מלוא תאוותי בידי: כנאפה גבינות דובדבנים ודבש

אוהבים כנאפה? אוהבים עוגות גבינה? יופי. הנה הכלאה עשירה, גבינתית ומלאה כל טוב הארץ, לכנאפה שתפור בדיוק למידת חג השבועות שלבטח יכה תדהמה ואף יטמטם (כחומוס) את אורחיכם, וכמו שמרתה סטיוארט אומרת – "It's a good thing".

שערות הקדאיף עשויות בלילת חיטה ומים אשר בעזרת מסננת ולחץ נוצרות אטריות דקיקות כמו שערות, המהוות מצע עדין, נייטרלי ונהדר לספיגת טעמים עשירים. אני מוותרת על צבע המאכל הכתום הזרחני שהוא סימן ההיכר של המנה (שמנע ממני לטעום ממנה כמעט 26 שנים) ונשארת עם צבעו הזהוב, השזוף והטבעי.

בפנים הפתעה: דובדבנים מתוקים

בפנים הפתעה: דובדבנים מתוקים

 

כנאפה גבינות ודובדבנים בדבש:

300-350 גרם שערות קדאיף

100 גרם חמאה מומסת

250 גרם ריקוטה

50-100 גרם גבינת עיזים רכה

גביע שמנת חמוצה 15%

כ-200 גרם או יותר דובדבנים טריים מגולענים

50 גר' פיסטוקים קצוצים (אני אוהבת אותם מומלחים)

לסירופ:

חצי כוס דבש

חצי כוס סוכר

כוס מים

תוכנם של שני תרמילי הל או 2 כפות מי ורדים (לא חובה)

הכנה:

תחילה – הכינו הסירופ, בסיר קטן הביאו לרתיחה המים, הדבש, הסוכר ואת התיבול לטעמכם. ניתן לגוון גם עם קליפות הדרים, קינמון, מי ורדים, הל, אפילו שקיק תה לזמן קצרצר או צמחי חליטה (לואיזה, לימונית, סטיביה וכד'), רק זכרו לשים מעט! כדי שלא ישתלט בטעם. אני הוספתי הל מכוון שהוא משתלב מדהים בקינוחים ואני אישית מתה עליו. כשהסוכר והדבש חוברים ונעלמים לתוך המים ומסמיכים - הסירופ מוכן.

טפטוף וליטוף שערות הקדאיף בחמאה מומסת

טפטוף וליטוף שערות הקדאיף בחמאה מומסת

המיסו החמאה במיקרוגל או בסיר קטן. מזגו כמה כפות למחבת וחממו מעט באש בינונית. אווררו ופזרו חצי מכמות שערות הקדאיף על פני שטח המחבת, בצורה שתצפה את כולה מבלי חורים. טפטפו או לטפו השערות בעזרת מברשת עם עוד כמה כפיות של חמאה.

ניתן לגוון במגוון גבינות לבחירתכם - רכות ונייטרליות, עד 450 גרם.

ניתן לגוון במגוון גבינות לבחירתכם - רכות ונייטרליות, עד 450 גרם.

ערבבו הגבינות יחד עם הדובדבנים הטריים הקצוצים (או עם פרי אחר לבחירתכם) ופזרו באחידות מעל שכבת השערות. פזרו את יתרת שערות הקדאיף מעל הגבינות, והדקו קלות. המשיכות לטפטף וללטף בעזרת כף או מברשת עם החמאה המומסת.

הגבינות והדובדבנים מעל השכבה הראשונה של שערות הקדאיף

הגבינות והדובדבנים מעל השכבה הראשונה של שערות הקדאיף

עוד שכבה של שערות קדאיף מעל הגבינות

עוד שכבה של שערות קדאיף מעל הגבינות

הציצו בעזרת מרית או מזלג על תחתית הכנאפה, במידה והשחים והזהיב (לא נשרף! ולא נותר לבנבן!) הגיע הזמן להפוך. הניחו צלחת גדולה מעל המחבת ובזהירות רבה ומהירות הניפו אותה מעל הצלחת. הוסיפו עוד כמה כפות מהחמאה המומסת למחבת והחליקו הכנאפה למחבת כשצידו הלא מושחם נוגע בתחתית המחבת. המתינו כמה דקות, ומשהצד השני הזהיב, סגרו האש ומזגו כמה מצקות טובות מהסירופ הטעים.

להגשה החליקו את הכנאפה לצלחת הגשה גדולה, פזרו פסטוקים קצוצים גס, ועוד כמה דובדבנים. במידה וישנם פערי זמנים בין ההכנה להגשה, אל תשכחו להביא לטמפ' החדר ולצקת בשנית מסירופ הסוכר החם. מומלץ להגישו חם ולח כדי שהגבינה מעט תיזל, תתרכך, ותהיה נעימה ומתוקה בפה. אופציה נוספת להגשה היא דווקא כן קר ישירות מהמקרר, כך תתקבל תחושה ומרקם ממש כשל עוגת גבינה מוצקה ונהדרת בפורמט הכנאפה במקום תחתית בצק, ויהיה אפשר להרגיש את טעמי וטקסטורות הגבינות ומתיקות הדבש בצורה חזקה יותר.

גבינות מתוקות, עשירות, חמצמצות ורכות עם נגיעות של דובדבנים טריים מתוקים מלאי עסיס, עם פיסטוקים פציחים-מלוחים ברוטב דבשי וריחני המלחח ומעדן הכל. זה מה שאתם רוצים לחג שלכם.

לסיום – הגרסא המקוצרת למתקשים בתהליך ההכנה:

.

