מתכונים מבית אמא וסבתא – התחרות השבועית של בייגלה

בשבוע שעבר היה לנו קרנבל של קישים וטארטים לכבוד השבועות המתרגש עלינו. היו פה כל כך הרבה מאפים צבעוניים, יצירתיים ומעוררי תיאבון שממש בא לנו להאריך את שבועות עד החופש הגדול.

נעמה צפתי היא הזוכה הגדולה של השבוע עם מתכון יצירתי של טארט משמש ולוונדר. למקום השני הגיעה רחלי אורן עם טארט קרם בצל (כל המתכונים בהמשך). במקרה גם נעמה וגם רחלי מתגוררות בחו"ל וכששאלנו אותן מה לעשות עם הפרס, הן ענו ללא היסוס, לתרום אותו.

כשסיפרנו על כך לניסים ויוספה, האבא והאמא של "הקישריה" שהעניקו את הפרסים השבוע, הם החליט על המקום להשוות את התרומה ולשלוח בחג השבועות הזה קישים בשווי של 1000 ש"ח ל "דלת לתקווה", בית מחסה לכל מי שהחיים ויתרו עליה והיא עליהם. באמת מעורר תקווה, ותיאבון.

והשבוע, תחרות חדשה ושווה במיוחד. תחרות שיש בה לא רק פרס עתידי, יש בה המון היסטוריה, עבר, כבוד ואהבה.

קבלו את תחרות המתכונים הרביעית של בייגלה:

מתכונים שעברו מדור לדור – אוכל שמנסה לגעת

יש כל כך הרבה זכרונות שהלכו יחד עם האנשים היקרים לנו, ובהם גם מתכונים וטעמים. מי שהצליח והיה זריז מספיק לקח מהבשלנים והבשלניות המשפחתיים "רצפטים" מדוייקים פחות או יותר וניסה לשחזר את הטעם.

מרכז הסדנאות "לגעת באוכל" ואתר "בייגלה" מזמינים אתכם להעלות את המתכונים המשפחתיים שעברו מסבתא לנכד, מאב לבת או מדודה לאחיינית. מתכונים לקרפלעך, קובה, מלוחיה, גפילטע פיש, ממולאים, עוגיות וכל מה שנושא טעמים וזכרונות. אוכל שמכיל מגע, אהבה ומשפחה.

אתם מוזמנים לשלוח אלינו עד שלושה מתכונים מדוייקים, לספר בקצרה על מקור המתכון ולצרף תצלום מגרה של המאכל.

והפרסים אתם שואלים? חמישה פרסים לחמישה מתכונים מצטיינים. כל אחד מהם יוכל או תוכל לבחור איזו סדנה שבא לו או לה מהמבחר הענק של לגעת באוכל.

כללי השתתפות:

יש לשלוח עד יום רביעי 8/6 בשעה 12:00 צהרים בבמייל ל  post@beygale.co.il

את:

  • המתכון (כתוב בפורמט דומה לאלו שבהמשך) יחד עם תמונה
  • אישור כי המתכון הוא שלכם ושאתם בעלי זכויות היוצרים על הצילום
  • רשות לפרסם בכל ערוצי בייגלה את המתכון והצילום
  • שם מלא, כתובת וטלפון

אפשר לשלוח עד 3 מתכונים בשבוע, אך רק אחד מהם יוכל לזכות בפרס.

התחרות פתוחה לכל חוץ מאשר לכותבי בייגלה, בני משפחותיהם, וחברי צוות השופטים.

לטובת כולם אנחנו נפרסם כל מתכון מיד כשנקבל אותו באלבום מיוחד בדף שלנו בפייסבוק.

רשימת הזוכים בתחרות השבועית תפורסם בכל יום שישי, יחד עם נושא התחרות לשבוע שלאחר מכן ורשימת הפרסים.

אז למה אתם מחכים, הוציאו את מחברות המתכונים הישנות, הכנסו למטבח, הנדסו איזה תבשיל ריחני וטעים, צלמו אותו ושלחו לנו.

