עשרה מתכוני מתכוני פיקניק מצויינים

קבלו 10 מתכונים מצויינים ומקוריים לדברים שאפשר לארוז ולצאת אתם בסלסלה לפיקניק. אמנם לא זכו בפרס בתחרות מתכוני הפיקניק של בייגלה, אבל הם הגיעו למקומות שישר אחרי הזוכים, ולציבור מגיע לדעת .

לחמשת המתכונים שזכו בפרסים ולפרטים על השתתפות בתחרות הקישים של השבוע והפרסים המובטחים לזוכים.

שנקים מלוחים – ניצה ארגוב

חומרים לבצק:

  • 1 קג' קמח
  • 50 גר' שמרים טריים/20 גר' שמרים יבשים
  • 350 מל' חלב
  • 4  ביצים
  • 20 גר' סוכר
  • 200 גר' חמאה
  • 20  גר' מלח

אופן הכנת הבצק:

  1. מכניסים לקערת מיקסר את הקמח השמרים הטריים הסוכר ומערבבים כדקה עם וולישה.
  2. מוסיפים את החלב הביצים וממשכים לערבב .
  3. מוסיפים את החמאה והמלח ולשים עם וו לישה עד שהבצק הופך לאחיד.
  4. מתפיחים מעט מוציאים את האויר ומכניסים למקרר ל 4 שעות.

 

מילוי בטטה:

  1. מרככים 3 בטטות גדולות בתנור. קולפים אותם וחותכים לקוביות.
  2. חותכים 200 גר' גבינה בולגרים.
  3. מעט מלח ולפלפל שחור (ניתן להוסיף קינמון לאוהבי הקינמון)
  4. מערבבים עם מעט שמן זית.

מילוי עלי מנגולד

  1. מורידים את העלים הירוקים מהמנגולד (ללא השידרה הלבנה)
  2. מקפיצים עם מעט בצל מטוגן במחבת עד אשר המנגולד מתרכך.
  3. מוסיפים מלח ולפלפל שחור ו- 200 גר גבינה בולגרים ומערבבים.

להכנת השנקים

  1. מרדדים עלה בעובי 1 סמ' רוחב 20 סמ' ואורך ככל שרוצים.
  2. מרחים מהמילית ומגלגלים לרולדה .
  3. פורסים לחתיכות מניחים בתבנית.
  4. מתפיחים מעט (1/2 שעה)
  5. מורחים בביצה ואופים כ – 30 עד 40 דקות בחום של 180 מעלות עד אשר מזהיב.

את יתרת הבצק, אם נותר, ניתן להקפיא לשימוש חוזר או למלות בכול העולה על ראשכם.

בורקס סביח מגונדר – דפנה פתיחה (מטבחונט)

החומרים לשני בורקסים גדולים:

  • חבילה בצק עלים קפוא
  • 250 גרם חצילים בטחינה (מקופסא..כן כן. היום עושים משהו זריז)
  • 4  ביצים קשות
  • 100 גרם גבינה בולגרית
  • מלח, פלפל
  • ביצה טרופה
  • קצח לקישוט

ההכנה:

  1. מפשירים את הבצק לפי ההוראות שעל גבי האריזה.
  2. מחלקים את הבצק לשניים ובכל חלק עושים את הפעולה הבאה:
  3. מפזרים מעט קמח על השיש ומרדדים עוד קצת את הבצק.
  4. על הבצק המרודד מניחים נייר אפייה והופכים את הנייר עם הבצק כך שהנייר יהיה על השיש והבצק עליו.
  5. הפעולה הזו מאפשרת לנו להכין את הבורקס כבר על הנייר ולהעבירו לתבנית. אם מנסים לעשות את הבצק על השיש ולהעבירו
  6. אחר כך לנייר אפייה הוא יתחיל להתפרק בגלל צורתו המיוחדת.
  7. חורצים בסכין חתכים משני צידי הבצק. משאירים את החלק הפנימי שלם.
  8. מורחים על החלק הפנימי את חצי מכמות סלט החצילים, מעל מפזרים 2 ביצים קשות חתוכות, ממליחים ומפלפלים ומפזרים חצי מכמות הגבינה.

