נשים יפות ומיטב הנוער – חברים שהם השראה!

בגיל חמש כל מה שרציתי היה שיגיע כבר שוב יום שלישי, שעה חמש, אז הייתי מתיישבת על המדרגה הרחבה התחתונה באולם של בית אריאלה, על שטיח אפור דהוי שנמתח מקיר אל קיר. עוד רגע ייכנס האליל שלי, שלמה אבס, רציני אבל מחוייך, הוא יספר מלאן מעשיות, על שועל ערמומי וצב איטי רצח, על עורב מרושע וחסידה מעשית. מעשיות שלא נגמרות על החיות הללו ועל אנשים ממקומות רחוקים, שגרים להם בכפר קטן שמתחבא מאחורי הרים גבוהים או מכירים נסיכה שנקלעה לבקתה בלב חורש לא לה. לכל מעשייה מוסר השכל.

באותו יום שלישי שלמה אבס לא הגיע. במקומו התיישב מולנו בחור שחרחר ונמרץ, שהיו לו עיניים ירוקות וגדולות מלאות שובבות וקסם, על השטיח האפור הוא פיזר כריות צבעוניות רקומות והבטיח שהפעם יהיה קצת אחרת. במשך שעה וחצי הוא סיפר על עלילות שחרזאדה שטוותה סיפורי אלף לילה ולילה, הוא סיפר על סינבד המלח, על עלי באבא וארבעים השודדים ואולי אפילו הזכיר אחד, אלאדין ומנורת הקסמים שלו.

נזכרתי בכל זה ביום שישי האחרון, שהיה שטוף שמש ומשמח לאללה, עת יצאנו לחגוג את מהלך 'להיות בסדר עם חברים' למען עמותת לשובע בבראנץ' שישי נשי פלאס מסיבת תה קסומה בגלריה כליפה ועיצוב פנים ואמנות. הגלריה של עפרה כליפה שוכנת בבית רחב וצבעוני והיא מאכלסת אוסף אקלקטי של ריהוט ייחודי מכל מסעותיה בעולם. בין הפריטים המרהיבים גופי תאורה ייחודיים, שטיחים בעבודת יד, בארים משנות ה – 30 של פאריס ועוד מלא אוצרות ופלאות. היכל קסם שמח וצבעוני שלא פלא שעשה לי להיזכר בשחרזאדה ועלילות אלף לילה ולילה שלה.

 

הבראנץ' עצמו התקיים תחת קרני השמש המלטפת שבחוץ ומוסיקה נעימה ורכה של נורה ג'ונס וזמרות נעימות מסוגה ניגנה בחוץ ועשתה נעים. עוד ועוד מחברות הבייגל'ה זרמו פנימה ויצרו אוירה שמחה ואינטימית כמו שרק אנחנו יכולות. קשקושים, צחוקים ומלא שמח על הדשא.

שפית חני בורובסקי המהממת ליבתה את היצרים עם  תפריט קיץ שמח שהיה בו כל מה שאנחנו אוהבות לזלול, במיוחד בשעה הזאת בתוך הנוף הזה היפה, מול שדות פתוחים שמשתרעים עד האופק. נעימות שאין לתאר. אז מה הרכיב את המתיקות הזאת שזחלה בכל הגוף, לקראת שבת ?

אכלנו פריטטה ים תיכונית עבה וטובה, שאכלסה קישואים טריים פריכים, בצל ועוד מלא עשבים טובים. נשנשנו ברוסקטות סלמון גרבדלקס וגבינת שמנת עם הרבה שמיר על לחם מתפצפץ. זללנו גם ברוסקטות טונה צרובה על מיונז סירצ'ה. הסירצ'ה הוא מעין רוטב צ'ילי תאילנדי חריף (אדום חלק, בלי רסיסי צ'ילי) ושווה מאד, שמשדרג כל מאכל ובמיוחד משתלב נפלא עם דגים.

 

שיהיה לנו שמח עוד יותר וגם כדי לעשות כבוד לאוכל הקטן והממזר הזה, יקבי כרמל מזרחי הגדולים שלחו ארגזי קרח ובתוכם סלקטד ספרקלינג רוזה, יין הנתזים החדש והוורדרד שלהם.

מדובר ביין נתזים קל, שמח ומרענן עם חוטם שובב קופצני של פירות יער אדומים. היין הופק משילוב של ענבי פרנץ' קולאמבר ומרלו, מה שמבטיח שמחה גדולה, מאוזנת ובסיומה מתיקות נעימה.

