תחרות המתכונים השבועית של בייגלה – כי החיים הם פיקניק

קודם כל הסבר על מה שקרה בתחרות של השבוע שעבר.

יומיים אחרי שהתחרות החלה, הסתבר לנו שפייסבוק לא מרשה לתחרויות להתקיים על הפלטפורמה שלה אלא אם הן עומדות בקריטריונים שהיא הציבה, ויותר חשוב משתמשות באפלקציה חיצונית עצמאית. למרות שהתחרות שלנו מעולם לא התקיימה בפייסבוק אלא באתר בייגלה (לשם נשלחו המתכונים), זה נשמע לנו מסובך מידי, והחלטנו להפסיק את התחרות ולשנות קצת את הכללים. כי הרי באנו ליהנות.

עד לאותו רגע התקבלו אצלנו שישה מתכונים (כולם טובים) ןלמרות שהכרזנו על 5 פרסים החלטנו שזה יהיה הוגן לחלק את הפרס לכולם.

שישה בייגלעך כאלו בדרך אליכם בדואר רשום

ועכשיו מתחילים באמת.

אז מה חדש?

לייקים לא קובעים. כן, זה ממש נחמד לקבל הרבה לייקים ואנחנו מעודדים אתכם להמשיך ללייקק מתכונים ותמונות שמצאו חן בעיניכם, אבל החל מהשבוע 5 הזוכים יהיו אלו שמתכוניהם זכו בדירוג הגבוה ביותר של חבר השופטים שלנו שמונה 20 חברים מכותבי וקוראי בייגלה. כן, אנשים טובים שהתנדבו לעבור על כל המתכונים, לבחור את חמשת הטובים בעיניהם ולהעניק להם ציון בין 1 ל 5. המתכון שיזכה במירב הנקודות הוא שיזכה.

ומה עוד חדש? הפרסים.

הצלחנו לארגן עבורכם פרסים ממש שווים ומפתיעים. השבוע נחלק לזוכה חבילת פיקניק מעולם אחר בשווי 425 ש"ח, מתנה מהחברים שלנו בקונדיטורית דלאל שחיה על קו התפר בין קלאסיקות אירופאיות לנוסטלגיה ישראלית.

הזוכה יקבל את הסלסילה המפוארת שבתמונה למטה, שכוללת גם שמיכה משובצת, ומלאה במיטב התוצרת של דלאל, כלי הגשה, שתיה קלה ובקבוק יין מבעבע. בנוסף הזוכה יקבל 2 זוגות אופניים לשמונה שעות ומפה מסומנת של פינות חמד ירוקות באיזור נווה צדק. את האופניים צריך להחזיר אבל כל השאר אפשר לקחת הביתה.

כל חמשת הזוכים השבוע יקבלו את מחזיק המפתחות הבייגלי המדליק. כן, גם מי שזכה בחבילת הפיקניק של דלאל.

תחרות מס. 2: דברים שדברים שאפשר לקחת לפיקניק

בואו נהנה ממזג האוויר הנהדר לפני שיגיע החום הגדול. תנו לנו את מיטב המתכונים שלכם לכל המאכלים שניתן לארוז בסלסלה או בקופסת פלסטיק ולצאת איתם אל הטבע. הכל הולך. מנות ראשונות, פשטידות, סלטים, קינוחים, מנות שמכינים על המדורה או בתוך האדמה. תתפרעו. ולא, לחם עם שוקולד או סנדוויץ' עם טונה לא תופס. נא להשקיע ולהיות יצירתיים!

כללי השתתפות:

יש לשלוח עד יום רביעי 25/5 בשעה 24:00 במייל ל  post@beygale.co.il את:

  • המתכון (כתוב בפורמט דומה לאלו שבהמשך) יחד עם תמונה
  • אישור כי המתכון הוא שלכם ושאתם בעלי זכויות היוצרים על הצילום
  • רשות לפרסם בבייגלה את המתכון והצילום
  • שם מלא, כתובת וטלפון

אפשר לשלוח עד 3 מתכונים בשבוע, אך רק אחד מהם יוכל לזכות בפרס.

