לקראת בשר. תחרות המתכונים השבועית של בייגלה

את השבוע שעבר בילינו בזכרונות, טעמים ואהבות בית אמא וסבתא. שתי הנשים היחידות שמותר להן להשתמש באבקת מרק ובמרגרינה ואנחנו לא נעקם את הפרצוף. בידיים שלהן יש סוד, סוד שלפעמים קשה מאד לשחזר, במיוחד אם הן מבשלות "על העין" או "כמה שלוקח".  הוגשו לתחרות מתכונים משגעים, למרות שמקורם לא במשפחה שלנו אנחנו נאמץ אותם בשמחה למטבח הפרטי שלנו.

חילקנו השבוע חמישה שוברים לסדנאות מהמבחר העצום של אקדמיית 'לגעת באוכל'. את הפרס הראשון קטפה מור אבן אבל היינו רוצים לציין דווקא את נעמה צפתי שכבר זכתה בשבוע שעבר. נעמה שגרה בשווייץ הצליחה להכניס את כל שלושת מתכוניה לשישיה הזוכה, אבל בחרה לותר על הפרס ולהעביר אותו לאלו שהגיעו אחריה. כל הכבוד על הרוח הספורטיבית.

המנה שזכתה היא עוגת שוקולד שילדים קטנים וגדולים הכי אוהבים. שימו לב לפתק בכתב היד. אתם לא מתגעגעים לזה לפעמים? די כבר עם הפונטים הקרים האלה….

והשבוע? השבוע חגיגות הבשר מתחילות.

לכבוד האירוע הקרניבורי בשלוותה, אנחנו מחממים את הגיזרה עם מתכוני בשר. לא עוף, לא דגים, לא סויה ולא תחליפים אחרים. בשר, אדום, כזה שפעם היתה לו אמא והוא עושה או מו מו או מה מה.

מתכוני בשר טלה, כבש, בקר. זה יכול להיות תבשיל, זה יכול להיות צלי, קציצות, על האש מיוחד ובמרינדה מבושמת, זה יכול להיות חי, מידיום רייר, או וול דאן, אם אתם אמיצים…

והפרסים אתם שואלים. הפרסים הכי שווים שהיו לנו עד היום בתחרות השבועית. שימו לב: 7 (שבעה) פרסים בשווי כולל של צפונה מאלפיים שקלים.

פרס ראשון.  הזמנה זוגית לפסטיבל הקרניבורים בשלוותה. כי אנחנו לא יכולים לחשוב על פרס יותר טוב למישהו שאוהב בשר.

פרס שני. ארוחה זוגית ומפנקת באחד מסניפי המרכז של שיפודי התקוה. מה זה מפנקת? שאלנו. מה שירצו להזמין, ענו לנו. רגע, כולל יין? שאלנו. בטח, ענו לנו.

פרס שלישי. חברת כרמל דיירקט, שתרמה שני גרילים בשווי 8000 ש"ח למי שיזכה בתואר הקרניבור והקרניבורית של ישראל, אוהבת אתכם ומוסיפה פרס של סט סכין ומזלג לשישה קרניבורים בשווי 360 ש"ח אותם היא מייבאת מברזיל.

פרס רביעי. הזמנה זוגית ל אירוע תאוות בשרים, טעימות והדגמה שגיתי זמיר עורך כל חודש. השווי? 360 ש"ח. כל הפרטים על הערב המיוחד כאן.

פרס חמישי. סכין שף של Victorinox בשווי של 300 ש"ח מתנת הבשרים של זלמן. כדאי לכם, גם לנו יש אחת כזו בבית.

פרס שישי. מחבת פסים מסדרת SILICON PRO CERAMIC מבית היוצר של BARAZZONI בשווי של 275 ש"ח מתנת קרטס שמייבאת מוצרים בתחום המטבח ומאמינה כי מוצרים איכותיים בשילוב עם שירות אמין מביא לקוחות מאושרים.

פרס שביעי. שובר לארוחה זוגית בשווי של 250 ש"ח במסעדניה הכי טובה לבשר בתל אביב, הרי היא La maison. בן ואילן הולכים לפנק אתכם.

כללי השתתפות:

יש לשלוח עד יום רביעי 15/6 בשעה 12:00 צהרים בבמייל ל  post@beygale.co.il

את:

  • המתכון (כתוב בפורמט דומה לאלו שבהמשך) יחד עם תמונה
  • אישור כי המתכון הוא שלכם ושאתם בעלי זכויות היוצרים על הצילום
  • רשות לפרסם בכל ערוצי בייגלה את המתכון והצילום
  • שם מלא, כתובת וטלפון

אפשר לשלוח עד 3 מתכונים בשבוע, אך רק אחד מהם יוכל לזכות בפרס.