עוד לגמנו סוביניון בלאן, אחד מנסיכי הסדרה האזורית. היין הקיצי הזה הופק מענבי סוביניון בלאן מאזור הגליל העליון ובכוס הוא זוכה לגוון צהבהב בוהק וצלול, עם ניחוחות של ליים, פסיפלורה ומינרלים. יש לו גוף בינוני וחמיצות מאוזנת ומרעננת, והוא נפלא נפלא לליווי בעונה החמה – פיקניקים, הרבה ים, שפע של האש תחת שמש קופחת וסתם ארוחות קלות במזגן. תענוג ישראלי אמיתי.

מכוסיות קטנות לגמנו גספצ'ו של פלפלים, גם כתומים גם אדומים, שנהנה ממרקם משגע ומגוף סמיך וכיפי. כל כוסית כזאת התהדרה בנסיך מן הים : שרימפס חלומי בקראסט קוקוס ופנקו גם.

אהבתי מאד אנדיב ביס מריר, שהיה פריך ומענג, עליו גבינת רוקפור רכה ופקאן מסוכר. אבל השיחוק של היום היו, ללא ספק, כיסוני אינארי מתקתקים במילוי סביצ'ה דניס מצויינת, שהכילה גם אבוקדו גם כוסברה גם לימון ובמיוחד רוטב מופלא של מלא דברים טובים, אולי אפילו יוזו שמח.

חני הגישה גם סלט של קיסריות – סיזר ענק שהורכב מלבבות חסה חורקים טריות, תועפות של פרמז'ן ורוטב סיזר קרמי אגדי. זללנו גם חציל בלאדי שרוף על אש פתוחה שהונח בתוך אמבטיית טחינה. בין לבין טעמתי גם טורטיות של גבינת עיזים רכה, ירקות קלויים וזיתי קלמאטה.

לסיום אפילו יצא לי ליהנות מגרנולה, יוגורט ודבש.

הקונדיטוריה המופלאה של דלאל מנווה צדק דאגה שיהיה לנו הרבה מתוק ופינקה בפינת תה קסומה במיוחד, שהגישה את התה המצויין של RONNEFELDT מגרמניה.

הבנות התענגו על מגוון טעמים קלאסיים של תה איכותי ונגסו קרואסונים קטנים פריכים נוטפי חמאה  ובריוש תפוח שעל פדחתו רסיסי סוכר גדולים. עוד נהנינו מאד מפיננסייר פטל פיסטוק קטן ופלילי, חמאתי אש ובעל מרקם ספוג מוצלח ועשיר. כאילו כל אלה לא מסעירים מספיק, מוצלחת במיוחד הייתה עוגת קפה ואגוזים עשירה בעלת טעמם קפה עמוק. עוד היו שם חלות נהדרות ולחמי שאור מצויינים מהמאפייה השווה של דלאל.

כאילו לא די בקינוחים הללו, ציפתה לבנות הפתעה שווה נוספת, הופעה חיה אינטימית וקרובה של הזמר השווה כפיר בן ליש, שהנעים בקולו החם והמלטף. היה כיף לאללה, נעים ומיוחד, וכן, אין כיף גדול מלהתחיל כך את הסופשבוע. במיוחד בידיעה שכל ההכנסות קודש ל'לשובע'. בסיכומו של יום 55 בנות בייגלה היפות לא רק שנהנו כמו שהן יודעות אלא תרמו מספיק כדי לאפשר לעמותת לשובע להאכיל יותר מ 1000 נזקקים בארוחה משביעה.

ארוחות ילדים – "אורים" וגאווה להורים

בשבת בבוקר נסעתי לפגוש את הילדים המופלאים שמאחורי פרוייקט 'ארוחות ילדים' שהגה ויזם רועי קפלן, במסגרת 'להיות בסדר עם חברים'.

תקציר הפרקים הקודמים : כיתה ז' בבית הספר אורים (בית ספר אנתרופוסופי בכפר הירוק) מחפשת פעילות שיש בה גם תרומה לחברה במסגרת שנת בר-המצווה של הילדים. אז מחליטים לערוך ארוחות בראנץ' ב-4 בתים. הילדים מתחלקים ל-4 קבוצות. כל קבוצה מנצחת על ארוחה שווה אחרת. לכל ארוחה הוזמנו 12 אורחים  ששילמו כל אחד סכום של 200 ₪ .