בהצלחה

 

הזוכים והמתכונים שלהם בתחרות מתכוני הקישים

300 ש"ח

טארט משמש ולוונדר – נעמה צפתי

לבצק:

200 גרם קמח
120 גרם חמאה
30 גרם סוכר חום (יבש)
קצת מי קרח כדי לאחד.

למלוי:

100 גרם חמאה
100 גרם סוכר חום (יבש)
ביצה אחת
100 גרם שקדים טחונים.
בערך 20 משמשים בגודל בינוני, לא גדולים מדי אחרת זה לא נראה טוב.
חצי כף פרחי לוונדר עדיף מהגינה כשעדיין פורח אם לא אז יבש.

הכנת הבצק:

  1. מערבבים עם הידיים קמח וחמאה ומעט פרחי לוונדר עד שמתקבלת תערובת חולית
  2. להוסיף סוכר ומי קרח רק כדי לאחד
  3. לא לעבד יותר מדי אחרת הפריכות תעלם
  4. להכניס למקרר לפחות ל30 דקות לצינון.

הכנת קרם השקדים:

  1. מעבדים חמאה וסוכר חום לחמש דקות
  2. מוסיפים ביצה ומקציפים לחמש דקות נוספות
  3. בסוף מוסיפים את השקדים הטחונים ומעט פרחי לוונדר.
  4. לערבב במשך דקה נוספת ולצנן לחצי שעה במקרר.

לאפיית הבצק, מכסים את הקלתית בנייר פרגמנט, וממלאים אותה בשעועית יבשה (אפשר להשתמש באורז, עדשים, אפונה או כל דבר), והרעיון הוא לדחוס היטב את השעועית, כדי שהיא תמנע משולי הבצק לצנוח. אופים בערך 25-30 דקות תלוי בתנור הבצק אמור להיות חצי אפוי.

לאחר האפיה מורחים את קרם השקדים בשכבה דקה, מסדרים את המשמשים בצורה יפה חצויים כשהצד הפנימי פונה למעלה למלא את הקרם במקום שהיה הגרעין. לאפות בין 35 ל40 דקות בחום בינוני עד להשחמה ורק כששחום לפזר את פרחי הלוונדר ולאפות לדקה נוספת.

בשביל כל הטארט השתמשתי בחמישה פרחי לוונדר זה חייב להיות עדין אחרת זה יריח כמו חנות סבונים בבקשה להיזהר! השתמשתי בתבנית בקוטר 15 ס"מ והשתמשתי בתשעה משמשים.
בתום האפיה למרוח בריבת משמשים.

200 ש"ח

טארט קרם בצל – רחל אורן

בצק לטארט:

• 1 כוס קמח רגיל

• 1 כוס קמח מלא אורגני מיוחד לאפייה

• 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

• 1 ביצה

• מעט מלח

• 1 כפית פלקס סיד טחונים*

• 1 כפית צ׳יאה סיד טחונים*

• 1 כף מים קרים מאוד

הכנה:

1. לעבד את הקמח ושאר החומרים היבשים, להוסיף חמאה ולעבד בפולסים עד לפירורים.

2. להוסיף ביצה ומים – לעבד שוב מעט ביותר בכמה פולסים בודדים

3. לאחד את התערובת לבצק ולקרר מעט.

4. להוציא מהמקרר (אחרי כ- רבע שעה)

5. לשטח בתבנית טארט משומנת.

6. לקרר כשעה או להקפיא לרבע שעה.

מלית:

• 1/2 כוס גבינת שמנת

• 2 ביצים

• ½ כוס שמנת מתוקה

• 2 כוסות בצל מקורמל שטוגן ב-2 כפות שמן זית ו-1 כף חמאה + 1 כף סוכר חום

• פלפל ומלח

לשטח את התערובת בתבנית טארט פריקה או בתבניות אישיות – אני הגשתי עם סלט צנוניות ונבטוטים

בתאבון.

