לקט מאכלי חלב נפלאים

החלטתי לארגן גם לבייגלה טנא, עם כל המתכונים והביכורים שזרענו, נטענו וטרחנו עליהם בשנה החולפת. חזרתי מהגינה בידיים מלאות. מסתבר שאנחנו מתים על גבינות, קצפות, מוצרי חלב בכלל ועל פחממות בעיקר.

מאפים ולחמים – "ביום זה פורסים את הלחם" (לאה גולדברג)

בואיקוס – לחמניות גבינה נפלאות מן המטבח הבולגרי.

המתכון לזנבות ושאריות של גבינות. נפלא עם ריבה או עם גבינה לבנה ועגבניה, וגם סתם כך. עוברות מצוין הקפאה. אפשר להקפיא את הלחמניות טרם האפיה.

קאהי עירקי – קצת יידישקייט לא הזיקה לאיש.

בשבועות שעבר הכנתי את הקאהי הנפלא הזה להורים של מוריד הגשם. כשסלים יהיה בריא, אכין לו שוב, גם אם לא יהיה שום חג. בריאות זו סיבה מספקת למסיבה.

חצ'פורי – מעטפות ובתוכן ד"ש חם מגאורגיה היפה.

פורמלג, הבשלנית היצירתית, לוקחת אותנו למחוזות הגברים החזקים והנשים זריזות האצבעות. לגאורגיה. המטבח הגאורגי ידוע בבצקים המופלאים שלו, אז הנה, קבלו טעימה.

פיצה – הלהיט שילדים קטנים וגדולים הכי אוהבים.

אין ילד שלא אוהב פיצה. הויכוח הוא תמיד על התוספות. עם זיתים או בלי, אנשובי זה איכס או יאמי? ואולי בגלל אננס וביצת עין? יש אינספור אפשרויות, אבל הבסיס מנצח.

פסטה – "שיבולת בשדה כורעה ברוח מעומס גרעינים כי רב…"

פסטה א-לה סו אלן

מנת הפסטה הזו כיכבה אצלנו בחג השבועות הקודם ונזללה עד תומה. רוטב עשיר של שמנת, פטריות, בצל מקורמל, עגבניות וגבינה. מה יכול להיות רע?

בוקטיני דה-לה שמאטע

סבא של פורמלג היה מכין את המנה הרעננה והמהירה הזו לנכדתו החמודה. מנה קלילה ומלאת זכרונות אהבה מבית סבא.

קנלוני בטטות – המנה הכי שווה לשבועות

אני חושבת שאת מנת הקנלוני הזו עשו מאות אנשים. אחת המנות הכי טעימות שאני מכירה. כדאי להקפיד ולהשתמש בפסטה של דה-צ'קו. הקנלוני לא יאבדו את צורתם ויהיו מקסימים וחתיכיים כמו לפני האפיה.

פשטידות וקישים, לא רק לנשים רגישות – "בגני נטעתיך, בגני המוצנע, בליבי…" (רחל)

פשטידת ברוקולי משגעת

פשטידת ברוקולי ירוקה ומרעננת, עם גבינות צאן או גבינות "מה שיש לי במקרר", היא ללא קלתית וחביבה על מוריד הגשם עד מאד.

פשטידת אגסים וגבינה כחולה

פשטידת התאווה שלי. בצק פריך וקראנצ'י, אגסים מקורמלים עם בצל, גבינה כחולה מדיפת ניחוחות. שילוב לא מקובל ששולח אותי ישר לציורים של סזאן. הולך נפלא עם סלט קטנטן ורענן.

קיש הפטריות המנצח של אמא שלי

הקיש הזה הוא בית. המתכון הוא של אמא שלי, בשינויים קלילים שלי. אני אוכלת פרוסה ממנו ומתמלאת באהבה שתמיד שם עבורי, מצבורים שלמים, ימ"חים של תשומת לב וקירבה. מחסני הרגש של אמא'לה.

מאכלי אורז – "וחג שבועות תעשה לך, ביכורי קציר…"

רזי הריזוטו של מוריד הגשם

ריזוטו מטריף בוחש מוריד הגשם. מלא בפטריות שונות ומשונות, ניחוח כמהין ולחשים שהוא והסיר הכתום מחליפים בכל פעם שהם נפגשים.

קיצ'רי, הריזוטו של העירקים

בימי ספירת העומר יהודי עירק ממעטים באכילת בשר והשילוב של הקיטניות עם הפחממות פוגע בול בפוני. גם מזין וגם טעי בימים כתיקונם אוכלים את הקיצ'רי בימי חמישי, באמצע ההכנות לקראת שבת, עליו מניחים כף גדושה של לבן או שמנת חמוצה וגם סלט ירקות קצוץ דק עם נענע וביצת עין.

קינוחים לבנבנים – "בקיץ הזה תלבשי לבן" (נעמי שמר)

מוס שוקולד לבן והל – פיתוי מתוחכם

חג החלב והקצפת. מוס שוקולד מטמטם שעושה כבוד לחג. נהדר! דיאטה? מחר!

קרם בוואריה – שנות השיבעים העליזות במטבח

כן, אני יודעת שיש "קרם בוואריה גבינות" שמתרוצץ ברשת. אבל אני אוהבת את הדבר האמיתי, הקציפה הנפלאה של רות סירקיס. ה-קינוח!

קטגוריות:: FeaturedPorMelegאוכל צמחוניאוכל שילדים אוהביםאורזדודי כליפאירקותכלליכשרמאפיםמתוקיםמתכוניםנעמה פלדעוגותפסטהצמחונישיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (8)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. תודה על המתכונים, ובכלל על קיומכם.

    אבל, בחייאת, לתקן מהר ל"שיבולת בשדה כורעה ברוח!!"

    (מלשון כורעת – ולא, חלילה, נקרעת…)

    אוקיי?

    בדרך כלל מתאפקת ולא מערבבת את המקצוע שלי עם המקצועיוּת שלכם, אבל כאן לא יכולתי להתאפק.

    אוהבת

    תחיה

  2. מאת טובה:

    מקבץ נפלא!!!
    תודה רבה ((:

  3. מאת rachel:

    פשוט ניפלא
    יש מיבחר לחג הניפלא חג שבועות
    תודה על המתכונים הניפלאים
    שבוע הכי ניפלא
    וחג שבועות שמח
    תודה ממני בהמון הערכה ואהבה
    רחלי

  4. מאת עירית:

    "מלוא הטנא – רב פאר"
    כמו שצריך:):)
    תודות רבות.

  5. מאת אמנון:

    6 מתכונים שאהבתי לשבועות….לג שמח זוג נפלא

    http://zermela.blogspot.com/2011/06/blog-post_370.html

  6. מאת אייל ברוך:

    אני אוהב אוכל טוב…שכידוע
    עושים אותו באהבה או לא עושים בכלל.
    תודה לבייגלה הזה שמעשיר אותי בתכניו הנפלאים
    ומסב לי למידה,הנאה,וגם רצון לנסות להכין מתכוניו בעצמי.
    תודה רבה וחג שבועות שמח לכל המגיבים./@^@/
    sheqma47@gmail.com

  7. מאת תמר ג.:

    תודה על התיזכורות.

  8. מאת רונית:

    תודה על המקבץ הנפלא, ופור מלג שופעת יצירתיות ויופי.
    היכן היא ? חבל שלא כותבת יותר ?.??

השארת תגובה