הילדים היו אחראים לכל האספקטים של הארוחה, החל משלב בניית התפריט, בניית התקציב , שיווק ומכירת מקומות לארוחה, הכנת האוכל, הגשה לאורחים ונקיונות פסח של אחרי. החל מהפסקה הבאה תתרכזו טוב טוב, כי הילדים האלה גם חכמים אש גם יצירתיים סופר וגם ילמדו אתכם בכמה צעדים פשוטים איך להרכיב ארוחה היסטרית ולהרים תרומה אדירה. טיפים מעשיים בשפע למי שנשאר איתנו עד הסוף.

ראשונים פגשתי ביובל, מיכל, מיכאל, רוני, מאיה ושחף. המהממים האלה ישבו איתי על הדשא והסבירו לי איך הם בנו את הארוחה : "נעזרנו בהורים, נעזרנו בכל מיני ספרי בישול, למשל התקשרנו לאבא של מיכל לשאול על השקשוקה והוא אמר לנו איך הוא מכין את זה לשלושה אנשים. אנחנו פשוט הכפלנו את כל הכמויות וככה ידענו כמה לקנות ואיך להתארגן על ההכנה. ביום חמישי האחרון יצאנו כל הקבוצה לשוק הכרמל ושמה קנינו את כל המצרכים, בעיקר פירות וירקות כי יש המון סלטים בבראנץ' שלנו, דגים וגם זיתים".

מיה ג, רוני, מיכל, מיכאל יובל, שחף

הילדים היו מלאי התלהבות, סיפרו לי על ההכנות בעיניים נוצצות ונורא רצו להשוויץ בתפריט המפואר שהרכיבו. האמת, לא בכדי. הם תיכננו לאורחים שלהם ארוחה מפנקת מלאה כל טוב : דג, שקשוקה, פוקאצ'ות פריכות עם רוזמרין, ברוסקטות, סלט חסה גדול  בויניגרט משגע, סלט טונה טעימי, סלט ירקות קצוץ דק ועוד מלא – לחם, זיתים, גבינות, הרינג וטחינה. הילדים אף טרחו והרכיבו תפריט מיוחד לילדים  ובו אפשרות לקבל ביצים לפי בחירה וירקות חתוכים.  בתפריט משקאות נפרד הם בחרו להציע תפוגזר, לימונענע גרוס, מיץ תפוזים סחוט, קאווה וקפוצ'ינו. בגזרת קינוחים הילדים הנדסו לגמרי לבד עוגת גבינה פירורים, עוגת ביסקויטים שוקולד\וניל וגם תותים פלאס קדאיף.

שאלתי אותם איך הם הרכיבו תפריט כזה עשיר ויצירתי ומלא טעמים של בראנץ' אמיתי, מתוקתק למשעי והילדים השיבו: "בהתחלה רשמנו רק שקשוקה וגם סלטים. ואז זה פתאום נראה לנו ממש מעט וגם חשבנו שמה, אנשים משלמים על זה 200 ₪, שזה הרבה כסף, אז הוספנו עוד דברים ועוד דברים והלכנו לשוק וניסינו לקנות הכי בזול והכי יפה את מה שמצאנו. וגם אנשים שם עשו לנו הנחה וגם חלק מהדברים אפילו נתנו לנו חינם כי אמרנו להם שזה תרומה".

מהממים. משם המשכתי לבית נוסף, שם פגשתי את הכוכבים דניאל בראון, מאיה נתנזון, תום נעים ונועם חן, שערכו בראנץ' מפנק בחצר שטופת שמש.

אייל, ניר, נועה, ענת, וקארין

נועם, דניאל, תום ומאיה נ

על אודות תהליך גיבוש הקונספט ובחירת המנות הם פירטו : "פתחנו ספרי בישול, הסתכלנו בספרים ובחרנו את מה שנראה יחסית קל ונוח להכנה. אנחנו הכנו הכל לגמרי לבד חוץ מסיגל שעשתה עוגה אחת".