התחרות פתוחה לכל חוץ מאשר לכותבי בייגלה, בני משפחותיהם, וחברי צוות השופטים.

לטובת כולם אנחנו נפרסם כל מתכון מיד כשנקבל אותו באלבום מיוחד בדף שלנו בפייסבוק.

רשימת הזוכים בתחרות השבועית תפורסם בכל יום שישי, יחד עם נושא התחרות לשבוע שלאחר מכן ורשימת הפרסים.

אז למה אתם מחכים, הוציאו מחברות, הבעירו מבערים ולעבודה. צלמו את היצירה ושלחו לנו.

בהצלחה

תוצאות תחרות מדור לדור – חמש סדנאות לזוכים



עוגת שוקולד זיכרון ילדות מתוק מתוק – מור אבן

מאז שאני זוכרת את עצמי כל יומולדת שלנו סבתא רבקה נהגה לבוא עם מלא מלא תופינים דליקטסים מעשה ידיה. בשלב מאוחר יותר כבר למדנו לבקש את עוגת השוקולד שלה בכל מיני אירועים, לא רק בימי הולדת, גם סתם שבאנו. זיכרון ילדות מתוק מצופה בשוקולד. העוגה היא שיכלולים שלה מבית סבתה.
המתכון קפץ בדור אחד אליי, חובבת הבישול והאפייה. עוגה עם מלא ערגה לילדות מתוקה

עוגת השוקולד של סבתא

בישול בסיר על אש קטנה:
• כוס חלב
• 4 כפות קקאו
• 1 כוס סוכר
יש לערבב ללא גושים, לבשל ולבחוש.
כשמתמזגים החומרים יש להוסיף מרגרינה ללא מלח. (המתכון ישן כשעוד היו משתמשים במרגרינה, מאוד לא בריא, אפשר להחליף בחצי כוס שמן או 200 גרם חמאה.)
מחממים על מנת להתיך את החמאה. ומסירים מן האש. לצנן בצד.

השלב הבא:
1 הפרדת 6 ביצים. חלמון- חלבון
2 הקצפת קצף משישה חלבונים+ 1 כוס סוכר+1 סוכר וניל
3 את ששת החלמונים + 1.5 כוס קמח תופח להוסיף לשוקולד בסיר ואת הקצף מוסיפים. לערבב ביחד
4 לחמם את התנור לחום בינוני 160
5 לשמן תבנית 28
6 לאפות מעבר לשעה לבדוק שיוצאים פירורים לחים כשמכניסים קיסם

ציפוי:
• 1 ביצה
• 0.5 סוכר
• 3 כפות קקאו
• רום
• 50 גרם חמאה רכה (במתכון המקורי רשום שליש מרגרינה)

1 לבחוש ולהשהות רבע שעה ללא חימום תוך כדי בחישה.
2 לשבור לקוביות 100 גרם שוקולד מריר לשים על אש קטנה ולהתיך את השוקולד
3 כשמתערבב הכל ומותך השוקולד לשפוך את הציפוי על העוגה בעודו חם.
4 אפשר לצפות עם סוכריות ציבעוניות.

קבב ביצי דגים עם פול ירוק וזעפרן – אמנון יפרח

מצרכים:

  • 1/2 ק"ג ביצי דגים
  • ראש שום….חצי משאירים על הראש וחצי מקלפים וקוצצים דק
  • 3/4 צרור כוסברה קצוץ דק
  • 1 פלפל אדום מתוק…..חצי חתוך לקוביות וחצי שני לרצועות.
  • 7-8 שערות זעפרן מושרות בחצי כוס מים חמימים
  • כף פפריקה….אתם תקבעו כמה מתוך זה יהיה פפריקה חריפה
  • 1/4 כוס שמן
  • חבילה של פול ירוק קפוא….או 800 גרם פול ירוק טרי….אני השתמשתי בסנפרוסט

לעסק….בשלב הראשון אני מכניס לסיר את הפול הירוק, ו- 1/2 מכמות הכוסברה הקצוצה ואת הפלפל האדום המתוק…..מעל הכל שופך את מי הזעפרן ומים לכיסוי…..לאחר המלחה ראשונית מעביר את הפול להרתחה ותחילת בישול על אש קטנה……..

את ביצי הדגים אני שם בקערה ומוסיף את השום הקצוץ…..את הכוסברה שנשארה….את הפפריקה ומלח דק ע"פ טעמכם..ומוססיפים 2-3 כפות שמן..מערבבים טוב טוב ההכל יהפך למשחה הומוגנית …….

