שתהיו לנו בריאים! איזה מתכונים!

אף פעם לא חשבנו שלאכול בריא זה בעצם לאכול טעים, מזל שבאתם וגיליתם לנו שאוכל בריאות הוא לא רק ירקות מאודים ועוף מכובס. אנחנו לא מבטיחים לעבור לאכול קינואה וחטיפי בריאות על בסיס קבוע, אבל אם תתפסו אותנו עם קציצות אפויות, אל תרימו גבה. בכל זאת, קיץ, וצריך להוריד את הבטן…

תודה לכל מי שדאג לבריאותינו ולבריאות הקוראים והמבשלים של בייגלה. הוכחתם לנו שזה אפשרי!

מי שמוכיחה מדי יום שזה לא בשמיים זו השפית נלי שמבשלת ומלמדת במטבח שלה את כל סודות הגורמה הבריא. הזוכים בתחרות זכו לקחת חלק בסדנאות הנפלאות של נלי קרפנר. מה נגיד? החיים שלכם טופו, שקדים ודבש.

נתראה בתחרויות הבאות…

מקום ראשון – סדנת אוכל בריא של נלי קרפנר וארוחת בוקר מפנקת לזוג

קרקר בריאות לחטיף או לסלטים או למיזלי מלוח – נעמה צפתי

  • 160 גרם גרעיני פשתן
  • 70 גרם תערובת גרעינים*
  • חצי כפית מלח
  • 20 גרם שומשום
  • 20 גרם פרג
  • כפית כמון,או קארי,או כורכום מה שאוהבים
  • שמן זית

לילה קודם משרים בשתי קערות נפרדות את הגרעינים,בבוקר מסננים את המים מתערובת הגרעינים,בפשתן כבר לא יהיו מים והוא יהיה דביק לכן כדאי לעבוד עם כף,לערבב שני סוגי גרעינים,שומשום ופרג להוסיף תיבול ו 2 כפות שמן זית לשטח על תבנית מרופדת בנייר אפיה,רצוי ומומלץ לעבוד עם מרית או בידיים רטובות משום שהתערובת דביקה,מטפטפים מעל הכל שמן זית.לשטח בצורה אחידה ולאפות בתנור שחומם ל 180 מעלות עד שמשחים אחרי חצי שעה כדאי לבדוק,אם התערובת נפרדת בקלות מהנייר סימן שמוכן,בשלב הזה הופכים את התערובת כך שתשחים מצידה השני בודקים אחרי רבע שעה מכבים את התנור ומשאירים בדלת תנור פתוחה למחצה עד שמתקרר.התוצאה צריכה להיות פריכה ומתפצפצת בפה כשקר שוברים לחתיכות בידיים.זה אדיר וגם מאד בריא.

בתיאבון!

*תערובת גרעיני חמניה גרעיני דלעת

מקום שני – סדנת אוכל בריא של נלי קרפנר

סלט שעועית אדומה, כוסברה ודלורית צלויה בוינגרט משמש – טל לנדאו

המצרכים לסלט:

  • 2 כוסות שעועית אדומה שהושרתה ובושלה מראש.
  • 2 צרורות של כוסברה
  • דלורית
  • תפוז
  • לימון
  • כף חמאה
  • שמן זית
  • ריבת משמש
  • חרדל דיז'ון משובח
  • מלח גס (עדיף מלח ים אטלנטי).

להכנת הסלט:

1. להסיר את הקליפה והגרעינים מהדלורית ולחתוך לקוביות קטנות.

2. לערבב את קוביות הדלורית בתוך תבנית יחד עם כף חמאה ומיץ מחצי תפוז ולצלות בתנור שחומם ל-200   מעלות עד שקוביות הדלורית רכות ושחומות (כ-25 דקות).

3.  לקצוץ את הכוסברה היטב, ולערבב בקערה גדולה עם השעועית האדומה.

להכנת הרוטב:

בקערה קטנה נפרדת לערבב היטב מיץ מחצי לימון, מיץ מחצי תפוז, כף ריבת משמש, כף חרדל דיז'ון וחצי כוס שמן זית.