200 ש"ח

קיש גבינות, עגבניות, זיתים ופטה – לבנה רייזר

חומרים לבצק:
2 כוסות קמח
180 גרם קוביות חמאה רכה
1 ביצה
2 כפות מים קרים
מעט מלח

חומרים למילוי:
1/2 כוס שמן
3 שני שום כתוש
3 בצלים פרוסים דק
מלח, פלפל שחור, אורגנו
1/2 גביעה שמנת תנובה אורגל
1/4 כוס גבינה לבנה נפוליון
50 גרם גבינה פטה
1 ביצה
2 כפות קמח

לקישוט:
עגבניות שרי אדומות חצויות
זיתים שחורים חצויים
גבינה בולגרית פטה מפוררת
עלי בצל ירוק קצוצים
תבלין אורגנו
שמן לטפטף מעל

ההכנה:
• מכינים בצק לשים לקדור ומקררים 1/2 שעה במקרר
• מחממים מחבת 1/4 כוס שמן ומטגנים את הבצל להזהבה ושמים בצד לצינון
• מוסיפים שום כתוש, מלח, פלפל שחור ואורגנו לבצל מערבבים
• על משטח עבודה מרדדים בצק עגול, שגודלו קצת יותר מהתבנית
• מרפדים תבנית פאי ומהדקים מסביב ובתחתית מניחים לצינון במקרר
• מכינים את המילוי גבינות, שמנת, ביצה וקמח
הרכבת הקיש:
• מפזרים את תערובת הבצל בשכבה אחידה על הבצק
• מוסיפים מעל את תערובת הגבינה
• מסדרים מעל חצאי עגבניות שרי וזיתים
• מפזרים את הבצל הירוק קצוץ ומפוררים גבינה פטה מעל
• מפזרים אורגנו ומטפטפים מעל את יתרת השמן
• אופים בתנור שחומם מראש 180 מעלות למשך 50 דקות
• מצננים ומגישים
בתאבון – חג שבועות שמח

200 ש"ח

פאי שוקולד מטריף חושים – דודי אוסדון

לבצק צריך:

  • 300 גר' קמח (2 כוסות)
  • 200 גר' חמאה/מחמאה חתוכה לקוביות
  • 100 אבקת סוכר
  • טיפה מלח
  • ביצה אחת טרופה

למלית שוקולד:

  • מיכל שמנת מתוקה
  • 250 גרם שוקולד מריר
  • 50 גרם חמאה
  • 3 כפות דבש
  • טיפה מלח
  • למניעת תפיחת הבצק:חומוס או כול קטנית אחרת עד לכיסוי כול הבצק
  • ולקישוט :שוקולד לבן מומס

הוראות הכנה:

  1. לוקחים מעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה, מכנסים לקערה את הקמח, אבקת סוכר ומלח ומערבבים עד שכל החומרים מתאחדים, מוספים את החמאה הקרה ומעבדים בפולסים עד שנוצרת תערובת פירורית, מוספים את הביצה ומעבדים ממש בקצרה עד שחלק מהבצק נהפך לכדור, בשלב הזה עוצרים את המיקסר וממשכים לעבד בידיים לכדור כחצי דקה
  2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושולחים למקרר לפחות לשעתיים (אפשר ורצוי לילה לפני אבל לא חובה)
  3. אחרי שהבצק יצא מהמקרר מתחילים לרדד אותו עם הרבה קמח כדי שלא ידבק מרדדים אותו לא ממש דק אבל גם לא עבה, בערך 3 ס"מ
  4. מורידים נייר אפייה אחד מנערים את שאריות הקמח ומעברים את הבצק ישר לתבנית משומנת (הנייר מקל על התהליך ) ומקלפים גם את הנייר השני (לא לזרוק יש לזה שימוש אחר כך )
  5. מיישרים את קצוות הבצק ודואגים שכל הקרעים שנוצרו בבצק יכוסו בעזרת חתיכות בצק
  6. דוקרים את הבצק באמצעות מזלג ושלוחים למקפיא לעשר דקות
  7. בינתיים מפעילים תנור לחום 180 מעלות
  8. כעבור 10 דקות מוצאים את הבצק מהמקפיא, לוקחים את נייר האפייה שהשתמשנו בו מקודם מניחים אותו על הבצק ועל זה קטניות עד לכיסוי הבצק ושולחים את הבצק לאפייה
  9. כעבור 15 דקות מורדים את הקטניות ואת נייר האפייה ומחזירים את הבצק לתנור עד שמזהיב לעוד 15-20 דקות ומוצאים את הקלתית לבחוץ עד שתתקרר
  10. כעת נתחיל לעבוד על מלית השוקולד
  11. לוקחים סיר שופכים לשם את השמנת המתוקה והמלח ומחכים לרתיחה
  12. בינתיים לוקחים קערה ושמים את שוקולד המריר שבור לקוביות את החמאה החתוכה גם היא לקוביות ואת ה 3 כפות דבש
  13. אחרי שהשמנת רתחה שופכים אותה לקערה עם השוקולד מחכים דקה ומתחילים לערבב עד שהכול נמס ומתאחד
  14. שופכים אותה על הפאי ומכנסים לקירור במשך הלילה
  15. לאחר לילה מוצאים את העוגה מהמקרר, בינתיים ממיסים שוקולד לבן במיקרו בפוסלים של 20 שניות עד שהוא נמס ונוזלי לגמרי
  16. מכניסים את השוקולד הלבן למזרק( אם יש :- 0 ) אבל לא באמת לכולם יש אבל למי שיש הוא יוכל לשים את זה שם או לעשות שק זילוף מנייר אפייה (למי שיודע) או משקית אוכל גם אפשר
  17. בקיצור מכנסים את השוקולד הלבן לאן שהוא (תחליטו אתם) ועושים נקודות על הפאי שוקולד
  18. או כול קישוט אחר (ראה תמונות גדולה יש מלא רעיונות לקישוטים אחרים כול אחד מה שהוא רוצה)
  19. ושלחים למקרר לעוד חצי שעה וזהו זה כבר מוכן להגשה אפשר לשמור את זה עד 4-6 ימים זה נשמר יחסית לא רע בכלל במקרר.

כבוד – זכתה גם במקום הראשון

קיש סלק וגבינת עיזים – נעמה צפתי

לבצק:

• 200 גר' קמח
• 125 גר' חמאה
• קצת מלח
• קצת מי קרח
• חצי כפית רוזמרין קצוץ

סלק:

• 2 סלקים
• כף גדושה בפטרוזיליה קצוצה
• 3 כפות שמן זית
• מלח ופלפל

מילוי:

• 2 ביצים
• 125 מ"ל חלב עיזים או רגיל
• 125 מ"ל שמנת מתוקה
• גבינת עיזים טריה

הכנה:

• לושו את הקמח והמים יחד המלח והרוזמרין, וצרו קלתיות.
• בשלו את הסלק אך לא לדרגת רכות, חתכו לקוביות וטבלו במרינדה של שמן זית, פטרוזיליה וגבינת עיזים.
• השאירו קצת גבינה לדקורציה.
• ערבבו את חומרי המילוי, מלאו את הקלתיות וקשטו למעלה עם סלק וגבינת עיזים.

בתיאבון

100 ש"ח

טארט  דאבל שוקולד,בננה וקרמל – מירי עבודי

לקלתית:

300 גרם קמח

180 גרם חמאה קרה

ביצה+חלמון

לקרמל:

100 גרם סוכר(1/2 כוס)

4 כפות מים

רבע כוס (60 מ"ל)שמנת מתוקה

30 חמאה רכה

למלית שוקולד

250 גרם שוקולד מריר

2 ביצים

50 גרם חמאה

2 כפות דבש

4-5 בננות רכות ובשלות

לציפוי שוקולד-(אפשר גם בלי הציפוי-אך הוא מוסיף לאפקט ה"וואוו")

100 גרם שוקולד מריר

125 גרם שמנת מתוקה

30 גרם חמאה

אופן ההכנה:

לקלתית

1.מעבדים את כל החומרים מלבד הביצה עד שמתקבלים פירורים .