פורסים ניילון נצמד ומניחים בעזרת כף על הניילון נצמד……מקפלים את הניילון ….מגלגלים בעדינות וקושרים בקצה על מנת שלא ישתחרר…..אם יש אויר מומלץ לדקור בעדינות עם קיסם……את ה"נקניקיות" להכניס לסיר מים רותחים….בודקים בעזרת לחיצות עדינות מתי ביצי הדגים התגבשו (לי זה לקח 8 דקות)….ומוציאים לקירור…..

לסיר הפול מכניסים את השום את שאר השמן….ואת קבב הביצים……מערבבים את הסיר מידי פעם ומבשלים כ – 1/2 שעה

מצמצמים את הרוטב …..טועמים וממליחים ע"פ טעמכם

צרפתי גם את תמונת המנה וגם איך להכין את הקבבונים……………

ביצי הדגים הינו מתכון משפחתי אהוב…השדרוג הינו בצורת ההגשה כקבבונים

כעכים מלוחים של סבתא אסתר – נעמה צפתי

מתכון ששופץ על ידי אמא עפרה ושוב עבר שינויים על ידי,אלה ממש ממכרים.

במעבד מזון:

  • 500  גר קמח לבן
  • 250 גר חמאה ל חתוכה לקוביות
  • 7  גר שמרים יבשים
  • חצי כף מלח
  • כפית ינסון
  • כפית שומר
  • כפית כוסברה יבשה
  • כפית קצח
  • ביצה
  • שומשום
  • את גרעיני הכוסברה והשומר אני מעדיפה לטחון אבל לא חובה.

להפעיל את המכונה בפולסים באותו הזמן להוסיף מי קרח עד שנוצר כדור,יש להקפיד שלא לעבד יתר על המידה בכדי שלא לאבד את הפריכות.
צובטים מן הבצק חלקים קטנים שווים ככל האפשר,יוצרים מקלות ואז כעך,טובלים בביצה ובשומשום.מכניסים לתנור שחומם ל 200 מעלות ואופים בחלק התחתון 15 עד 20 דקות מעבירים לאמצע התנור לעוד כרבע שעה,מנמיכים ל 100 מעלות וממשיכים לאפות לכעוד שעה עד שהכעכים יבשים ופריכים.

בהצלחה ובתיאבון.

בעבע ב'תאמאר – הילי קרויץ

זהו מתכון של עוגיות תמרים של יוצאי עירק שעבר מדור לדור.
יש כאלה שממלאים במקום בתמרים בגבינה.
עוגיות תמרים (באבא בתמר)
החומרים:
• ק"ג קמח
• 25 ג"ר שמרים
• 4 כפיות סוכר
• כפית מלח
• כפיות חוויאג" לאפיה
• חצי כוס שמן
• 200 גרם מרגרינה רכה.
• מים לפי הצורך לקבלת בצק נעים ורך.

למילוי -חבילה וחצי תמרים בוואקום נקיים .ומחולקים לכדורים בקוטר של 2 ס"מ.

אופן ההכנה:

להמיס את השמרים במעט מים חמימים.

לשים בקערת המקסר את הקמח הסוכר החוואיג" השמן.והמרגרינה להתחיל לערבב במהירות איטית להוסיף את השמרים לערבב מעט להוסיף את המלח. ואז להוסיף מים חמימים לפי הצורך לקבלת בצק נעים.

להתפיח מכוסה במגבת. כשעה.

לחלק את הבצק לנקניקים וכל נקניק לחלק לכדורים של 50 גרם בערך (בגודל כדורי פינג פונג) בעזרת האצבע לעשות שקע בכדור לשים כדור של מילוי תמרים לסגור את הבצק מעל המילוי לכדרר בין הידיים.

לשים על השולחן לשטח את הכדור בעזרת כף היד ולאחר מכן קצת בעזרת מערוך לקבלת כמו פיתות קטנות ושטוחות לשים בתבנית מרופדת בנייר פרגמנט. לדקור בעזרת מזלג חורים על העוגיה למרוח בביצה טרופה ולפזר מעט שומשום מעל. לאפות בחום בינוני בתנור שחומם לחום בינוני גבוה בערך 15-20 דקות. עד אשר העוגיה מזהיבה.

(ניתן להקפיא ולחמם קצת לפני ההגשה).

מדיאס חצילים – נעמה צפתי

חצילים מממולאים בגבינות
עוד מתכון של סבתא אסתר שעבר לאמא עפרה וממשיך לדור הבא.