להרכבת הסלט:

לערבב את הסלט עם הרוטב ולבזוק מלח גס.

לסדר בצלחת הגשה.

לפזר מעל הסלט את קוביות הדלורית הצלויות.

כדאי להגיש עם גבינת ריקוטה טריה – זה משדרג את הסלט פלאים.

מי שלא אוהב דלורית – מוזמן להחליפה בבטטה.

בתיאבון ולבריאות!!

גירסה מלוחה למיזלי – נעמה צפתי

לארבע כוסיות

  • יוגורט סמיך מחלב עיזים או כבשים,יוגורמה למשל
  • 2 סלקים מבושלים וחתוכים לקוביות
  • 3 מלפפונים עם קליפה חתוכים לקוביות
  • מלח,פלפל
  • שמן זית
  • לימון סחוט
  • פטרוזיליה ,עירית ובזיליקום קצוצים
  • חומץ בלסמי סמיך אם לא מוצאים אז רגיל

משרים את קוביות הסלק בתערובת עשבי התיבול קצת מלח ופלפל, מיץ לימון ושמן זית,מעטרים את דפנות הכוס בחומץ בלסמי ומתחילים למלא את הכוסות.

שכבה ראשונה יוגורט מעליה מקוביות הסלק,שוב יוגורט,קוביות מלפפונים יוגורט וחוזר חלילה תלוי בגודל הכוס.מסיימים במלח ופלפל שמן זית ובקרקר בריאות שאת המתכון שלו אצרף בנפרד.

בתיאבון!

מקום שלישי - סדנת אוכל בריא של נלי קרפנר

פשטידות כרובית אישיות עם שקדים ברוטב יוגורט ונענע – אורלי כהן

 

המרכיבים לפשטידות

•           1 כרובית בינונית מפורקת לפרחים

•           100 ג' גבינה צפתית 5% מפוררת

•           50 ג' גבינה בולגרית 5% מפוררת

•           4 כפות גבינת פרמזן מגורדת

•           3 ביצים

•           1 כוס שיבולת שועל

•           1/2 כוס קמח תופח

•           4 כפות שקדים גרוסים

•           1 כף שמן זית

•           מלח ופלפל שחור גרוס – לפי הטעם

המרכיבים לרוטב היוגורט

•           1 גביע יוגורט 3% שומן

•           1 כפית נענע מיובשת ומפוררת

•           1 שן שום כתושה

•           1 כפית שמיר קצוץ

אופן ההכנה

1.         מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2.         מבשלים את הכרובית במי מלח במשך כ- 10 דקות עד שהיא מתרככת (אבל לא מתפוררת) ומסננים.

3.         מועכים את הכרובית בעזרת מועך פירה למחית גסה.

4.         מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה (התערובת צריכה להיות "גושית" ולא מחית חלקה).

5.         משמנים תבנית שקעים בתרסיס שמן.

6.         ממלאים את השקעים כמעט עד הסוף בתערובת ומכניסים לתנור.

7.         אופים במשך 25-30 דקות עד להזהבת הפשטידות.

8.         מוציאים מהתנור ומושחים את פני הפשטידות בשמן זית לקבלת ברק יפה.

9.         לקראת ההגשה – מערבבים את כל חומרי הרוטב.

10.       מגישים את הפשטידות פושרות על מצע רוטב היוגורט ומקשטים בנענע טרייה.

11.       שיהיה בתאבון! – כמו שאני תמיד אומרת: חיים וטעים!

מקום רביעי - ארוחת בוקר מפנקת לזוג

קישואים – דפני פתיחה

החומרים:

  • 10 קישואים עגולים
  • 500 גרם דלעת נטו אחרי קילוף
  • 500 גרם כרובית נטו מפורקת לפרחים
  • 1 כף שמן
  • 1 בצל קצוץ
  • 4 שיני שום כתוש
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • חצי כוס כוסברה קצוצה(במידה ולא אוהבים ניתן לוותר)
  • 2 כפות גדושות קוואקר
  • כפית כורכום
  • כפית פפריקה אדומה מתוקה
  • מלח, פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

מבשלים את הכרובית והדלעת יחד עד לריכוך ומסננים.

