אחרי יום העצמאות, בגריל הביתי או על האש, נקמת הצמחונים

חברים – זעקת חמס! לא עוד משוא פנים עם הצמחונים והכולסטרולנים, בשולחכם על פני המים פיתה קפואה מתפוררת, קטשופ וחומוס. הגיע הזמן להשקיע במצרכים לא פחות טעימים, עונתיים, בריאים ומפוצצים בטעם, שילכו מעולה עם האש הגלויה וניחוחות הגחלים, שיוציאו מהם את כל העסיס והמתוק, שבאף שיפוד עוף או נקניקיית נוצות יש. קבלו כמה מתכונים קלים, בריאים וטעימים שילכו עם הגריל הקטן הביתי, התנור, וכמובן על האש המסורתי.

בפוסט הבא

בפוסט הבא

המבורגר פטריות וקישואים. נתחיל עם משאת נפשם ותאוותם של כל ברי דעת (משוש חיי) – ההמבורגר. אין מי שיעמוד בפיתוי של קציצה עסיסית, עטופה שכבות מיונז, קטשופ, חסה פריכה ומרעננת, עגבניה מתוקה וכמובן מלפפון חמוץ. אז למה לא לנסות את הגרסה הצמחונית והטעימה לא פחות שלה? רק אל תגידו לי שאתם קונים מחבילות הקפואים שאין טעם בכלל לדון ברכיביהם או ערכיהם התזונתיים.

מצרכים (17 קציצות):

3 פטריות מגה פורטבלו (הענקיות) קצוצות

3 קישואים קצוצים

חבילת טופו (300 גר') קצוצה

בערך כוס עד וחצי פירורי לחם (לפי לחות העיסה)

3 ביצים

צרור בזיליקום ו/או פטרוזיליה

מלח, פלפל, ושמן זית

הכנה:

קצצו הכל היטב ותבלו. לפי מידת רטיבות העיסה הוסיפו את פירורי הלחם. העיסה לא צריכה להיות נוזלית (הכל תלוי במידת הלחות הקיימת בפטריות והקישואים ולכן כמות הפירורים משתנה).

קבבו לפי הצורה המועדפת עליכם, או כגודל הלחמניה. לטפו במעט שמן זית משני הצדדים ומיד הניחו על הגריל או במחבת פסים.

המתינו כ-3 דקות מכל צד והגישו עם לחמניה רכה שנקלתה אף היא על הגריל, עם מיונז, קטשופ, חמוצים, חסה, וכמובן עגבניה עסיסית. פטריות הפורטבלו כה בשרניות וטעמן עמוק ומשתדך נהדר למתיקות הקישואים, תענוג לא רק לצמחונים.

קעריות דלעת הערמונים במילוי גבינות ואורגנו טרי. אמרתי על האש, אבל לא אמרתי בהכרח שחייבים להכשיר את השרץ מידי שנה ולהסכים לארוחה עם איכות בשרים שלא הייתם מעיזים להזמין בשום מסעדה גם לו הייתה האחרונה ביקום. בעיניי כשאומרים על האש, אומרים חברה טובה, מוסיקה טובה, שתיה משובחת, ולכן – הרשו לעצמכם גם להשקיע באוכל בהוגנות וכדבעי. במקרה הזה בחרתי במצרך חדש על המדף (על המדפים שלי לפחות) בריא, דל קלוריות, טעים ונהדר מאין כמותו – דלעת הערמונים.

לאחר הבישול, בשרה של דלעת הערמונים כה מתקתק עדין-כמעט חמאתי והולך מצוין עם חום האש המלטפת, המזקקת ממנו טעמים נעימים לא מהעולם הזה. יחד עם תערובת מילוי נכונה, במקרה הזה בחרתי בגבינות מתקתקות ורכות, יעשה שילוב טעמים מענגים במיוחד. מכינים בקלות וזריזות, אורזים בקופסאות ומתפנקים בטעמים מיוחדים.

מצרכים:

דלעת הערמונים, לפי מספר הסועדים (אני מגישה חצי לכל סועד).

גבינות קשות וחצי רכות לפי בחירתכם, מגורדות. אני בחרתי בגבינת עיזים, בולגרית 5%, צפתית 5% ומעט מוצרלה.

עשבי תיבול טריים לפי טעמכם. אני תיבלתי באורגנו טרי ונהדר. אפשר כמובן גם פטרוזיליה, בזיליקום וכד'.