התחרות פתוחה לכל חוץ מאשר לכותבי בייגלה, בני משפחותיהם, וחברי צוות השופטים.

לטובת כולם אנחנו נפרסם כל מתכון מיד כשנקבל אותו באלבום מיוחד בדף שלנו בפייסבוק.

רשימת הזוכים בתחרות השבועית תפורסם בכל יום שישי, יחד עם נושא התחרות לשבוע שלאחר מכן ורשימת הפרסים.

אז למה אתם מחכים, כנסו למטבח, הנדסו משהו שאפשר לקחת לפיקניק, צלמו אותו ושלחו לנו.

בהצלחה

רשימת המתכונים והמתכונאים שזכו בשבוע החולף

שימו לב שהוספתו לינק לדף הפייסבוק או הבלוג של המתכוני ותמונה שלקחנו מהפרופיל בפייסבוק. אם אתם מעדיפים שלא נפרסם את שלכם, אנא הודיעו לנו ונסיר.

קישים אישיים של אספרגוס, גבינה, פסטו ורוזמרין – נעמה צפתי

לקלתית:

  • 200 גרם קמח
  • 120  גרם חמאה
  • קצת מים קרים
  • כפית רוזמרין קצוץ
  • אספרגוסים: לצפות בחמאה, שמן זית, מלח ופלפל

למילוי:

  • 2  ביצים
  • קצת חלב
  • קצת שמנת מתוקה
  • בזיליקום טרי וקצוץ
  • חצי כוס גבינה מגוררת

הכנה:

  1. אפו את הקלתיות
  2. מלאו את הספרגוס בתחתית
  3. על זה שפכו את המילוי
  4. כסו בגבינה וקשטו באספרגוס,
  5. לתנור שחומם ל 200 מעלות.

 

סירות פרסה עם קציצות דגים ופול - פיני כהן

רכיבים:

1/2 קילו דג טחון (נסיכה וטונה יחד
6-7  פארסה
קילו פול
שמן זית
צרור כוסברה
ראש שום
פפריקה מתוקה בשמן
פלפל שחור
מלח
גמבה אדומה
פלפל חריף יבש
כמון
מיץ לימון מלימון אחד
ביצה
פרורי לחם
פלפל לבן טחון

 

אופן ההכנה:

לסירות דגים:

  1. שמים את הדגים בקערה ומוסיפים 3/4 שום קצוץ מיץ לימון 3/4 צרור כוסברה, ופלפל גמבה קצוץ
  2. מוסיפים ביצה, מעט פרורי לחם, מלח, פלפל לבן כמון ופפריקה חריפה. שמים מעט שמן זית ומערבבים הכל
  3. חוצים את הכרישה לאורכה ומכינים סירות קטנות שאותם ממלאים בתערובת הדג
  4. את הסירות מטגנים בשמן זית שהצד של הדג כלפיי מטה ולאחר שמשחים הופכים לצד של הכרישה לשתי דקות ומוציאים למגש…

 

לרוטב הפול:

  1. בסיר מטגנים שום(ממה שנשאר) עש שנהייה מעט שקוף ומוסיפים רצועות פלפל גמבה. לאחר טיגון קצר מוסיפים את הפולים(רצויי שיהיו טריים)
  2. לאחר מכן מוסיפים 3-4 כפות של פפריקה מתוקה, כמון ופלפל שחור ומטגנים יחד… מוסיפים מים עד לכיסויי מגיעים לרתיחה ומוסיפים מלח פלפל חריף יבש, כוסברה ומתקנים תיבול.
  3. לאחר שהפול מוכן מגישים

ניתן לאכול קר או חם

 

כמו כן ניתן לעשות את המתכן עם פקעות הארטישוק

במקור הכנתי את המתכון עם פלפל חריפים – אבל עם הכרישה יוצא הרבה יותר טוב

בתיאבון

שטרודל תפוחי עץ – לבנה רייסר

מצרכים:

