קייזרשמרן – החביתית שתקרע לכם את הצורה

זה מתחיל בשבע בבוקר עם הבן הקטן: "אבא תכין לנו פנקייק". לך מכאן ילד, איפה ההורים שלך? עובר לי בראש.

לא חולפת חצי שעה והבת האמצעית מטפסת "אבא תכין לנו בלינצ'ס". לכי תדליקי טלוויזיה שאהרוני יכין לך בלינצ'ס אבא צריך לישון, עובר לי בראש אך כל שיוצא לי זו נהמה קטנה. "הרבה זמן לא הכנת לנו וואפל בלגי" מוסיפה הגדולה קיסם למדורת האשמה. אני אולי ישן אבל המצפון שלי ער משש בבוקר. ככה זה בשבת. בכל שבת.

בעין עצלה ועין עצומה, עם רגל יחפה ורגל גרובה ומכנס בגזרה נמוכה אני נעמד במטבח. אני עובד על אוטומט. ביצים, חלב, סוכר, וניל,קמח, קערה ומטרפה. כשנמאס להם מארתור, דורה, טרזן והפיג'מות הילדים מצטרפים אליי. הקטנצ'יק מתיישב על השיש ,האמצעית מצמידה כסא והגדולה נרגשת אל מול הלהבות.

השאר זה משחק של מינונים בין הקמח, החלב ושאר המרכיבים. בלינצ'ס, פנקייק, וואפל בלגי אותה הגברת בשינוי אדרת.
ככה זה בשבת. בכל שבת.

עד לאחרונה עת פגשתי בספר "המטבח הוינאי" המאגד את כל זכרונות הילדות הקולינריים של תמר לרר. שניצל וגולש, שטרודל ופרסבורגר ומלאן בצקניות. 100 מתכונים בספר וכולם פאר המטבח האוסטרי ולכולם שמות מצחיקים כמו פוישל(תבשיל ריאות) וקנודל (בצקנית מתפו"א).

כשנפגשנו, תמר הגישה לי מנה של קייזרשמרן. חביתית קרועה. מסוג המנות שבביס השני אני כבר יודע שאאמץ אותן לביתי.

בשבת האחרונה, שלא כמו בכל שבת, הפעם אני השכמתי מוקדם, בלי שעונם המעורר של יסוריה מצפון, ובעוד שלושת הגורים התחפרו במיטתם הכנתי להם קייזרשמרן:

חביתית קרועה (קייזרשמרן) Kaiserschmarren

המרכיבים:

½ ליטר חלב (2 כוסות)
250 גרם קמח ( ¾1 כוס בערך )
4 חלמונים
60 גרם סוכר ( ¼ כוס בערך)
קורט מלח
80 גרם חמאה
4 חלבונים מוקצפים לקצף יציב
1/3 כוס צימוקים שחורים, מושרים כשעה בברנדי

אבקת סוכר לבזיקה על החביתית

אופן ההכנה:

בקערה גדולה מערבבים: חלמונים, חלב, קמח, סוכר ומלח, עד שהתערובת אחידה וללא גושים.
מוסיפים לתערובת את קצף החלבונים בתנועות עטיפה.
מסננים את הצימוקים מהברנדי, מוסיפים לקערה ומערבבים בעדינות.
ממיסים במחבת גדולה, את החמאה.
כשהחמאה נמסה, מכניסים למחבת את התערובת, בגובה 1.5 ס"מ.
מטגנים על להבה בינונית כ-2 דקות עד שהחביתית יציבה מעט.
הופכים בזהירות.
בעזרת 2 מזלגות "קורעים" את החביתית לחתיכות בינוניות (של 1 ס"מ בערך ).
מוסיפים לטגן חצי דקה נוספת.
מסירים מהאש ומגישים חם בצלחת גדולה ושטוחה.
בוזקים אבקת סוכר בנדיבות.

ונהנים.

* ממשיכים לטגן באותה הצורה עד שכל הבלילה מוכנה.

שבת שלום לכל האבות המשכימים קום ולאמהות הנמות את שנתן…

קטגוריות:: כללינתי

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (24)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת ציפי:

    הריח והטעם של הזכרונות הגיע עד לכאן…..

    ככל שאני מתבגרת (וזה קורה לי כבר הרבה שנים)אני מחפשת את טעמי הבית והילדות.

  2. מאת אמיר:

    נראה לי שהגזמת עם ה 1.5 ס"מ עובי
    אבל הרעיון הובן.. וזה נראה טעים!!!

    • מאת תמר:

      המתכון שנתי פרסם הוא מספרי החדש "מטבח וינאי" והוכן על ידי פעמים רבות.
      זו לא הגזמה ככה עושים זאת.
      נעזרים ב 2 מזלגות ל"קריעת" הקייזרשמרן.
      טעם גן עדן

  3. מאת חיה:

    את הקייזרשמרן פגשתי לראשונה בעיירה בשם באדגאסטיין באוסטריה והתאהבתי. כיף לקבל מתכון!!! אנסה לאתר את הספר.
    אוהבת את הכתיבה שלך.
    תודה.

  4. מאת נדב פרץ:

    נתי אהובי,איזה כיף למצוא אותך גם כן כאן. רק שתדעו לכם כולכם כאן שהוא לא רק מבשל נפלא,אלא גם יש לו טעם מופלא במוסיקה!

  5. מאת ליאת:

    מעולה אימצתי את המתכון

  6. מאת לורי:

    אוי אני לא עומדת בפני חביתיות. מכל סוג שהוא! ולא משנה שעכשיו בשבועות אכלתי די והותר. נכנס לרשימה שלי. תודה!

  7. מאת מעין:

    הממ… טעים!
    השיטה תעבוד גם עם בלילה רגילה של פנקייקס?

  8. מאת תמר:

    ח ש ו ב

    לכל מי שמחפש את הספר שלי "מטבח וינאי"
    הוא נמכר דרכי
    אפשר ליצור איתי קשר דרך המייל
    tamarwixl@gmail.com

    תודה
    תמר ויקס לרר

  9. מאת גלעד:

    אני עובד עם הבת של תמר ועכשיו כולם יכולים להבין איזה אוכל ארוחות יש לי במשמרות.

  10. מאת שוהם:

    אין על האוכל הוינאי חוץ מהאוכל הפרסי ואין על משפחת לרר

    • מאת תמר ויקס לרר:

      שוהם שלום

      אני הכי אוהבת להכין טהא דיג מהמטבח שאתה מכיר
      זה מעדן

  11. מאת טלי:

    איפה זה וינה?

  12. מאת טלי:

    איפה זה קייזרשמרן?

  13. מאת שוהם:

    איפה שאיתי שכטר משחק

השארת תגובה