שוטפים היטב את הקישואים, קוצצים להם את הגבעול הארוך שבראשם ולאחריו מורידים את כל ראש הקישוא. שומרים אותו ולא זורקים.

חותכים פיסה דקה מבסיס הקישוא בכדי שיוכל לעמוד יציב בתבנית, ומרוקנים את תוכן הקישוא בסכין חדה.

יש לשמור שמעטפת הקישוא תישאר שלמה ולא לפגוע בבסיס.

לא זורקים גם את תוכן הקישוא.

את הכרובית והדלעת מועכים בממחה לפירה ואת תוכן הקישוא קוצצים דק בעזרת סכין.

מטגנים את הבצל בכף שמן עד להזהבה ומוסיפים את השום הכתוש.

מוסיפים את תוכן הקישוא ואת התבלינים וממשיכים לטגן תוך כדי עירבוב עד שהקישוא מתחיל להתרכך ואז מוסיפים

את פירה הדלעת/כרובית שלנו ואת הפטרוזיליה והכוסברה.

מוסיפים את הקוואקר, מערבבים ומסירים מן האש.

ממלאים את הקישואים, מניחים אותם בתבנית לתנור, וסוגרים אותם עם ראש הקישוא ששמרנו בצד.

את המלית שנשארת (ונשארת) מפזרים בין הקישואים בתבנית.

מוסיפים חצי כוס מים לתבנית (שופכים את המים על התערובת שבין הקישואים, ומכסים בנייר כסף.

מכניסים לתנור לחום גבוה לפרק זמן של כ-45 דקות ולאחריו מסירים את נייר הכסף ומשחימים כ-10 דקות נוספות.

והנה הקישואים החמודים שלנו, רק מחכים שתטעמו אותם ותהנו מכל ביס.

מקום חמישי - ארוחת בוקר מפנקת לזוג

אוצ'אזוקה  – מיקי שמיר

מאכל יפני שבו מוזגים תה חם על קערת אורז ושאר מטעמים. פירוש השם ocha = תה , zuke = ספוג.

באופן מקורי, המנה הייתה הפתרון היפני לשאריות – האורז הקר מאתמול, עם שלל תוספות כיד המכין. על המרכיבים מוזגים תה ירוק חם, אשר מחמם את המנה כולה.

מנה מספקת ומענגת לכל שעה ביום.

במשך השנים התפתח האוצ'אזוקה למנה המוגשת במסעדות, והמתכונים מפרטים את המרכיבים והכמויות.

המתכון שפיתחנו בבית התה שהקמנו בארה"ב כלל שינוי מהמאכל המקורי – במקום האורז הלבן היפני המסורתי המנה התבססה על אורז מלא או קינואה.

מרכיבים:

  • 1 כוס אורז מלא מבושל (לא חייב להיות חם)
  • 1 כפית מיסו (נסו סוגים שונים לקבלת מגוון טעמים)
  • 1/2 כפית ממרח אומבושי (ממרח יפני עשוי שזיפים כבושים)
  • 2 כפות אצות וואקמה
  • קמצוץ אבקת ווסאבי
  • 1 כפית זרעי סומסום
  • מספר טיפות שמן סומסום
  • 1 כף טבעות בצל ירוק
  • 1 כוס תה ירוק או תה אולונג (תה נקי ולא מבושם, רצוי מעלים שלמים)

 

* ניתן להחליף את האורז בקינואה

* אופציה לתוספות נוספות – פטריות, גזר, נבטי חמניה

הכנה:

שלבו את כל המרכיבים היבשים בקערה.

הגישו קנקן תה חם בנפרד.

מזגו את התה לקערה – עד שהנוזלים מבצבצים מעל האורז, מספיק שכל המרכיבים יספגו את התה.

ערבבו היטב את כל המרכיבים, ותיהנו.

קטגוריות:: Featuredירקותכלליכשרמאפיםמתכוניםתחרות מתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (2)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת פורמלג:

    מתכונים משגעים.

  2. מאת יורם:

    הקרקר המלוח נראה מצויין. מתכון נהדר .

    תודה

השארת תגובה