סוגרים את הבצק בצורה הבאה:

  1. לוקחים רצועת בצק מצידו הימני של הבצק ומניחים במרכז.
  2. עכשיו לוקחים רצועה מצידו השמאלי ומניחים גם במרכז.
  3. ממשיכים כך עד לסיום כל הרצועות.
  4. את פינות הבורקס פשוט מהדקים עם הידיים.
  5. מורחים ביצה טרופה ומפזרים קצח מלמעלה.
  6. עושים את אותו הדבר עם החלק השני של הבצק.
  7. אופים בתנור בחום של 170 מעלות עד להזהבה.

ל מטבחונט, הבלוג של דפני.

קציצות כאפתה של חמותי (קציצה טוניסאית) – גילי דעי

מצרכים:

  • חצי קילו בשר בקר טחון עם מעט שומן (אפשר גם שווארמה הודו נקבה, עוף טחון)
  • חבילה פטרוזיליה קצוצה
  • חבילה כוסברה קצוצה
  • חבילה שמיר קצוץ
  • חופן עלי סלרי קצוצים (לא חייב אם אין)
  • 1 בצל מגורד בפומפיה
  • 2 ביצים
  • חצי כוס סולת
  • 2 פרוסות לחם
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 תפו"א מבושלים לא עד ריכוך מלא
  • תבלינים: מלח, פלפל שחור, קינמון, כורכום, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה

לערבב לעיסה אחידה, ליצור קציצות ולטגן.

אני אופה את הקציצות:

בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מרססת קצת ספריי שמן.

את הקציצות אני טובלת בקמח וביצה (שעורבבה במעט פלפל צ'ומה, מלח ומעט מים) ומסדרת על התבנית

אנטיפסטי ירקות בתנור – קארין קידר

זה בעצם מלא ירקות אפוים בתנור בנפרד, כל אחד עם התיבול שלו, לזמן שהוא זקוק, פתוח להשחמה או מתאדה במיציו. מביא משפט משלו למגש הסופי.

הטריק פה הוא פשוט; הנייר אפיה/ הנייר כסף שבו נאפה כל ירק בנפרד, אורז אותו כמו סוכריה עד בוקר הפיקניק והופך לקערונת הגשה בחוץ.

  1. חיממתי תנור ל180 מעלות
  2. בטטות שטופות כמו שהן נכנסו ערומות לתנור
  3. מקפלים נייר כסף או נייר אפיה וצוררים משני הצדדים לסוכריות פתוחות/ סגורות.
  4. ממלאים כל אחד בירק אחר מתובל בטעמים וריחות אחרים ואופים בצוותא, לאט לאט מוצאים מהתנור לפי מה שמוכן.
  5. חלקם נפתח קצת על מנת שישחימו וחלק נאפה פתוח מראש.
  6. אשכולות של עגבניות שרי אפויות בשמן זית מתובל בהרב דה פרובנס- 15 דק אפיה. פתוח, העגבניות משחימות קלות וחלקן מקבלות פיצוץ קטן בעורן המתוח
  7. בבוקר קרעתי עליהם בזיליקום טרי.
  8. שמיניות בצל עם רכז רימונים,  טיפונת דבש, מרווה, שמן זית ומלח גס- 20 דקות סגור, 10 דקות פתוח
  9. שומים שלמים עם דבש וג'ינגר מגורד. סגורים אחד אחד בנייר כסף- היה לי שום טרי אז לקח 15 דקות עד שהתרככו.

10.  פלפלים פרוסים לרצועות עם שומים פרוסים, שמן זית, תימין, פלפל שחור ומלח. אחרי האפיה מעט חומץ שרי  וקצת שום טרי קצוץ -25 דק עד שמשחים ומתרכך. אפשר להוסיף גם פלפל חריף אבל אצלי היו המון ילדים ולא התחשק לי להזהיר/ להינזף..

