קציצות עדשים ובצל ירוק על תבשיל רטטוי

הפסח הזה היה די משונה אני חייבת להודות. המשפחות שהו בחו"ל, לי יש טון הגשות בדיוק בתקופה הכי יפה של השנה ובמזג אוויר שהכי מזמין החוצה, כך שננעלתי רוב הזמן תחת בריח של מאמרים וטאבים של וורד. מצה אחת טרם אכלתי, אך פנטזיות על עצירות וצירי קיבה כבר פיתחתי דרך חשקים ילדותיים נוסח מצה ברייט, ומצה רטובה עם נוטלה (מספיק כבר עם הסקרים האלו, חסר רק שמישהו ישאל אם במלח או בחומץ).

אתמול תוך לימודים, עשיתי גיחונת צהריים למטבח. נשבעת שהתכוונתי לקלות איזה לחם ולמרוח גבינה בקלילות, אך בסוף התפשרתי על בישול זריז של מרק ירקות ואולי איזה משהו עם עדשים. מכאן והלאה הכל רק הסתבך. בשלב הזה לא ברור אם הסמינר מפריע לי לבשל, או שהבישולים מפריעים לי בסמינר. בעצם אני די בטוחה שהסמינר מפריע לי לבשל. דרך אחד שילובי הטעמים הכי נאיביים, יצאה לי אחת המנות היותר מענגות, משביעות ומיוחדות. אפילו כמעט כשרה לפסח.

מצרכים לקציצות (יוצאות כ-30, תלוי בגודלן):

2 כוסות עדשים כתומות

חצי כוס קינואה

3 ביצים

פפריקה, פלפל, מלח, כמון

חבילת בצל ירוק

מים לבישול

מצרכים לרטטוי:

3 פלפלים אדומים

3 עגבניות

חציל-שניים

בצל גדול

אפשר ורצוי גם כמה קישואים (לי לא היה)

חצי כוס רסק עגבניות (לא חובה)

כוס-שתיים מים, ליצירת "רוטביות"

שמן זית, שום טרי כתוש, פלפל, מלח, מעט צ'ילי טרי או יבש

הכנה:

בשלו במים רותחים (כמו פסטה) את הקינואה והעדשים עד לריכוך. סננו והעבירו לקערה גדולה.

חתכו לקוביות נאות את הירקות (לא כולל העגבניות) והקפיצו עם שמן זית. אחרי שנקלו היטב, אך שמרו על צורתם, הוסיפו את רוטב העגבניות, העגבניות, המים והתבלינים. בשלו לעוד כ-15 דקות.

אל תוך עיסת העדשים והקינואה הוסיפו 3 ביצים, כמה כפות עד חצי כוס קמח (תלוי בדלילות העיסה שלכם, אפשר להמיר לקמח מצה), הוסיפו חבילת בצל ירוק קצוצה לטבעות, מלח, פלפל, מעט שמן זית, פפריקה, ומעט כמון. ערבבו היטב, קבבו לקציצות קטנות וטגנו על מחבת טפלון עם מעט שמן זית או קנולה.

הגישו את הקציצות הנפלאות על מצע הרטטוי העשיר ובגימור מעט שמן זית ופטרוזיליה קצוצה. הקציצות הנימוחות מפנים והפציחות מבחוץ משתלבות נהדר עם תבשיל הרטטוי המתקתק. הן כל כך אווריריות ונמסות בפה, עם טעמים חרפרפים-אדמתיים של עדשים, לצד מתיקותו של הבצל המקורמל. מנה שעם כל ביס מתגלה בה עוד עומק מרקמים, וטעמים נפלאים המשתלבים יחדיו בפה.

מי צריך בשר?

מי צריך בשר?

כדאי מאד לציין, המתכון הוא אילתור אחד גדול, והנקודה החשובה היא שגם עם כמה מוצרים בסיסיים מהמזווה אפשר להכין ארוחות גדולות ומשובחות. על הקינואה (הבריאה בטירוף), אם תרצו אפשר לוותר. את העדשים הכתומות ניתן בהחלט להחליף בעדשים אחרות מאיזה סוג שאהוב עליכם או נמצא בידכם. עם הירקות ודאי שאפשר לשחק – בלי חציל עם חציל, בלי עגבניות, עם קישואים, עם תרד, עם חומוס שלם, עם מה שתרצו. טעים, בריא ומפוצץ בטעמים זה בטוח יצא.

בתאבון!

קטגוריות:: FeaturedPorMelegאוכל צמחוניכללישיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (27)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת עלמה:

    נראה מצויין. ואני תמיד בעד עדשים וקינואה בקציצה

  2. מאת יובל:

    יאמי…
    אהבתי את העובדה שהוא יצא רק "כמעט" כשר =) קצת כמו להיות קצת בהריון.