4 חצילים בינוניים
250 גבינה לבנה
500 גרם גבינות מגורדות,צפתית,בולגרית,צהובה קשה,מוצרלה…כיד הדמיון
מלח,פלפל
3 ביצים
פירורי לחם או סולת
5 כפות שמן זית
2 כוסות מים

מחלקים כל חציל לשלושה עיגולים עבים לרוחבו,מרוקנים כל עיגול אך משאירים תחתית כך שנוכל למלא,משרים במלח גס בכדי להגיר הנוזלים.
מכינים את המלית
בקערה מערבבים את תערובת הגבינות מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים 2 ביצים.
מסננים את החצילים ומנגבים בנייר סופג,ממלאים כל תחתית בעזרת כפית טובלים בביצה ופירורי לחם או סולת.מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את החצילים צד גבינה כלפי מטה,מנמיכים את האש ומטגנים 10 דקות נוספות על אש קטנה.מוסיפים מים ומבשלים כשעתיים.

את פנים החצילים מוסיפים לבישול,אם נשארה מתערובת הגבינות יוצרים כדורים טבולים בביצה ופירורי לחם ומוסיפים גם כן.

מ ע ד ן…

רוזו חמוד – נעמה צפתי

מרק חמוץ עם אורז
של סבתא אסתר מלבנון אצלנו כל יום שישי בקידוש

• חצי חבילה סלרי עלים פרוס
• ראש סלרי מקולף וחתוך לקוביות
• צרור גדול פטרוזיליה
• 2-3 שיני שום
• 6 כפות שמן זית
• מיץ משני לימונים
• 6 תפוא חחתוכים לקוביות
• 2 כוסות אורז לבן

לטגן בשמן זית את שני סוגי הסלרי על אש בינונית,להוסיף שיני שום ולהמשיך לטגן 5- דקות לכסות במים ולהביא לרתיחה.להוסיף תפא וצרור פטרוזיליה ,לסחוט מיץ מלימון אחד ולהוסיף למרק.לבשל כשעה או עד שהתפא רכים.להוסיף מלח ומעט פלפל לפי הטעם.
לבשל אורז ארוך לבן במי מלח,להגיש בתוספת מיץ לימון.
אפשר גם לבשל עם כנפי עוף ואפשר גם להוסיף צרור נענע,עניין של טעם.
בתיאבון.

קדירת כדורי בשר בפירות יבשים וסילאן – אבירם חייט

מנה מתקתקה מהמטבח העירקי של סבתא, שמתאימה מאוד לארועים חגיגיים ומשפחתיים.

מרכיבים ל-6-8 מנות:

• חצי קילו בשר טחון טרי.
• 4 בצלים גדולים.
• 2 שיני שום.
• צרור פטרוזיליה
• חצי כוס קמח מצה/פרורי לחם
• שמן לטיגון
• 200 גרם פירות יבשים.
• צימוקים, משמשים,שזיפים,תמרים,תאנים
• סילאן
• רסק עגבניות
• לימון טרי
• מלח
• פלפל
• פפריקה חריפה

הכנה:
מכינים את כדורי הבשר:
חותכים דק דק שני בצלים גדולים, שמים בקערה, מערבבים עם כפית שטוחה מלח ומניחים בצד לחצי שעה.
מערבבים את הבצל המומלח עם חצי קילו בשר טחון (רצוי כמובן בשר טחון טרי ואיכותי). מוסיפים לפחות חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק דק, חצי כפית פלפל שחור, 2 שיני שום כתושות,קמח מצה ומעט פפריקה חריפה. מערבבים היטב.
מכינים קערה קטנה עם מים, וביידים רטובות מכינים קציצות בקוטר של כ-3 ס"מ (או באיזה גודל שבא לכם- במקרה הזה הגודל לא קובע..).
מניחים את הקציצות בקערה גדולה ועוברים לשלב הבישול.
מחממים במחבת עמוקה/סוטאג' 2 כפות שמן ומזהיבים שני בצלים קצוצים גס. מוסיפים 200 גרם פירות יבשים שאוהבים חתוכים גס או שלמים , מערבבים ומטגנים עוד 2 דקות. מוסיפים 2 כוסות מים, 1 כף סילאן,
1 כף רסק עגבניות ומיץ מלימון שלם. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
מוסיפים בזהירות את הקציצות (רצוי להחליק אותם אחת אחת עם כף) כך שיכוסו במים ברובן ומבשלים כשעה על אש קטנה כשהסיר מכוסה. אם צריך יש להוסיף מעט מים במהלך הבישול ולבחוש מדי פעם.
לקראת סיום הבישול טועמים ומוסיפים לפי הטעם מלח, פלפל שחור ומעט צ'ילי מיובש (לאוהבי המתוק-חריף) – מנסיוני אני דוגל בתיבול אישי ולא נצמד לכמויות שבמתכונים.. מומלץ להגיש על אורז- לבן או אדום עם שקדים קלויים, צימוקים והרבה בצל מטוגן.
בתאבון

טישפישטי – דפני פתיחה

אני מניחה שחלק מכם, שמעו או מכירים את העוגה הזו. אולי נתקלתם פעם במתכון לעוגה זו. פה יש לי הפתעה בשבילכם.