  • 1    חבילה בצק עלים מוכן
  • 4    תפוחי עץ גדולים ירוקים
  • 1    כוס צימוקים קטנים בהירים
  • 1    כוס אגוזי מלך קצוצים (פירורים)
  • 1/2 כוס חמוציות (לא חייב)
  • 1    שקית סוכר וניל
  • 1    כף סוכר חום כהה
  • 1    כפית קינמון
  • 1    כף קורנפלור

ההכנה:

  1. מקלפים תפוחי עץ וחותכים לרבעים ופורסים לפלחים
  2. מוסיפים צימוקים (חמוציות), סוכר וניל, קינמון וסוכר חום כהה
  3. מערבבים בקערה ומבשלים במיקרוגל 2 דקות בלבד
  4. מערבבים שנית ומוסיפים אגוזי מלך וכף קורנפלור
  5. נותנים לנוח לקירור
  6. על משטח מקומח פורסים בצק עלים ומרדדים לאורך וגם לרוחב
  7. במרכז הבצק לכל האורך שמים חצי מהכמות תפוחי עץ
  8. סוגרים את הקצבות בקיפול וחותכים באלכסון פסים משני הצדדים לקיפול אחד על השני בצורת צמה באלכסון
  9. בתבנית משומנת מניחים את שני הגלילות (צמות) במרווחים ומרססים מעל קל בשמן
  10. מקשטים במעט סוכר חום מעל כל רולדה
  11. אופים בתנור שחומם מראש 180 צ. למשך 45 דקות עד שמקבל צבע זהוב
  12. מכבים תנור ובדלת פתוחה מעט נותנים לעוגה להתקרר לפני שמוצאים פורסים ומגישים.
  13. מומלץ להגיש עם גלידה וניל

בתאבון

תפוחים אפויים - עוזי ירון

מהבלוג: המטבח הפלשתינאי של עוזי

זה מתכון עממי, שסבתא שלי עוד הכינה כשהייתה בחיים, את ההשראה קיבלתי מסדרת הטלוויזיה של ידידי היקר יואל (ז'ואל) רובשון,

את הכמויות, המרכיבים ואפן ההכנה אלתרתי בעצמי, כי הסבתא הלכה מזמן לעולמה, וג'ואל לא מדבר עברית.

כמויות:

  • 8 תפוחי גרניסמיט
  • 200 ג"ר צימוקים
  • 200 ג"ר חמאה
  • 200 ג"ר סוכר חום

הכנה:

  1. כמה שעות לפני ההכנה ועדיף לילה לפני, משרים מאתיים גרם צימוקים קטנים, בכוס ברנדי.
  2. את ליבת התפוחים מוציאים בעזרת מכשיר מיוחד ומנסים לחפור עוד מקום בתפוח בלי לפגוע בשלמותו, את התחתית של התפוח סוגרים עם חתיכה קטנה מהליבה שהוצאנו.
  3. המלית מורכבת ממאתיים גרם חמאה רכה, (רצוי חמאה תוצרת חוץ צרפתית או הולנדית), מאתיים גרם סוכר חום, (לא סוכר דמררה), ומאתיים גרם צימוקים מושרים בברנדי.
  4. את הברנדי שסיננו מהצימוקים שומרים לשלב האפייה.
  5. מערבבים בעזרת כף את כל חמרי המלית וממלאים טוב טוב כל תפוח, המלית הזו תספיק למילוי שמונה תפוחים.
  6. זורים מעט קינמון מעל התפוחים.
  7. מניחים בכלי מתאים עם מכסה, על ניר אפייה או בלעדיו, מוסיפים את הברנדי לכלי, מכסים ואופים כשעה בתנור שחומם לחום בינוני.
  8. מגישים חם עם גלידת וניל.

מי שחושש מכמות הקלוריות או דואג לטרי-גליצרידים רק שיזכור כי אחרי ארוחה מלאה של שלוש מנות ושני בקבוקי יין זה כבר לא משנה מה אוכלים למנה אחרונה.

חדי העין יבחינו ודאי שגם כושר הצילום של הצלם, שמעולם לא היה משהו, התדרדר מאד בסוף הארוחה, גם לו זה כבר לא שינה מה קורה אחרי שני בקבוקים של יין.