הם ערכו לי סיור מודרך סביב השולחן העמוס, שם  זיהיתי בויאקוס מבולגריה ממולאים גבינה, בצק ממולא זית וגבינה, סלט יווני, סלט קיסר, מאפה תירס, פשטידת פלפלים וגבינה, עוגת קוקוס, עוגת תפוזים, שתיהן מצופות ים של שוקולד וגולת הכותרת – תותים אדומים ענקיים טובלים בקערת שוקולד סמיך. אש. "נפגשנו כמה פעמים, עד שהחלטנו, בהתחלה בחרנו מנות לתפריט, אחר כך חשבנו איך לתמחר את הקניות ולעשות שיהיה כמה שיותר בזול, כי היה לנו ממש חשוב שיישאר כמה שיותר כסף שיילך ל'לשובע'". נדירים שכמותם.

אל הקבוצה האחרונה הגעתי בעיצומו של הבראנץ'. החצר הגדולה הייתה שוקקת חיים ומלא אנשים רבצו שם בשמש. הבנות עברו עם פנקס ועט בין האורחים והציעו לאסוף הזמנות. שאלו כל אחד מה הוא רוצה להזמין, חביתה, מקושקשת, עין, אומלט, עם בצל, פטריות, עשבים. הילדים היו עסוקים עד מעל הראש בתקתוק הארוחה ובאירוח ולא יכלו להתפנות לדבר איתי. כך, מצאתי עצמי במשחק פינג-פונג סוער עם יו-יו היפיוף הקטן שנתן לי כדורים מסובבים, כמו שאני אף פעם לא אלמד.

כשהתפנו לדבר איתי התיישבו סביבי עשרה ילדים : שירה, ללאל, עדי, יסמין, רומי, רועי ועוד רועי, סהר, נטע ועידן. עד אז המופלאים האלה ערכו הכל כל כך יפה וסידרו שולחן שלא היה מבייש את הבופה של המלון הסקוטי בטבריה.

רועי בצלאל, רועי קרני, נטע, ללאל, רומי, עדי, שירה, יסמין, סהר ועידן

הם סיפרו כי עמלו על הכל לבד, חלק כל אחד הכין בביתו, חלק הכינו בבית המארח. בין השיחוקים של היום היו לביבות בטטה שמנמנות, סלט ירקות קצוץ, שתי שקשוקות אימתניות, אחת חריפה לאללה והשניה בכלל לא, ברוסקטות של שום ושמן זית עם טופינג של עגבניה, מוצרלה ובזיליקום. בסלסלה ענקית על השולחן הם הניחו מלא לחמנית שומשום, לחמים מכל הסוגים ומלא גבינות. הם גם הכינו סלט פירות קיץ צבעוני, מוזלי, סלט טונה, סלט אבוקדו, סלמון מעושן, פסטו אמיתי ופנקייקס שווים. על שולחן נפרד סודרה פינה של מתוקים, פינת קסם ובה מלא עוגיות שוות הכי הום-מייד, מאפינס בטעמים, רקיקים של שוקולד ושל אגוזים ועוד מלא.

הילדים הסבירו לי שהם למעשה שתי קבוצות שהתאחדו לקבוצה גדולה אחת וכך, עלה בידם לארגן מעל ל – 20 מוזמנים. היה נעים, כיף לאללה ובעיקר טעים מאד. GOOD VIBRATIONS הלכו עימי בכל אשר הלכתי. והלב התחמם. איזה נוער נהדר וערכי ומקסים, שרק מחפש לעשות טוב, כמה השראה וכמה טעם. כיף לסיים ככה את סופהשבוע שהתחיל בשמש נשית רק יום קודם. ועוד יותר כיף לגלות ששני האירועים הללו לבדם הצליחו לגייס יותר מ 3000 ארוחות למען עמותת לשובע.

אין סוף תודות לארז חרודי על עין חדה ועדשה רגישה.

קטגוריות:: Featuredהסבב של בייגלהכלליליבי

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (6)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת אילן תלמוד:

    לחנך לתת זה הכי חשוב.

  2. מאת Cochavit:

    קםם! אושר גדול. ככה עושים בית ספר אמיתי. נשיקות לכל ילד! ולך ליבי.

  3. מאת רותם:

    מעורר השראה!

  4. מאת yaffa goz:

    כל הכבוד על עשייה מבורכת!!!
    הילדים ריגשו אותי בגדול!!!

  5. מאת דנה:

    מקסים.

  6. מאת טובה:

    מקסים ומרגש לאללה, ובאמת מעורר השראה
    וליבי – אין על התיאורים שלך ((:

השארת תגובה