולה את כל הקישקע להתיבש על אדן החלון, שכולם יראו ויצקצקו, אז ספרי להם על טראומת הסברס של ילדותי" (אמא שלי בטלפון, בקול טרוד ונרגן מתמיד, כמה דקות אחרי שקראה את ה"מאסטר שף" שעשיתי לה בפוסט על סבא וסבתא).

"ספרי להם על היום בו החלטתי שאני ואחי הולכים לעשות כסף. בילדותי גרנו ליד השוק, שוק התקווה. היה יום חם ולוהט של "חופש גדול", היינו בני 8-9. אני הייתי ילדה חדורת אמביציה לעשות כסף, מפני שמההורים לא ראינו גרוש. עמדו בפניי שתי אופציות: למכור סברס בשוק, או להמשיך להקריא לשכנה הזקנה, העיוורת ומדיפת ניחוחות הנפטלין, סיפורים. בהתחלה זה באמת מה שעשיתי, בכל יום הקראתי לה פרק אחר בספרים שבחרה, לעיתים גם הקראתי לה פרקים שלמים מהתנ"ך. אחרי שבאתי על סיפוקי האישי בעזרה לזולת, החלטתי שעם סוכריות שדבקו בכיסי כותנות לילה מלאי מוך לא הולכים למכולת, ואני זקוקה לכסף אמיתי.

גררתי ביום חם במיוחד את אחי הקטן, אספנו את החסכונות וקנינו ארגז שלם של סברס מאיזה סוחר בתחילת השוק. הקמנו בסטה קטנה עם שולחן שמצאנו ועליו הנחנו ארגז סברסים וקרח. אחי היה אמון על החיתוך והקילוף המיוחד, אני על הארגון, ההגשה, והכסף. בקשנו על כל סברס מקולף וקריר חצי גרוש, אך רבים מידי זללו ולפתע גילו שאין להם כסף קטן והבטיחו שישובו לשלם. מלאי תקווה ותום, חיכינו להם עד הלילה, שאולי יגיעו, אך לשווא. מיוזעים, מושפלים, מתגרדים, מלאי קוצים ודואבים, אחרי שלא הרווחנו כלום, הגענו הביתה, ועוד חטפנו דברי תוכחה קשים מההורים.

סלט סברס, גבינה כחולה ופרושוטו

לי באופן אישי אין סיפור קורע לב מאחורי המנה הזו, רק טעמים מופלאים שהעלו בי חשק לעשות להם שידוך, איזו חתונה מהירה, וירח דבש קטן. החלטתי להכין סלט קטן ונחמד למנה ראשונה לארוחה קיצית וקלילה של יום שבת בצהריים. למנה העיקרית הגשתי פילה דג בקלה (מרלוזה) שנאפה או ליתר דיוק – נחלט בעדינות, באמבט של נייר כסף יחד עם יין לבן, ענבים מתוקים ולימונית (לואיזה).

 בעזרת מלקחיים וסכין, חתכו את קצוות הסברס, כדי שלא תגיעו למצב שבו סיימה אמי, וקלפו את הצדדים בדיוק כך:

פזרו על צלחת את הסברס, קרעי פרושוטו טוב, בזיליקום, כמה תמרים (אופציונלי), קרעי גבינה כחולה (אני השתמשתי בגורגונזולה דולצ'ה) שהגיעה חריפה-מתקתקה והשתלבה נהדר. בזקו מעט דבש, שמן זית, מלח, פלפל, ונבטי חמניה.

דג ביין, ענבים ולואיזה

למנה העיקרית, עטפו בנייר כסף פילה דג לבן לבחירתכם ותבלו כך: עבור כל אחד מהנתחים, במשקל של כ-150 גרם, תבלו במעט מלח, פלפל, כף וחצי שמן זית, 4 כפות יין לבן, 3 עלי מרווה, כמה עלי לימונית (לואיזה), טבעות צ'ילי חריף לפי הטעם, ירחי בצל סגול, כמה פרוסות לימון דקיקות, וכ-10 ענבים מתוקים חצויים. אטמו היטב בנייר כסף והניחו בתבנית.

בתנור הניחו ירקות (לפי טעמכם) עטופים בנייר כסף, שילוו את הדג. אני בחרתי בסלק, קולרבי, ושורש פטרוזיליה, שטעמם לאחר האפייה הופך כל כך מרוכז, רך, מתוק ואלוהי. הם שילוב מושלם לטעמים החמצמצים, החרפרפים של הדג בענבים ויין.

מומלץ בכדי לחסוך בזמן, לרכך ריכוך ראשוני את הירקות במיקרוגל, לכ-8 דקות, ואז להכניסם יחד עם נתחי פילה הדג העטופים.

הכניסו לתנור שחומם מראש לכ-170 מעלות, למשך 20-30 דקות, עד שהדג יהפך לבן וידיף ניחוחות לימוניים מתוקים.

בהגשה בזקו מעט כוסברה טרייה, או פטרוזיליה, והגישו עם יין לבן צונן. טעמי היין (אני השתמשתי בסובניון בלאן) המתקתקים והאדמתיים יחד עם מתיקות הענבים ובושם הלואיזה, יצרו אמבט חמים ומלא אדים לפילה הדג העדין, שנחלט בעדינות וברכות ומנעו ממנו מלהתיבש. יחד עם ירקות השורש המתוקים והרכים תקבלו ארוחה קלה, מהירה, טעימה ומרשימה.

קטגוריות:: FeaturedPorMelegכלליסלטיםשיר הסירים - כל המתכוניםתל אביב

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (9)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת ana:

    סברס בשבילי זה החופש הגדול, ים, בריכה, ילדות.
    הכל נראה נפלא .
    כיף גדול.

  2. מאת רותי:

    מתכונים נהדרים! אוהבת את כתיבתך! הדג פשוט מעלף.

  3. מאת חיה:

    אני אוהבת סברס וזוכרת את כל המוכרים כולם… השילוב שלך מדהים!!! איך לא חשבתי על כך אף פעם .
    כתיבתך – שירה…
    תודה
    חיה

  4. מאת הדר:

    אחחח איזה ריח , עד פה.
    נ פ ל א
    כתיבתך משובחה, וצילומייך לתפארת.

  5. מאת יוני:

    מהמם!

  6. מאת ויקי:

    שילוב מפתיע, מעניין.
    אחלה של צילומים.

  7. מאת Pormeleg:

    תודה רבה לכולכם!
    אתם עושים לי Warm fuzzy feeling inside

  8. מאת שלום:

    פוסט מקסים ביותר והדג אצלי ברשימת המתכונים.

השארת תגובה