איך אתה מרקיש? תחרות הקישים בחסות הקישריה

 

השבוע שלנו היה פיקניק אחד גדול. כשאומרים שהחיים הם פיקניק מתכוונים לזה שיש בהם אוכל טוב, נופים יפים, אנשים שאנחנו אוהבים, אוויר צלול, מקורות מים ו… גם יתושים. כי אין טוב בלי קצת רע ואין מענג בלי קצת מעצבן.

השבוע חגגנו עם מתכונים נפלאים שהופכים כל פיקניק לחגיגה. היו לנו 38 מתכוני פיקניק ו17 שופטים רעבים מאד.

קונדיטורית דלאל הנפלאה ששוכנת בנווה צדק הקסומה היא שהרימה את הפרס. די לעבור שם ככה סתם, אפילו לא רעבים במיוחד ולרצות לאכול שם את הכל, כולל את הצוות ואת ענר, האופה המוכשר.

קונדיטורית דלאל השיקה מוצר גאוני שמראה לנו שפיקניק אפשר לעשות גם בלב העיר הלבנה. שני זוגות אופניים, מפה עם כל פינות החמד שבסביבה, יין מבעבע, מאפים נפלאים, ממרחים, מפת פיקניק משובצת באדום ולבן, גבינות, לחמים, שוקולד, עוגיות וכל מה שנשאר לכם זה להביא את החברה הטובה מהבית. הרומנטיקה, אגב, כבר בפנים.

ולחלק החשוב – הזוכים:

מקום ראשון – אורלי כהן עם משולשי בצק ממולאים זכתה בערכת הפיקניק המפנקת של דלאל ובמחזיק מפתחות של בייגלה.

מקום שני – חיה אלפי עם לחם זיתים וגבינה זכתה במחזיק מפתחות של בייגלה.

מקום שלישי – הדר לוי עם גרבדלקס זכתה במחזיק מפתחות של בייגלה.

מקום רביעי - אייל יסקי וויס עם מקלות לחם וממרח עשבי תיבול זכה במחזיק מפתחות של בייגלה.

מקום חמישי – דיקלה רוזנפלד פירסט עם שבלולי גבינה עם פסטו וזיתים זכתה במחזיק מפתחות של בייגלה.

אנחנו מודים לכל המשתתפים על המתכונים הנפלאים. המתכונים והתמונות יופיעו בסוף הרשומה.

ומה יקרה בשבוע הבא? או, הנה זה מגיע.

תחרות הקישים הגדולה של הקישריה ובייגלה:

ליוספה ולניסים, זוג צעיר ומקסים, יש רשת נפלאה שמכינים בה קישים. קוראים לה קישריה ויש שם פנינים שאפשר לאכול בוקר צהרים וערב. קחו למשל את קיש הפטריות או התאנים עם הגבינות או, החביב על סו אלן מכל, קיש בטטות וחלב קוקוס.

את היופי הזה אפשר למצוא ברחוב כצנלסון 147 בגבעתיים והסניף התל אביבי שוכן ברחוב הרצל 12 פינת לילינבלום. כשר, חלבי, מעולה.

הקישריה יעניקו לזוכים 10 שוברים בשווי של 100 ש"ח כל אחד לשימוש בכל סניפי הרשת.

 

ולתחרות:

לכבוד חג השבועות אנחנו פוצחים בתחרות קישים חלביים. עם גבינות, ירקות, פירות, שוקולדים וכל מה שבא לכם שיהיה בקיש שלכם. תתפרעו, הסוד הוא בשילובים.

במה זוכים?

המקום הראשון יזכה את אופיו בשלושה שוברים בסך 300 ש"ח לקניה ברשת קישריה

ויש גם בונוס, המתכון ייוצר ע"י הקישריה ויכנס לתפריט עם קרדיט ליוצרו.

המקום השני, השלישי והרביעי יזכה את האופים בשובר בסך 200 ש"ח לקניה בסניפי קישריה.

המקום החמישי יזכה את האפה בשובר בסך 100 ש"ח לקניה בסניפי הקישריה.