  3. מאת רותי:

    איזה חיבורים מדהימים את מביאה לנו .. תענוג .
    בדיוק חשבתי השבוע מה אפשר לעשות עם הקינואה ….

    • מאת Pormeleg:

      תודה רבה רותי. הרבה אנשים לא יודעים מה אפשר לעשות איתה ולכן מוציאים לה שם רע. אני מקווה שאני עוזרת לקדם את מעמדה.

  4. איזה כייף של מתכון ואיזה יופי של יצירתיות!!
    אני אוהבת לבשל ואז מישהו או מישואים שואלים אותי " מה את מכינה?" ואני עונה שאני לא יודעת. אני עוד עובדת על זה ומוסיפה כדי שלא יהיו רגועים :"עוד לא החלטתי מה זה יהיה".

    בדרך כלל יוצא טעים.

    • מאת Pormeleg:

      תודה רבה סיגל!
      גם אני בדיוק עונה אותו הדבר על "מה את מבשלת?" ועד לרגעים האחרונים ביותר של ההגשה, אין לי עדין מושג מה הולך לצאת בסופו של דבר. זה חלק מכל הכיף.
      (אהבתי את ה"בדרך כלל")

      נשיקות

  5. מאת איה:

    קינואה חביבתי מכל.
    אך שילובה קקציצה מעניין וטוב לי עד מאד.
    איזה יופי של הגשה, פשוט מעורר את קינאתי.
    הצילומים ניפלאים ומעוררי ריר.
    תודה.

  6. מאת זהר בדשא:

    איזה יופי- כמעט ואפשר להריח עד לכאן את הריחות האביביים! והצילומים נפלאים! כבר השבוע אנסה- בדיוק סוג המתכונים שעושים לי שמחה בלב ובבטן…

  7. מאת גסטרו:

    כאמא לשני מתבגרות צמחוניות- הידד על המתכון !!!!

    • מאת Pormeleg:

      בתור צמחונית לשעבר, אני יכולה להעיד כמה קשה למצוא מתכונים שמביאים הרבה יצירתיות וטעמים מורכבים. תמיד עצבן אותי שבמנות בשריות ישנה הרבה השקעה ומרכיבים מפוצצי טעם. אני מקווה שהמתבגרות יהנו מהמנה! תודה רבה!

  8. מאת נתי:

    הקציצות האלה תופסות אותי 10 דקות אחרי שסיימתי לצפות בהרצאה על טבעונות .מוכרח לנסות אותן.
    בהצלחה עם כל ההגשות…

    • מאת פורמלג:

      תודה רבה ובהצלחה עם הטבעונות, והקציצות.

      • מאת sarit:

        ואם בטבעונות עסקינן… אצלי מתבגרת טבעונית – המתכון והצירופים מדהימים – על אחת כמה וכמה התמונות הססגוניות – אבל … אנא – טבעונים לא אוכלים ביצים – יש לך מושג מה עשוי/יכול להחליפן במתכון הנפלא הזה ?

        מודה לך על התגובה..

        שרית

  9. מאת אפרת:

    בדיוק הבוקר החלטתי לחזור לתזונתי הקודמת, דלת הבשר, אז כבר היום אנסה את הקציצות האלו, עם קינואה אדומה.תודה, נראה מצויין

    • מאת פורמלג:

      היי אפרת,
      אני נדהמת לאחרונה לגלות כל-כך הרבה אנשים המנסים להפחית בבשר ולנסות דרך חיים בריאה יותר. אמא שלי למשל נדרשת מסיבות בריאותיות לתפריט בריא יותר וזה בהחלט פותח עבורי חשק חדש לגלות מטבח בריא, מושקע, צמחוני וטעים לא פחות. תודה רבה.

  10. מאת ורד:

    הי,
    המתכון נראה ובטוח בריא ובלי שופ עצלנות נרתמת לכך .
    תודה

  11. מאת קרן:

    כשוחרת בריאות ואוכל טעים (!) וכ"סמי-צמחונית" – קפצתי על המתכון. באמת פשוט להכנה. הרטטוי יצא מעולה. לגבי הקציצות – נראה לי שפספסתי משהו, המרקם יצא רך מאוד וכאילו כל הטעמים נבלעו ולא הצליחו לצאת החוצה. נראה לי שבישלתי יותר מדיי זמן את העדשים והקינואה, אולי הייתי צריכה לשים פחות קמח?

    • מאת Pormeleg:

      היי קרן,
      האם סיננת היטב את העדשים והקינואה? באיזו סמיכות יצאה העיסה? (האם כמו בתמונה?) האם הכנסת חבילת בצל ירוק שלמה? האם תבלת במספיק מלח ופלפל? בכמה קמח השתמשת עבור הכמות קינואה ועדשים שלך?

  12. מאת ליאור:

    נראה טעים ובריא , בכל ים המתוק שמסביב.

השארת תגובה