11.  שעועית ירוקה אפויה עם שבבי צ׳ילי אדום, שמן זית לימוני וקצת חמאה-  כשמגיע לטמפ החדר טיפטיפונת חומץ בן יין לבן- 25 דקות, סגור 15, פתוח 10 דק '.

12.  אצבעות כרישה אפויה עם שמן זית מלח ומייפל- 25 דקות (סגור 15, פתוח 10)

13.  חצילים ננסים חצויים לאורכם, שמן זית, מלח, תימין טרי ומלא שיני שום טרי שלמות- סגור- לקח 45 דקות עד שנכנעו והתרככו. אחרי שהתקררו קצת נתתי להם קצת חומץ בן יין אדום.

14.  סלקים שלמים בנייר כסף שעה וחצי אפיה- כשמתקרר קצת או בבוקר: חתוכים לרבעים, שמן זית, גרידת לימון, ממש מעט מיץ לימון וקצת כוסברה.

15.  בטטות שלמות לא קלופות- בבוקר: חצויות לאורך, חמאת שומשום/ טחינה גולמית ומלח גס- 60 דקות אפיה

אם אמי האלרגית לקינמון לא הייתה באה, הייתי מערבבת קצת יוגורט, גרידת תפוז וקינמון לטחינה אבל הטחינה האתיופית הזו לא צריכה הרבה עזרה.

הכל יוצא מהתנור נח ומחכה לבוקר. טועמים, מתבלים מי שצריך ומרעננים עם עלים ירוקים, סוגרים לצרורות ואורזים אותם לתוך מגש/ קופסה גדולה. בפיקניק פורסים אותם לפסיפס צבעוני.

קציצות טונה – חיה אלפי

המצרכים

  • 4 קופסאות בינוניות של טונה בשמן – מסונן
  • 100 גרם פרורי לחם
  • 1 בצל גדול מגורר
  • 4 ביצים
  • כף אריסה
  • חצי צרור כוסברה
  • מלח אם צריך
  • מעט פלפל שחור

אופן ההכנה

מערבבים את כל המצרכים צרים קציצות ומטגנים במחבת עם שמן חם

* קופסה טונה בינונית = 160 גרם לפני סינון

* טעים גם חם וגם קר

משולשי פילו במילוי תפוחי עץ – משה בוטנסקי

 

  1. לקלוף תפוחי עץ לגלען,ולחתוך לקוביות
  2. להמיס חמאה במחבת להוסיף סוכר ואת תפוחי העץ
  3. למי שאוהב ניתן להוסיף קינמון וצימוקים
  4. לבשל עד שמתרכך ומקבל צבע חום שזוף.
  5. להמיס מעט קורנפלור במים קרים ולהוסיף לתערובת התפוחים ולבשל מעט עד אשר מסמיך.
  6. למרוח עלה פילו במאה,ללקפל לחצי +חמאה ושוב לחצי לצורת מלבן.
  7. להניח כף מלית בקצה ולקפל לצורת משולשים
  8. שוב למרוח בחמאה
  9. לאפות 180 מעלות כ 20 דקות

סלט חציל משגע שלי, וסיפור – טובה יוסף

בשבתות הקיציות הוריי נהגו להשקים לפנינו – אבי עמל על סלט ירקות טרי, קצוץ דק-דק משלל ירקות העונה, ואמי עמלה על ארגון ואריזת שאר מרכיבי התקרובת – שיהוו "ארוחה קרה" -

עוף עשוי בגריל, שהסירה ממנו את העור ופרסה אותו לפרוסות יפות ובשרניות (כמו שפורסים את ההודו של חג ההודיה, בסרטים) תפוחי אדמה מבושלים, פרוסים לפרוסות עבות ומתובלים במלח ופלפל שחור, ביצים קשות, מיונז, סלטי גזר וסלק, לפי מתכון שלמדה מהסבתא המרוקאית שלי, חלה טרייה וכמובן – סלט הירקות המרהיב בצבעוניותו.