על המתכונים להיות כשרים וחלביים, כדי שניתן יהיה לכלול אותם בתפריט של הקישריה.

מוכנים? היכון, תתפרעו!

כללי השתתפות:

יש לשלוח עד יום רביעי 1/6 בשעה 12:00 צהרים בבמייל ל  post@beygale.co.il

את:

  • המתכון (כתוב בפורמט דומה לאלו שבהמשך) יחד עם תמונה
  • אישור כי המתכון הוא שלכם ושאתם בעלי זכויות היוצרים על הצילום
  • רשות לפרסם בבייגלה את המתכון והצילום
  • שם מלא, כתובת וטלפון

אפשר לשלוח עד 3 מתכונים בשבוע, אך רק אחד מהם יוכל לזכות בפרס.

התחרות פתוחה לכל חוץ מאשר לכותבי בייגלה, בני משפחותיהם, וחברי צוות השופטים.

לטובת כולם אנחנו נפרסם כל מתכון מיד כשנקבל אותו באלבום מיוחד

בדף שלנו בפייסבוק.

רשימת הזוכים בתחרות השבועית תפורסם בכל יום שישי, יחד עם נושא התחרות לשבוע שלאחר מכן ורשימת הפרסים.

אז למה אתם מחכים, כנסו למטבח, הנדסו משהו שאפשר לקחת לפיקניק, צלמו אותו ושלחו לנו.

בהצלחה

 

הזוכים והמתכונים שלהם בתחרות מתכוני הפיקניק

 

משולשי בצק ממולאים – אורלי כהן

2 הצעות תוך שימוש באותו בצק ואותה טכניקה: אחת בשרית ואחת חלבית

משולשי בצק במילוי בשר וערמונים

המרכיבים

לבצק

2 כוסות קמח

1 חלמון

1/4 כוס מים

2 כפות חומץ הדרים

1/8 כפית מלח ("קורט")

150 גרם חמאה או מרגרינה קרה (לשומרי הכשרות), חתוכה לקוביות.

למלית

2 בצלים קצוצים דק

1 שן שום קצוצה

500 גר' בשר בקר טרי טחון

1/4 חב' פטרוזיליה שטופה וקצוצה דק

1/2 כוס צנוברים קלויים קלות על מחבת

1 חבילת ערמונים קלויים וקלופים (בואקום), קצוצים גס

1 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

1 כף רסק עגבניות

1 ביצה טרופה

לציפוי המשולשים

ביצה טרופה

תערובת של שומשום לבן, שומשום מלא, שומשום שחור ומלח גס

אופן ההכנה

נתחיל עם הבצק:

  1. מכינים את הבצק תוך ערבוב כל החומרים במעבד מזון (או במערבל עם וו גיטרה).
  2. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה – שעתיים.

בינתיים נכין את המלית:

  1. מטגנים את הבצלים במעט שמן עד שמזהיבים (לא להשחים). בדקה האחרונה מוסיפים את השום ומטגנים קלות תוך כדי ערבוב.
  2. מוסיפים למחבת את הבשר הטחון ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו והופך לפירורים.
  3. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, רסק העגבניות, הצנוברים, הערמונים, המלח והפלפל. טועמים ומתקנים תיבול.
  4. מקררים לטמפרטורת החדר ומוסיפים את הביצה הטרופה ומערבבים (האמת שלא חובה, אבל זה מדביק את כל העסק בפנים ומונע דליפות).

הרכבת המשולשים:

  1. מרדדים את הבצק בעדינות עם מעט קמח. הבצק מאד גמיש ונוח לעבודה. חותכים לריבועים.
  2. מניחים באמצעו של כל ריבוע בצק כפית מהמלית ומקפלים ל- 2 ליצירת משולש.
  3. צובטים היטב את שולי המשולש, כדי "להדביק" את הקצוות. מניחים בתבנית המרופדת בנייר אפיה.
  4. מורחים בביצה הטרופה וזורים מעט מתערובת השומשום והמלח הגס.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 15 דקות – (שימו לב, עשוי להשתנות מתנור לתנור).