2.מוסיפים את הביצים ומעבדים עיבוד קצר עד לכדור בצק.

3.עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד ומצננים כחצי שעה במקרר.

4.מחממים את התנור ל170 מעלות.

5.מרדדים את כדור הבצק על גבי נייר אפייה ומעבירים לתבנית מתאימה.מכסים ברדיד אלומניום(זה נקרא "אפייה עיוורת") ועליו מניחים משקולות.

6.אופים במשך 10 דקות את הקלתית ומורידים את האלומיניום,לאפייה של כ7 דקות נוספות.

לקרמל-

כאן נלמד להכין קרמל "רטוב" שקל יותר להכנה וכמעט בלתי אפשרי לשרוף.

1.להמתין עד שהסוכר יקבל צבע קרמלי (לא כהה מדי ובמקביל נרתיח שמנת מתוקה

3.מוסיפים באיטיות את השמנת לקרמל ולערבב נמרצות

4.מורידים מהאש להניח שיתקרר לטמפ חמימה.

5.מוסיפים את החמאה,לבלנדר אם צריך.

למלית-

1.ממיסים את השוקולד.לערבב עם הדבש.

2.ממתינים שיתקרר מעט ומערבבים פנימה את הביצים ולאחר מכן את החמאה.

הרכבת הטארט:

1.יוצקים על הקלתית את הקרמל שהכנו.

2.פורסים לפרוסות ארוכות את הבננה,לאורכה ולא לרוחבה{לא ליצור "עיגולים" אלא רצועות בננה}ויוצקים מעל את השוקולד

4.אופים כרבע שעה על 180 מעלות עד שהמלית מתייצבת{ועדיין רוטטת מעט במרכז}.

6.אם רוצים לצפות לצנן מעט,להרתיח שמנת ולשפוך על השוקולד,כשמתקרר מעט להוסיף את החמאה,ולצפות את הקלתית.

כל המתכונים נבחנו באופן עצמאי לחלוטין (אף שופט לא ראה את הדירוג של חברו) על ידי 19 שופטים שדירגו כל מתכון מ 1 עד 10. המתכון בעל ממוצע הדירוג הגבוה ביותר זכה.

קטגוריות:: אוכל צמחוניירקותכלליכשרמאפיםמתוקיםמתכוניםצמחוניתחרות מתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (9)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת שחר:

    ברכות לזוכות ולזוכים. זכות גדולה.
    שבת שלום.
    ש.

  2. מאת לבנה רייזר:

    תורה רבה לכולם על הזכיה …
    סופ"ש מקסים ושבת שלום ומבורך

  3. מאת תמר:

    ברכות לזוכות על הזכייה והתרומה!

    שבת מצויינת לכולם – כל המתכונים הודפסו וינוסו מתישהוא ב"ה.

  4. מאת "כפות תמר":

    כל הכבוד לכולם על ההשקעה והדברים הטעימים שעשיתם.
    שבת שלום מ"כפות תמר"
    תמר בן-זקן

  5. מאת טובה:

    כל הכבוד וברכות לזכייה
    מתכונים ממש מעניינים, ובדיוק בזמן… ((:
    תודה רבה

  6. אני מאוד אוהבת דברי בצקים ופיצות

  7. מאת גליתחתן:

    יופי של פרויקט. אין ספק שאאמץ כמה מהמתכונים של זוכי הפרויקט הקודם :)

  8. מאת קרן דביר:

    נעמה יקירתי, כיף לראות את כישרונך הרב כל הכבוד על הרעיון והתרומה.רעיון מקסים.נשיקות

השארת תגובה