כל הכבודה הזאת נכנסה לצידנית, שהועמסה יחד עם אוהל מתקפל, ויחד עם שנינו – אחי ואני – על עגלת הטיולון של אחי.

כך צעדנו מביתנו הקט, עברנו דרך הפרדסים של כפר אז"ר, בואך צומת תל-השומר. נכנסנו דרך הכניסה מהצומת שהייתה קבועה בחומה העוקפת את הפארק הלאומי ושכונת רמת-חן ואחרי כמה רחובות נוספים הגענו לפארק – מרחבים ענקיים של ירוק, ירוק ועוד ירוק. מים, ברווזים, והמבנה הענק שהיה ממוקם במרכז האגם – אולי מסעדה? בעינינו הייתה היא כספינה קסומה…

שיחקנו, השתוללנו, שטנו בסירת פידלים, וכשהתעייפנו חזרנו למאהל, שם נשפכנו לשלוף קליל תחת כיפת השמיים, כשאת ראשינו ופנינו מכסים חיתולים לבנים ודקיקים, כדי למנוע הצקות של זבובים ויבחושים למיניהם. בתום מנוחת הצהריים, קמנו לסעודת-פיקניק עריבה שכבר המתינה לנו ערוכה על שמיכה.

(את הקינוח כבר זללנו בעונג ושמחה בביתה של סבתא, שהייתה גרה כמה רחובות משם)

חצילים אני לא זוכרת שהיו בפיקניק, אז זאת תרומתי הצנועה, בהשראת זיכרונות הילדות:

המצרכים:

  • 1-2  חצילים בינוניים [לבחור את הכי קל, ביחס לגודל]
  • שיני שום מחצי ראש שום טרי
  • מלח בישול
  • פלפל שחור גרוס
  • חצי לימון סחוט
  • שמן זית
  • חופן פטרוזיליה קצוצה

 

ההכנה:

  1. עוטפים את החצילים בנייר כסף וקולים בתנור או על הגז,
  2. כשהחצילים מוכנים מנקבים חורים בתחתיתם ומניחים אותם על מסננת, לניקוז הנוזלים,
  3. חורצים לאורכם ומרוקנים את התוכן – בנתחים שלמים,
  4. אם עדיין מתנקזים נוזלים – משאירים עוד קצת במסננת.
  5. מניחים בכלי הגשה אובלי או מאורך.
  6. בוזקים מעל מעט מלח בישול ופלפל שחור גרוס.
  7. כותשים את שיני השום מעל באופן שווה.
  8. סוחטים מעל את הלימון, ומשקים בנדיבות בשמן זית.
  9. לקישוט מעטרים עם הפטרוזיליה הקצוצה.

 

[אפשר להגיש עם טחינה מתובלת תוצרת בית].

רק עם החציל אפשר לחסל בקלות חצי חלה ((:

בתיאבון

לחמניות רכות בצורת קרואסון – לבנה רייסר

חומרים:

  • שלוש וחצי  כוסות קמח
  • כף שמרים יבשים
  • 1/2  כוס חלב פושר
  • רבע  כוס סוכר
  • 2  ביצים
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • רבע כוס שמן
  • חצי  כפית מלח

לזיגוג:

  • ביצה טרופה עם כף מים

ההכנה:

  1. בקערה מיקסר מערבבים קמח ושמרים
  2. מחממים חלב, סוכר,
  3. ממיסים חמאה ומוסיפים שמן
  4. מערבבים את כל הנוזלים חמאה וחלב ומוסיפים את הביצים ומלח
  5. מוסיפים לקמח והשמרים ולשים במשך 5 דקות לקבלת בצק חלק
  6. מכסים ומניחים לתפיחה במקום חמים עד להכפלה
  7. מוצאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים ל-3 חלקים שווים
  8. מרדדים כל חלק לעיגול בעובי 1/2 ס"מ
  9. חותכים למשולשים כמו פיצה ומגלגלים מהבסיס לכיוון השפיץ
  10. מניחים במרווחים על תבנית מרופדת בסיליקון או נייר אפיה.
  11. מכסים ומתפיחים עד להכפלה.
  12. מחממים תנור 190 צ. ואופים 15 דקות עד שהלחמניות זהובות.