משולשי בצק במילוי גבינות ואנטיפסטי

המרכיבים למלית

250 גרם גבינה לבנה

100 גרם גבינה בולגרית מפוררת

50 גרם גבינת פרמזן מגוררת

2 פרוסות חציל – קלויות בתנור (או בטוסטר) קצוצות

1 פלפל אדום קלוי, קלוף וקצוץ

5  עלי אורגנו טרי קצוצים דק  + 1 עלה מרווה קצוץ

1 כף קמח

מלח  + פלפל שחור גרוס לפי הטעם

1 ביצה טרופה

אופן ההכנה

זהה למעט המלית.

המלית: מערבבים את כל חומרי המלית לתערובת אחידה.

ממלאים את הבצק במלית הגבינות והאנטיפסטי, יוצרים משולשים, מצפים ואופים.

 

לחם גבינה וזיתים – חיה אלפי

המצרכים

  • ½ ק"ג קמח
  • כפית סוכר
  • כפית מלח
  • כפית גדושה גרגירי כוסברה קלויים (קולים במחבת דקות ספורות)
  • כף שמרים יבשים
  • ¼ כוס שמן
  • כוס ורבע מים פושרים (להוסיף את המים לפי הצורך)
  • 25 זיתים שחורים מגולענים חתוכים לטבעות
  • 25 זיתים ירוקים מגולענים חתוכים לטבעות
  • את הזיתים לאחר שחותכים לייבש כמה שאפשר בנייר מגבת
  • 3 פרוסות גבינה צהובה עמק

 

אופן ההכנה

  1. לשים את הבצק (מיקסר, ידנית, אופה לחם) כשהבצק אחיד מוסיפים
  2. את הזיתים וממשיכים ללוש עוד כ- 8 דקות.
  3. מתפיחים עד הכפלה או במקרר כ- 10 שעות.
  4. לאחר ההתפחה בזמן עיצוב הכיכר משלבים בבצק את פרוסות הגבינה.
  5. מתפיחים את הכיכר חצי שעה, חורצים חתכים ומתפיחים עוד חצי שעה.
  6. מלטפים את הכיכר עם ידיים רטובות ומצפים בשומשום קלוי /קצח/פישתן…
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 45 דקות עד ששחום ומוכן.

גרבדלקס – הדר לוי

מיקס של כמה מתכונים קלאסיים.

 

לאחר ניסוי וטעייה הגעתי למתכון הזה. בגלל שהדג כבוש אין בעיה לקחת אותו לפיקניק ללא קירור, ואני ממליצה להוסיף לחגיגה גם לחם טוב וגבינה עם אחוזי שומן גבוהים ויחסית קשה- גם כי היא יותר טעימה ככה, וגם כי היא תשמר ליותר זמן מחוץ למקרר.

 

מצרכים

  • קילו פילה סלמון טרי (לא קפוא!) עם העור
  • 2כפות חרדל
  • כף דבש
  • 3 כפות וודקה
  • חצי כוס סוכר
  • חצי כוס מלח

 

משקולת

קופסה  שתכיל את הדג בשלמותיו

ניילון נצמד

 

  1. לוקחים את הפילה ו"שוטפים" אותו בוודקה (דואגים שהיא תגיע לכל הדג)
  2. מערבבים בקערית את הדבש והחרדל ומצפים את הדג בשכבה דקה מהמשחה שנוצרה.
  3. מערבבים את המלח והסוכר בתוך קערה
  4. מצפים את הדג בתערובת המלח-סוכר כמו שניצל (שכבה דקה).
  5. פורסים על משטח עבודה ניילון נצמד עליו שמים תלולית מתערובת המלח סוכר ומפזרים אותה
  6. כך הדג לכל אורכו ינוח על שכבת התערובת.
  7. מניחים מעל את הדג, מפזרים את שארית התערובת כך שתצפה את כל חלקי הדג.
  8. סוגרים את הניילון הנצמד כך שיצפה את כל הדג צמוד צמוד (להשתדל שלא ישארו בועות אוויר כלואות)
  9. שמים בקופסא, מניחים מעל את המשקולת ומשאירים במקרר  48 שעות.

