עוד 7 לשבועות

רגע לפני שבועות, קבלו עוד מקבץ של שבעה מתכונים מעולים למאפים מתחרות הקישים של השבוע שעבר.

קיש ברוקולי וגבינות – טלי גולדשטיין פרץ

להכנת הבצק:

• 100 גרם חמאה
• כוס וחצי קמח
• חצי כפית מלח
• חצי גביע שמנת חמוצה
• חצי כפית גרגרי חרדל

הכנה:

1. לשים במיקסר את כל חומרי הבצק ושמים במקרר חצי שעה
2. ולאחר מכן מסדרים על תבנית הקיש
להכנת בלילת הגבינות:
• 1 מיכל שמנת לבישול
• 100 גרם גבינה בולגרית
• 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
• 3 ביצים
• 400 גרם ברוקולי מאודה
• חצי כפית אגוז מוסקט
• ומעט מעט מלח (יש את הגבינה בולגרית שמוסיפה מליחות)
מערבבים הכל שופכים מעל בצק הקיש ואופים 40 דק' 180 מעלות

קיש גבינות פלפלים קלויים וזיתים שחורים – טלי גולדשטיין פרץ

להכנת הבצק:

  • 100 גרם חמאה
  • כוס וחצי קמח
  • חצי כפית מלח
  • …חצי גביע שמנת חמוצה
  • חצי כפית גרגרי חרדל

לשים במיקסר את כל חומרי הבצק ושמים במקרר חצי שעה
ולאחר מכן מסדרים על תבנית הקיש

להכנת בלילת הגבינות:

  • 1 מיכל שמנת לבישול
  • 150 גרם גבינה פטה
  • 3 ביצים
  • 2 פלפלים אדומים קלויים פרוסים לחתיכות קטנות
  • חצי כפית אגוז מוסקט
  • 2 כפות בזיליקום קצוץ
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות טימין קצוץ
  • 2 קוביות דורות צ'ילי מקסיקני מוסיף המון
  • ומעט מעט מלח(יש גם זיתים שחורים וגם גבינת פטה)

מערבבים הכל מפוררים את הגבינה הצהובה מעל הבלילה ויוצקים על גבי בצק הקיש
ואופים 40 דק' 180 מעלות

טארט קייצי – רחל אורן

בצק לטארט:

  • 1 כוס קמח רגיל
  • 1 כוס קמח מלא אורגני מיוחד לאפייה
  • 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה
  • מעט מלח
  • 1 כפית פלקס סיד טחונים*
  • 1 כפית צ׳יאה סיד טחונים*
  • 1 כף מים קרים מאוד

הכנה:

  1. לעבד את הקמח ושאר החומרים היבשים, להוסיף חמאה ולעבד בפולסים עד לפירורים.
  2. להוסיף ביצה ומים – לעבד שוב מעט ביותר בכמה פולסים בודדים
  3. לאחד את התערובת לבצק ולקרר מעט.
  4. להוציא מהמקרר (אחרי כ- רבע שעה)
  5. לשטח בתבנית טארט משומנת.

לקרר כשעה או להקפיא לרבע שעה.

למלית:

  • 1.5 כוסות שמנת מתוקה או מופחתת
  • 3 ביצים גדולות או 4 קטנות
  • 1.5 כפיות קמח (רגיל אן מלא לעיבוי התערובת)
  • מעט מלח ופלפל שחור

לפזר כדורי גבינת עיזים ולקשט בעגבניות שרי על אשכול

לאפות בתנור שחומם מראש ל-180

אחרי כשעה הטארט מוכן.
להוציא, אפשר לגרנש עם עשבי תיבול טריים ולבזוק מעט שמן זית איכותי.

קיש 'כל טוב' – מירב בן צור

לבצק:

  • 80 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1 כוס קמח
  • 1 ביצה
  • מלח

לעבד את כל החומרים פרט לביצה, במעבד מזון. להוסיף את הביצה ולעבד עד שמתקבל בצק. לקרר שעה, לרדד ולרפד תבנית 24. לשמור במקרר/במקפיא.

למילוי:

  • קוביות חציל – לאפות בתנור חם עם שמן זית, לריכוך
  • 1-2 פלפלים, אדומים, חתוכים לטבעות
  • בצל – חתוך לטבעות
  • עשבי תיבול – פטרוזיליה, בזיליקום
  • 150 גר' עגבניות שרי
  • 200 גר' גבינה מלוחה
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 2 ביצים
  • מלח, פלפל
  • ניתן להוסיף רוזמרין/תימין

לסדר את החציל, פלפלים, בצל ועשבי תיבול על הבצק.
לערבב עם מטרפה ידנית בקערה – שמנת, ביצים, מלח ופלפל ולצקת על הירקות.
לפזר מעל עגבניות שרי חצויות וגבינה מלוחה מפוררת/חתוכה לקוביות.