ניתן כמובן לשלב תרד, מנגולד, או כל מה שנראה לכם טעים, אני הוספתי חצי גבעול כרישה (החלק הבהיר) קצוץ

פלפל, שמן זית.

הכנה:

ראשית – חתכו הדלעת לאורכה, ובעזרת כף הסירו את הגרעינים. הכניסו למיקרוגל לכ-4 דקות לחצי ריכוך.

הכינו את תערובת המילוי לפי טעמכם. במקרה שלי גבינות עם כרישה, אורגנו טרי פלפל שחור ושמן זית.

מלאו את הדלעת בתערובת, בזקו מעל עוד מעט שמן זית, ואתם מוכנים לגריל הביתי או לאש.

ניתן לקחת את הדלעת לכיוונים יותר קינוחיים ומתוקים ולפרגן לה במילוי גבינת שמנת עם סוכר, פקנים, חמוציות, ו/או סירופ מייפל עם חמאה ומעט קינמון וכמובן שגם לתת לה שיזוף נאה של גריל או על אש.

פיצה על האש! שתי אופציות, האחת (המסובכת) הכנת בצק הפיצה והבאתו מרודד ומופרד בניירות אפיה לזירת האש. אופציה שנייה ונהדרת לא פחות היא רכישת פיתות עירקיות, עבות, רכות, ועסיסיות שתלכנה מדהים עם תוספות נהדרות ועמוסות טעם, שיגרמו לכל מנשנשי הקבב היבש ומנגבי החומוס מקופסא לקנא גם לקנא. למה פיצה על האש? א. פיצה זה טעים ונהדר תמיד, ב. העשן וריחות הגריל הנהדרים מחלחלים ונספגים לבצק ותוספות הפיצה, והופכים את החוויה להרבה יותר חושנית וטעימה. ג. מ.ש.ל.

מצרכים:

פיתות עירקיות – כמספר הפיצות שתרצו להכין.

תוספות כאהבתכם. אני השתמשתי בקישואים חתוכים דק דק, פטריות, מנגולד קצוץ, אורגנו טרי, בזיליקום טרי, מוצרלה, פרמזן ורוטב עגבניות. לא לשכוח תיבול טוב של שמן זית, פלפל, מלח וקצת צ'ילי.

לאחרונה התאהבתי בגדול בצ'יפוטלה (פלפל חריף) כבוש וחתוך לטבעות (שניתן לרכישה בהרבה מקומות ולרוב ימצא באיזור הטורטיות המקסיקני) – מפוצץ בטעמים ובחריפות שהולכת לא נורמלי עם חום הפיצה.

הכנה:

בבית מכינים את כל התוספות חתוכות ומביאים יחד עם רוטב העגבניות והפיתות. מורחים את הרוטב, מפזרים גבינה, תוספות, תיבול וישר לזרוק לאש (או לגריל/תנור בבית כמובן). רצוי מאד לכסות את המנגל (אם ניתן) במכסה, זה מאפשר לפיצה לקבל חום גם מלמעלה.

לאוכלי הבשר ניתן להכין את אותה הפיצה עם בשר טחון מעל (בדומה ללחמעג'ון – פיצה בשרית טורקית), פפרוני טוב, פרושוטו, או קצת בייקון קצוץ. פשוט פשוט, אבל טעים בטירוף ומלהיב שבט אחים גם יחד.

שלא תחשבו שסיימתי! בפוסט הבא, עוד כמה מתכונים נהדרים וצמחוניים לגמרי שיעיפו לכם את החיך לשמיים. תרחיקו את הכלבים.

קטגוריות:: FeaturedPorMelegאוכל צמחוניכשרמתכוניםצמחונישיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (27)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת עמרי:

    גרררררררר….

  2. מאת סמדי:

    אהבתי את הדלעת ערמונים אומץ בחום

    יום מעולה

  3. מאת רמי מהשוק:

    WOW אחלה רעיונות ונראה משגע.

    אם כי… עשית לי חשק למלא את הדלועים בבשר
    תודה

  4. מאת ורד:

    פשוט נפלא, האמת די נמאס מכל הבשרים …
    וירקות תמיד מרענן, ונראה מפתה .
    ירקות לשילטון, ושלא לומר בריאותי יותר, וקל בבטן אחרי.
    וללא שום חרטות.
    תודה, הצילומים נפלאים כתמיד.