 

  1. כשמוכן, מוציאים מהמקרר ושוטפים את הדג מכל שאריות המלח-סוכר. פורסים לפרוסות דקות אלכסוניות או לרצועות ומאכסנים במקרר בקופסא סגורה.

 

אני אוהבת לשפוך על רצועות הגרבלקס תערובת של שמן זית עדין ומעט דבש (משהו כמו רבע כוס שמן זית וכף דבש)

וכך לאחסן במקרר.

 

(בתמונה- הצעת הגשה)

מקלות לחם וממרח עשבי תיבול – אייל יסקי וויס

המתכון הוא השילוב המושלם בין לחם קל לממרח

מדהים לפיקניק. כיף וקל להכין ונהדר לאכול בחוץ!

ארבעת המופלאים – מקלות לחם מתובלים

למקלות הלחם:

מרכיבים:

  • 1 ק"ג קמח כפרי שטיבל
  • 1 שקית שמרים יבשים שמרית (11 גרם)
  • 3 כפות שטוחות של סוכר חום דק
  • 1.5 כף שטוחה של מלח
  • 2-3 כוסות מים פושרים

 

תבלינים לציפוי הלחם: מלח גס, קצח, שום יבש, בצל יבש וכל העולה על דעתכם!

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל180 מעלות.
  2. מוסיפים את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח למיקסר ומערבבים.
  3. מוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבוב את המים הפושרים.
  4. ממשיכים לערבב שש דקות בערך במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד שנפרד מדפנות המיקסר.
  5. מתפיחים את הבצק שהתקבל בקערה משומנת מכוסה עד שהבצק מכפיל את גודלו.
  6. מחלקים את הבצק התפוח לכדורים של 150-200 גרם.
  7. מכל כדור בצק יוצרים "נקניק" באורך של כ-25 סנטימטרים וברוחב של כ-5 סנטימטרים.
  8. מרטיבים במברשת ומגלגלים את "נקניקי הבצק" בתבלינים על מגבת רטובה.
  9. מניחים בתבנית תנור על גבי נייר אפיה ואופים כ-25-30 דקות.

10.  לאחר האפיה מצננים על רשת.

 

לממרח עשבי התיבול:

ירוק עד – ממרח עשבי תיבול

מרכיבים:

  • 1 צרור עלי כוסברה טריים
  • 5-6 עלי בזיליקום טריים
  • 1 ראש שום קטן
  • 0.5 כוס שמן זית משובח
  • 1 פלפל חריף ירוק בינוני טרי (ניתן לוותר ולהחליף ב150 גרם גבינת פרמזן/קשקבל איכותית ותוספת שמן זית)
  • מלח

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הפלפל לפרוסות (ללא הגרעינים!)
  2. קוצצים את העלים גס.
  3. מקלפים את השום מפרידים לשיניים.
  4. מעבירים את החומרים למעבד מזון ומוסיפים את שמן הזית והמלח.
  5. טוחנים למשחה.
  6. מעבירים לצנצנת ומאחסנים במקרר עד לשימוש (ניתן להחזיק בקירור בין שבוע לשבועיים).

בתאבון!

שבלולי גבינה עם פסטו וזיתים. דיקלה פירסט רוזנפלד

הרעיון נולד ממש במקרה, התארחו אצלנו חברים לערב ביום שבת ונאלצתי לאלתר משהו טעים ממה שיש במקרר, ברגע שפתחתי את המקרר רוחות עזות של ריק נשבו בתוכו וכמעט שלא נשארו מצרכים.אפילו ליוגורט השתמשתי באקטיביה…אבל..למרבה ההפתעה מכל המשחקים הללו יצא בצק משובח ומילוי מדהים.

הכמות הספיקה לתבנית מלבנית גדולה. שמספיקה לכ-6 אנשים רעבים.

