מיטבולז הודו וקינואה על ריזוטו תפוחי אדמה

לעיתים, בזמנים קשים כמו אלו, גופי מורה לי להקיץ הרבה יותר מוקדם מן הנדרש, ושולח אותי החוצה להביט באנשים המתעוררים אט אט ליום חדש. השמש עוד רק מתחילה לעלות, גופי רועד מצינת הלילה שנותרה באוויר ואני מתקשה לצלם תמונה יציבה.

אני חוזרת לדירה החמימה והלחה, וחושבת איך לא לבזבז זמן. לשוב לישון כבר אינני מסוגלת ולעבודה אצא רק בעוד 4 שעות. כמו מכונה יעילה ומשומנת היטב, אני מחליטה לחסוך את הזמן היקר בערב ונכנסת למטבח.

מחירי העגבניות בשוק עתה מטורפים. קילו בשקל, לעיתים פחות, וזה פותח לי צוהר למתכוני עגבניות טריות ובלי חשבון. החלטתי להכין רוטב סמיך וטעים של עגבניות טריות, מקולפות ובו לבשל קציצות קטנות וחמודות, או ליתר דיוק מיטבולז קטנים כמו סוכריות, מבשר הודו טחון עם קינואה, בצל ופטרוזליה. כל זה מלווה בריזוטו תפוחי אדמה שבושל בציר רוטב העגבניות. אה כן, והכל בסיר אחד, לאנשים כמוני ששונאים לשטוף כלים.

נתחיל.

כידוע, אני לא משתגעת על שימוש בבשר, ומשתדלת למעט בכך. לאחרונה מעדיפה שימוש בהודו, מפני שנחשב לבשר רזה יותר ועשיר בברזל. בזמן שכ-20 עגבניות גדולות ובשרניות שחרצתי ב-X חוטפות כמה דקות של מים רותחים לטובת קילופן וכיכובן ברוטב האגדי, אני מערבבת בקערה: חצי קילו בשר הודו טחון (אפשר גם בקר/כבש), כוס וחצי קינואה, בצל לבן קצוץ, חצי כוס פטרוזיליה, מלח, פלפל, רבע כוס שמן זית, כמה שיני שום קצוצות, כף תימין וכפית רוזמרין (לא חובה).

ערבבו היטב המרכיבים, אפילו לושו מעט כדי שהכל ידבק זה לזה, וצרו קציצות קטנות.

לאחר שקלפתם את העגבניות ששהו כמה דקות טובות במים הרותחים כשאיקסים חרוצים משני צדדיהן, מה שמאפשר להסיר מהן את הקליפה ביתר קלות, חתכו אותן בגסות לקוביות והחזירו לסיר (ללא המים). תנו להן בישול של כ-10 דקות יחד עם מעט מלח, פלפל, שמן זית, מעט תימין, שום ואורגנו. הן אט אט יקרסו להן ויהפכו לרוטב סמיך.

בינתיים, חתכו לקוביות קטנות קטנות 4 תפוחי אדמה גדולים יחד עם קליפתם (מה שיעזור לשמור על צורתן של הקוביות), מהם נכין מעין ריזוטו, שיתבשל ברוטב העגבניות ויספוג מטעמי העגבניה המתוקה חמצמצה.

הוסיפו את תפוחי האדמה הקצוצים לרוטב העגבניות והוסיפו 2-3 כוסות מים, תלוי כמה "ישתו" תפוחי האדמה, ותנו להם להתבשל עד לחצי ריכוך, כ-15 דקות.

משהתרככו מעט תפוחי האדמה, והרוטב הסמיך סדרו את הקציצות מעל לריזוטו תפוחי האדמה והעגבניות, תנו ניעור עדין לסיר שכולם יתכרבלו יחד ברוטב וכסו לכ-15 דקות (אש קטנה).