  5. מאת Ayelet:

    Everything sounds absolutely delish!! Any recipe for the pizza crust? thanks

    • מאת פורמלג:

      תודה רבה איילת, הנה מתכון מנצח לפיצה אחת שמנה:

      280 גרם קמח רגיל
      30 גרם קמח תירס גס
      חצי שקית שמרים יבשים
      180 גרם מים קרים
      25 גרם שמן זית
      כף סוכר
      כף שטוחה מלח

      מערבבים היבשים מלבד המלח, מוסיפים המים בהדרגה ולשים עם וו לישה, מוסיפים אחרי כ-3 דקות לישה את המלח והשמן וממשיכים ללוש במהירות בינונית לכעוד 5 דקות (אם דביק מידי, מוסיפים עוד קמח).

      מתפיחים לכ-40 דקות או להכפלת נפח הבצק במקום חמים.
      בינתיים מחממים תנור למקסימום עם תבנית הפוכה בתוכו (כך שתהיה לוהטת).

      משתפח הבצק רדדי אותו על נייר אפיה, מרחי הרוטב והתוספות, מרחי השוליים בשמן זית. הוציאי בזהירות את התבנית החמה החליקי הפיצה עליה, והכניסי לתנור לכ-10 דקות, תלוי בעוצמתו.

      התחתית כך יוצאת שחומה ויפה ואפויה היטב.
      בתאבון!

  6. מאת pokahontess:

    אוהב מאד אוכל צמחוני ובלבד שהאחרים אוכלים אותו ונהנים ממנו
    בתאבון

  7. מאת אורלי:

    וואי זה נשמע ונראה כל כך טוב שמחה שגיליתי את האתר הזה:) דלעת הערמונים, איפה אפשר להשיג? תודה תודה תודה

    • מאת פורמלג:

      איזה כיף שגילית את האתר הזה!
      דלעת הערמונים עכשיו בסופרים, אני מצאתי במגה בתל אביב וגם בטיב טעם. אפשר כמובן להכין את אותה המנה עם דלועים מסוגים נוספים ושונים.

      • מאת אורלי:

        תודה!
        במגה זה טוב מאוד :) אני מתארת לעצמי שאפשר, את הערמונים אני אנסה ראשון אני חייבת! ממש נתת כאן רעיונות מצוינים!! עם התמונות זה בכלל עושה הכל!

  8. מאת רותי:

    אין עליך
    כל מתכון שלך פצצה ושמחה על הפרגון לבריא והקל

  9. מאת Mimi:

    אתם מפגיזים השבוע במתכונים נהדרים ! הכל ממש מגרה

    אוהבת את הגיוון הבריאות, הירוק, מי צריך בשר עם כזה עושר.

  10. מאת ענת:

    עשיתי את ההמבורגר פטריות וקישואים.
    נכון, לא היו לי פרטיות פוטרבלו אבל שמתי במקום חבילה שלמה של פטרית שמפניון רגילות. קיצצתי הכל ממש ממש קטן וזה ממש לא יצא כמו בתמונה. בכלל לא.
    הייתי צריכה לשים ביצים בבלילה ולהוסיף עוד ועוד פירורי לחם כדי שהכל ייתגבש לו. שלא לדבר על זה שחלק עוד התבקע במהלך הצלייה עצמה.
    יש טיפים לפעם הבאה?

    ועוד משהו- משום מה נראה לי כאילו חסרים תבלינים במתכון. הייתכן? משום מה לא נראה לי (בדיעבד, כמובן) שרק מלח ופלפל מספיקים….

    אשמח לתשובה. מבאס אותי לדעת שאולי עשיתי משהו לא בסדר..

    • מאת Pormeleg:

      היי ענת,
      מתנצלת שאני עונה רק עתה.
      פטריות שמפניון ופטריות (מגה) פורטבלו שונות לגמרי במרקמן באחוזי המים בהן, כפי שלכל ירק אחוזי מים משלו. ה(מגה) פורטבלו נחשבות לבשרניות יותר ודחוסות יותר ולכן בחרתי להשתמש בה (כמו במרבית מתכוני הצליה או הקציצות המשתמשים בפטריה זו).
      לדעתי הסיבה שלא יצאו לך כמו בתמונה היא מכוון שפטריות הפורטבלו מרקמן הוא כמעט כמו של בשר, וצבען כהה מאד ועל כן הקציצות נראות בצבע חום והרבה יותר דחוסות.
      את המתכון חברתי ושקלתי היטב בדיוק על פי אותם המרכיבים הרשומים ואין לי שום דרך להתחייב שיצא לך אותו הדבר עם חומרים שונים.
      צר לי שהיית זקוקה ליותר ביצים ויותר פירורי לחם.