מקור העוגה הוא בטורקיה, בכפרי העניים, מקום ותקופה בה היה צריך להשתמש בחומרים הזולים ביותר בשביל לרקוח מטעמים.

וכל מי שנתקל אי פעם במתכון שלה המכיל סולת שיידע – זה לא הטישפישטי המקורי!

המתכון המקורי מכיל לחם! לחם לבן, קצת יבש, שקנינו ושמנו שלושה ימים במקרר.
תיכף תראו איך הלחם היבש הזה, עובר טיפול מסור, ומועשר באגוזים וסירופ סוכר, והופך למעדן אמיתי. בדיוק כמו פעם.
סבתא פרנקה ז"ל, שעלתה לארץ מטורקיה עוד לפני קום המדינה, הביאה איתה את המתכון לארץ לאחר שלמדה אותו מאמא שלה,
סבתא רבא שלי, שמעולם לא הכרתי, ובכל חג או אירוע משמח, היתה מכינה אותו.
המתכון הוא עתיק יומין. עובר מאם לבת, נלחש בסודי סודות ונשמר באדיקות במשפחתנו כשהוא מבוצע ללא שינויים או שידרוגים,
כך מאז ועד היום, עד שהגיע לנכדה הסוררת (אני) ומפה אליכם.

החומרים לעוגה:
• כוס סוכר
• כוס שמן
• חצי פנים של לחם יבש (הלחם צריך להיות שלושה ימים במקרר ואחד יום בחוץ)
• 4 כוסות קמח
• 4 ביצים מופרדות לחלמון וחלבון
• מיץ מחצי לימון קטן
• כף קינמון
• שקיקים סוכר וניל
• שקיק אבקת אפיה
• 350 גרם אגוזים קצוצים + כמות קטנה של אגוזים חצויים לעיטור

החומרים לסירופ הסוכר:

• 3 כוסות סוכר
• 1.5 כוסות מים
• מיץ מחצי לימון קטן

הכנת העוגה:

1 בתוך קערה גדולה מפוררים את הלחם. ניתן לעשות זאת עם הידיים אך למי שיש מעבד מזון זה עדיף, כך הפירורים יוצאים הרבה יותר קטנים ואווריריים.
2 מוסיפים את כל החומרים מלבד החלבונים (כלומר – הלבנים של הביצה) ומערבבים הכל יחד.
3 מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומוסיפים לתערובת.
4 משמנים תבנית מלבנית בגודל 27*30 ומשטחים את התערובת בתבנית.
5 בעזרת סכין יוצרים מעויינים, ותוחבים במרכז כל מעויין חתיכת אגוז.
6 מכניסים לתנור לחום של 170 מעלות לכ-30 דקות או עד להזהבה.
7 מצננים היטב את העוגה ובזמן שהיא מתקררת מכינים את הסירופ.
הכנת הסירופ:
מבשלים את כל חמרי הסירופ יחד עד שהסירופ הופך להיות צמיגי. כלומר – אם נקח מעט בכפית ונטבול את האצבע (זהירות זה חם….) ונצמיד לבוהן, האצבע תידבק לנו קלות לבוהן. זה הסימן שהסירופ מוכן.
שופכים את הסירופ על העוגה כשהוא עדיין חם.
לא להיבהל מ"ים" הסירופ שנוצר על פני העוגה, כמה דקות והכל נספג פנימה.

קטגוריות:: Featuredאוכל צמחוניבשרירקותכלליכשרמתוקיםמתכוניםשיר הסירים - כל המתכוניםתחרות מתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (3)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת רוז:

    דודי/נעמה,

    שאלה: אם אין צילום של המתכון, אי אפשר להשתתף?

    רוז

  2. מאת יעל ר.:

    הסכין של ויקטורינוקס ללא ספק מעולה. פרסים נפלאים, לו רק הצד החזק שלי היה בשרים…

  3. מאת תמר ג.:

    אם אמא שלו עשהת אוינק אוינק – מותר גם או חייב בשר אדום?

השארת תגובה