לאחר כ-15 דקות, הפכו את הקציצות לצד השני, כסו והמשיכו לבשל על אש קטנה לעוד כ-40 דקות, כשמידי פעם תעצרו "להשקות" את הקציצות ברוטב, לנענע מעט את הסיר כדי לתת לקציצות להשתכשך. המנה מוכנה כשניתן לראות בבירור שהקינואה תפחה ובושלה לגמרי, כשכל תלתליה יצאו החוצה ובושלו.

מומלץ ביותר להגיש עם טחינה גולמית וכמה זילופים דקיקים של שמן זית טעים.

טעמי בשר ההודו כל כך מחמיאים לטעמה האדמתי של הקינואה, ומשתדכים נהדר לטעמי העגבניה החמצמצה והמתקתקה, עם נחילים של טחינה חלקלקה, שומנית ומרירה. אני חייבת להודות שלצאת ליום עבודה עם מנה כזו הממתינה לצהריים, מנעימה הרבה יותר את המשך היום. גם את הערב. לבריאות חברים.

קטגוריות:: FeaturedPorMelegבשרירקותכלליכשרמתכוניםעוףשיר הסירים - כל המתכוניםתל אביב

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (21)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת הדר:

    איזה נוף בוקרי !!! יפהיפה.
    מנה משובחה.
    תודה.

  2. מאת רותי:

    נהדרת, תענוג לבריאות ולעין

    התגעגעתי למתכונים הביתיים המשובחים שלך (-;

  3. מאת עמרי:

    כולם יודעים כבר שאפשר לקלף עגבניה עם קולפן?
    אם לא, אז הנה – אפשר לקלף עגבניה עם קולפן יותר פשוט ובלי כוויות באצבעות..
    (:

  4. מאת Ravid:

    מקסים , מתכון מנצח! מבטיחה להכין מחר לילדים.

    י-א-מ-י

  5. מאת נעמה:

    קולפן עגבניות? אלמנטרי לגמרי… זה קולפן קצת משונן. יש אחד של Zyliss המצויינים ב-DOMO.

  6. מאת דניאל:

    וואו, המתכון נראה מאוד מבטיח, ויופי של תמונות! עכשיו אני יודע מה לעשות עם ההודו שיש בפריזר.
    אני גם לא מת על קולפני עגבניות, מעדיף את השיטה הארוכה

  7. מאת איריס:

    יופי של מתכון – תיקון קטן העגבניות צריכות להיות במיים שניות ולא דקות אז אין כוויות בידים , לא צריך קולפן

  8. מאת XXX:

    נראה מעולה! אם משתמשים בבקר – האם עדיין נדרשת אותה כמות של שמן זית בתוך תערובת הבשר? תודה

  9. מאת חנה:

    נראה יופי בכל זאת הייתי מחליפה את תםוחי האדהמה באורז.
    תפוחי אדמה שנארים מתקשים .

  10. מאת מוטי:

    פורמלג, אין על המתכונים שלך!
    אוהב את אוירת הבוקר המיסתורית

  11. מאת אלזי רפפורט:

    יא מפתיעה ומשובחת!!!!!!

  12. מאת שייש:

    well done

  13. מאת דנה:

    פשוט מעולה!

    רק שאלה קטנה למאותגרי הפחמימות- במה ניתן להחליף את תפוחי האדמה?
    ואם אני לגמרי מוותרת עליהם איך אני מסמיכה את רוטב העגבניות?

    • מאת Pormeleg:

      תודה רבה דנה!
      אפשר לבשל פחות עגבניות, אפילו חצי מהכמות שרשמתי, ולבשל אותן מעט יותר זמן לצמצום והסמכת הרוטב. את יכולה להשתמש בקטניות מאיזה סוג שתרצי במקום תפוחי האדמה אגב.

  14. מאת יובל:

    ניסיתי אתמול ויצא פשוט מעולה!!
    תודה על המתכון המשובח =)

השארת תגובה