      עניין התיבול הוא כמובן אינדיבידואלי, אני אוהבת את זה עם מלח ופלפל, ולכן אין מחויבות להצמד לתיבול, אבל כן למרכיבים הבסיסיים…

      טעמה של פטריית הפורטבלו הרבה יותר עשיר וחזק מפטרית השמפניון הנייטרלית, ויחד עם הקישואים מלח ופלפל מספיקים בעיניי. אם את אוהבת מתובל יותר, שקלי להתשמש בפירורי לחם מתובלים או בתבלינים נוספים לפי בחירתך.

      דבר אחרון, ניתן גם לטגן את הקציצות או לאפות אותן.

      • מאת רותי:

        כשאני הכנתי ויצאו לי יופי , ראיתי שאני חייבת לסחוט את הקישואים הקצוצים כי היו ממש מטפטפים מים …. צריך להפעחל שקול ראש כשמכינים אוכל …. לא הכל מדע מדוייק. ופטריה שמיפיניון לבנה ופורטבלה חומה ובשרנית בטח לא אותה תוצאה ..
        גם את סחטת את הקישואים לפני?

        • מאת Pormeleg:

          היי רותי,
          כמו שציינתי בתחילת המתכון, ואני מצטטת:

          "לפי מידת רטיבות העיסה הוסיפו את פירורי הלחם. העיסה לא צריכה להיות נוזלית (הכל תלוי במידת הלחות הקיימת בפטריות והקישואים ולכן כמות הפירורים משתנה)".

          כלומר, כל איש ואחוזי הלחות הקיימים בירקותיו. אני לא סחטתי הקישואים, אבל את בהחלט עשית נכון כשסחטת אותם, כנראה שהיו יחסית לא טריים ולכן נוזליים מאד. במקרה של ענת, הסיפור מעט שונה, כוון שהיא השתמשה כמובן ברכיב שונה לגמרי.

          שמחתי על הפידבק, ושמחתי אף יותר שיצאו לך טוב.

      • מאת ענת:

        הנתחתי שההבדל נובע מהפטריות.
        האמת שבסוף לקציצות שיצאו לי הייתה היענות בבית ואפילו אחותי (שלא ידעה שיש בהן טופו) אכלה מהן כמעט כל יום! :)

        הקישואים שלי (בתגובה להמשך) היו בלי נוזלים כלל!

        מבחינת תיבול אני יודעת שזה עניין של טעם, אבל כשאני מכינה מתכון בפעם הראשונה אני נוטה להיצמד להוראות התיבול.

        רציתי לדעת, אם במקום ביצה נוספת בה הייתי צריכה להשתמש הייתי שמה טחינה גולמית (בערך כף). זה היה בסדר? (משתדלת להפחית את כמויות הביצים שאני אוכלת).

        אני טיגנתי אותו כפי שרשום במתכון והיה מעולה. מבחינתי, אם אשפר לאפות אותן אז זה הרבה יותר טוב. תודה!

        אני מאמינה שאכין שוב את המתכון הזה בהזדמנות. ואני מקווה שאז יהיו לי את הפטריות המדוברות ויהייה כמו שהמלצת. ואם לא, אז לפחות אני יכולה להגיד שגם עם פטריות שמפיניון (סלסילה שלמה) זה יוצא טוב. רק שונה. וצריך עוד תבלינים.

        תודה על התשובה.

        • מאת Pormeleg:

          לצערי אין לי ניסיון בהכנת התערובת עם טחינה גולמית, אבל אשמח מאד אם תנסי (אפילו עם מעט מהתערובת עם קציצה אחת) להכין ותחזרי לספר לי איך יצא!

  11. מאת נעה:

    הכנתי את המבורגר פטריות פורטבולו וקישואים אז ככה:
    המתכון מדויק והמברוגר יוצא בול כמו בתמונה. הוא טעים – אם כי, לדעתי, כדי להכין אותו "על האש" ולא על מחבת זה יוסיף לאווירה. בלחמניה + מיונז + קטשופ+ עגבניה חסה מלפפון חמוץ – זו חוויה מושלמת

השארת תגובה