.

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הטבות ומבצעים
הכניסו את כתובת המייל בבקשה:

.

קטגוריות:: FeaturedPorMelegאוכל צמחוניכלליכשרמתוקיםמתכוניםצמחונישיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (17)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת הילה:

    1.היכן ניתן לקנות את שערות הקדאיף, והאים מניחים אותן במחבת ללא בישול לפני כן? כמו שהן קשות ולא מבושלות?
    2. מה הכוונה לגבינת עזים רכה? כמו שמנת או כמו גליל עזים למשל, כיון שיש להן טעם מאוד דומיננתי ככל שה יותר מוצקות.
    תודה רבה

    • מאת פורמלג:

      מנסיוני, לא יצא סופר (אפילו הכי לא מתוחכם, נוסח רמי לוי או סופר דוש וכד') שלא מצאתי בו באיזור מקררי הגבינות קופסת שיערות קדאיף שקופה ומלבנית.
      מניחים את השיערות כמו שהן, ללא בישול על המחבת החמימה והחמאתית. רק יש לאוורר אותן זו מזו, כמו שחופפים שיער. הן אינן קשות אלא ממש רכות ועדינות.
      גבינת עיזים רכה, זה אומר כל גבינת עיזים שאת אוהבת, רק שלא תהיה קשה מידי (כזו שאפשר למעוך עם האצבעות בקלות). אני ערבבתי מעט מגבינת העיזים (פרומעז) יחד עם גבינות בסגנון ריקוטה, שהן רכות, נייטלריות ועדינות יותר.
      אפשר אפילו עם קוטג' 9%.

  2. מאת לילינמר:

    וואו!!!!!!! כל-כך הולכת להכין את זה אדיר!
    מה אפשר לגוון בפירות? דודבנים יקר עכשיו לא?

    • מאת פורמלג:

      אפשר לגוון חופשי עם הפירות, אפשר אפילו להקפיץ תפוחים חתוכים לקוביות עם מעט חמאה וסוכר במחבת ולהוסיף לתערובת הגבינות.
      לגבי הדובדבנים, זהו הרי חג, וזה תמיד נחמד לעשות משהו קצת יותר מושקע ומרשים. חבילת הדובדבנים הקטנה עלתה לי כ-15שקלים וזה לדעתי שווה את זה.

  3. מאת נועם:

    איך אומרות האלה … ״אמאלה!״ אז זה נראה פשוט אמאלה! חזק ביותר!
    עכשיו תסבירי איפה קונים את האיטריות כנאפה.
    אגב שלחתי לאמא שלי והיא התעלפה!

  4. מאת רוני:

    איזה חגיגה !!!
    רצה להכין, עזרת לי מאד, היה חסר לי משהו פצצה לשולחן, וזה בדיוק זה.
    איזה יופי של צילומים והגשה.
    תודה.

  5. מאת רווית:

    וואי זה נראה נהדר והכי חשוב לא קשה להכנה ;)
    בזה הרגע התקשרתי לבעל המכלת והזמנתי שערות קדאיף
    חג שמח נהדרת :)

  6. מאת אירית:

    ניראה מרשים ביותר! מה קוטר המחבת שבו טיגנת את הכנפה?

    • מאת פורמלג:

      המחבת הזו 26 נדמה לי, אבל בהחלט אפשר גם עם 28. אפשר לשחק עם העובי וכמויות הכנאפה בהתאם למתחשק. דק יותר עבה יותר, שכבה עבה של שיערות קדאיף עם שכבה עבה של גבינות, וגם להפך.

  7. מאת avis:

    לנ"ל קוראים כונאפה ןלא כנאפה, ההבדל הראשון מטוגן השני אפוי ויש בו בדר"כ צבע מאכל
    הראשון בעיקר של התורכים השני של ארצות ערב.
    את המטוגן אפשר למצוא בנצרת אסל חבל על הנסיעה תנסו בבית עם וורייציות בעיקר של הרוטב הכולל תבלינים שונים, הל, ציפורן, זרעי שומר או כוסברה כוכב אנים אפילו נניל…
    גבינה בד"כ עיזים שמכינות בדואיות או עזים מעורבבת עם מסקרפונה
    הכי כדאי במחבט קטנה 10 ס"מ אוכמנה אישית ברינגים
    לא להתקמצן בחמאה גם עם חמאה ושמן זית יוצא נהדר.
    שותה הרבה רוטב ופיסטוקים לא ממולחים קלויים.
    משמישים קלויים הולך נהדר.

  8. מאת נועם:

    הכנתי!
    טוב את לא יודעת איזה טעים יצא אפילו בלי העיזים רק הגבינות…..אז הכנתי 2 בסוף :)))
    כל הכבוד על המתכוןן הטעים וקל

  9. מאת יובל:

    מישהו אמר פעם שלוקיישן זה הכי חשוב, ואני כרגע הבנתי שזה טיימינג…

    חיפשתי היום בבוקר איזה עוגה להכין להיום בערב, ואם רק הייתי רואה את זה הייתי מכין! נראה אליפות (כרגיל, נמאס כבר מהפוסטים המופלאים שלך), והרעיון של להכניס תה לסירופ מטריף.

    חג שמייח!

  10. זה נראה כל כך כל כך טוב….
    אם יש משהו שאני לא אוהב בשיטוט הזה באינטרנט זה את כל המתכונים האלה שאני מתפתה להכין אחר כך ….
    אחרי זה כולם מאשימים אותי שהם משמינים… איך אני אשא את האשמה?

השארת תגובה