ניתן להוסיף צנוברים, גרעיני דלעת, גרעיני חמניה וכיד הדמיון.


קיש רוקפור ובטטה – חיה אלפי

בצק קיש – סירקיס

המצרכים

  • 260 גרם קמח
  • 3/4 כפית מלח
  • 3/8 כוס מים קרים (90 מ"ל)
  • 150 גרם חמאה

אופן ההכנה

מכניסים את כל המצרכים למעבד מזון ומעבדים עד קבלת כדור
משטחים את הבצק בתבנית פאי 26-28 (רצוי תבנית מתפרקת) תחתית ודפנות
ומכניסים למקפיא ל- 15-20 דקות.

מילוי רוקפור ובטטה

מערבבים בטטה אחת קטנה חתוכה לקוביות קטנות
עם מעט שמן מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס
ומכניסים לבישול של 5 דקות במיקרו.

מפוררים על הבצק הקפוא 200 גרם גבינת רוקפור
מסדרים את קוביות הבטטה על הרוקפור ויוצקים מעל את הבלילה.

אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד השחמה.

בלילה

  • 1 שמנת מתוקה
  • 3 ביצים
  • 2 כפות קמח
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

מערבבים את כל מצרכי הבלילה למרקם אחיד.
פאי לימון – שלומי רובין

קילטית:

  • סוכר 100 גרם
  • חמאה 200 גרם
  • לשים ביחד
  • …ביצה אחת

מוסיפים ללישה

  • קמח מנופה 300 גרם
  • מוסיפים בבת אחת

מלית ל4 עוגות:

  • מים 700 גרם
  • תרכיז לימון 100 גרם
  • גרידת לימון
  • סוכר 200 גרם
  • מרתיחים
  • חלמון 150 גרם
  • קורנפלור 30 גרם
  • מעט מהנוזל המורתח

עושים בלילה ומוסיפים לנוזל המורתח להסמכה

ג'לטין 15 גרם
מוסיפים לנוזל המורתח

חלבון 250 גרם
סוכר 100 גרם
לקפל לנוזל המורתח

מקפיאים

מקשטים בטיפות מראנג
שורפים עם ברנר

מאפה של ירקות ,פלפלים קלויים וכל טוב – מירי עבודי

המצרכים(עבור תבנית בקוטר 26 )

  • 1 קלתית שעשויה מעיגול בצק עלים בקוטר התבנית אפוי מראש עד להזהבה קלה.
  • מיכל שמנת מתוקה
  • 4 ביצים
  • מיכל גבינה לבנה 5 אחוזים
  • 2 בצלים פרוסים לפרוסות דקות
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 סלסילות פטריות או קופסת פטריות משומרות
  • 30-50 גרם חמאה(לפי הטעם).
  • 3 ענפי טימין
  • מעט פלפלים קלויים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 50 גרם קשקבל

לציפוי:

  • 2 כפות פירורי לחם
  • 4 כפות פרמזן מגורדת(לא חובה)

אופן ההכנה

1.מחממים תנור ל170 מעלות.

2.משמנים תבנית אפייה,מניחים את עיגול הבצק האפוי.

3.ממיסים את החמאה ומאדים את הבצל, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את השום והפטריות(לא מכבים את האש עד שגם הם מוכנים).

4.מקררים מעט,ובמקביל מערבבים את הנוזלים עם תבלינים,הקשקבל והפלפלים הקלויים.

5.מאחדים את הירקות עם הנוזלים,מערבבים היטב ושוב מתבלים.

6.יוצקים את המלית בתבנית שלנו,מפזרים את פירורי הלחם והפרמזן ואופים כ45-55 דקות ,עד להתייצבות והזהבה.

7.מצננים מעט ומגישים

טיפים והערות

1.הירקות המוצעים הם בגדר המלצה.ניתן להחליף את הבצל בכרישה,ולהשמיט את הפלפלים הקלויים.ניתן להוסיף זיתים,עגבניות מיובשות ואף להוסיף רסק עגבניות על מנת להפוך לכוכב הילדים.

2 קלתית בצק העלים נועדה להוסיף עניין למנה.במידה ואינכם חפצים בה וותרו עליה וצפו את תחתית התבנית בפירורי לחם ושומשום על מנת שתקבל בסיס פריך.

3.ניתן להוסיף תיבול אחר מלבד טימין כמו בזיליקום,אורגנו או אף להוסיף ירקות קלויים אחרים כמו חציל ואפילו בטטה.ניתן לגוון בנוסף בפסטו,ממרח עגבניות מיובשות או טפנד זיתים.

קטגוריות:: Featuredאוכל צמחוניירקותכלליכשרמאפיםמתוקיםמתכוניםעוגותצמחונישיר הסירים - כל המתכוניםתחרות מתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (1)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת אתי כהן:

    מתכונים נהדרים בטח אנסה כמה מהם

השארת תגובה