מגישים חם עם חמאה

פריקסה  – חיה אלפי

המצרכים לבצק:

  • ½ ק"ג קמח
  • ¼ כוס שמן
  • כפית סוכר
  • כפית מלח
  • כף שמרים יבשים
  • כוס מים פושרים

אופן ההכנה:

  1. לשים את כל המצרכים לבצק גמיש ונוח ומתפיחים עד הכפלה
  2. יוצרים 8-10 לחמניות
  3. משאירים לתפיחה של 20 דקות ומטגנים בשמן עמוק.

מילוי:

  • אריסה
  • סלט ירקות
  • זיתים
  • טונה
  • תפו"א מבושלים
  • לימון כבוש
  • ביצים קשות

החיים הם פיקניק! – טדי הרוש

כשאני חושב על פיקניק, אני תמיד אוהב להשקיע מראש אבל חושב על מנה שבא לי לקחת,ושאפשר יהיה לאכול בטמפרטורת החדר, כי לא תמיד מתחשק להדליק איזה גזיה, או להסתובב עם מחבת על האופניים.

שרימפסים אפשר לאכול ככה… ועם רוטב נחמד לטבול בהם, זה אפילו יכול להיות מפתה…

החומרים:

  • 12-16  שרימפסים טריים, מקולפים ונקיים
  • כף חמאה
  • 2 כפות זרעי כוסברה
  • מיכל שמנת מתוקה + 1/4 כוס חלב
  • גבעול סלרי קצוץ לקוביות
  • גבעולי טימין
  • חציל
  • מלח ופלפל אנגלי גרוס

אופן ההכנה:

1       במחבת אני מניח חמאה, זרעי כוסברה וסלרי ומדליק אש קטנה מתחת.

2       ברגע שהחמאה מתחילה לקבל גוון חום, אני מעביר לאש חזקה ומוסיף את השרימפסים.

3       לאחר כדקה או שתיים, השרימפסים מוכנים, עם טעם אגוזי של החמאה ורעננות מדהימה של זרעי הכוסברה.

4       לרוטב – אני שורף את החציל על אש גלויה וכשהוא קלוי לחלוטין, אני מעביר את תוכנו למעבד מזון (ללא הנוזלים כמובן…)

5       במקביל, מחמם שמנת וחלב עם עלי טימין טריים, מעט פלפל אנגלי גרוס ומלח.

6       את השמנת אני מוסיף למעבד המזון יחד עם החציל ומעבד לכדי קרם חלק.

 

בשלב הזה אני לא מוסיף עדיין מלח כי כשהקרם מתקרר – טעמו משתנה מעט.

אורז את השרימפסים, מעביר את הקרם לקופסה סגורה, לוקח מעט מלח גס, בקבוק יין לבן ו… יוצא לדרך…

בפיקניק – מסדר לי שלולית מהקרם על צלחת, מעל כמה שרימפסים שמתחשק לי, כוס יין ו… הרבה אושר

ממליץ לאכול בידיים, בלי מזלג… :-)

תהנו…

לדף של טדי בפייסבוק

 

 

קטגוריות:: אוכל צמחוניאוכל שילדים אוהביםאוכלים בחוץירקותכלליכשרמאפיםמתוקיםמתכוניםסלטיםפירות יםצמחוניתחרות מתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (4)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת צבי:

    מתכונים מעולים.כל הכבוד.

  2. מאת אפרת:

    אחלה של מתכונים והכי אהבתי את האנטיפסטי והשרימפסים עם כוס היין….

  3. מאת דורית:

    אוהבת את כל המתכונים שלכם המשיכו לשלוח…..

  4. מאת שני:

    אני והילדה היינו רעבות, תוך 10 דקות, יש קציצות טונה מוכנות ומשופרות, יצא מ ע ו ל ה!

השארת תגובה