סלט ארטישוק חי – מיכל ירושלמי

עיקר העבודה בסלט הזה הוא קילוף הארטישוקים, נכון שאפשר להכין מארטישוקים קפואים או משומרים אבל זה לגמרי לא הטעם!

המרכיבים

  • 6-7 ארטישוקים
  • מיץ מלימון אחד
  • עריסה
  • שמן קנולה
  • מלח, פלפל

הכנה

  1. לקילוף הארטישוקים יש להכין קערה עם מים ו-2 לימונים חצויים.
  2. לפרוס על השולחן עיתונים.
  3. התחלת קילוף הארטישוק היא בהוצאת העלים החיצוניים וכניסה לעלים הפנימיים, כשמגיעים בערך לחצי חותכים את הארטישוק לרוחב כך שבצד אחד נשארים העלים ובצד השני יש את לב הארטישוק.
  4. מוציאים את השערות הפנימיות, ובעזרת סכין חותכים את סביב הלב והחלק התחתון.
  5. מיד בסיום מכניסים לקערה עם המים ומשפשפים את הארטישוק בלימון.
  6. חותכים את לב הארטישוק לחצי וכל חצי לפרוסות דקות.
  7. מכינים רוטב משאר המרכיבים: לימון, עריסה, 3 כפות שמן, מלח ופלפל. מוסיפים את חתיכות הארטישוק ומערבבים היטב.

מאפה כרישה וזיתים – מילה רימר

ע"פ מתכון ב"ישראל היום" עם שינויים בהתאם למוצרים בבית

לתבנית 20*30:

  • בצק עלים מעט גודל יותר מגודל התבנית
  • 2 כרישות פרוסות
  • 4\1  כוס שמן זית
  • 1 כף סוכר חום
  • 2\1 כוס עגבניות מיובשות(אוליביה)
  • 2\1 כוס זיתים במרינד חומץ יין
  • תערובות עשבי תיבול
  • מלח, פלפל שחור גרוס לפי הטעם

 

אופן הכנה:

  1. במחבת גדולה לחמם שמן ולהזהיב את הכרישה. מוסיפים סוכר ומשחימים.
  2. מוסיפים את שאר המרכבים למעט בצק עלים ומערבבים.
  3. משטחים תערובת בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה.
  4. מניחים בצק ומהדקים כך שהשוליים יעטפו את התערובת.
  5. אופים כ15 דקות בחום של 190-200 מעלות עד שהבצק מזהיב ותופח.
  6. מוציאים מהתנור והופכים על צלחת הגשה כך שהבצק למטה ומעליו תערובת של כרישה וזיתים.

קטגוריות:: Featuredדגיםירקותכלליכשרמאפיםמתוקיםמתכוניםעוגותתחרות מתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (7)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת לבנה רייזר:

    בייגלה, אך עושים שחברי יעשו לייק … מה קורה עם התחרות הקודמת לא קיבלתי שום טלפון מימכם על הזכיה … אשמח לקבל תשובה … שבת שלום

    • לא צריך טלפון. תקבלי בדואר רשום. ואגב, אם את רוצה שהמתכון שלך ששמת בבייגלה יכנס גם לתחרות של השבוע, את צריכה לשלוח אותו אלינו במייל כמפורט למעלה בכתבה.

  2. מאת Pormeleg:

    יופי של מתכונים

  3. מאת imashelulu:

    יכול להיות שפספסתי משהו – נושאים כלליים? מתכונים לשבועות? כוון מסויים?

  4. מאת תמר ג:

    נראה מעולה!! הכל!!
    יש לי כמה מתכונים אבל הם לא שלי (מספרי בישול/מורידה מהאינטרנט..) מותר?
    הצילום יהיה כמובן שלי.

    • מעטים המתכונים שהם מקוריים לחלוטין. לרוב הם עם טוויסט ןשפצור על משהו שמישהו עשה. אין לנו עניין במתכונים שכבר פורסמו, אבל כן מעניינת אותנו האינטרפרטציה של הקוראים של בייגלה למתכונים, והדרך בה הם בחרו לשדרג ולשנות משהו. ויותר מכל, למה הם עשו את זה (:

השארת תגובה