ארוחת ליל קיץ

"לא נמאס לך לכתוב על אוכל?" הוא שואל אותי ברוב נבזיותו, ואני שואלת אותו: "לא נמאס לך לאכול?" הוא מחזיר לי פרצוף מטורף, קצת רעב, ועונה: "כן, אבל איך לא נגמרים לך הנושאים, המאכלים? אה – ומה אוכלים היום?"

אתמול בערב פשפשתי במקרר בניסיון להתקין ארוחת פשוטה. לא צריך הרי לעשות משתה בכל פעם. משהו קריר שלא ננטוף את עצמנו לתוך הצלחת, יחסית קליל על הבטן שתכף תרבוץ מול הטלוויזיה המלטפת בחלמאותה. העליתי בחכתי כמה קישואים נאים, ריוויון שעלה 2 ב-5.40, אבוקדו שהתחנן שיפדו אותו מייסוריו וקצת שמיר. ככה זה בתקופת הבחינות, מרוב החוסר בזמן ובכוח (כן, כמה כבר אפשר לשמוע בכיינות של סטודנטים הא? מעורר בחילה), נאלצים להכין את הדברים הכי פשוטים, לא מתוחכמים וקלים שמתגלים בסופו של דבר כסוג של הברקה.

מרק יוגורט קישואים ושמיר

עליתם עליי, מדובר בסוג של צאזיקי קישואים, חצי מרק, חצי סלט, בישול ירוק, קצר, פריך, מהיר, משביע ואפילו בריא עם שיק צמחוני.

6-7 קישואים חתוכים דק לאיזו צורה שתבחרו

אבוקדו בשל חתוך לפלחים

2 כוסות ריוויון או יוגורט

כמה כפות שמיר קצוץ

שמן זית בנדיבות

מלח, פלפל

טיפונת זרעי כוסברה וזרעי סלרי שנדפקו קלות לשחרור הטעמים

לחם טוב וקלוי

אפשר גם תוספת של איזו ביצה עלומה או כמעט קשה למטיבי השובע

הכנה:

קצצו הקישואים והשחימו במחבת במעט שמן זית, מלח ופלפל, עד שיצלו קלות, אך ישארו חצי טריים ופריכים.

הסירו מהאש וקררו מעט במקרר או בחוץ. ערבבו היוגורט/ריווין (אם יותר בא לכם ללכת לכיוון המרקי) עם השמיר, שמן הזית והתבלינים, קלו לחם, הוסיפו את הקישואים ופלחי האבוקדו ואכלו יפה.

טעים אש. היוגורט הקריר החמצמצץ לצד הקישואים המתקתקים ונשיכות האבוקדו הרך והקטיפתי, בתיבול מרענן של שמיר ושמן זית משובח, זה כל מה שצריך בחום הזה.
ולקינוח, עוד מתכון ממש ממש פשוט, כזה שבכל מצב אחר הייתי נמלאת כלימה לפרסמו אפילו על דף הפייסבוק שלי. מדובר בעוגת בננה הכי פשוטה וקלה שיכולה להיות ביקום, אך כל-כך עסיסית וטעימה, ובמיוחד בליווי של חליטת מרווה (מרווה ובננה זה שילוב דרמתי בטעימותו, אתם חייבים להאמין לי). חתיכה בבוקר וחתיכה אחרי ארוחת הערב, והקרייב המתוק מקבל את הרגיעון הראוי לו ונעשה מפויס.

עוגת בננה של אנשים טובים

אני קוראת לה כך מפני שזו עוגה שהכרתי בתקופה שגרתי ברחוב מיכ"ל הנחבא אל הכלים, ממש בין מלצ'ט, שדרות בן ציון, ופרץ חיות. ברחוב ליד היה ממוקם בית הקפה האהוב עליי דאז, קפה נוח. שם הגישו עוגת בננה נהדרת ביותר, אותה אכלתי תמיד עם אנשים טובים וחליטת מרווה, ומאז השילוב נצרב בחיכי.

4-5 בננות שמאסו בחיים

2 ביצים

2 כוסות קמח תופח או 2 רגיל וכף אבקת אפייה

90 גרם חמאה מומסת

כף תמצית וניל אמיתית וטובה

כף קינמון

פחות מכוס סוכר

2 כפות אגוזי ברס

הכנה:

המיסו החמאה, מעכו לתוכה הבננות בגסות, הוסיפו סוכר, וניל, ביצים, קינמון, ערבבו היטב. הוסיפו הקמח וערבבו היטב. שמנו תבנית, שפכו העיסה, פזרו מעט מאגוזי הברס, או אגוזים רגילים (לא חובה) ושלחו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, לכ-35 דקות, תלוי בתנור. קיסם אמור לצאת מתוכה פירורי ומעט לח, אך לא יבש לגמרי, ולא עיסתי ודביק.
**ניתן גם לחלק הכמויות ב-2 ולאפות רק תבנית אינגליש אחת.

מצילה לי את הסמסטר

מצילה לי את הסמסטר

מהירה, חמאתית, מתוקה, בננית, ומפיצה ניחוחות מושלמים בבית. בלי יותר מידי חנטריש ובהצלחה לכל העובדים בחריש.

.

.

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הטבות ומבצעים
הכניסו את כתובת המייל בבקשה:

.

קטגוריות:: FeaturedPorMelegאוכל צמחוניכלליכשרמרקיםמתוקיםמתכוניםסלטיםעוגותצמחונישיר הסירים - כל המתכוניםתל אביב

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (8)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת הדר:

    עשית לי את הבקר
    איזה ירוק ופירחוני – שייקספר בהתגלמותו.
    חיפשתי עוגה לבקר , קלילה ונהדרת כזאת.
    וקישואים תמיד יש במקרר.
    תודה

  2. מאת Ravid:

    נראה מעולה

  3. מאת יורם:

    פשוט ונהדר.
    אני אוהב להוסיף אגוזים גם לעוגה עצמה.

  4. מאת Yael:

    מקסיםםם ביותר, והצילומים כרגיל לוקחים את נשמתי

    המרק יוגורט והקישואים בא לי בול עם הדג שתכננתי להכין בחמישי

    תודה!

  5. מאת רויטל:

    יאמי, אנסה היום בטוח.
    בטוח שיהיה טעים.

  6. מאת רמי הובר:

    אהבתי את התשובה ״לא נמאס לך לאכול״

    איך יכול להמאס ?

    הציזיקי קישואים נראה נהדר וחלומי … בא לי איזה קבב טלה שומני מעל

  7. מאת ישראל:

    איזו רעננות.
    ובהצלחה בבחינות כמובן.

  8. מאת Pormeleg:

    תודה רבה לכולם, בקרוב זה יגמר!

השארת תגובה