מבחינת הגבינות אני מציעה לכם לעשות ניסיונות כל מה שיש במקרר ונראה לכם טעים הולך כאן, לי היו גבינות יחסית פשוטות אבל פרמז'ן, רוקפור ואפילו קממבר יכולות ללכת טוב, מבחינת תבלינים, כל תערובת תיבול תתאים או תבלינים טריים כמו עירית ובזיליקום.
המצרכים לבצק הבסיסי:

• 1 קופסת יוגורט לא הרגשתי בהבדלים בין 0 אחוז ל 3 אחוז.
• 1 ביצה
• 1 כוס חלב
• 70 גרם חמאה מומסת
• 5 כוסות קמח
• 1.5 כפות סוכר
• 1 כף מלח
• 1.5 כפות שמרים יבשים.

ההכנה של הבצק:

1. מערבבים את החומרים היבשים ומוסיפים להם את הרטובים, מוסיפים עוד כחצי כוס מים חמימים – עד שמתקבל בצק נוח ללישה ולא דביק.
2. לשים את הבצק ידנית או במערבל למשך 5 דקות.
3. יוצרים כדור  שמים בקערה ומעבירים למקרר למנוחה של בין שלוש שעות לחמש – עד לילה שלם.
4. כשרוצים להכין את המאפה מכינים קודם את המלית, במקרה הזה אני הכנתי על כמות הבצק הנ"ל 2 סוגי מליות:
5. מלית גבינות, זיתים ואורגנו שהייתה מורכבת מ:
6. חצי קופסא של קוטג'.
7. חצי קופסא גבינה לבנה 5%.
8. 150 גרם גבינה בולגרית 5% מפוררת.
9. מערבבים הכל ולזה מוסיפים חצי כוס של זיתים ירוקים  קצוצים, חצי כפית מלח, קצת פלפל וכף אורגנו.

מלית גבינה ופסטו:

• 150 גרם גבינה בולגרית מפוררת.
• 150 גרם גבינת שמנת 5%
• חצי מיכל גבינה לבנה
• פרוסות עמק או פתיתים של גבינה צהובה (כחצי כוס)
• כפית וחצי תערובת פסטו יבשה או פסטו מוכן מקופסא.
• מלח ופלפל לפי הטעם.

הרכבה:

1. מחלקים את הבצק לשני חלקים וכל חלק מרדדים למלבן בעובי של פחות מחצי ס"מ.
2. מורחים על הכל את המלית הרצויה ומגלגלים לרולדה.
3. כששתי הרולדות מגולגלות חותכים את הבצק לפרוסות כמו שחותכים לעוגיות שושנים..
4. מניחים על תבנית משומנת את השושנים במרחק של כמה מילימטרים אחד מהשני אני שמתי אחד זיתים, אחד פסטו, אחד זיתים , אחד פסטו וכן הלאה..
5. מזליפים מעט שמן זית מעל, שמים חתיכת גבינה צהובה מעל כל שושנה ומפזרים טיפה שומשום, קצח או שומשום שחור.
6. נותנים לזה לתפוח מחוץ לתנור עוד חצי שעה ובינתיים מכוונים את התנור לחום של 180 מעלות.
7. מכניסים לתנור למשך כחצי שעה.
8. מגישים חם.

קטגוריות:: Featuredדגיםכלליכשרמאפיםמתכוניםתחרות מתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (4)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת Naama Tsfati:

    I think there is a mistake in the quiche week,we should send it until june 1st right?and not 25th of mai??i think.thanks

  2. מאת Eyal yw:

    מקום רביעי איזה יופי! גאה להיות נציגות גברית ברשימה… כל הקרדיט לאימי היקרה והנהדרת שהיא כנראה הבשלנית הטובה בעולם…

  3. מאת Pormeleg:

    כל כך הרבה מתכונים שווים! בא לי על כולם.
    נ.ב. מישהו יכול להסביר לי מה קורה בתמונה של אייל וסקי וויס?!

  4. מאת יעל:

    רגע, את רוצה להגיד לי שהגיעו אליך אורחים בערב שבת, והתחלת להכין מאפה שצריך לתפוח שבע שעות???

    המתכון נשמע לא רע, אבל על סיפור המסגרת צריך לעבוד עוד קצת
    (-;

השארת תגובה